Dimitrovova tečka za životní sezonou? Triumf na Turnaji mistrů!

19. 11. 2017, 19:15
Aktuality 109
TURNAJ MISTRŮ - Grigor Dimitrov uzavřel svou životní sezonu triumfem na Turnaji mistrů. Při své premiéře na akci pro osmičku nejlepších hráčů uplynulého roku vyhrál všech pět zápasů, když ve finále porazil dalšího debutanta Davida Goffina z Belgie. Ve světovém žebříčku se bulharský tenista posune poprvé na post světové trojky.
Profily hráčů
Grigor Dimitrov

Absence zraněných hvězd v čele s Novakem Djokovičem, Andym Murraym a Stanem Wawrinkou, neúčasti dalších hráčů ze širší světové špičky Milose Raonice, Keie Nišikoriho či Tomáše Berdycha, a odstoupení světové jedničky Rafaela Nadala nakonec využil k vítězství na Turnaji mistrů Grigor Dimitrov

Šestadvacetiletý Bulhar, který se závěrečného turnaje sezony pro osm nejúspěšnějších hráčů uplynulého roku zúčastnil poprvé v kariéře, soutěží prošel bez porážky. Čtyři z pěti zápasů odehrál rovněž proti nováčkům.

Odstartoval vydřenou výhrou nad Rakušanem Dominicem Thiemem, v dalších duelech ve skupině pak deklasoval Davida Goffina a náhradníka za Nadala Španěla Pabla Carreña-Bustu. Ve včerejším semifinále otočil utkání s Američanem Sockem a v dnešním finále si znovu po čtyřech dnech poradil s Belgičanem Davidem Goffinem.

Svěřenec venezuelského kouče Daniho Vallverdua Dimitrov na začátku finálového utkání přišel dvakrát o podání, ale pokaždé dokázal manko brejku rychle smazat. Od stavu 2-4 získal pět ze šesti gamů a ujal se vedení. Zdramatizování se zrodilo v polovině druhé sady, kdy Bulhar za stavu 7-5 a 3-2 nevyužil brejkbol, vzápětí přišel o servis a dějství už nezachránil. 

V úvodu rozhodujícího setu Dimitrov přežil čtyři brejkboly, což se ukázalo být jako klíčové. Postupně začal získávat kontrolu nad zápasem, hrál trpělivě a z čopovaného bekhendu skoro nechyboval. I když za stavu 5-2 a 40-0 zahodil tři mečboly v řadě, mrzet ho to nemuselo. Nakonec po dvou a půl hodinách boje zvítězil 7-5 4-6 6-3 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 8-1.



Dimitrov letos poprvé v kariéře vyhrál čtyři turnaje během jedné sezony. V úvodu roku zvítězil v Brisbane a v Sofii, v srpnu v Cincinnati získal premiérový titul z podniku Masters 1000 a dnes slaví životní triumf na Turnaji mistrů. Celkově si připsal osmé turnajové vítězství. 

"Nemám slov. Mám za sebou jeden z nejlepších týdnů. Můj tým je úžasný, moje rodina skvělá," řekl Dimitrov při slavnostním vyhlášení a speciálně děkoval přítelkyni americké zpěvačce Nicole Scherzingerové. "Hraje v mém životě důležitou roli a někde se teď schovává. Zaslouží si za poslední týdny velké uznání," řekl.

Ve světovém žebříčku si Dimitrov vylepší své dosavadní maximum, když se zítra posune z šestého na třetí místo za hvězdné duo Rafael Nadal a Roger Federer. Na druhého Švýcara však bude ztrácet propastných 4455 bodů, na Španěla ještě o dalších 1040 bodů více.

Dimitrov si jako neporažený vítěz vydělal 2,549 milionu dolarů, přes 55,8 milionu korun a stal se teprve šestý hráčem v historii a prvním po 19 letech, který vyhrál Turnaj mistrů při své premiéře. Před ním se naposledy radoval Španěl Alex Corretja (1988).


I Goffin při premiéře na Turnaji mistrů odehrál svůj životní turnaj, byť ho ve svém největším finále nezakončil vítězným zápasem. V Londýně zaznamenal premiérový skalp světové jedničky i dvojky; nejprve na úvod soutěže udolal zraněním kolena limitovaného Nadala, ve včerejším semifinále pak překvapivě zaskočil šestinásobného šampiona Federera.

"Taky mám za sebou samozřejmě fantastický týden. Prožil jsem hodně emocí a teď se cítím vyčerpaný, ale odvedl jsem dobrou práci," řekl šestadvacetiletý Goffin, který letos přišel kvůli zranění kotníku o Wimbledon a po návratu na kurty se dlouho trápil. V žebříčku si posunem na 7. místo rovněž vylepší své nejlepší umístění.

Pro Goffina však dlouhá sezona stále nekončí, příští týden ho ještě čeká finále Davisova poháru ve Francii.

• TURNAJ MISTRŮ 2017 •
Londýn, tv. povrch / hala, 8.000.000 dolarů
nedělní výsledky (19. 11. 2017)
• Dvouhra - finále •
Dimitrov (6-Bulh.) - Goffin (7-Belg.) 7-5 4-6 6-3
• Čtyřhra - finále •
Kontinen/Peers (2-Fin./Austr.) - Kubot/Melo (1-Pol./Braz.) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

109
Přidat komentář
Mayo
Teraz bude dlha pauza od tenisu, čo priatelia.
Reagovat
annah
To ano. Najednou nevím, co s časem... :-)
Ale ono to uteče. Už 30. prosince hraje Švýcarsko proti Japonsku v Perthu. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Konecne zapas, ktory moze prekonat rivalitu Kanada-ZSSR.
Reagovat
Franky
pauza rozhodne prospeje aj tebe Petko
Reagovat
smazaný uživatel
Jana Novotná zemřela :-(
Bože, 49 let jen.
Tak ať se máš v tom novém světě lépe :)
Reagovat
peggy
Nebyl zrovna pekny tenis,ale velke blahoprani Dimitrovovi k vitezstvi.Vyhral lepsi,ale hlavne,ze ve finale nebyl Federer,hraje dobre,ale jeho vyraz I hra je jako divadlo.I pri prohre ma nahraty usmev.Proto mladi vpred.
Reagovat
Pavol
Gofin už v skupine mal hrať ako včera ale šetril sily na Rogera. Troška to prekombinoval.
Reagovat
janek_da
dokonale ... pani peggy
Reagovat
Patik
Goffin podľa mňa dnes lepším hráčom na kurte..jeho víťazné údery a ich počet..klobúk dole..zaslúžil si vyhrať myslím že viac než baby Roger..gratulácia k druhému miestu.
Reagovat
Stan_Borowitz
že poslední komentář na TP budu psát o Rogerovi jako sedminásobném vítězi WTF, ale osud tomu nechtěl. Trochu jsem tušil, že v tom semifinále vypadne, nehrál tady nějakou velkou hitparádu a Goffin zřejmě zahrál hodně dobře. Ještě se na ten zápas dodatečně podívám, stejně jako na finále.

Grigor výborně, snad mu toto vítězství dodá ten správný impuls a začne konečně naplňovat dávná očekávání. Budu ho sledovat, dokud to půjde.

Tak se tady mějte a adios...
Reagovat
smazaný uživatel
ked posledny,po Wimbledone si mi odpisal,preco reagujem "tak popuzene",vtedy som reagoval na niekoho uplne ineho,snazil som sa to vysvetlit,ale asi si to necital,aby sme sa nelucili so zlou krvou...
Reagovat
smazaný uživatel
Nerozumiem tej definitíve. Práve ty si to tu nebral tak vážne..
Reagovat
Davor1
Budeš chýbať. Hlavne J1rkovi :-))
Reagovat
tito
? No jestli to chápu stejně jako ostatní, tak škoda. Hodně štěstí.
Reagovat
Nola
? to snad nieee, nasa cesta okolo sveta dufam plati...
budes tu velmi chybat, FFF tabor bude oslabeny o zdrave jadro
Reagovat
Marduch
Nutně potřebujeme do nový sezony rozšířit řady Djokolandu. Přehoď triko a nick, nikdo nic nepozná! Nejen za letošek díky a po novým roce s čistým stolem navi ;-)
Reagovat
Kozoroh
Je smutné, že pisatel originálních, trefných a humorných komentářů odchází :-(
Reagovat
stopan
Celkom zaujimavy zapas, Goffin mi pripadal herne variabilnejsi , tie niektore trafene federerovske uhly von z kurtu stali za to, zial hlava a niektore zbytocne nevynutene chyby ako aj nepripravene nebehy na siet ho stali vitazstvo, ani podanie mu tak neslo v poslednom sete. Mna osobne hra Dimitrova moc neoslovila, Goffin, keby zlepsil mentalnu pripravu by mohol spravit nejake vysledky na hardoch, u Dimitrova mi chyba vacsia variabilita, mozno aj preto bol pol rok prakticky neviditelny.
Reagovat
smazaný uživatel
Hard mal prakicky celý dobrý. To, ze vybuchol na 2-3 turnajoch je na jeho pomery vyborne. Ale to vybuchol aj Federer. On nikdy nebude dominovat dlhodobo a ak vypadavat tak len vo finále. Ale 4 vyhrané tituly su uzasné a prehry s Rafom v zaverecných fazach turnaja velmi tesné.
Reagovat
Patik
Podla mňa jeho hra vyzerá hrozne..všetky tie napodobnené pohyby..taktika..nič originálne z jeho hlavy..žiadny svojský štýl..ak chce hrať tenis ako Roger musí uvažovať ako Roger..a to sa nikdy nestane..toto víťazstvo by som prirovnal k našej Cibulkovej..vyhrala turnaj majstrov..bola svetová štvorka..ale to je asi tak všetko..obhájiť to neobháji..a pozíciu v rebríčku si udrží tak do začiatku sezóny.
Reagovat
smazaný uživatel
Naozaj si myslis, ze mu ide v prvom rade o to, aby hral ako Roger? Ze nemá iné starosti?..:)
Reagovat
Patik
Samozrejme že má starosti ako každý iný hráč alebo človek..ale..áno myslím si že chce hrať ako Roger.
Reagovat
smazaný uživatel
Cakal som hladsie vitazstvo. Ale myslim, ze rodine Dimitrovovcov to je úplne jedno. Vyhral a to je podstatné.

Ocakavam skvelé hardove predstavenia buducu sezónu. Komplet Big 4, kvalitný Dimitrov a Delpo, zas o nieco lepsi Zverev, standardní Nishi s Wawrinkom. Australian open 2018 bude najzaujimavejsim GS za posledné roky. Ak zahraju to čo vedia, bude to velka zabava..
Reagovat
smazaný uživatel
Mám radost za Grigora :) když to nedokázal vyhrát za tohoto stavu Roger, nabízel se právě Grigor jako druhý nejlepší hráč, Davida je mi docela líto, ale nedokážu si ho představit jako vítěze, to už ať si radši sáhne na Davisův pohár :)))
Reagovat
annah
Radost má určitě i jeho o 13 let starší čokoládová kráska...:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Nicole je kočka, i když je starší :) myslím, že ji v té řeči zmiňoval :))
Reagovat
smazaný uživatel
som nevedel,ze chodi s Nicole S.,dobry vkus asi sa stava mojim oblubencom:)
Reagovat
smazaný uživatel
A evidentne je do nej blázon, ked jej dal takú reč. Chlapi dokázu robit divy, ked su zalubení. Vidite dievcata?..:) aj Tenis zrazu ide
Reagovat
smazaný uživatel
chlapi dokážou divy, když mají vedle sebe tu správnou podporu, která je jim bezmezně oddaná, viz Roger a Mirka a další, škoda že nemám taky koho tak podporovat a ke komu vzhlížet :( jsem ten typ ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, Mirka. To je tá pravá láska z jej strany.

Som si istý, ze by sa za Rogera vydala, aj kebyze je chudobny student z Bazileja a na rande by za ňou chodio autobusom :)
Reagovat
spaniel
Tvl to jsou neskutecny kecy. Poznal se, kdyz jeste nebyl nikdo. Ten jeho brand a aura, to je jeji prace. Od zacatku mu dela manazerku a PR. Je neskutecne sikovna a chytra. Naznacovat, ze je nejaka zlatokopka je hnusne i na tebe, ty nadhlede.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme, ze je zlatokopka....To snad vidi kazdy.

Poznali sa na OH v Sydney, kde bol Federer uz hrac, ktory zaraba stá tisíce na rozdiel od nej.
Reagovat
Franky
ta ty viiieeees jake je pozadie ;) ty si iny paparazzi :D fenomen z petrzky :D
Reagovat
spaniel
Musis mit smutny zivot.
Reagovat
smazaný uživatel
Vacsie klišé nemáš?..:)
Reagovat
spaniel
Kdo jinemu jamu kope...
Podle sebe soudim tebe... ale ne, toto nesedi. Tva nebude zlatokopka. Mozna hounokopka :)
Reagovat
smazaný uživatel
Íha. Ako si to zobral osobne, tu poznámku na Mirku. Pán je zrejme Gentlaman...:)

Alebo len dalsi precitlivený fanatik..
Reagovat
spaniel
Pořád jsou to 2 možnosti...za to tvé řeči dávají jen jednu možnost, hovado. Urážet ženu, kterou ani neznáš, na základě totálně vyfabulovaných představ. Prostě pán nadhled.
Reagovat
smazaný uživatel
Urážet muža kterého ani neznáš, na základě totálně vyfabulovaných představ..:)

Kde v tom vidis rozdiel?..

A teraz sa zamysli, ci si nikdy vo svojom zivote nekritizoval zenu na zaklade predsudkov.

No vidis, a opat ti mozem odporucit zrkadlo..
Reagovat
spaniel
Ktereho muze?
Uz si ji nazval kravou, zlatokopkou...hodne ti lezi v zaludku. Nevsiml jsem si ze by tady nekdo zatahoval Xiscu treba. To uz je zas dalsi level hnusu, na ktery bych se nechtel dostat.
Reagovat
Kozoroh
Asi myslí Rafu - nazval jsi ho doperem.
Reagovat
spaniel
Prokazatelne bral steroidy 2009 a 2012. A at bych nazval Rafu jakkoliv, je v tom rozdil. On je ten exponovany, stejne jako Roger. Co bude dal, urazky jeho deti?
Reagovat
smazaný uživatel
Xisca je sympatické dievca, na prvy pohlad normálna, priatelská..

Mirka?...Na prvy pohlad..., no radsej sa zdrzim komentárov..Na Slovensku mame kopu zlatokopiek, najma v BA, mam na to radar, ver mi...

Nebol si to ty, kto komentoval Andyhu frajerku, matku a myslim, ze aj Noleho rodicia neobisli naprazdno :)
Reagovat
spaniel
Na prvy pohlad? Ajajaj. Netvrdil si, ze mne je 60? Tolik k tvemu prvnimu dojmu a jeho presnosti. Tipovat to navic pres obrazovku a navzdory vsem znamym faktum, to je fakt mimo.
Ano, Andyho pritelkyni/manzelku jsem komentoval...v konkretni souvislosti jako vetsina TP (nadavky) a Noleho rodice taky za konkretni vec (nevkusne trika, namyslene vyroky). Netvrdil jsem, ze jsem z nich vycetl povahove vlastnosti a hrichy. Mozna bys mel nahradit Volejte vestkyni, je to asi takovy level.
Reagovat
smazaný uživatel
omg :D ona si nebyla na OH v Sydney vybírat budoucího bohatého manžela, ona tehdy ještě hrála tenis víííš, a v mixu se s ním sblížila, dokonce se tomu zprvu možná i bránila, protože byl mladší, to je známá věc, ještě že mu dala šanci, jinak by dnes Roger nejspíš nebyl tím, kým je, za mnohé vděčí jí, sám to řekl nesčetněkrát, ona je ta důležitá osoba v pozadí, na kterou se může spolehnout, to samé teď řekl Grigor o Nicole :))) tyhle jedovatý slova plný závisti fakt miluju :/
Reagovat
Pe3k
Přesně, Mirka ho nechtěla, to on chtěl jí a pak se dozvěděla, že bude goat a jako vedlejší produkt miliardář, tak se nechala ukecat... když se Rogera po AO 17 ptali jestli je goat, řekl, že goat je Mirka...
Reagovat
Nola
Grigora by som teda vobec nehadzala do jedneho vreca s Mirkou, Grigor vystriedal uz par partneriek, vzdy boli viac-menej zvucneho mena, mali uz za sebou uspechy v profesnom zivote.... mne Grigor pripomina skor Anicku Kurnikovu :D ako Mirku
Reagovat
smazaný uživatel
Aničku Kurnikovu :D já ho nehážu do stejného pytle s Rogerem, ten má celej život jedinou partnerku, jen mi přijde hezký, jak Grigor tu svou ocenil, jak na sobě víc maká, a to spolu nejsou tak dlouho :)
Reagovat
kada.tom
na tom nesejde, je to Čobolačka, což řeší naprosto vše
Reagovat
smazaný uživatel
nevolas sa Nicol?,Dimitrov ma Nicol,Stepanek ma Nicol,mozno v tom bude pes zakopany,ak mas ine meno tak smola od kolisky,s tym uz nic nenarobis
Reagovat
smazaný uživatel
ne, nejmenuju se Nicol, ale znám jednu Nikol :D chceš říct, že když se nejmenuju Nikol nebo Mirka, že mám smůlu? :/ :P
Reagovat
smazaný uživatel
ano,vies si to inak vysvetlit? :-P
Reagovat
smazaný uživatel
to teda neumim :D já jsem přeci skvělá, jen to nikdo nevidí :P fakt je, že na takovýho, jako je Roger, asi těžko narazím, takže vlastně mám smůlu no :D
Reagovat
Mayo
Grats Dimitrovovi.
Konečne koniec hál. Z TM som nevidel ani sekundu.
Aussie 2018!
Reagovat
d@ve
David zabojoval a to je dobře. Obával jsem se zase jednoznačného výsledku. A zdá se, že mu vyhrané SF pomohlo se uvolnit a finále vcelku zdramatizoval.
Zlomová byla nejspíš 1 hra 3 setu. Tam to Grigor ustál a už si to nenechal vzít. David sice ještě odvrátil 3 MB na 3:5, ale už víc nezahrozil..
Grigor tu sezónu zakončil opravdu s chutí a bravurně.. Gratulace.
Reagovat
svetova.dvojka
Aby mu v Bulharsku tu trofej někdo neukrad... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-))))))
Reagovat
Pe3k
Titul je ve druhých nejlepších rukách, gratulace.
Reagovat
annah
Tak fajn. Dobře to dopadlo. Mám radost.
Byl to hezký zápas. Ale výsledek je stejně překvapivý. Goffin mi skoro celou dobu připadal jako ten lepší na kurtu.
Reagovat
spaniel
Mel to na sve rakete. Taky myslim ze byl lepsi, ale holt nevyuzil sve sance.
Reagovat
Krisboy
Dělal laciné chyby. Ten poslední mečbol to jenom podtrhl.
Reagovat
Fandina
Jj byl útočnější, ale také víc chyboval.
Reagovat
kada.tom
Grigor parádní představení. Pět výher, maximum co mohl předvést, titul míří do Bulharska :-)
Reagovat
svetova.dvojka
Co to je za dědinu ?
Reagovat
EllNino
Grigor super ! :) Titul má svého majitele ...

Aneb tečka za letošní opravdu na překvapení bohatou sezonou ..:)
Reagovat
annah
Hezky řečeno. Tahle sezona opravdu byla jedno velké (většinou příjemné) překvapení. Závěr, tedy obsazení finále TM, patřil (pro mě) do kategorie překvapení vrcholně nepříjemných. :-)))
Reagovat
spaniel
Na to, jak je to pry bezvyznamny turnaj, je Grigor hodne stastny :)
Je mne lito Davida, hral neskutecne. Vyradit Nadala i Federera a nevyhrat. Asi to tak melo byt...Snad je to zvedne oba.
Reagovat
ipko
škoda no, Dimitrov bude mať ešte viac na nejaký väčší titul, ale David asi nie..
Reagovat
ipko
viac šancí
Reagovat
svetova.dvojka
5-0 dobrá bilance na debutanta...
Reagovat
Fandina
Gríšánkovi. Je to tam!!!!!!!
Reagovat
spaniel
Kvalitni finale, zadna ostuda.
Reagovat
Fandina
Ve druhém setu to mohlo také být 5:2 pro Grigora, tak doufám, že teď to dotáhne.
Reagovat
kada.tom
Grigore, už to dotáhni :-)
Reagovat
ipko
a je asi hotovo, rozhodol 1.game 3.setu..
Reagovat
spaniel
Jodie Foster v problemech.
Reagovat
ipko
super Goffin :/
Reagovat
panzer.dragon
Nakonec celkem slušná plácaná
Reagovat
Nola
celkom zaujimave finale, snad bude nasadena latka na urovni, ktoru prave sledujeme
Reagovat
ipko
škoda, tento game bol asi veľmi dôležitý, ale jednoducho mal David na tých BB aj smolu..
Reagovat
spaniel
Uplne jiny zapas nez ve skupine, Roger mel zas jednou pravdu. Zda se ze David jede podle sablony ze semi.
Reagovat
ipko
veľmi kvalitný tenis od Davida v 2.sete..
Reagovat
spaniel
Stejny scenar. Dimitrov nevi co hrat.
Reagovat
ipko
dúfam že to dotiahne..
Reagovat
brixner
Von ve finále neni Roger???
Tak to se nekoukam!
Čau
Reagovat
blixa
Sousedka bude lepší program ;-)
Reagovat
safi1313
Trapný jako vždy :D
Reagovat
Herbert_Hoover
Publikum ale fandí, jako by na kurtu Roger byl :)
Reagovat
kada.tom
zjevně není tamní publikum tak moc zfanatizováno a nejsou to jen pitomé arogantovy ovečky :-)
Reagovat
spaniel
Jake z Dva a pul chlapa promluvil.
Reagovat
Davor1
:DD
Reagovat
kada.tom
vůbec netuším, který z nich to je (vím jen, že ten seriál existuje a že tam hrál Sheen a Kutcher), takže mě tvá invektiva ani nemůže naštvat nebo polichotit :-)
Reagovat
spaniel
O tve inteligenci svedci, ze si vubec muzes myslet, ze bych ti lichotil.
Reagovat
Herbert_Hoover
Invektiva a lichocení? Dáváš slovům jiné významy? :))
Reagovat
EllNino
politolog no, předžvýkávač :D
Reagovat
turista
Patřím k Djokolandu, ale ten Kadlec je s tou svou nenávistí k Fedexovi fakt úplně vygumovanej.
Reagovat
Herbert_Hoover
Patřím k Rafalandu, ale musím naprosto souhlasit. :))
Reagovat
spaniel
On se vymyka tim, ze nefandi zadnemu rivalovi. Tomu se da jeste rozumet, ale takto je to divne. Navic sleduje spis WTA.
Reagovat
kada.tom
ano, sleduju spíš WTA, ale fandím Andymu, Rafovi i Novakovi (tomu asi nejméně z Big 4)
Reagovat
spaniel
Ze nikdy nenapises neco o nich, nejake fandeni, cokoliv. Ty je vzdy zminis, jen kdyz nekdo napise, ze jedine co delas, je hejtovani RF.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na WTA je kada.tom vyloženě odborník :-)
http://www.tenisportal.cz/zpravy/bartyova-si-v-18-letech-dava-od-tenisu-odpocinek-15106/
Ashleigh Barty 2017 no. 17 :-)
Reagovat
annah
Cože? U které sousedky jsi včera byl zalezlý, že nic nevíš? Buď rád, žes to včerejší třísetové peklo neviděl. Totálně pokažený večírek díky Goffinovi. Hrál ten syčák fakt dobře a Roger průměrně.
Teď fandím jako o život, jako by tam místo Dimitrova stál Maestro. Snad Goffina smete.
Zatím dobrý. První set je náš!:-)
Reagovat
annah
I když první set prohrál, hraje Goffin skvěle. Pálí to doprava doleva k lajnám, honí tam Dimitrova jak králíka na honu. Druhý set bude asi jeho. Sakra.
Reagovat
ipko
Prečo mu to tak nepraješ? Tiež fandím Rogerovi a včerajšia prehra ma mrzí, ale David je proste sympaťák a nejde mu to nepriať. A za výkony si to určite zaslúži.
Reagovat
annah
Sympaťáci jsou na obou stranách sítě. A pomstychtivost za pokažený závěr sezony vítězí. :-))) Myslím, že se dnes pomsty nedočkám. Goffin to nakonec celé vyhraje...
Reagovat
ipko
Roger sa mu pomstí sám budúci rok.
Reagovat
annah
Možná ano. Ale to už bude o něčem jiném. Tahle nečekaně nebeská sezona měla skončit stylově - pohárem z Turnaje mistrů. Navíc si myslím, že něco takového jako letošní celoroční zázrak se už nezopakuje. Na rok 2017 budeme jen s nostalgií vzpomínat.
Reagovat
ipko
Tak uvidíme, komentator na Digi hovoril, že Roger predĺžil v Bazileji kontrakt o ďalšie 3 roky, takže určite motiváciu má a to je základ úspechu.
Reagovat
annah
Kéž by. :-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist