Dimitrov promarnil šanci, znovu s Gasquetem prohrál

27. 9. 2012, 22:23
Aktuality 30
Bulharský tenista Grigor Dimitrov ani napotřetí nevyzrál na 14. hráče světa Richarda Gasqueta a s Francouzem znovu prohrál. Dimitrov sice vyhrál první set a ve druhém byl dva míče od vítězství, Gasquet ale utkání otočil a zvítězil ve třech setech. Z nasazených hráčů dnes neuspěl jen Srb Troicki, který nestačil na Gaela Monfilse.
Grigor Dimitrov

Richard Gasquet narazil na talentovaného Bulhara Grigora Dimitrova už potřetí v kariéře. Dosud byl pokaždé úspěšnější Francouz, který však dnes na rozehraného soupeře desítky minut nemohl najít recept. Oba tenisté si dlouho drželi svá podání, až těsně před tie-breakem Dimitrov Gasquetovi prolomil servis a i díky devíti esům úvodní set získal pro sebe.

V následující sadě udeřil jako první znovu bulharský tenista, který se díky brejku ve čtvrté hře dostal do vedení 4-1. Za stavu 5-4 mohl při svém podání zápas ukončit, nabídnutou šanci ale Dimitrov nevyužil a ve druhém setu už neuhrál ani game.

Klíčovým okamžikem rozhodující sady byl sedmý game, ve kterém Dimitrov znovu neudržel své podání. O několik minut později 56. hráč světa ještě odvrátil dva mečboly, vzápětí si ale Gasquet při svém servisu vypracoval další tři možnosti zápas ukončit a hned tu první využil.

Na brejk čekali diváci dlouho i v souboji mezi třetím nasazeným Milosem Raonicem a Chorvatem Ivem Karlovičem. Úvodní set duelu dvou výborných servismanů musel rozhodnout tie-break, který Kanaďan vyhrál 7-3. Karlovič hned v první hře další sady přišel o servis, a když soupeře při jeho podání neohrozil, loučil se s turnajem porážkou 6-7 4-6.

"V prvním setu jsem hrál trochu nerozhodně, snažil jsem se něco vymyslet," řekl po utkání Raonic, kterého zítra čeká Fin Jarkko Nieminen. "Bude to úplně jiný zápas. Když ale budu hrát stejně soustředěně a se stejným nasazením jako dneska, měl bych si vypracovat hodně příležitostí," uvedl.

Počtvrté v letošní sezoně prošel na turnaji ATP mezi nejlepší osmičku Australan Bernard Tomic. Vyrovnaný první set prohrál s Izraelcem Dudim Selou 4-6, další dvě sady ale získal pro sebe a po téměř dvou a půl hodinách zvítězil 4-6 6-3 a 6-4.

"Hrál hodně slušně," řekl na adresu soupeře Tomic. "Já nehrál dost agresivně, ale proti takovému soupeři je těžké tak hrát. Hraje hodně netypicky, jako já, hodně čopuje, takže proti němu není příjemné hrát."

Výsledky - Bangkok (tvrdý povrch, dotace 551.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Gasquet (2-Fr.) - Dimitrov (Bulh.) 5:7, 7:5, 6:4, Raonic (3-Kan.) - Karlovič (Chorv.) 7:6 (7:3), 6:4, Simon (4-Fr.) - Soeda (Jap.) 6:4, 6:4, Verdasco (5-Šp.) - Young (USA) 7:5, 6:4, Monfils (Fr.) - Troicki (6-Srb.) 7:5, 7:5, Tomic (8-Austr.) - Sela (Izr.) 4:6, 6:3, 6:4.

 

Komentáře

30
Přidat komentář
smazaný uživatel
Adam Pavlásek postoupil na future v Turecku do semifinále. Pokud se nepletu, 314. hráč světa Bělorus Žyrmont je nejvýše postaveným hráčem, kterého Pavlásek v kariéře porazil.
Reagovat
smazaný uživatel
Ernie :(
Reagovat
gigin
Co je důvod skreče, nevíš?
Reagovat
smazaný uživatel
Nevim, ale měl trochu problémy s pohybem. Hodně míčů vypouštěl a hrál hodně na riziko a v některých výměnách se prostě vystřílel.
Reagovat
smazaný uživatel
Snad zítra Kei zpraví náladu.
Reagovat
gigin
Monaca dá.
Reagovat
gigin
Jinak díky za ten minireport o Gulbisovi a jeho trablech.
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
smazaný uživatel
OT: http://www.youtube.com/watch?v=i6p2kK6uVxE

Rivalita Nadal-Federer.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa Nadal
Recuerdo cada uno de los partidos que he jugado contra Roger! Gracias por resumirlos en dos vídeos!!

I remember all matches against Roger! Thanks for these videos!
Reagovat
Faddova
Taky Grigora sleduju, protože jsem si všimla jeho obrovského talentu, uvidíme, jestli si postupně dá do pořádku tu hlavu. Na zápas s Kentaurem (rozuměj: Gasquetem) na RG si taky pamatuju, s tou křečí měl smůlu... a Kentaur se nakonec z toho poblil :-D. Ale jinak skvělý zápas, chlapci toho měli plné kecky. http://www.youtube.com/watch?v=550xznmXNrY
Reagovat
tommr
a to je, aby Tipsarevic nezískal titul. Doufám, že se mezi čtvrtfinalistama najde někdo kdo ho bude schopen porazit - a nejlepší by bylo kdyby se to povedlo už zítra Verdascovi ... :)
Reagovat
gigin
Zatím je to dobrý :))))
Reagovat
tommr
upřímně řečeno od Verdasca jsem toho moc neočekával takže dneska ani nejsem moc zklamanej. Horší je, že nečekaně vypadli Monfils a Raonic a tak má ten tvůj oblíbenec docela slušnou šanci na titul. Snad ani nemusím psát jakou z toho mám "radost" ... :)
Reagovat
gigin
No, počítám, žes udělal 3 mexické vlny u pc :DD Obávám se, že Simon bude konečná ...
Reagovat
tommr
to toho pinkálistu dost přecenuješ ... :)
Reagovat
gigin
No Jankele to právě moc nesedí. Uvidíme. H2H 1-4 ....
Reagovat
tommr
u toho H2H hodně záleží na tom kdy spolu ty zápasy hráli. Tipsa se do absolutní špičky dostal až v posledních dvou sezonách a předtím byl jen průměrnej hráč ...
Reagovat
gigin
Ale to je blbost. On v top 10 nemá co dělat. Chazy&spol by ti vysvětlili hned ... :)
Reagovat
tommr
rád ho sice nemám, ale musím přiznat, že v tý desítce je zaslouženě - v poslední době je opravdu dost těžký ho porazit ... :)
Reagovat
Sonja
proč ho tak nemáš rád?:-)
Reagovat
gigin
No, zápas s Davidem na USO byl prostě luxusní. Tak jsem ho v životě neviděl hrát. Patří tam právem, máš pravdu :))
Reagovat
tommr
to se těžko vysvětluje. Prostě je mi strašně nesympatickej vzhledem, vystupováním i stylem hry. Jeho největším hříchem je ale to, že s ním má Tomáš pořád takový problémy ... :)
Reagovat
Sonja
Že je ti nesympatický se dá chápat. Jen nevím, o kterých problémech, co s ním má pořád Tomáš, mluvíš?:-O
Reagovat
tommr
tak to je snad jasný, ne? Je to největší (a ted už v podstatě jedinej) Tomášův konkurent v boji o účast na letošním TM a Tomáš s ním má navíc negativní zápasovou bilanci. Takovýho hráče já opravdu nemůžu mít rád ... :)
Reagovat
J.M.
Bylo to ještě horší než píše článek - Grigor vedl ve 2. setu už 5-2 a za stavu 5-3, nikoli 5-4, podíval na vítězství. O to víc hořká ta porážka je. To už byl prostě jasně vyhraný zápas. Na Roland Garros s Gasquetem měl zápas téměř vyhraný, tady už to byla tutovka. Navíc do toho osudového stavu 5-3 neměl na svém servisu vůbec problém. Ale Gasquet v poslední možnou chvíli skvěle šlápnul na pedál, začal Grigora tlačit, a ten to jako vždycky v závěru totálně podělal.
Reagovat
Alois_Mlok
Na RG prohrál s Gasquetem ve čtyřech setech, z toho poslední dva celkem jasně, o vyhraném zápase nemůže být řeč...
Reagovat
J.M.
Ono to chce ten zápas vidět, a ne o něm psát na základě skóre. Skutečně to byl téměř vyhraný zápas. Grigor měl našlápnuto k vedení 2-0 na sety a celkem jasně Richarda přehrával, nic nenasvědčovalo tomu, že se to ještě zvrátí. Potom ho na konci 2. setu, kdy měl brejk k dobru (podobně jako v tom včerejším zápase), chytla křeč do nohy, a až do konce zápasu nepustila, a tím de facto zápas skončil.
Reagovat
Vojtiik
Grigore ty me stves, posledni dobou cim dal tim vic.. ale verim ti dal, stejne tak, jak tady verili murraymu, tak si myslim, ze tvuj cas prijde a vyhrajes jak Grandslam, tak budem i svetovou jednickou
Reagovat
J.M.
To si nemyslím. Tedy aspoň ne tu světovou jedničku. Potenciál má obrovský, snad největší po Rogerovi, ale talent sám o sobě není k ničemu, když se k tomu nepřidá hlava. Kdyby měl něco v hlavě, tak by na sobě jinak pracoval, dávno by udělal změnu v realizačním týmu, a hlavně by nebyl celý rok v kuse permatentně marod (pokud je někdo 3 roky po sobě 365 dní v roce zraněný, pak to není smůla, ale obyčejný šlendrián). Jedničkou se stávají šampioni, kteří mají to mimořádné myšlení šampiona. To, obávám se, Grigor nemá. Rád bych se mýlil, samozřejmě.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist