Dimitrov na domácím turnaji v Sofii prolétl do finále

11. 2. 2017, 22:49
Aktuality 7
ATP SOFIE - Grigor Dimitrov může povedená vstup do sezony vyšperkovat triumfem na domácím halovém turnaji v Sofii. Po dnešní hladké výhře nad Gruzíncem Basilašvilim postoupil do finále, v němž ho čeká Belgičan David Goffin.
Grigor Dimitrov

Grigor Dimitrov hraje poprvé od roku 2009, kdy se v Bulharsku konal challenger, turnaj na domácí půdě a zatím se mu na něm daří zužitkovat výbornou formu z úvodu sezony. 

Až na nervózní začátek týdne, kdy musel ve svém úvodním zápase otáčet nepříznivý vývoj proti Polákovi Jerzymu Janowiczovi, je suverénní. Po včerejší hladké výhře nad Srbem Viktorem Troickým dnes nedal šanci Gruzínci Nikoloži Basilšvilimu. Přemožitele nasazené jedničky Thiema či osmičky Kližana smetl 6-1 6-3.

"Dnes jsem odehrál opravdu povedený zápas. A teď jsem moc šťastný, že si mohu zahrát před domácím publikem finále," radoval se Dimitrov, kterého dnes podporovala téměř vyprodaná dvanáctitisícová aréna. 

Svěřenec Venezuelana Daniho Vallverdua vylepšil svou letošní bilanci na 13-1, když vyhrál turnaj v Brisbane a jedinou porážku utrpěl v semifinále Australian Open po pětisetové bitvě s Rafaelem Nadalem. 

Pětadvacetiletý Bulhar postoupil pojedenácté do finále na okruhu ATP a usilovat v něm bude o 6. trofej. Ve světovém žebříčku se posune na post světové dvanáctky, když za sebe odsune Tomáše Berdycha.

Další posun už tento týden zaznamenat nemůže, maximálně se může přiblížit jedenáctému Davidu Goffinovi, na kterého narazí v nedělním finále. S o půl roku starším Belgičanem vyhrál všech pět vzájemných soubojů, naposledy před dvěma týdny snadno 3-0 na sety ve čtvrtfinále Australian Open.

"Hráli jsme spolu nedávno, vím co od něj čekat. On určitě touží po odvetě," řekl Dimitrov.

Goffin dnes udolal po velké bitvě 5-7 6-4 7-6 španělského obhájce titulu Roberta Baustistu, kterého přetlačil poprvé až na čtvrtý pokus. Namále měl i v bulharské metropoli, neboť v rozhodujícím setu prohrával 1-3 a za stavu 4-5 byl čtyřikrát pouhé dva míčky od porážky.

"Byl to extrémně těžký zápas, ale to jsem očekával, protože Roberto je velký bojovník. Věděl jsem, že na konci zápasu musím být agresivní," dodal.

Šestadvacetiletý Belgičan je ve finále posedmé v kariéře. Své dva tituly získal už v sezoně 2014, ky triumfoval v hale v Métách a na antuce v Kitzbühelu.

• ATP 250 SOFIE •
Bulharsko, tv. povrch / hala, 540.310 dolarů
sobotní výsledky (11. 02. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Goffin (2-Belg.) - Bautista (4-Šp.) 5-7 6-4 7-6(3)
Dimitrov (3-Bulh.) - Basilašvili (Gruz.) 6-1 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Fandina
Go go go!!!
Reagovat
gigin
Šel do dvojky i s Jelenou.
https://twitter.com/livetennis/status/830572582915207169
Reagovat
Marduch
Asi ji ma fakt rad :-))
Reagovat
Stan_Borowitz
vrací Indce úder...
Reagovat
Kozoroh
Dítě by se mělo narodit v září, snad po US Open. Ať je zdravé a No1e spokojený otec :-)
Reagovat
a.magerova
A mohl by mít trojčata, ať je tu i tam veselo.... :-)))
Reagovat
kada.tom
Toto trvalo, než se tu objevil nějaký článek k ATP turnajům :-/

Takže ... Grigorův zápas jsem viděl a předváděl parádní tenis jako v Austrálii, Goffin bude určitě těžkým souepřem, přece jen to H2H s ním má Grigor nepěkné, ale nedávno se potkali v Melbourne a tam to byla jasná záležitost pro Grigora, takže doufám, že na tu svoji výhru naváže a před domácími fanoušky získá trofej :-)

- - - -

V Montpellier složení finále takové ... no, pro mě neatraktivní, věřil jsem Joovi, ale ten to dneska nedal se Zverevem. Finále je mi úplně jedno jak dopadne.

- - - -

Quito ... nepotřebuje komentář, hodně se budu divit pokud Estrella Burgos nezíská hat-trick :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist