Dimitrov po dvou letech vyhrál čtyři zápasy v řadě a zahraje si o první finále na Masters

19. 8. 2016, 18:39
Aktuality 28
ATP CINCINNATI - Grigor Dimitrov v Cincinnati porazil domácího Steva Johnsona a poprvé od Wimbledonu 2014 vyhrál čtyři zápasy po sobě. O první finále na turnaji Masters 1000 se bulharský tenista utká s Chorvatem Marinem Čiličem.
Grigor Dimitrov

Grigor Dimitrov si v roce 2014 zahrál semifinále na turnajích Masters 1000 v Římě a Torontu i ve Wimbledonu a byl osmým hráčem světa. Od té doby však tenista s budoucností světové jedničky přes dva roky nevyhrál víc jak tři zápasy po sobě. Na kurtu se trápil a ve světovém žebříčku klesl do čtvrté desítky. 

Obrat k lepšímu možná přinesla až změna trenéra. Koncem července se pětadvacetiletý Bulhar domluvil s Danim Vallverduem, který na jaře skončil u Tomáše Berdycha a předtím vedl Andyho Murrayho. Už na třetím turnaji pod dohledem venezuelského kouče totiž zaznamenal nejlepší úspěch za poslední dvě sezony. 

V Cincinnati Dimitrov vyřadil Francouze Simona, Španěla Feliciana Lópeze, světovou čtyřku Stana Wawrinku ze Švýcarska a po dnešní výhře 7-6 6-2 nad unaveným Američanem Stevem Johnsonem postoupil potřetí v kariéře do semifinále turnaje Masters 1000. Čtyři zápasy v řadě vyhrál poprvé po dvou letech. 



V žebříčku ATP se tak Dimitrov posune za 34. na 24. místo a navíc si může ještě polepšit. Další výhra by ho vynesla do Top 20, v případě triumfu by byl patnáctý.

O své největší finále - první na podniku Masters 1000 - se Bulhar utká s Marinem Čiličem (h2h 1-2), s nímž prohrál před týdnem na olympiádě v Riu. Chorvatský tenista ve čtvrtfinále odehrál jen jeden set proti devatenáctiletému krajanovi Bornu Čoričovi, který vzdal kvůli problémům s kolenem.

Vítěz US Open z roku 2014 a semifinalista Australian Open 2010 Čilič se tak až v 27 letech dostal poprvé v kariéře do semifinále turnaje Masters 1000. Povedlo se mu to hned na prvním turnaji pod vedením švédského trenéra Jonase Björkmana.

Obsazení semifinále v horní polovině pavouka má očekávané složení. Už na třetím turnaji ATP v řadě se střetnou Andy Murray a Milos Raonic. Britský tenista Kanaďana porazil ve finále v Queensu i ve Wimbledonu a v celkové bilanci vede 7-3

Čerstvý olympijský šampion Murray ve čtvrtfinále přehrál dvakrát 6-4 Australana Bernarda Tomice, s nímž si poradil i v pátém vzájemném duelu bez ztráty setu, a svou neporazitelnost prodloužil už na 21 utkání. Raonic vyhrál první vzájemný souboj s Rakušanem Dominikem Thiemem.

• ATP MASTERS 1000 CINCINNATI •
USA / Ohio, tv. povrch, 5.004.505 dolarů
páteční výsledky (19. 08. 2016)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Murray (1-Brit.) - Tomic (Austr.) 6-4 6-4
Raonic (4-Kan.) - Thiem (8-Rak.) 6-3 6-4
Čilič (12-Chorv.) - Čorič (Chorv.) 6-2 skreč Čo.
Dimitrov (Bulh.) - Johnson (USA) 7-6(8) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

28
Přidat komentář
Mayo
myslím si, že Murray vs RAonič malo byť finále ale aj taký je šport...inak tipy Andy a Marin na finále
Reagovat
kada.tom
Murray X Raonic
Hmm, Andymu taky klidně už může dojít, přece jen jede dva týdny v kuse, nicméně tihle dva na sebe začínají narážet stále častěji a on Milos může klidně "překvapit" a vyhrát, i tak ale spíš očekávám, že si to Andy pohlídá ... tipuju výhru Andyho ve dvou těsných setech

Cilic X Dimitrov
Ať tak či tak, finále bude pro vítěze tohoto duelu historickým úspěchem, zaslouží si ho určitě oba, Marin je přeci jen o něco konzistentnější, navíc má GS, ale Grigor se zdá být v docela dobré formě, snad se i konečně našel po 2 letech ... tipuju třísetovou bitvu se šťastnějším koncem pro Grigora
Reagovat
Kozoroh
Cilic je poprvé v kariéře v semifinále turnaje Masters, což působí kuriózně vzhledem k faktu, že je GS vítězem.
Co se týče semifinálového složení, nejvíc bych titul přál Milošovi. Letos udělal velké pokroky a trofej z podniku Masters by si zasloužil.
Reagovat
Mayo
Kozorohu,
Tak teraz som v šoku z toho Cilica. Prvýkrát v SF zvláštne.
Reagovat
smazaný uživatel
a teď ještě ty. Odkoukal jsem od Cahilla nějakou taktiku, tak to pude. Kdyby ti nabízeli prohru, tak ji jednoduše odmítni. Vyhraješ to rukama, nohama a on říkal asi ještě srdcem, ale tomu se ve spojení s tebou směju :D Takže ruce, nohy a neprohraj.
Reagovat
kada.tom
když Milos vyhraje i v SF, přeskočí naráz Rafu, Wawrinku i Federera a stane se světovou trojkou
Reagovat
dunphy
Myslím, že za ty letošní výkony by si to i celkem dost zasloužil...přeci jen je opravdu letos třetí nejstabilnější hráč po Novakovi a Andym :)
Reagovat
Mayo
Dimitrov je jediný ktorý môže poraziť Andyho. Ak má nájsť súpera, tak je to práve GD.
Reagovat
tommr
no hlavně aby nejdřív porazil Cilice - ten se zdá být v laufu podobně jako na USO 2014 ... :(
Reagovat
dunphy
Tož Dominic zatím teda nic moc :/
Reagovat
Fandina
Mám radost. A moc doufám, že se Gríša zase rozehraje a půjde nahoru. Dneska jsem to neviděla, ale předešlé zápasy tady se mi líbil. Tak jen tak dál Gríšo go go go!!!
Reagovat
smazaný uživatel
No vida, stačí dát Danimu pod ruku kvalitní materiál a už dělá divy :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Na začátku spolupráce s Tomášem také sbírali úspěchy včetně SF Australian Open, takže ten rýpavý komentář dosud nemůže být podložen skutečnými argumenty.

Co vaše pátrání po soupeřových bekhendech? :D
Reagovat
Lunej..
cos dělal? Chvilku té člověk nechá bez dozoru....
Reagovat
kada.tom
viděl jsem až TB v 1. setu, každopádně vítězství v tom TB bylo pro další vývoj zápasu dost určující, Grigor byl na koni a využil toho
Reagovat
smazaný uživatel
co ty s nim stale mas? Jak hraje si moc nepamatuju, ale vypada jak drson z.. z.. z Novohradskych hor! :-))
Reagovat
Lunej..
to je na mě? Já s ním, bohužel, nemám nic :) Ale už potřebuju změnu, tak jsem si ho před nedávnem oblíbila, herně i fyzicky. :)
Reagovat
smazaný uživatel
bylo.. a musim se podivat alespon na tu hru.. :-))
Reagovat
EllNino
Lunejko, když je komentář pod tebou, tak je to na tebe :D ...
Reagovat
Lunej..
Je pod káďou, milý Ellniníčku. :) a víš sám, jak se to pak někdy nabaluje.

sojka - tobě coby profíkovi se líbit asi nebude, ale já nejsem náročná :)
Reagovat
EllNino
jenže kdyby byl ten komentář od sojky na Kaďáka, tak je posunutej do prava ;) tenhle je na stejný urovni jako od něj, takže musí bejt na tebe :D
Reagovat
Lunej..
hele mladej, máš se svíjet někde na diskotéce a ne tu opravovat chudinku stařenku. Mládí nevycválaný.... :)

dunphy - mně se na něm hodně líbí, jak z něj sálá taková nastřelenost, pohyb, někdo se tam plouží jak mátoha a on tam pořád pobíhá jako by nebyl vůbec unavený, navíc jeho BH slice alá Bobina je taky dobrý, i když s Tsongou jsem ho zahlédla zahrát i obouruč. Pro mě takový správný týpek. :)
Reagovat
dunphy
Pod tu poslední větu se podepisuji, to je přesně to, co jej dělá v mých očích tak sympatickým :) žádná dramata a hrozně milá povaha :)
Reagovat
dunphy
Jen Steva pořádně braň! :D náhodou mné se na něm moc líbí jak vyrovnaně hraje i působí na kurtu a ten forehand mu někdy pořádně píše! :)
Reagovat
kada.tom
Grigor v SF, kdy by byl řekl :-)
No, v žebříčku si rozhodně polepší - teď jen ten level udržet a dostat se zpátky na pozice, na které patří, tj. někam k TOP 10.

SF bude mít určitě hratelné, byť Marin či Borna nejsou žádná ořezávátka´.
Reagovat
mkubis17
no, v SF 1000 by si lepší soupeře přát snad ani nemohl :)
Reagovat
kada.tom
právě, rovněž tak ale Marin či Borna, pro ně je to to samé :-)
Reagovat
mkubis17
souhlas samozřejmě :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist