Dimitrov si chválí letošní sezonu. Je bezpochyby nejlepší, řekl Bulhar

1. 11. 2017, 15:18
Aktuality 4
Grigor Dimitrov v úvodu letošní sezony posbíral dva tituly a v srpnu na Masters v Cincinnati slavil svůj nejcennější triumf. Díky letošním výsledkům se vrátil do Top 10 a zajistil si jako první Bulhar v historii start na prestižním Turnaji mistrů. Není divu, že letošní sezonu pokládá za vůbec nejlepší.
Profily hráčů
Grigor Dimitrov

Grigor Dimitrov měl naprosto fantastický vstup do letošní sezony. Šestadvacetiletý Bulhar vyhrál 16 z 18 úvodních duelů - triumfoval v Brisbane, došel do semifinále Australian Open, v němž až po pětisetové bitvě v jednom z nejlepších zápasů letošní sezony podlehl Nadalovi, titul slavil také na domácí halové akci v Sofii a v Rotterdamu uhrál čtvrtfinále.

Největšího úspěchu své kariéry však dosáhl až v srpnu, když během poslední generálky na US Open beze ztráty setu ovládl podnik Masters v Cincinnati a zvedl nad hlavu svou nejcennější trofej.

Na US Open sice přišlo zklamání v podobě vyřazení ve druhém kole, nicméně v posledních týdnech se rodákovi z bulharského Chaskova opět daří. V Pekingu (semifinále) i Šanghaji (čtvrtfinále) sehrál vyrovnané třísetové bitvy se světovou jedničkou Nadalem a na halovém turnaji ve Stockholmu prohrál až ve finále s Del Potrem. Díky letošním výsledkům se jako první Bulhar v historii kvalifikoval na prestižní Turnaj mistrů.

"Letošní sezona je bezpochyby nejlepší. Mám vyrovnané výsledky, vyhrál jsem několik turnajů a pár jich vynechal, což mi pomohlo s motivací. Každý turnaj jsem si nesmírně užíval," řekl Dimitrov. "V posledních třech, čtyřech týdnech jsem hrál skvěle, i když porážky samozřejmě zamrzí. Můj start v Londýně je pro mě i můj tým velkou odměnou za dobře odvedenou práci," radoval se.

Dimitrov za vše vděčí svému otci, který ho k tenisu přivedl, a také aktuálnímu kouči Danimu Vallverduovi, jenž s Bulharem spolupracuje necelý rok a pomohl mu v návratu na vrchol. "Můj táta si zaslouží největší uznání. To on mě naučil hrát tenis. Je skvělé, že mi všichni tak dlouho věřili. Každý člen týmu je pro mě obrovským přínosem," chválil opory kolem sebe.

"Letos se mi podařilo vyhrát několik zápasů, přestože jsem nehrál svůj nejlepší tenis. To je velká změna oproti předchozím sezonám. Věřím, že i to mi zčásti pomohlo vrátit se do desítky. Udělali jsme velký kus práce," doplnil osmý hráč světa.

Dimitrov v tomto týdnu startuje na posledním turnaji Masters v Paříži. V souboji druhého kola dnes vyzve domácího Richarda Gasqueta. Sezonu zakončí na Turnaji mistrů, který je na programu od 12. do 19. listopadu v londýnské O2 areně.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
:3
Reagovat
Denis92
Na Grigora sa velmi tesim na TM. Este som ho nazivo hrat nevidel. Navyse, patri k mojim oblubencom. Rovnako ako DelPo. Verim, ze sa tam napokon prebojuje aj on.
Spolu s Rogerom a Rafom su to jasni kandidati na semifinale.
Reagovat
fialka
frajer, tak do toho!
Reagovat
Franky
Strasny traged...tolko sanci zeby niekomu dal Nadal som uz davno nevidel...a on nic vobec nechytil svoje sance a tak aj skonci
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist