Divoké utkání Zakopalové ve Fezu přerušila tma

24. 4. 2012, 10:19
Aktuality 1
WTA FES - Klára Zakopalová byla ve svém úvodním zápase na antukovém turnaji v marockém Fezu několikrát dva míčky od vyřazení, sama podávala na vítězství, souboj s Nizozemkou Rusovou ale vítězku zatím nenašel. Zápas byl za stavu 5-5 ve třetím setu kvůli tmě přerušen.
Klára Zakopalová

Zápas 1. kola mezi sedmou nasazenou Klárou Zakopalovou a Arantxou Rusovou začal na vedlejším kurtu bez osvětlení až ve večerních hodinách, a jelikož se o vítězce po 146 minutách nerozhodlo, bylo utkání za stavu 4-6 7-5 a 5-5 kvůli tmě přerušeno.

V prvním setu si Zakopalová udržela pouze jeden game z pěti gamů na servisu a prohrála 4-6. Ve druhé sadě o své podání přišla ještě třikrát a prohrávala už 3-5. Několikrát ji dělily dva míčky od vyřazení, třicetiletá Češka ale zabojovala vývoj dějství otočila na 7-5. Třetí set pražská rodačka začala brejkem, který sice nepotvrdila, po další krádeži soupeřčina servisu ale vedla 5-3. Jenže z následných devíti výměn urvala pouze jeden fiftýn a zápas ještě před soumrakem ukončit nedokázala. Rusová vyrovnala na 5-5 a rozhodčí pokračování přeložil na druhý den.

Poslední dva, maximálně tři gamy se budou dohrávat v úterý zhruba od 15:00 hodin. Vítězka si o postup do čtvrtfinále zahraje se Španělkou Laurou Pousovou-Tiovou, nebo Běloruskou Olgou Govorcovovou.

V úterý do turnaje zasáhne také druhá česká zástupkyně v soutěži Petra Cetkovská. Třetí nasazenou Češku vyzve Maďarka Melinda Czinková, jež je rozehraná z kvalifikace.

Ze hry už vypadla loňská vítězka Alberta Briantiová, která před rokem na marocké antuce slavila svůj dosud jediný titul na okruhu WTA. Dvaatřicetiletá Italka sice nad Rumunkou Alexanderou Cadantuovou vedla 7-5 a 4-2, od té chvíle ale získala už jen 2 ze 13 gamů a prohrála 7-5 5-7 1-6.

"První set byl velmi těsný, mohla jsem ho klidně vyhrát. Hrála jsem lépe předtím i potom," komentovala Cadantuová. "Poté, co jsem prohrála v prvních kolech na předchozích turnajích, mi tahle výhra dává sebedůvěru do dalších zápasů," dodala jednadvacetiletá Rumunka, jež teprve na druhém ze šesti letošních startů na turnajích WTA postoupila do 2. kola. Koncem února v mexickém Monterrey si však zahrála ve finále.

Po vyřazení Briantiové zůstává ve hře o titul už jen jedna bývalá šampionka - nejvýše nasazená Anabel Medinaová. Španělská vítězka z roku 2009 a finalistka ročníku 2008 si v 1. kole poradila 6-2 6-4 s Ruskou Ninou Bratčikovovou.

Medinaová má nyní bilanci letošních zápasů 7-8, s příchodem antukové sezony ale nabírá sebevědomí. Z aktivních tenistek má totiž nejvíce titulů z antukových turnajů (10).

Trochu nečekaně vypadla čtvrtá nasazená Yanina Wickmayerová. Belgičanka v souboji s Rakušankou Patricí Mayrovou-Achleitnerovou vedla v prvním setu 4-1, nakonec však prohrála hladce 4-6 2-6.

"Je těžké hrát svůj nejlepší tenis v takovém větru. Ale své forhendy jsem trefovala dobře. V příštím zápase se budu snažit hrát o trochu lépe," komentovala Mayrová-Achleitnerová.

- WTA INTERNATIONAL FES -
(Maroko, antuka, 220.000 dolarů)
pondělní výsledky (23. 04. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Zakopalová (7-ČR) - Rusová (Niz.) 4-6 7-5 a 5-5 přerušeno kvůli tmě
Medinaová (1-Šp.) - Bratčikovová (Rus.) 6-2 6-4
Mayrová-Achleitnerová (Rak.) - Wickmayerová (4-Belg.) 6-4 6-2
Scheepersová (6-JAR) - Rodionovová (Austr.) 6-4 6-4
Minellaová (Luc.) - Panovová (Rus.) 6-3 7-6(10)
Cadantuová (Rum.) - Briantiová (It.) 5-7 7-5 6-1
Beguová (Rum.) - Babosová (Maď.) 7-6(3) 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
tommr
pokud ale chce jet na OH tak by s takovejma soupeřkama jako je Rus neměla mít žádný problémy ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist