Dimitrov ve Stockholmu vykročil za obhajobou vydřenou výhrou

16. 10. 2014, 12:27
Aktuality 7
ATP STOCKHOLM - Grigor Dimitrov má letos šanci zahrát si poprvé na Turnaji mistrů v Londýně, ještě ho však čeká hodně práce. Zatím je totiž těsně za postupovými příčkami a pokud chce své naděje zvýšit, potřebuje si tento týden odvést co nejlepší výsledek z turnaje ve Stockholmu. Už v prvním zápase se však na výhru dost nadřel.
Grigor Dimitrov

Grigor Dimitrov před rokem na turnaji ve Stockholmu získal svůj premiérový titul, letos se na stejném místě snaží oživit naději na postup na Turnaj mistrů. Třiadvacetiletý Bulhar totiž v této sezoně vyhrál další tři turnaje a v hodnocení právě probíhající sezony mu patří 11. místo. Po odhlášení Nadala ztrácí na nejlepší osmičku, která se do Londýna kvalifikuje, 265 bodů.

Ve Stockholmu může ze ztráty umazat až případným postupem do semifinále, maximálně si může polepšit o 205 bodů. Ve středu už úspěšně zvládl svůj úvodní zápas, byť se jeho vítězství nerodilo snadno. Dimitrov zdolal Rusa Tejmuraze Gabašviliho až po téměř dvouapůlhodinovém boji 7-5 7-6 a postoupil do čtvrtfinále.

V prvním setu druhý nasazený Dimitrov ztratil vedení 5-1. V devátém gamu dokonce neproměnil setbol a dovolil soupeři vyrovnat. Obrat ale na poslední chvíli zastavil a nakonec sadu získal. V druhé sadě pak nepotvrdil brejk na 4-2, v tie-breaku ale další zdramatizování odmítl a první vzájemný duel tak vyhrál ve dvou setech.



"Začátek zápasu se mi povedl, ale pak nevím, co se stalo. Trochu jsem asi ztratil koncentraci a on (Gabašvili) se chytil. Začal, hrát mnohem lépe a já to měl do konce zápasu hodně těžké," komentoval Dimitrov.

V pátečním čtvrtfinále bude jeho soupeřem vítěz utkání mezi Francouzem Jerémym Chardym a Američanem Jackem Sockem. 

Nasazenou jendičkou je předloňský šampion Tomáš Berdych, který do soutěže vstoupí prvním vzájemným zápasem s kvalifikantem Dustinem Brownem až ve čtvrtek. Německý tenista s jamajskými kořeny na úvod porazil 6-4 7-6 domácího Christiana Lindella.

Také český tenista ve Stockholmu usiluje o body v boji o Turnaj mistrů. V žebříčku drží zatím šestou postupovou pozici s náskokem 290 bodů na nepostupovou příčku. Ve švédské metropoli si může polepšit až případným postupem do finále (60 bodů), za titul by získal 160 bodů.

- ATP 250 STOCKHOLM -
(Švédsko, tv. povrch / hala, 593.705 eur)
středeční výsledky (15. 10. 2014)
• Dvouhra - 2. kolo •
Dimitrov (2-Bulh.) - Gabašvili (Rus.) 7-5 7-6(4)
Tomic (Austr.) - Anderson (3-JAR) 7-6(4) 6-4
Verdasco (7-Šp.) - Nieminen (Fin.) 6-3 6-4
• Dvouhra - 1. kolo •
Sock (USA) - Golubjov (Kaz.) 6-1 4-6 6-0
Herbert (Fr.) - Carreňo (Šp.) 7-6(3) 6-4
Brown (Něm.) - Lindell (Švéd.) 6-4 7-6(3)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
EllNino
Jack opět skvěle, tak uvidíme, jestli Gríšu potrápíš, bude to určitě dobrej zápas :D ...
Reagovat
tommr
Sock by moh překvapit a Tomášovi zajistit TM už s předstihem ... :)
Reagovat
EllNino
ale i kdyby to nevyšlo, rád bych viděl s Tomem na TM právě Grigora :)
Reagovat
tommr
no kdyby to Dimitrovovi vyšlo na úkor Ferrera, Murrayho a Raonice tak bych se vůbec nezlobil ... :)
Reagovat
kada.tom
Akorát je škoda, že se Grigor s Jackem utkají už v
Reagovat
kada.tom
v QF ... holt nebudu fandit ani jednomu, ale každopádně jeden z nich bude v SF, což je paráda :-) a myslím, že Jack nebude bez šance :-)
Reagovat
Fandina
Neviděla jsem to, ale gratulka Gríšo. Jsem ráda, že se daří. Držím palce Gríšo!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist