Dimitrov po výhře nad neoblíbeným Gasquetem: Tohle vítězství mě hodně nakopne

21. 1. 2017, 21:53
Aktuality 3
Grigor Dimitrov v letošní sezoně ještě ani jednou neprohrál a dnes se mu dařilo i v Melbourne. V nočním utkání, které odstartovalo až dvě minuty před půlnocí, Bulhar přehrál neoblíbeného soupeře Richarda Gasqueta a zkompletoval tak šestnáctku osmifinalistů Australian Open. První dva zápasy nebyly nic moc, ale tohle vítězství mě hodně nakopne, řekl Dimitrov novinářům po postupu do 4. kola.
Profily hráčů
Grigor Dimitorv

Jak jste se cítil v průběhu utkání? Byl to velmi pozdní zápas, nechyběla vám energie?
Na začátek zápasu jsme dlouho čekali, což není nikdy příjemné. Člověku se v hlavě honí spousta myšlenek, ale přitom se snaží zůstat soustředěný na to, co ho čeká. Snažil jsem se to trénovat a poslední dny jsem chodil spát později, abych na to byl zvyklý. Na grandslamech člověk s pozdějšími začátky musí tak trochu počítat. Je jasné, že se na to člověk nemůže nikdy úplně připravit, ale není od věci to zkusit. Nechtěl jsem, abych pak usnul v průběhu zápasu. (smích) Dnes večer jsem to zvládnul ve třech setech a mám z toho velkou radost. Je skvělé, že jsem pošetřil energii a nemusel jsem na kurtu trávit více času. Jsem se svým výkonem spokojený a mám radost, že jsem v dalším kole.

Nemluvilo se o nějakém zákazu, který by stanovoval, že po určité noční hodině už zápasy začínat nesmí?
Nikdy jsem o ničem podobném neslyšel, takže nevím. V minulosti jsme měli i zápasy, které končili ve čtyři nebo v pět hodin ráno. Takový je prostě tenis a my se s tím musíme vypořádat. Zejména na velkých turnajích se těch zápasů hraje každý den neuvěřitelně moc, takže je jasné, že když se něco protáhne, končí se pak hodně pozdě, s tím se ale nedá nic dělat.

Jaké bude mít vaše dnešní vítězství dopad na další zápasy? Přeci jen to pro vás byla proti Gasquetovi teprve druhá výhra v sedmém vzájemném střetnutí. Co pro vás takové vítězství znamená?
Takové zápasy člověku hodně pomohou a posunou ho dál. Hrál jsem dobrý tenis a vítězství mi dodalo sebedůvěru do dalšího zápasů. Myslím, že si z toho utkání vezmu jen samá pozitiva a díky tomu se budu v dalším utkání cítit ještě lépe. Ty první dva zápasy tady v Melbourne byly takové nic moc, abych pravdu řekl. Dnes jsem ale hrál se špičkovým hráčem a dokázal jsem tomu přizpůsobit svou hru. Richard je výborný tenista s obrovskými zkušenostmi. Už jsme spolu hráli posedmé a já v těch předchozích zápasech vyhrál jen jednou, takže jsem si byl vědom toho, že musím ukázat něco víc než v prvních dvou kolech, abych měl šanci na výhru. Jsem rád, že se mi to podařilo.

V Brisbane jste se zmínil o tom, že jste trošku pozměnil vaši každodenní rutinu. Mluvil jste o tom, že jste byl v herně a hrál hry. Dělal jste něco takového i tady?
Byl jsem v herně před několika dny. Myslím, že je důležité jít čas od času ven s kamarády a dělat věci, které s tím, čemu se jinak maximálně věnujete, absolutně vůbec nesouvisí. Prostě jen tak chodit, bavit se a relaxovat. Užívat si to. Myslím, že je pro mysl i pro tělo velmi důležité, aby s vámi bylo synchronizované. Člověk by si měl užívat všechno, co dělá. Já si užívám každý trénink i každý zápas, který hraju. Nikdy předem nevíme, co se stane, ale v tom je to pro nás všechny stejné. Já jsem třeba dneska poprvé vyhrál tady v Rod Laver aréně a je to neuvěřitelný pocit, který si budu navždy pamatovat. Všechny tyto momenty jsou pro mě hodně důležité. Snažím se si užívat to, co dělám, ale zároveň se umím odreagovat a vyčistit si hlavu něčím jiným, což člověk čas od času potřebuje.

Budete pořadatele turnaje žádat o to, abyste v pondělí začínal déle?
Víte, nejsem ten typ, co by šel a prosil organizátory o to, aby mi posunuli začátek zápasu. Není to můj styl. Bude to tak, jak to bude naplánované a já budu maximálně připravený na všechny varianty.

V kolik se podle vašeho názoru dostanete dnes do postele?
Věřím, že tak kolem páté už ulehnu. Až to tu dokončím, protáhnu se, půjdu na rehabilitaci a pak hned ulehnu a budu spát. Odpoledne mě čeká lehký trénink, zahraju pár míčů a pak budu dál odpočívat a relaxovat, abych měl dost sil na další zápas.

Komentáře

3
Přidat komentář
Empe
S každým dalším kolem zápasů k odehrání ubývá, takže klidně, ať začíná, jak dlouho chce. (Půl)hodinka sem, (půl)hodinka tam... :D
Jinak rozhovor prima, mají to holt náročné. Adrenalin jim určitě pomůže krize v zápase překonat, horší bude se vzpamatovat potom.
Reagovat
jb007
Kdyby básníci hráli tenis, vypadal by jako tento zápas. Povedl se z něj velmi atraktivní sestřih.
Reagovat
Fandina
Gríša teď hraje super a jsem ráda, protože už jednou v top 8 byl, tak proč ne znovu. Myslela jsem si, že vyhraje Ríša, ale Gríša byl dneska lepší než on. Pěkný mač od obou. Ríšův švih se neookouká a Gríša je zase na vlně. Škoda, že to bylo už třetí kolo, tak moc jsem si přála, aby oba postoupili.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist