Dimitrov v Londýně neobhájí titul, jeho přemožitel se chystá na Murrayho

18. 6. 2015, 17:15
Aktuality 23
Obhájce loňského titulu Grigor Dimitrov je dalším favoritem, kterému nevyšel přípravný turnaj na Wimbledon. Na trávě v londýnském Queen's Clubu vypadl bulharský tenista už ve 2. kole po dnešní porážce s Gillesem Müllerem. Lucemburčan je nyní dalším soupeřem Andyho Murrayho, který na domácím turnaji míří za svým čtvrtým titulem.
Grigor Dimitrov

Tradiční přípravný turnaj na Wimbledon už nečekaně brzy opustili druhý nasazený a šampion Roland Garros Stan Wawrinka a Rafael Nadal, který v minulém týdnu získal titul na trávě ve Stuttgartu. Dalšího překvapení se Londýn dočkal dnes v souboji Grigora Dimitrova a levorukého Gillese Müllera.

Loňský vítěz Dimitrov si za celý zápas vybral při svém podání jedinou slabší chvilku, ale ta ho stála úvodní set, v němž servis ztratil za stavu 5-4. V další sadě už diváci žádný brejk neviděli, a tak přišla na řadu zkrácená hra. Bulharský tenista v ní sice díky rychlému minibrejku vedl 3-0, od stavu 4-3 už však uhrál jen jeden míček a s turnajem se tak rozloučil před branami čtvrtfinále.

Müller, který si svou letošní bilanci v tie-breacích vylepšil na 22-9, se o semifinále utká s největším favoritem turnaje Andym Murraym. Domácímu tenistovi se v Queen's Clubu daří v lichých letech - triumfoval zde v roce 2009, 2011 a 2013 - a letos ještě v Londýně neztratil set.

Proti světové trojce neuspěl ani Fernando Verdasco, který dnes po prohrané úvodní sadě doplatil ve druhé na nevyužívání svých šancí. Ta největší přišla za stavu 1-1, kdy měl tři brejkboly v řadě. Murray všechny odvrátil a svým třetím brejkem za stavu 5-4 zápas ukončil.

Murray, který přišel o možnost pomstít se na trávě a před domácím publikem Dimitrovovi za loňskou porážku ve Wimbledonu, svého příštího soupeře dobře zná. Nejen že Müllera už třikrát porazil, navíc s ním trénoval před svým dnešním utkáním s Verdaskem.

A Müllera a Murrayho nepojí jen vzájemné zápasy na okruhu ATP. "Znám Andyho od doby, kdy jsme trénovali v Barceloně. To byl ještě kluk, a já taky," prozradil aktuálně 48. hráč světa, který podle svých slov obdivuje, jak se Brit dokázal vypracovat. "Věděl jsem, že je ohromně talentovaný, ale teď můžete vidět, jakou práci ho to stálo, aby byl tam, kde je. Je v ohromné formě, což mu pomáhá vyhrávat těžké zápasy. Je tenisu ohromně oddaný. Neznám moc lidí, kteří dřou tak jako on," dodal Müller, kterého trénuje Murrayho dobrý kamarád Jamie Delgado.

Viktor Troicki znovu po pěti dnech zdolal Marina Čiliče. Dnes v londýnském Queensu srbský tenista zvítězil nad vítězem loňského US Open 6-7 6-2 6-3, vyhrál už pátý vzájemný zápas v řadě a bilanci vyrovnal na 5-5.

V zítřejším čtvrtfinále si Troicki zahraje s Johnem Isnerem. Ten
zdolal v utkání bez jediného brejku 7-6 6-7 7-6 Španěla Feliciana Lópeze, kterého nezachránilo ani pět odrácených mečbolů. Jeden zlikvidoval i dělovým esem z druhého podání.

Výsledky - Londýn (tráva, dotace 1.696.645 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Murray (1-Brit.) - Verdasco (Šp.) 7:5, 6:4
Troicki (Srb.) - Čilič (4-Chorv.) 6:7 (8:10), 6:2, 6:3
Müller (Luc.) - Dimitrov (6-Bulh.) 6:4, 7:6 (7:5)
Isner (USA) - F. López (8-Šp.) 7:6 (7:5), 6:7 (9:11), 7:6 (7:4)
pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

23
Přidat komentář
gigin
https://pbs.twimg.com/tweet_video/CHxPu34WsAAO_gt.mp4
Reagovat
Pe3k
málem jsem se udusil smíchy, když sem to včera večer viděl :D
Reagovat
gigin
Jj :DDDDDDDDD

https://pbs.twimg.com/media/CGD_w6nUIAA1iZy.jpg
Reagovat
Pe3k
:D :D :D
Reagovat
gigin
http://www.tennis-arena.cz/del-potro-je-po-dalsi-operaci-7807cz/

Jako já ho fakt moc nemusím, ale tady už snad ani nejde neprojevit lítost...
Reagovat
Cico93
chudák.-(( už praktický 3 sezóny v prdeli. Snáď sa čoskoro vráti a ešte silnejší.
Reagovat
Pe3k
jn, přesto se najdou tací, co si stěžují na neustálé zranění, i když jejich největší problémem byl zánět slepého střeva...
Reagovat
Cico93
ano petriček
Reagovat
mihate
Ak Grigor neskončí s Máriou a nevymení trénera /bývalý hráč austrálskeho futbalu/a tiež nezoberie do tímu bývalého vynikajúceho hráča premrhá svoj obrovský talent,Už teraz zaostáva za svojimi rovesníkmi - Raonič, Nishikori,atď. Obrovská škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
presne
Reagovat
SwissMaestro
Tak stavět tenis nad vztah se ženou.....to bych nikdy neudělal
Reagovat
George_Renel
Otázkou je ta žena a její kvalita............ :-)
Reagovat
rod_laver
Asi proto nehraješ tenis na světové úrovni :-))
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak ženskejch jsou miliardy, ale pozice světové jedničky jen jedna...
Reagovat
Cico93
Tak, ale aj Mária je len jedná.
Reagovat
Stan_Borowitz
Každý je nahraditelný...
Reagovat
Cico93
ano aj nie.
Reagovat
gigin
https://twitter.com/jessica4stein/status/611521068860243968/photo/1
Reagovat
smazaný uživatel
Bude to boj.. :DD Sázím na Ernesta, že bude na žebříčku víš na konci sezony!
Reagovat
smazaný uživatel
to sa kde da
Reagovat
smazaný uživatel
sorry:))
Reagovat
gigin
Výš. Vím ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, sorry.. :DD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist