Di Wu: Fandili mi i cizinci

15. 1. 2013, 20:56
Aktuality 3
Na Australian Open se příliš neohřál, favorizovaného Chorvata Dodiga sice potrápil, ale přes první kolo nepřešel. Pro čínského tenistu Di Wua ovšem už samotná účast v Melbourne byla výhrou: je totiž prvním hráčem své země od roku 1959 v hlavní soutěži grandslamového turnaje.
Profily hráčů
Di Wu

Grandslamové dobrodružství až 186. hráče světa začalo doma v Nankingu, kde si v play-off zajistil divokou kartu na Australian Open. A v samotném Melbourne si určitě ostudu neutrhl: Ivanu Dodigovi sebral set a s Melbourne se rozloučil až po více než tříhodinovém boji.

I přes svou porážku se Di Wu zapsal do dějin, protože čínský hráč v tzv. otevřené éře ještě na grandslamovém turnaji k vidění nebyl. Zatímco Wuovy krajanky jsou v posledních letech pravidelnými účastnicemi turnajů velké čtyřky - a Na Li dokonce předloni vyhrála French Open -, posledním Číňanem na grandslamovém podniku byl Fu-Či Mei v roce 1959.

Už tak silný zážitek nepříliš známého tenisty ještě umocnila atmosféra u kurtu 8, kde Di Wu ke svému utkání nastoupil. "Byl jsem šokovaný," přiznal po zápase tenista. "Ani na domácích turnajích mě Číňané moc nepodporují. Tady mě povzbuzovali cizinci! Něco takového se mi stalo poprvé, moc se mi to líbilo," dodal.

Povzbuzení se Číňan tento týden nedočkal jen od diváků, ale také od ženské světové šestky Na Li, která stejně jako Di Wu pochází z města Wu-Chan.

"Minulou noc, než jsem šel spát, jsem od ní dostal vzkaz," prozradil Di Wu. "Napsala mi: 'Nebuď nervózní. Nemysli na tenis, běž si prostě lehnout. Odpovědi se dočkáš zítra, ne dnes v noci'. I když jsem prohrál, vidím budoucnost nadějně, takže se budu snažit, abych si příště vedl lépe," těší se čínský tenista.

Komentáře

3
Přidat komentář
gigin
Tomuto ogarovi budu fandit. A budu mít klid od všech. Od FFF, od tita od všech....
Reagovat
smazaný uživatel
Fňukno :D
Reagovat
tito
:-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist