Devvarman proměnil divokou kartu ve finále

10. 1. 2009, 17:59
Aktuality 0
ATP ČENNAÍ - Indický tenista Somdev Devvarman si na domácím turnaji v Čennaí zahraje poprvé v kariéře o titul na okruhu ATP. Třiadvacetiletý 202. hráč světového žebříčku postoupil do finále bez boje po odhlášení nasazené pětky Rainera Schüttlera z Německa.
Profily hráčů
Somdev Devvarman

Somdev Devvarman se do hlavní soutěže domácího podniku ATP v Čennaí dostal na divokou kartu. Když hráč až třetí světové stovky, který v Čennaí vyrůstal, porazil dvojnásobného šampiona Moyu a teprve podruhé v kariéře postoupil do čtvrtfinále, věřil si i na víc. "Snad to nebude jenom čtvrtfinále," poznamenal před pátečním utkáním s Karlovičem. A indický tenista porazil i vysokého Chorvata.

Devvarman, jenž studoval ve Virginii a v letech 2006 a 2007 vyhrál zámořskou univerzitní soutěž, se měl ve svém premiérovém semifinále utkat s Němcem Rainerem Schüttlerem. Ten však k zápasu kvůli zranění levého zápěstí vůbec nenastoupil.

Soupeřem indického outsidera bude v neděli Chorvat Marin Čilič, jenž v semifinále zdolal 6-4 6-3 Španěla Marcela Granollerse, čtvrtfinálového přemožitele Lukáše Dlouhého.

"Dařilo se mi na servisu, hlavně v prvním setu. Až v závěru utkání jsem trochu ztratil rytmus, ale náskok jsem naštěstí neztratil," uvedl Cilič, který dnes returnujícímu sopeři povolil uhrát jen 11 výměn.

Devvarman je prvním domácím finalistou turnaje v Čennaí, který se hraje od roku 1996. Podnik je dotován částkou 450.000 dolarů.

ATP ČENNAÍ (Indie, tv. povrch, 450.000 dolarů) - sobotní výsledky:

Dvouhra - semifinále:
Čilič (3-Chorv.) - Granollers (8-Šp.) 6-4 6-3
Devvarman (Indie) - Schüttler (5-Něm.) bez boje

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist