Djokovič 6. titulem z Australian Open vyrovnal rekord. Murray prohrál i páté finále

31. 1. 2016, 10:14
Aktuality 516
Novak Djokovič pošesté v kariéře vyhrál Australian Open a vyrovnal rekord Roye Emersona. Ze své 11. grandslamové trofeje se srbský tenista raduje už počtvrté po finálové výhře nad Britem Andym Murraym, který naopak prohrál i své páté melbournské finále.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Novak Djokovič hrál dnes finále už na 17. turnaji v řadě, ze kterých si odváží 12. trofej. Andyho Murrayho porazil 6-1 7-5 7-6 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 22-9. Od finále Wimbledonu 2013 ho z posledních dvanácti duelů přehrál už pojedenácté s bilancí setů 27-7.

Osmadvacetiletý Srb dnes ani nemusel předvést svůj nejlepší výkon, přesto hrál od začátku do konce lépe a měl vývoj pod kontrolou. Jeho britský vrstevník totiž nebyl v psychické pohodě, nechával se ovlivnit negativními emocemi a nedokázal se plně soustředit na svou hru. Često kazil a během bezmála tříhodinového duelu spáchal 65 nevynucených chyb.

Statistiky zápasu
Djokovič - Murray
7 esa 12
3 dvojchyby 5
66 % 1. podání 'in' 64 %
74 % úsp. 1. podání 68 %
53 % úsp. 2. podání 35 %
31 winnery 40
41 nevyn. chyby 65
11/14 hra na síti 22/34
5/12 brejkboly 2/6
čas: 2:53

Murray včera v Rod Laver Areně sledoval dlouho do noci triumf svého bratra Jamieho ve čtyřhře a sám dnes jakoby zaspal začátek svého finále. V prvním setu vůbec nezachytil Djokovičův nástup a marně hledal úderovou jistotu. Sice měl v úvodní hře brejkbol, ale nevyužil ho, v dalších čtyřech gamech uhrál jen tři míčky a alespoň čestný bod uhrál až za stavu 0-5.

V druhém dějství britský tenista hru alespoň výsledkově vyrovnal, byl aktivnější, ale stále byl o něco horším hráčem a o gamy při svém servisu musel neustále bojovat. Djokovič, který se před finále rozehrával s Radkem Štěpánkem a ten pak Srbovi fandil z jeho boxu, sice po prvním prohraném servisu nepotvrdil brejk na 4-3, ale brejk na 6-5 už po odvrácení brejkbolu stvrdil a ziskem druhého setu, který trval osmdesát minut, téměř zlomil Britův odpor.

Murray po skončení setu vypadal rezignovaně a stejný byl i jeho nástup do dalšího dějství. Okamžitě ztratil podání a paradoxně teprve když už to s ním vypadalo bídně a prohrával 0-2 a 1-3, se uvolnil. Poprvé v zápase získal tři gamy po sobě a vykřesal jiskřičku naděje. Set dovedl až do tie-breaku, v něm ale Djokovič potvrdil, kdo je současným králem mužského tenisu. Srbský favorit zkrácenou hru s přehledem ovládl, duel zakončil svým sedmým esem a mohl začít slavit vítězství.

"Andy je skvělým soupeřem. I když to podle výsledku možná nevypadá, byl to těžký zápas a Andy měl v rozhodujících chvílích smůlu," komentoval úspěšný obhájce titulu.

Novak Djokovič

Djokovič na Australian Open vyhrál i své šesté finále. Navázal tak na triumfy z let 2008, 2011, 2012, 2013 a 2015 a celkově šestým titulem vyrovnal rekord Australana Roye Emersona. Ve svém 19. grandslamovém finále získal 11. titul a na pátém místě historické tabulky se vyrovnal Rodu Laverovi a Bjornu Borgovi. Rekord drží sedmnáctinásobný šampion Roger Federer.

Grandslamové tituly
a prohry ve finále:
1. Roger Federer 17-10
2. Rafael Nadal 14-6
-. Pete Sampras 14-4
4. Roy Emerson 12-3
5. Novak Djokovič 11-8
-. Rod Laver 11-6
-. Bjorn Borg 11-5
8. Bill Tilden 10-5

"Je mi velkou ctí, že mohu být spojován se jmény jako Rod Laver či Bjorn Borg. A je velké privilegium, že jsem se dokázal vyrovnat Royi Emersonovi, který rovněž patřil mezi nejlepší tenisty v historii," řekl Djokovič, který odehrál od US Open 2010 už sedmnácté grandslamové finále. Chyběl v něm pouze pětkrát.

Zatímco svěřenec Borise Beckera a Mariána Vajdy Djokovič má v melbournském finále skvostnou bilanci 6-0, Murray je na tom zcela opačně (0-5). Vítěz US Open 2012 a Wimbledonu 2013 hrál finále Australian Open popáté a i tentokrát v něm prohrál. Kromě čtyř porážek s Djokovičem prohrál v roce 2010 také s Rogerem Federerem a jako druhý tenista historie po svém bývalém trenérovi Ivanu Lendlovi prohrál na jednom grandslamu pět finále.

Andy Murray"Myslím, že tuhle chvíli už jsem párkrát zažil. Je to teď pro mě samozřejmě těžké mluvit, ale vždy hraju rád před tolika lidmi, kteří mě podporují. Děkuju vám i všem bývalým tenistům, kteří se na nás chodí dívat," řekl svěřenec Amélie Mauresmové Murray k publiku, v němž seděl Rod Laver a na kurtu byl také nejmladší a zároveň nejstarší vítěz Australian Open Ken Rosewall.

"Gratuluju Novakovi. Protože vyhrát tady šestkrát je něco neuvěřitelného. Hrál tu skvěle před rokem a do teď jsou jeho výkony neskutečně konzistentní," vysekl poklonu svému přemožiteli Murray, který se na závěr proslovu rozplakal. "Kim, stala ses během posledních dvou týdnů legendou. Díky za podporu a slibuju, že budu sedět v nejbližším letadle do Londýna," poslal Murray vzkaz své manželce Kim, se kterou začátkem února čeká narození prvního potomka.

"Respekt Andymu, znovu tady odehrál skvělý turnaj. Jsi velký kamarád, velká osobnost a profesionál. V budoucnu tady budeš mít další šanci, jak získat tuhle trofej. S Kim vám přeju všechno nejlepší a ať vše dobře dopadne a máte zdravé dítě. Užiješ si okamžiky, které si dosud nezažil," řekl Djokovič k Murraymu.

• AUSTRALIAN OPEN 2016 •
Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 11.935.000 dolarů
nedělní výsledky (31. 01. 2016)
• Dvouhra - finále •
Djokovič (1-Srb.) - Murray (2-Brit.) 6-1 7-5 7-6(3)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

516
Přidat komentář
ipko
Reagovat
gigin
http://imgup.cz/images/2016/02/01/rf.jpg
Reagovat
darek.vrana
Hustý, to si nezasloužil:).
Reagovat
smazaný uživatel
Do matematickej postupnosti chýba výhra Nadala nad Djokovicom.
Reagovat
Pe3k
O tom si můžeš nechat zdát :D
Reagovat
panzer.dragon
https://scontent-cdg2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/12631434_1053173078072346_4707972815481921877_n.jpg?oh=9aa0f4f7cccc45c78afb06cf80e5192e&oe=57707E2A
Reagovat
panzer.dragon
https://www.instagram.com/p/BBPyRx9EXCZ/
Reagovat
rod_laver
Na Iva dobrý, nemá zrovna na bench vlohy, na dráha je šílená :-) Agassi dal 130 8x.
Reagovat
rod_laver
* ta dráha
Reagovat
Matti
130kg 8x ? To asi ne.
Reagovat
rod_laver
Psal to ve sve knize Open a mam za to, ze tam padlo 130 8x, pripadne me nekdo opravi.

Mi to nerealne neprijde (byt 130 8x jsem dal taky, ale delal jsem primo silove sporty), atleti (coz tenisti dnes vicemene jsou) jsou mnohem silnejsi, nez vypadaji, ta funkcni sila je obrovska.

Krom toho Karlovic je postavou na bench uplne nemehlo, ma velmi dlouhe ruce, dlouhou drahu, "spatny" hrudnik. Agassi je podsadity typ se sirsim hrudnikem a na tenistu kratsimi rukami. A Andre se jednu dobu na silove treninky specializoval.
Reagovat
Mayo
El Matador ešte len koľko dáva/l (:
Reagovat
panzer.dragon
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/tennis/7448240.stm

rafa je spíš dřepař, celkem solidní rozcvička..

tohle snad musí bejt fotomontáž ne

http://3.bp.blogspot.com/-y5GYoCIH2zU/T9UzBWJE2TI/AAAAAAAAA0s/J4alO3aHQeY/s1600/rafael+nadal+shirtless.jpg
Reagovat
rod_laver
Tipl bych, že největší benchový potenciál má z top hráčů Stan, je velmi dobře stavěný na silové sporty.

Rafa bude taky silný. Roger bude mít silné nohy (psal kdysi 150x10 dřep, otázka je, jak hluboký), vršek má naopak slabý krom hrudníku.
Reagovat
Cico93
Ani nie tak Stan ako možno Tsonga.
Reagovat
babolat.cz
neskutečné množství příspěvku k tak neskutečně nudnému finále. Zlaté časy za Rafy. To byly boje. Bože, chraň nás od dalšího finále Nole vs Andy!!
Reagovat
VlS
Na tvým místě bych se začal otužovat, bude to nejspíš ještě trvat.
Reagovat
babolat.cz
tomu naštěstí nevěřím. Stačilo by vyměnit Skota za kohokoliv jiného a Nole změní rytmus a tenis bude o něčem jiném.
Reagovat
smazaný uživatel
Mal tam byť Raonič, ten je na krátke výmeny a Srb by nemal toľko možností dominovať. Andy zlyhal na plnej čiare, čo ma teda štve. Poznáš toto? Nežeň se psíku po vlčí stope, ohlédne se a sežere tě.
Reagovat
babolat.cz
nepoznám, ale je to dobré
Reagovat
smazaný uživatel
obyčajné príslovie. Na vlka menom Djokovič to sedí. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
je dobre, ze to tady pises, takove upozorneni...;)
Nerad se ohlizim, ale pokud je to obcas nutne...
Reagovat
EllNino
No vypadalo to zle, když vedl Robin 6:3 1:0 a 30:0 na servisu :) ...ale od téhle chvíle jsem se začal dívat já a zachránil ho :D :D ....ne sranda, Lukáš začal hrál lépe, Robin druhý set odflákl, no a ve 3. setu rozhodl jeden brejk za stavu 4:4, Lukáš pak doservíroval čistou hrou :) ...byla by škoda tady nevyužít příznivého losu, protože Martin Kližan momentálně hraje pod své možnosti :) Good job
Reagovat
tommr
nemůžu hodnotit celej zápas, protože jsem viděl jen větší část třetího setu, ale v závěru Lukáš předved velice dobrej výkon. Na zápas s Klizanem se už docela těším ... :)
Reagovat
EllNino
no jestli na něj vůbec dojde, on je momentálně schopný prohrát i s Lazovem :) ...
Reagovat
George_Renel
Díval jsem se od začátku 2. setu a Lukáš hrál výborně.
Horší bylo, jak včera Pavlásek popatlal kvalifikaci v Montpellier.
Reagovat
EllNino
tak on s turnaji ATP nemá skoro žádné zkušenosti a navíc halový povrch mu nesedí
Reagovat
George_Renel
Ale včera neustál snad ani jeden big point. A že jich bylo fakt dost.
Reagovat
EllNino
njn, ale letos jinak celkem pěkně, prohrál akorát 2x s Mikym, kterej ale má skvělou formu ...a teď s domácím v neoblíbené hale, s těmi big pointy máš pravdu
Reagovat
gigin
To je stejně fuk. Montpellier má už předem vítěze jasného.
Reagovat
Pe3k
Gasqueta by porazit mohl :)
Reagovat
Fandina
gratulka, ve třetím breknul Haaseho na 5:4 a pak dopodával čistou hrou. Jen tak dál Luky pojď!!!
Reagovat
panzer.dragon
on andy prohrál s djokem i v semi 2012 :-(

to musí mít djokem (a trochu i fedexem, dvě porážky) dobře znechucenej turnaj
Reagovat
Pe3k
Reagovat
miledus
http://www.sportingvideo.org/20160131/vv56ae5fa3ab0bd3.59054856-1254371.html
Reagovat
Fandina
První set projel, ale ve druhém nejdřív přišel o podání, pak si ho vzal zpět a potvrdil to, tak doufám, že ještě otočí.
Reagovat
Fandina
Zápas je jinak live na SuperTennise.
Reagovat
miledus
U sítě je tragickej
Reagovat
panzer.dragon
https://pbs.twimg.com/media/CaFHL6CUYAArdig.jpg

to bych si tipnul, že muselo skončit držkopádem
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak díval jsem se, že Berdych se dost na jaře zapotí v obhajobě desítky a v půlce dubna se klidně může po letech z TOP 10 poroučet. Obhajuje SF Dubaj, Č0F Indian Wells, SF Miami a F Monte Carlo. Tsonga sice ztrácí něco přes tisíc bodů, ale ve zmíněném období neobhajuje prakticky nic, to samé desátý Gasquet. No to bude zajímavé.
Reagovat
Cico93
Keď už tak by som sa obával Raonica.
Reagovat
darek.vrana
Jo, teď toho má hodně, ale náskok je velký a hraje dobře, takže věřím, že se udrží. A pak zase bude období, kdy může získat.
Reagovat
tommr
jj před Tomášem ted stojí velice těžkej úkol obhájit lonský body. Začne to už příští týden s obhajobou finále v Rotterdamu ...
Reagovat
smazaný uživatel
A bude tam vůbec hrát? Přihlášený není, pokud se dá tomuhle věřit:

http://www.menstennisforums.com/4306-abn-amro-world-tennis-tournament/741049-rotterdam-entry-list-fact-sheet-updated-december-29-2015-a.html
Reagovat
tommr
těžko říct. Možná letos začne hrát po AO později - bud v Marseille nebo dokonce až v Dubaji. Přece jen je už z Toma třicátník a nemůže hrát tolik turnajů jako dřív ...
Reagovat
smazaný uživatel
Může mi někdo vysvětlit, jaktože v Sofii nestartuje Grigor Dimitrov? Myslel jsem, že ten turnaj dělali kvůli němu a kvůli tomu, aby se jednou za uherský rok ukázal doma. Už chci vidět, jak lidi v Bulharsku, kde tenis nemá tradici, budou lidi chodit na Bautistu - Aguta nebo Garcíu Lopéze.
Reagovat
kada.tom
Taky jsem se dost divil, když jsem zjistil, že tam Grigor hrát nebude. Překvapuje mě to, má v plánu turnaje na betonu (Delray Beach, Acapulco), takže Sofie by mu do toho zapadala. Nerozumím tomu a taky bych byl vděčný za jakýkoliv zdroj informací ohledně jeho neúčasti a zdůvodnění.
Reagovat
rod_laver
Celkem mě to překvapilo, Martina je spíš Rogerův "hater"

"Sure grass perfectly adapts to Roger"s game and makes it easier for him. But it also had to be said that Roger is probably the greatest clay court player of all time right after Rafael Nadal. Ok, maybe not of all time, but of his generation for sure. If Nadal wasn"t there he would have won a lot more on clay. Last year against Djokovic he fought hard and was close to win the Championships again. For Roger now a good draw is very important. If he is in good health and condition there is nothing impossible for him to achieve."
Reagovat
VlS
Martina je hater kde koho :-))
Reagovat
turista
RF je lepší tenista než byla celá slavná Navrátilová.
Reagovat
mahycek
Já jsem rád, že taky, Roger hraje. Chci to říct a na čas opouštím, naši zem.
Reagovat
smazaný uživatel
1. set: S, J, Z, V / skrt
2. set: V, JV, J, JZ / skrt
3. set: Z, SZ, S, SV, TB: V / skrt

jako, joooo, metoda pokusu a omylu, toho predevsim.. :-), ale ptam se, kdo pro Andyho udelal vic??? Nesnazte se mi namluvit, ze jste rano take bezeli pro sirky jako Forehand.. ;-)
Zapas jsem samozrejme nevidela, ridila jsem ho pouze zenskou intuici podle livka.. :-)))
Gratulace Djokovicovi, stastnou rodinku Andymu a tisici bylinky tomasinhovi! Come on!
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal a protihrači podľa rebrička RG od r.2005

2005 Nadal R. - Puerta M. 6-7, 6-3, 6-1, 7-5 F 39.
2005 Nadal R. - Federer R. 6-3, 4-6, 6-4, 6-3 SF 1.
2006 Nadal R. - Federer R. 1-6, 6-1, 6-4, 7-6 F 1.
2006 Nadal R. - Ljubicic I. 6-4, 6-2, 7-6 SF 4.
2006 Nadal R. - Djokovic N. 6-4, 6-4 ČF 71.
2006 Nadal R. - Hewitt L. 6-2, 5-7, 6-4, 6-2 OF 10.
2007 Nadal R. - Federer R. 6-3, 4-6, 6-3, 6-4 F 1.
2007 Nadal R. - Djokovic N. 7-5, 6-4, 6-2 SF 6.
2008 Nadal R. - Federer R. 6-1, 6-3, 6-0 F 1.
2008 Nadal R. - Djokovic N. 6-4, 6-2, 7-6 SF 3.
2009 Soderling R. - Nadal R. 6-2, 62-7, 6-4, 7-62 OF 25.
2010 Nadal R. - Soderling R. 6-4, 6-2, 6-4 F 7.
2010 Nadal R. - Melzer J. 6-2, 6-3, 7-66 SF 26.
2011 Nadal R. - Federer R. 7-5, 7-63, 5-7, 6-1 F 3.
2011 Nadal R. - Murray A. 6-4, 7-5, 6-4 SF 4.
2012 Nadal R. - Djokovic N. 6-4, 6-3, 2-6, 7-5 F 1.
2012 Nadal R. - Ferrer D. 6-2, 6-2, 6-1 SF 6.
2013 Nadal R. - Ferrer D. 6-3, 6-2, 6-3 F 5.
2013 Nadal R. - Djokovic N. 6-4, 3-6, 6-1, 63-7, 9-7 SF 1.
2014 Nadal R. - Djokovic N. 3-6, 7-5, 6-2, 6-4 F 2.
2014 Nadal R. - Murray A. 6-3, 6-2, 6-1 SF 8.
2015 Djokovic N. - Nadal R. 7-5, 6-3, 6-1 ČF 1.
Reagovat
panzer.dragon
nejseš ty v tom černym?

https://rafaelnadalfans.files.wordpress.com/2015/05/rafael-nadal-fue-investido-doctor-honoris-causa-por-la-universidad-europea-de-madrid-22.jpg
Reagovat
gigin
http://www.tennisnow.com/Blogs/NET-POSTS/January-2016/Watch-Novak-Djokovic%E2%80%99s-Son-Stefan-Watches-Daddy-G.aspx
Reagovat
panzer.dragon
Sem rad ze si zase ozil, sice po turnaji :) ale lepsi nez vubec
Reagovat
panzer.dragon
https://pbs.twimg.com/media/CaD-H3eWAAAf0m8.jpg
Reagovat
babolat.cz
to jsou nějaký kozačky, tak pro mou mámu
Reagovat
panzer.dragon
tady z lepšího úhlu

https://scontent.cdninstagram.com/t51.2885-15/s640x640/sh0.08/e35/12523609_564311777070741_809888414_n.jpg

nevim no, takový lakýrky-kozačky :-), taky bych do nich nešel, možná dárek od niku aby se s tim blesknul
Reagovat
babolat.cz
to už je lepší :-)
Reagovat
janek_da
http://zlin.idnes.cz/tramvaj-na-zahrade-ve-valasskem-mezirici-u-silnice-na-vsetin-plt-/zlin-zpravy.aspx?c=A160131_013816_zlin-zpravy_ras
Reagovat
Nola
Gottwaldove komu si fandil?
Reagovat
janek_da
:D

Jak jsem psal, Nolemu. Ale zas ne nějak extra.
Reagovat
Pe3k
Vše je při starém.
Federer je GOAT.
Djokovic má solidní šanci ho překonat.
Reagovat
Cico93
Isteže Petričku.
Taká drzosť dovoliť si o tom zapochybovať. ;-)
Reagovat
brixner
Bork byl taky dobrej, Mekenrou taky.
Reagovat
Ondra979
Novak je ted kral, i kdyz mu nefandim, ale chtel bych se zeptat zdejsich odborniku a ozivit GOAT debatu - je jasne, ze Novak ma potencial se jim stat.
Ja fandim Rogerovi a mam rad i Rafu, ale bohuzel si zacinam posledni dobou myslet, ze Roger ten pravy GOAT neni, i kdyz to rikam nerad. Je stale nejuspesnejsi, to je jasne, ale dva duvody proc si to myslim:
1. spatna bilance s Rafou, a to hlavne na GS - pokud ho neporazil na RG, tak to mel dokazat na AO aspon jednou, nebo neprohrat Wimbledon 08, idealne oboji. Mozna mohl udelat vice pro to, aby ta bilance nebyla tak spatna, ale to chtelo asi zacit nejpozdeji kolem roku 2007 - nechat zanalyzovat podrobne vzajemne zapasy a zjistit, kde je problem a pokusit se najit recept, neco zmenit. Mozna je to jen muj pocit ale myslim, ze se Roger trochu spokojil s tim, ze je cislo 1, jen ze s Rafou casteji prohrava. Zmena rakety v roce 2014 urcite prospela, ale taky asi mela prijit drive.
2. spatna bilance s Novakem na GS, a to predevsim od roku 2011, od roku 2014 to castecne omlouva vek, ale jen castecne, protoze USO 2015 bylo vic nez hratelne. V roce 2011 mel Novaka porazit na USO a utkat se s Rafou, ale bohuzel zradila hlava, 2 MP na servisu jsou tezko omluvitelne, a skoda je i Wimbledonu 2011, kde ztratil vedeni nad Tsongou - tam mohl Novaka taky porazit. Takze sumarne proste Roger na oba rivaly ve vzajemnych zapasech ztraci, na GS uz celkem jasne, s Rafou naprosto. Muze byt takovy hrac GOAT? Ja o tom pochybuju.
Reagovat
PH94
Já jsem fanouškem Djokoviče, ale pro mě je pořád tím největším právě Federer, a to bez ohledu na vzájemnou zápasovou bilanci s Rafou či Nolem. Posbíral nejvíce GS titulu, drží rekord v počtu týdnu na 1. místě...to jsou pro mě ty 2 naprosto klíčové atributy. Zápasová bilance je věcí ošidnou, Federer se s Rafou i Nolem utkával už ne na úplném vrcholu a navíc u Rafy je to umocněné tím, že hodně vzájemných zápasů spolu mají na antuce (pokud se tedy nepletu).
Reagovat
Alois_Mlok
Souhlasím do puntíku. GS titulů má pořád nejvíc, ale to je jen jedno kritérium. Navíc, je dost možné, že ho Djokovič časem dohoní. U Rogera vidím hlavní problém v tom, že jakmile na něj Dojokovič s Nadalem našli recept, tak ho začali pravidelně porážet a on nedokázal zareagovat. Nedokázal přijít s ničím, co by překlopilo misku vah znovu na jeho stranu. Jeho porážky na GS s Nadalem i Djokovičem jsou často jako přes kopírák. Navíc v těchto zápasech prokazuje i určitou psychickou labilitu. Nemyslím si, že tohle by měl být GOAT.
Reagovat
smazaný uživatel
Palec hore..
Reagovat
Ondra979
Jo, ta labilita tam je, to jsem mel na mysli,a je to jeden z dulezitych faktoru. Hlavne jsou ubijejici ty promarnene sance - at uz Wimbledon 14, USO 14 - to mel vyhrat at mel Cilic formu jakou chtel, proste si mel poradit a hlavne USO 15 - sanci na break bezpocet a zase nic. Tady na AO uz mi bylo jasne, ze to nevyjde. Tak ale treba se stane maly zazrak a vyjde to konecne ve Wimbledonu a na RG to da Rafan :)
Reagovat
Hook2424
Ze by to bylo vekem?
Reagovat
Roger_Federer
Podle toho uvazovani Roger vlastne dela spatne, ze se nato nevykaslal 2013.Diky tomu, ze hraje na vysoke urovni i v 35 letech a neustale narazi ns Djokovice je haterovan a vysmivan, ze neni schopny ho porazit..
.Kdyby odesel , mohl se uz vklidu usmivat na lehatku na plazi.
Podle me Vam to vubec nedochazi.
Reagovat
smazaný uživatel
That´s the point!
Reagovat
smazaný uživatel
"Nejhorší" u Fedexe je, že se udržel na takové úrovni. Lidi nevidí, že hraje hůř než dříve díky tomu, že se dál dostává do finále grandslamů. Kdyby na tom byl třeba jak Rafa loni nebo teď na Australian Open, lidem by to docvaklo. Ale to jsou ty chyby géniů, no odpouštím ti Rogere.
Reagovat
darek.vrana
A neříkal Federer sám nedávno, že teď hraje líp než před deseti lety? Podle mě hraje opravdu teď svůj nejlepší tenis, ale Djokovič ho posunul ještě na vyšší level. To ovšem zatím nic nemění na tom, že Federer je pořád nejúspěšnější hráč historie.
Reagovat
Hook2424
A cos cekal, .....ze rekne jsem starej a hraju spatne! Uvedom si, ze Hvezdy ktere maji, vic penez od svych smluvnich partneru, nez primo ze sportu, ktery delaj, nemuzou rikat co samy chteji i kdyz je to pravda! Nebo jsi slysel, ze by Roger v r.2013 brecel, ze ho boli zada? Mlcel a trpel, i kdyz jej vsichni i tenisovi odbornici odepisovali, ze je starej? Co by na to tehdy asi Rolex a dalsi sponzori rekli? Ze jako nase hodinky jsou nejlepsi, ale pro letosek sponzorujeme "kripla"?
Reagovat
smazaný uživatel
Zaujímavé, že ostatní sportovci zranenia priznajú a tiez majú sponzorov :)

Ale tí hodinári, tam je vsetko inak, pravda..:-)
Reagovat
Roger_Federer
Nekteri dokonce zranenim maskuji uplne jine veci...ale to uz je jina debata.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale pozor, Dominik hovorí o sezóne 2015..To, ze uhral dve finále v roku 2015 je úctihodné..Ale toto nie je point..

Pointa je, že od roku 2010 v podstate totálne odišiel a to nemal 34, ale 28..Teda dnešný Djokovicov vek..Od tohto momentu vyhral prakticky len 1GS, a uhral 3 finále...z 24 možných...To vám príde okej na GOATA?..Nebol náhodou jeho pokles sposobený hlavne Nadalom, Djokovicom a Murraym, ktorí v tom čase dosiahli "tenisovu plnoletost"?..Teda Nadal este skor..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se na to podívej v širších souvislostech. Federer měl za sebou sezonu, v níž už dosáhl prakticky všeho. Pak ještě vyhrál v roce 2010 Australian Open a přišel mírný pokles -) prohra ve čtvrtfinále dvou po sobě jdoucích QF (nebylo to s Nadalem ani Djokovičem). V kontextu konkurence Fed vs Djokovic/Nadal byl podle mě zlomový US open 2010, kdy prohrál ze dvou mečbolů s Nolem. Už mu táhlo na třicet, takže to stárnutí bylo evidentní. Navíc Fedex na rozdíl od Noleho prakticky od roku 2005 kontinuálně neměl konkurenci.

Dobře si pamatuju, že už do roku 2011 vstupoval Fed jako ten třetí vzadu a všichni to taky chápali věkem. Stejně jako jediný v tom roce dokázal porazit "neporazitelného" Djokovice ve fenomenální sezoně na svém nejméně oblíbeném povrchu. Důkaz o úpadku jeho formy poskytl taky na Wimbledonu 2011, kdy snad poprvé prohrál na Wimbledonu, na svém balkonu z 0:2 na sety a to bylo s Tsongou. Suma sumárům tedy můžeme říci, že v letech 2010 - 8. 2011, kdy se dostával do té kritické hranice třiceti let, ze sedmi grandslamů hned třikrát prohrál s hráči mimo Big 4, jeden turnaj vyhrál, na dvou prohrál s Djokovičem, který zrovna zažíval průlom v kariéře a s Nadalem na jeho oblíbeném povrchu.
Reagovat
smazaný uživatel
ne, neměl konkurenci, ale byl bezkonkurenční. :) Stačí zaměnit pár slůvek a jak se nám mění význam. :) Myslel jsem to tak, že dominoval bezprecedentním způsobem.
Reagovat
Ondra979
No ano, pokles tam byl a co se tyce GS tak po AO 2010 pomerne vyrazny - at uz zapricineny vzsetupem Djoka nebo vypadky Feda. Ale kdyz to porovnam s tim, jak suverenne postoupil Roger do finale W15 a USO15 a vlastne i ve W14 sel az do F bez problemu, tak se chce rict, ze hral mozna lepsi tenis nez v tom roce 2010, jen to nedokazal pretavit v titul a porazit Novaka, coz je podle me velka skoda, protoze herne na to mel. Proc na to nemel v roce 2010, to je ovsem dalsi otazka a je to pro me trochu zahada
Reagovat
smazaný uživatel
Federer je natolko súťaživý, že sezóna, kedy dosiahne vsetko nehrá v tej nasledujúcej ziadnu rolu...Inak by uz dávno skoncil, ale on miluje tenis, rekordy, vitazstvá...

U neho nie je vek natolko rozhodujúci, sezónu 2015 mal lepšiu, než 2010, herne určite, avsak mal lepšieho súpera..Presne na tomto vidime faktor konkurencie, ved nebyt Djokovica, Federer vyhrá z posledných troch GS, minimálne dva..A takého súpera v rokoch 03-07 proste nemal, to je fakt...

Djokovic a Nadal sú na tom naopak, Rafa mal odjakziva na harde a tráve Rogera, keď ten odchádzal, plynule ho nahradil Djokovic..Nole to mal este tazsie, na antuke odjakziva Rafa, na harde a tráve Roger a Rafa, neskor Rafa, potom Roger, až teraz sa mu to uvoľňuje..Roger mal ma antuke odjakziva Rafu, ale na tráve a harde nemal dlho seberovných súperov, z toho vytazil..A to som este prekvapený, ze zacal vyhravat GS az v 22rokoch, keby nastúpil v 19. ako RN a ND, tak má dnes 23 GS minimálne, lebo tí vitazi GS pred jeho nastupom sú hraci, ktorých hravo porazal..
Reagovat
Ondra979
Ja souhlasim s tim, ze v letech 2008-2013 byla urcite silnejsi konkurence nez v letech 2003-2007, na druhou stranu minimalne na harde v techto letech ta konkurence zase tak spatna nebyla, ale Fed byl proste hodne domimantni, takze je to i timto zkresleno.To, ze zacal vyhravat ve 22 mi prijde celkem normalni, v 19 , potazmo 20 vyhraje GS malokdo. Ale jaka je asi konkurence ted, kdyz nebyt Novaka, tak by 34 lety Federer vyhral 2 nebo mozna i vsechny 3 z poslednich 3 Grandslamu, to je k zamysleni.
Reagovat
rusedski
A proč by nemoh vyhrávat 34-letej Federer, když je holt prostě dobrej?

Ten věk je úžasný zaklínadlo pro RF fans v tom, že na jednu stranu ho múžou vyzdvihovat za to, jak i v tomhle věku hraje, ale na druhou stranu když je potřeba shodit konkurenci, tak se prostě vytáhne "starej Federer" a argument je na světě. Oni neřeknou "špatnej Federer", to by si káleli do vlastního hnízda, prostě se jen vypíchne, že je mu 34 a tím se má teda jako rozumět, že kdo s ním prohraje, tak je největší jelito.

Navíc 34 není 39 a dělat z něj dědu s hůlkou není myslím na místě. Agassi byl ve 33 první na světě a ještě v 35 zle proháněl všechny ty Hewitty, Safiny či Nalbandiany, kteří se tu s takovou oblibou vyzdvihují :)
Reagovat
Ondra979
No tak ten Agassi byl rozhodne vyjimka, v tomto veku takhle dobre od dob Connorse nikdo nehral a Roger ho ted trochu napodobuje, jen ten GS se mu vyhrat nedari. A ze je v pozdejsi fazi kariery takto vysoko a jako jeden z mala castecne konkuruje Novakovi, zatimco jeho vrstevnici to bud davno zabalili nebo nestaci (Hewit, Safin, Roddick..) to je proste fakt, ktery je na jednu stranu obdivuhodny, na druhou stranu neco to rika o aktualni konkurenci pro Djoka, a to, ze je vyrazne slabsi, nez jeste pred par lety.
Reagovat
rusedski
Jenže zrovna ti "hvězdní" Hewittové, Safinové a Roddickové vyklidili pozice už někdy v 26-29 (tj. relativně v nejlepším věku) právě těm Berdychům, Tsongům či Gasquetům, kteří jsou kritizovaní jako "slabá" konkurence. To mi nějak nepasuje :)

Podle mě je jedinej rozdíl v tom, že tenkrát to byl Roger a pak dlouho nikdo, tudíž logicky vždy někdo z "komparzu" došel do finále (výjimečně když to RF nevyšlo, tak brali i titul). Takže ti hráči mají opticky větší úspěchy než Berdych a spol., kterejm v cestě stála velká čtyřka, ale to neznamená, že tenkrát ta konkurence byla větší...
Reagovat
Hook2424
Byl jsem vrcholovy sportovec a treningovy fanatik, kolem 32 prichazi pokles fyzicke vykonosti. Ve 34 uz dost klesaji reakce. Hlava funguje, ale ty svaly a slachy nejsou tak elasticke. O regeneraci organismu ani nemluvim. Zacina to hodne bolet a prestava bavit! Prichazi mikro zraneni, natahle upony slachy, zanety... tohle vsechno zapricinuje, ze vase vykonnost jde dolu, pac porad cim dal vic bojujete se svou hlavou, vuli a se svym telem, nez se svymi souperi!
Reagovat
Ondra979
A jeste dodam, ze ano, proc by nemohl ve 34 vyhravat - je to skvele, jen trochu neobvykle, a ten jeden GS navic zatim nevyhral, i kdyz mohl a vlastne i mel(at uz v roce 10, 11,14 nebo 15 - sanci bylo dost), a podle me prave tento jeden potvrzujici GS mu muze chybet k tomu, aby byl opravdu GOAT a ne jen one of the greatest, ale to ukaze az cas. Podle me pokud se Novak dostane na 15-16GS, vyrovna tydny v nr 1, bude drzet rekord v masters, tak budou priblizne na stejno, pokud udela 17GS a vic(a Roger uz neprida), tak bude pred nim.
Reagovat
rusedski
On toho Novak taky "promrhal" hodně. Po prvním GS (AO 2008) tři roky nic, pak skvělá sezona 2011 a po ní zas tři roky "jen" po jednom GS, přestože byl v nejlepším věku (25-27), např. dvě finálové prohry s Můrou, kterýho si teď maže na chleba. Už moh Rogera pomalu mít :/
Reagovat
Ondra979
no jo, ono se rekne promrhal, ale rekl bych, ze v sezonach 09-10 to neni nic divneho, byl tu Roger S Rafou a byl hodne mlady, v sezone 12 - tady to byla jeste stara dobra big four, takze rekneme sezony 13 a 14 - hlavne asi 14, protoze v sezone 13 tu byl zase skvely Rafa, takze to se takhle jednoznacne rict neda. Ted ma ale jedinecnou sanci to dohnat, uvidime, zda se to povede.
Reagovat
rusedski
Ono se teď zdá, že ho dožene v pohodě, ale bude to chtít aspoň tři sezony (leda by musel letos + příští rok vyhrát všechno, což se těžko povede) a během tý doby se může stát spousta věcí, stačí se podívat jak třeba vyčpěl Rafa během nějakého roku a půl...
Reagovat
Ondra979
Ano, nemusi se to povest, ale vychozi pozici ma velmi dobrou, nova silna konkurence v nedohlednu a myslim, ze nepujde dolu az tak rychle jako Rafa, takze kdyz letos vyhraje jeste 2, coz je realne, pristi rok rekneme 2, tak pak ty dva jeste po 30 pridat muze, ale jiste to samozrejme neni.
Reagovat
spaniel
2015 rozhodne nebyl herně lepší nez 2010. To je strašná blbost.
Reagovat
smazaný uživatel
V 2010 vyhral samozrejme AO a TM, ale okrem toho mal v podstate katastrofálnu sezónu, kedy vypadával v turnajoch velmi skoro..IW a Miami, prepadák, prehry s Berdychom a Baghdatisom..V antukovej sezóne, vypadnutie v prvom kole v Ríme s Gulbisom, na menšom turnaji dokonca s Montanesom..Na RG skorý odchod so Soderlingom..To by sa este dalo akceptovat, ale ze nevyhral Halle a na W. vypadol s Berdychom, to už menej..Na jeseň ho dvakrát porazil Murray, raz Monfils..

V roku 2015 mal vybuch iba s Ramosom a Isnerom, ak by nemal Djokovica, vyhral by dva GS a TM a bola by to v podstate super sezóna.:Naopak, mozeme sa spýtat, ak by mal v roku 2010 v Austrálii a na TM proti sebe Djokovica, vyhral by tie dva primáty?..

Práve na základe prehier s plejádou hrácov, ktorých zvykol porazat, ale v roku 2010 to neplatilo súdim, ze Roger hral lepsi tenis naozaj v roku 2015..Ved si to sám na TP stats porovnaj..
Reagovat
spaniel
Ja porovnávám úroveň hry. Na AO 10 hrál svůj Top tenis, kterému se od te doby nepriblizil.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že Roger hraje především pro to, že miluje tenis. On už nemusí nikomu nic dokazovat.

Ano sezonu 2010 měl horší, jak jsem ti popsal v předcházejícím vláknu. Tam započal jeho pokles. Tato logika ale nedokazuje nic. V roce 2010 vyhrál jeden grandslam, ale to byl úvod sezony, který je potřeba od ostatních oddělit. Pak se skoro dva měsíce nehraje, takže přestávka mezi Australian Open a Indian Wells je prakticky větší než přestávka mezi sezonami a tudíž jde o novou sezonu. A tam, jak píšeš, prohrával. A jak já jsem psal, už tam byl ten pokles po letech dominance, který častečně dokázal dohnat v roce 2012, ale už nikdy nedohnal úplně. To, že v roce 2015 postupoval do finále, je dáno bezpochyby i slabší konkurencí, nicméně ta je spíš důkazem mé premisy, že v poslední době má skvělé výsledky, ale už ne tak skvělou hru.

Loni byl Nadal out, Murray celkem mimo kromě první části sezony, Tsonga prožil jednu ze svých slabších sezon, stejně tak Niši, Berdych na grandslamech uvadal, Wawrinka byl uspokojený po Fo. Zkrátka přiznejme si, že jsme nesledovali nějak oslnivou konkurenci.
Reagovat
smazaný uživatel
divím se, že tomu poklesu kolem 29. roku se divíš zrovna ty Forehande, který si to u svého oblíbence zažil ještě mnohem brutálnějším způsobem než my Rogerovi fans. Až čas ukáže, jak se věk podepíše na Nolem.
Reagovat
Roger_Federer
Dlouhodobe klade vysoke naroky na Federera a nepripousti zadne zakolisani, ktere mely Nadal pravidelne celou karieru a i osratni hraci.
Daleko nejvetsi naroky.Co tim sleduje je asi jasne, chapal jsem to u "sarvatek" Rafa-Roger do roku 2014.
Nez presel do pozic kdy k tomu stabilne musi vyuzivat Djokovice, aby ukazal jak spatny (horsi), hrac to je..
Petruv problem je, ze pro neho je sezona jenom grandslam.
Reagovat
panzer.dragon
mam vysvětlení pro ty vyšší nároky Forehanda, podvědomě uznává Fedexe jako GOATa a proto má na něj větší (goatský) nároky
Reagovat
smazaný uživatel
Som ochotný ísť na hypnózu a som 100% presvedčený, ze pri otazke na GOATa si na Rogera ani nespomeniem :)
Reagovat
panzer.dragon
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Počkaj, počkaj...Takže priznávaš, že sezóna 2015 bez Nadala, ale s Djokovicom s Murraym priniesla slabšiu konkurenciu, ale odmietaš to v sezónach 03-07, bez Nadala, Djokovica a Murrayho?...

Áno, sezónu 2010 mal slabšiu, ja mam skor na mysli odraz konkurencie v kontexte jeho výsledkov celoplošne v tých rokoch 08-doteraz..

Pri Rafovi je ešte stále skoro vynášať definitívne súdy, kazdopádne na ňom sa prejaví strata rýchlosti skor, nez sa prejavila pri Rogerovi a dokonca musím uznat, ze herne je medzi 25-29 ročným Nadalom vacsi rozdiel, nez medzi 24-34 ročným Federerom..Zatial.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, přesně tak. Protože v sezoně 2015, jak jsem napsal, hrál uspokojený Wawrinka, na grandslamech vyčpělý Berdych, lokaj Big 4 Ferer a kromě Djokera byla ta BIG 4 rovněž za zenitem... A jak jsem psal jindy, za mě byl Djoker 2011 silnější verze než Djoker 2015, protože tehdy měl konkurenci v podobě ve vrcholné formě hrajícímu Nadalovi, probouzejícímu se Rogerovi z té letargie roku 2010, kdežto loni tuto konkurenci postrádal. V roce 2011 se Roger probouzel a hrál pravděpodobně svůj nejlepší antukový tenis, dokázal porazit Djokoviče v nejlepší své sezoně. Nole zažíval na antuce rovněž svůj patrně nejlepší rok, když vyhrál s neporazitelným Nadalem na antuce, co se dalo. Tedy tady můžeme vidět, že Rogerův vrchol na antuce byl patrně větší než vrchol Noleho. A podle mě se to samé dá přenést i na trávu. Takže na dvou površích by měl podle mě Roger nad Nolem navrch, v Austrálii by vyhrával pravděpodobně Novak, ovšem na současném povrchu, na Rebound Ace bych mírně favozoval Rogera. US Open by bylo otevřené.

Ještě připomenu, že v letech 2004 - 2007 Roger čelil Safinovi, Nalbandianovi, Roddickovi, Gonzalezovi, kteří sice nebyli konzistentní, ale jejich vrchol byl porovnatelný s hráči jako Nadal, Murray. Myslím si, že tak, jak hrál Safin na AO 2004, potažmo 2005, by dokázal na Rebound Ace hrát s Djokovičem i v současné době naprosto otevřenou partii.
Reagovat
Cico93
Tak o tých antukových vrcholov Novaka a Rogera tu už niečo bolo popísané. Mňa vždy napadne Nadal, to ako s ním hral na antuke Novak a ako Roger. Aj keď aj tu by sa dalo debatovať kto komu ako sedí.
Nemôžme predsa antukový vrchol porovnávať na základe jedného zápasu(semi RG11).
Tráva tam neni o čom, vrchol Rogera je inde ako Novaka.
AO? Novak ho dal už v 08 a v 11, takže tam mám jasno.
US open je vždy v týchto debatách najviac otvorené.
Reagovat
dappe
Tohle je podle mě strašně zkreslené. Dost lidí považuje Djokoviče za hráče, který jako jediný začal být schopný porážet Nadala na antuce, ale absolutně ignorují druhou stranu mince. Federer se podle mě utkával s Nadalem, který byl co se týká antuky úplně na jiné úrovni, než ten s kterým se utkával Djokovič řekněme od roku 2011. Nadal postupem času začínal hrát lépe i na ostatních površích, a antuka tím trochu trpěla, i když to většinou i tak stačilo.
Reagovat
Cico93
Z časti možno máš pravdu, ale len z takej maličkej časti:-)

Veď FFF tu píšu, že ako bola mizerná konkurencia do toho roku 11 kedy bol jeho hlavným sokom na antuke Roger, naopak od toho roka sa už na Rafovú antukovú konkurenciu pozerajú trošku inak a to práve pre toho Djokovica.
Reagovat
Roger_Federer
No a neni to snad tak?
Do roku 2011 musel Rafa celit ve vetsine velkych finale na antuce Roger.
Hraci, na ktereho to umel a veril si na neho, jediny konkurent..
Na hardu byla situace uplne jina.
Reagovat
Cico93
Je jasne, že Nadal tými rokmi pomaličky strácal.
ale
Novak toho proti Rafovi na antuke v rokoch 11, 12, 13 stihol ďaleko viac ako Roger v rokoch 05, 06, 07, 08, 09, 10.

A ako píšeš úplne iný Nadal??
Je jasne, že nie vždy tam hral rovnako výborne.
to ale ani zďaleka nebolo len o tom.
Reagovat
ipko
celkovo uhraté sety na USO 14:10 pre Rogera..
Reagovat
smazaný uživatel
V roku 2015 mal Djokovic stále lepsiu konkurenciu ako Roger v najlepších rokoch, čelil Murraymu, ktorý nebol v roku 2015 o nič horší ako inokedy, práve naopak a Federerovi, ktorý hral naozaj skvelý tenis, absolútne porovnatelný s rokom 2011...Djokovicovu sezónu 2015 radím nad 2011, hlavne kvoli tomu, ze je obrovský rozdiel ukazovat výkonnost 8 a 12 mesiacov..

"Tedy tady můžeme vidět, že Rogerův vrchol na antuce byl patrně větší než vrchol Noleho"

To je veľmi nešťastná stratégia vychádzať z jedného zápasu..To potom možeme povedat, ze Rafa na tráve v roku 2008 zdolal Federera a teda tady muzeme videt, ze Rafov vrchol na tráve byl patrne vyssi, nez vrchol Rogera..

"Ještě připomenu, že v letech 2004 - 2007 Roger čelil Safinovi, Nalbandianovi, Roddickovi, Gonzalezovi, kteří sice nebyli konzistentní, ale jejich vrchol byl porovnatelný s hráči jako Nadal, Murray".

Tak tu už korčuľuješ na veľmi tenkom ľade Venca :)..Ze vrchol Gonzalesa bol porovnatelný s vrcholom Nadala?..Tak to sa radšej budem robit, ze som toto nevidel :))

Tito hraci ak by hrali velmi dobre a Nadal priemerne az podpriemerne, mohli hrat vyrovnanú partiu, ale dobre hrajúci Nadal opakovane porážal na GS harde hráčov ako Federer, Djokovic, Murray, tak snad ich nechces porovnavat s Gonzalesom :)..Nehovoriac o tom, ze celá táto téza je totálne budiškničomu,lebo ja mozem povedat, ze Gulbis, Fognini, Monfils, Kyrgios, Rosol vo vrcholnej forme sú porovnatelní s Djokovicom, len to nemam ako dokazat, lebo im chýba konzistencia..Ne, ne, tak to nefunguje..Výkonnost musis dokladat vysledkami a táto partička je hlboko za vysledkami TOP 4 a teda dokazuje, ze ani jeden z nich nedosahuje ani len výkonnost Murrayho.
Reagovat
Roger_Federer
Gonzalez pri sve ceste do finale A0 07 deklasoval Rafu 3:0 na sety..
Rafa na neho uhral 9 gemu.
Ale ty budes furt si ho brat do huby..;)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha..A to bol akože Rafa na vrchole?..v 20 rokoch?...

V 20 rokoch vypadával Federer s Hornou..

Takze, Federerova konkurencia vlastne bol aj Horna, a jeho vrchol je porovnatelný s Rogerom, lebo ho porazil :)

Logika dreveného koňa, naozaj..
Reagovat
smazaný uživatel
A aby som tvoju logiku úplne vygradoval...

Tak predstav si, ze Gonzales porazil Rafu aj v Stuttgarde 2003, na antuke..Ked mal Rafa 16..:)..Ten Gonzales bol pán hracik, porazil ho aj v roku 2004..:)

To, ze posledných 6 zápasov neuhral ani set bola isto náhoda, uz nebol na vrchole a chýbala mu konzistentnost, ze áno..

:)
Reagovat
ipko
Reagovat
Roger_Federer
Tak ja ti Peto vysvetlim jeste jednou, protoze bud to nechapes nebo nechces chapat, nebo...

Byla kdysi skupina hracu ktera nedosahovala a nedosahla vysledku 3 fenomenalnich hracu Djokovice, Nadala , Federera.
Ta skupina hracu hrala nejaky svuj tenis, jeden turnaj vysel tomu, druhy turnaj nacasoval formu a zahral zivotni turnaj jiny..Ta skupinka byla dosti siroka...
Safin, Hewitt, Nalbandian, Roddick, Davydenko(ktery nerozdil treba od Nadala vyhral turnaj mistru, kde v roce 09 porazil Nadala i Federera)..dalsi
Tito hraci byly schopni dojit do finale Granslemu, velkych turnaju ,kde bouzel pro ne cekal v te dobe o level lepe hraji hrac, Roger Federer, ktery z tech finale vysel temer pokazde vitezne..
Tohle vsechno neukazuje na slabou konkurenci, ale na vyrovnanou uzsi spicku, plus jednoho dominanta..
Stejne, jako byl Nadal 10 let na antuce, stejne jako Djokovic je ted.-Dominance.
To ze tvuj konik (Rafa), proste nedosahoval na jinych povrsich vysledku z antuky, z tech hracu nedela slabe, nekonkurence schopne..
Oni mely smulu, ze svuj top mely a nacasovaly v dobe kdy 6 let dominoval Federer.
Ta skupina hracu(jinych) existuje i nyni, hraci, kteri kdyz se jim to sejde, jsou schopni vytezit z turnaje vitezstvi nebo titul..Wawrinka2x, Cilic 1x, Murray 2x , Del Potro 09..
Reagovat
Roger_Federer
*finale nebo titul..
Reagovat
smazaný uživatel
Bože...

Prosim ta...Dominik..Ty aj čítaš názory oponentov?..a zamyslas sa nad nimi?..Alebo ides stále na playback?..Dokazes rozmyslat trochu v hlbsich suvislostiach a odpovedat v kontexte predmetu diskusie?..Chápeš, čo som chcel tým Gonzalesovým vitazstvom povedat?..Dokazal by si reagovat vecne s absorbovaním pointy?...Prosím..
Reagovat
Roger_Federer
Vzdyt ty ani sam zaty roky nevis, co chces tim rict, jedes si svoje, z jasnym cilem.Shodit hrace 00-07, za ucelem Federerova snizocani.Tvoje keci a omackou jsou uplne irelevantni.
Neberes argumenty od nikoho. (Ode me to vubec neresim):)..

A pokud mam vzit v potaz fakta..tak Rafa Nadal byl v Australi 07 svetova dvojka, na hardu mel uz dva tituly z masters, vzapeti o mesic a pul pozdeji vyhral IW kde ve finale porazil Djokovice.
Tak ze stvojimi pseudo argumenty, ze Rafa nebyl ve 20letech vyzraly nesouhlasim..
Gonzalez proste zahral top turnaj.
Reagovat
smazaný uživatel
"A pokud mam vzit v potaz fakta..tak Rafa Nadal byl v Australi 07 svetova dvojka"

A prečo bol svetová dvojka?..Nebolo to kvôli bodom z antuky?..Akú váhu mala tá antuka v danom konkrétnom zápase na harde?..Irelevantné.

Takže podľa teba bol teda v 20rokoch totálne vyzretý, na harde v najlepšej výkonnosti a tak je teda zápas s Gonzalesom absolútne relevantný, veď bol svetová dvojka, áno?

A popritom mi vyčítaš, že mám od 34 ročného Federera v tomto veku priveľké očakávania, napriek tomu, že bol v tom veku svetová dvojka, na harde vyhral 9GS, a na tráve 7GS..Ale zároveň máš ty veľké očakávania od Nadala v juniorskom veku, lebo už vyhral na harde 2 Masters?

Chápeš?..Uvedomuješ si vlastne celú túto absurdnú situáciu a učebnicový príklad "vodu kážeš, víno piješ".

Ako prepáč, ale ak ilustruješ Gonzalesovu výkonnosť a v podstate celú otázku vtedajšej konkurencie na jednom zápase z AO07, tak ťa to v mojich očiach úplne diskvalifikuje z prípadnej vecnej diskusie. Nemá to cenu..
Reagovat
Roger_Federer
Pochopil si nekdy vubec, ze me nikdy primarne nejde primo o Nadala a Federera, ale oto, ze ty cele roky zhazujes jednu generaci hracu, jedne urcite doby, jenom aby si mohl snizit vysledky jednoho urciteho hrace, dominatniho v te dobe?
Gonzalezova vyhra nad Nadalem v AO07 nema prome vubec postatu, pointu.
Pro me je to jeden z sirsiho pole hracu, ktery proste zahral zivotni turnaj, dokazal v pavouku porazit vyborne hrace( mimo jine, Nadala) a byt ve finale, nebyt na druhe strane Federer( absolutni dominant), z nejvetsi pravdepodobnosti by byl Fernando Gr.vitez..

Ps: v podstate se nam snazis roky vnutit myslenku, ze Nadal zacal "hrat" az 09(kdy ziskal prvni titul na hardu), dote doby nebyl vyspely a jenom paberkoval,diky tomu ho ti hraci mohly porazit..
Z tech hracu delas kasparky..
Od roku 05-08 Nadal vyhral 7 turnaju na hardu, z toho 3x masters 1000..Patril do te uzke spicky, hracu, kteri mohly vyhrat, kdyz jim vysel turnaj a sedlo to k sobe.
Bezne prohraval presne stemi hraci, ktere ty nazivas slabou konkurenci.
Muzes to psat furt dokola a kroutit se manevrovat..
Reagovat
smazaný uživatel
Pochopil, ale tvoj problém je, ze sa nemáš o čo opriet, ziadne fakty, vysledky, nič :)

Len teórie o tom, ako im vyšiel jeden turnaj, čo je teoŕia velmi vratká, pretoze na druhej strane pavúka sa k Federerovi do finále vzdy niekto musel prekúsat, aj keby tam hralo 64 amaterov...To je matematický zákon..:)

Mimo týchto výsledkov stoja hraci ako Gonzales, ci Baghdatis totálne na vode, Roddick, Hewitt, Safin sú na tom o niečo lepšie, ale stále slabo v porovnaní trebars s Murraym, ktorého konkurencia sa dnes v kontexte Noleho dominance paradoxne vyrazne spochybnuje..
Reagovat
Cico93
No neviem Venco.
Mne sa teda na znovuzrodeného Rogera 15 pozeralo oveľa lepšie ako mierne stagnujúceho Rogera 10.

ta bilancia výhier a prehier je skoro na vlas rovnaká.
Keby sme si rozobrali jednotlivé turnaje tak vo viacerých vyšiel z toho Roger lepšie v 15 ako v 10. O Wimbledone sa hádam ani netreba baviť.
Tam hral svoj najlepší tenis za posledné roky, veď po zápase s Andym to sám povedal.
Takže netvrdil by som, že práve konkurencia môže zato, že v 2015 hral na GS tak ako hral a v 2010 nie.

V roku 10 síce vyhral GS a TM.
Ale ako píše FH Novak Djokovic to je práve ten faktor, prečo v min. roku tomu tak nebolo.
Reagovat
smazaný uživatel
Asis mě nepochopil. Já nikde nepíšu, že 2010 hrál líp. Za mě posledních šest let - od nejlepší Rogerovy sezony k nejhorší. 2012, 2011, 2015, 2010 (s tím, že to AO bylo v kontextu sezony výstřelek), 2014, 2013.
Reagovat
Ondra979
Hm, ja bych to seradil asi takhle, ale po 2012 je to tesne:
2012, 2015, 2014, 2010 (to AO musi mit nejakou vahu), 2011, 2013 uz s odstupem
zohlednuju i vek, proto radim 15 a 14 tak vysoko, myslim, ze to byly velice dobre sezony, jen ta tresnicka tomu chybela, ale hlavne v 2014 Novaka solidne prohanel.
Reagovat
Ondra979
A 2011 davam tak nizko (i kdyz je to velmi tesne) hlavne kvuli selhani na USO a na Wimblasu, pokud by hral aspon jedno finale navic s Rafou a padl by, tak uz bych ji radil vyse. Selhani na USO10 povazuju za ne tak fatalni, protoze Novak mel servis a na MP prakticky nebyla sance.
Reagovat
Cico93
Tak 12 je jasná.
S ohľadom na vek musím dať 15 pred 11.
10
14
........13
Reagovat
Ondra979
Zajimave, nic proti ale ja opravdu nemuzu stavet Rogerovu 2011 tak vysoko, tam mel pouze silny zaver (Paris a TM - jinak v podstate tu sezonu nic nevyhral), taky i proto, ze Novak trochu odpadl. Porazil sice Novaka na FO, ale k cemu to bylo, kdyz zase nezvladl Rafu (a to byl prvni tri sety velmi vyrovnany zapas), a pak prisly dve selhani na jeho oblibenych GS, kde mel hrat minimalne to F na USO. Na to, ze mel teprve 30 lel a v porovnani s tim, jak dokazal hrat loni, kdyz byl o 4 roky starsi to nebylo nic moc.
Reagovat
smazaný uživatel
Ostatně, Rafa od svých osmadvaceti let rovněž vyhrál jeden GS a bude velmi rád, když podobně jako Fedex přidá i druhý. :-)
Reagovat
Roger_Federer
V roce 2010 Roger vyhral AO a TM.
Ale souhlasim ten pokles tam byl a tahl se az do casti sezony 2012.
Ted se nato podivej jinak a jednou se zamysly.
Roger hral na top brutalni urovni od roku 2003-2009/10 to je 6-7 let v kuse..porci zapasu a vitestvi ti nemusim vysvetlovat.
Kazdou sezonu od zacatku do konce, malo kdy vypadl driv.
Opravdu je tak divne ze po 6-7letech prisel utlum??

Rafa ani Djokovic tohle zatim nemusely absolvovat.
Rafa mival pravidelne slabsi druhou cast sezony, hardy..
Mel pauzy diky zraneni, ktere mu podle meho nazoru pomohly udrzet se dele.
Jeho top cele sezony byly 3..2008,10,13 a dejme tomu jeste 11.Nikdy mimo antuky nedominoval nekolik let v kuse.

Novak..ten byl do roku 2010 sice top hrac, ale pri vsi ucte zdaleka nedosahoval top levlu jako ted.
Jeho prvni dominatni sezona 2011, potom dva roky "utlum".Cast sezony 14 a sezona 15.
Roger to proste mel jinak 6-7 let v kuse vral vrcholvej tenis s minimem zakolisani vcetne antuky kde celil vzdy Rafovi v plne sile..
Fakt je tak divne, ze ho Nadal a Djokovic nakonec dobehly?
Reagovat
Ondra979
Ok, to je pravda ze Roger hral v plne zatezi cca 6 sezon, tim by dal vysvetlit rok 2010. 2011 - tam hral podle me o neco lepe, i kdyz nebral titul, ale fatalne selhal na USO a taky na W s Tsongou, jak uz bylo zmineno. No a podle teto analogie by mel cekat Novaka pokles nejpozdeji v pristi sezone, ale vzhledem ke slabsi konkurenci je mozne, ze to nebude skoro poznat :)
Reagovat
Ondra979
Ja jsem rad ze Roger hraje, a urcite ho nijak nehejtuji, rozhodne se na to stale hezky diva, ale bohuzel na Novaka uz zacina ztracet a pochybuji, jestli ho jeste nekdy porazi ve velkem zapase, to je cele. A myslim, ze psychika v tom taky hraje roli a Rogerove nejsilnejsi stranka to bohuzel neni, i kdyz hlavni rekordy zatim drzi, ale jak rikam zatim.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Roger má v celkem jasno, podle mě :D

https://www.facebook.com/Federer/?fref=ts
Reagovat
ipko
lebo je jasné že niekedy príde hráč, ktorý prekoná všetkých troch.. tenis sa bude meniť a hranice sa budú posúvať.. tak to bolo vždy a tak to aj bude.. preto si užívajme tých svojich že ešte hrajú.. ale čoho sa najviac bojím že jednoručný zmizne z tenisu a to bude katastrofa.. tak poď Roger aspoň do 50.. :)
Reagovat
woody
Já jsem obrovský fanoušek Novaka Djokoviče.Myslím si,že pro sposutu lidi bude nejlepší v historii Roger,hlavně kvůli jeho velké popularitě všude na světě. Souhlasím,další velký ukazatel počet GS znovu pro Rogera,uvidíme jestli bude Novak schopný konkurovat,to je velká otázka.
Reagovat
smazaný uživatel
Klobuk dole pred objektivitou do vlastných radov...Mozno inspirácia pre Dominika a spaniela...

Veru, tazko moze byt niekto najlepsi tenista historie, ked nie je najlepší tenista zlatej éry, resp. má tak hrubo negatívnu bilanciu so svojimi najvacsimi konkurentmi...
Reagovat
Roger_Federer
Tezko to muze byt Rafa, kdyz dokazal dominovat pouze jedinemu povrchu.
Cetl jsem v patek ten rozhovor z Navratilovou a rekla tam jednu podstatnou vec.
Zlata era..
Rikala neco ve smyslu..
Ty podminky pro tenis se tak rychle meni, ze nejde urcit jak by hraly dnesni hraci v roce 2000, nebo 1995, 1985 Nejde urcit zda Becker, Edberg, Lendl,Sampras, Aggasi byly horsi nez Djokovic, Nadal, Federer.
Posledni vec..jak jsem psal uz odpoledbe.Jakou bilanci by mel Roger z Djokovicem, kdyby to v roce 2013 zabalil.?
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa to zrejme tiež nebude, na rozdiel od Federera si vsak moze povedat, ze vyhral vsetko, vsade, so vsetkými...Porazil Rogera na tráve, Noleho na harde dokonca 2krát a ak by mu zranenia nezlynčovali dva roky kariéry, mohol mat 17GS uz dnes..Stále vsak dávam 1% tomu, ze ich dosiahne, staci kazdy rok vyhravat 1GS :)
Reagovat
Marduch
Netroufám si zapojit se do debaty, na to nemám nasledováno, jen mi přijde lichý tento tvůj argument že "kdyby Rafu nezlynčovaly dva roky zranění, tak mohl mít už dnes 17 GS. To přece takle vůbec nemůžeš postavit. Však ty jeho tréninky vždycky byly strašnej brutal, pokud vím. A jeho styl byl a je založenej ve značný míře právě na drilu, síle a vytrvalosti a díky tomu deptal a kosil protivníky. A takový způsob tréninků a tenisu prostě tělo značně opotřebovává. Kdyby trénoval míň, nebyl by dost možná tak často zraněnej. Jenže tim pádem by taky dost možná na těch 14 GS nesebral.. Je to prostě propojený ;)
Reagovat
spaniel
Jake zraneni a dva roky? Zas tvé představy?
Reagovat
smazaný uživatel
Vynechal 7GS a na osmom ho vo finále zradilo zdravie..Osem GS je za dva roky..
Reagovat
PH94
Na Djokoviče by platil styl hry, který uplatňují Raonic, Sock a Kyrgios, ale to bude ještě nějakou dobu trvat :)
Reagovat
svetova.dvojka
Kdy vlastně bude Murray rodit, bude hrát vůbec v indian Wells ? ...
Reagovat
Frick
Asi ne. Bude v šestinedělí tou dobou.
Reagovat
Frick
Co že se Australan žene v únoru na antuku? :-O
Reagovat
Frick
Navíc ani zas tak slabý obsazená tam taky neni...
Reagovat
EllNino
dovča :D a navc takhle v horách 2000+ metrů nad mořem, tam mu to podle mě vubec nepujde :D
Reagovat
panzer.dragon
z mýho pohledu to vypadá na laciný body, obsazení mi přijde podprůměrný
Reagovat
EllNino
no hraje se v tom horským středisku, to jsem zvědav, jak se mu tam bude dejchat :)
Reagovat
panzer.dragon
no to jo, to sem nějak nebral v potaz :-), tak dovča no
Reagovat
Frick
Nebo, že by mu Ekvádorci dali tučný startovný? Ale proč. Žádná superstar to neni, a neni ani "z regionu"....
Reagovat
panzer.dragon
https://pbs.twimg.com/media/CaC-X0ZWcAAVpvH.jpg:large
Reagovat
smazaný uživatel
není to závislost, když nemůžeš přestat? :-)
Reagovat
panzer.dragon
jo, potřebuje léčbu
Reagovat
Kozoroh
:-)
Reagovat
a.magerova
Asi naženeme Andyho a Rogera na stáž k Simonovi... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
A to Ti nedošlo, že Roger už to nemá zapotřebí. Nikam se nehoní, hraje méně turnajů, samozřejmě chce vyhrávat, ale už tomu neobětuje všechno. Má rodinu, 4 děti, ....
Reagovat
a.magerova
Dnes je asi nějaká erupce na slunci, či co....

Navíc Roger je se Simonem kámoš, takže nevím proč by se nemohli sejít a pokecat na téma Nole..... :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Výborně, jsem ráda. Přala jsem mu. Můra je zkrátka pro mě můra se zálibou v sprostých slovech a pak se taky mezi výměnama plouží jakoby už neměl ujít další dva kroky a co nejdřív padnout k zemi. Nesympatický a už radši nemluvím o projevech jeho drahé polovičky....Výborně Novaku a houšť!
Reagovat
panzer.dragon
asi bude rekord 5 prohranejch finále na konkrétním GS bez zisku titulu?
Reagovat
Kytka
Je to vyrovnání Lendlova "rekordu".
Reagovat
darek.vrana
Lendl ve Wimblu prohrál ve finále dvakrát, ostatní gs má.
Reagovat
Kozoroh
Ano, je to záporný rekord. Murray dnes překonal Borgovo negativní prvenství z US Open.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ako sa futbal hra na trave,tak by sa mal tenis hrat na antuke, teda prioritne a nie iba trosku. Proste antuka je kralovna povrchov pre tenis. Kde sa ucia hrat tenis amateri? Na antuke! Takze mojim kralom je Rafa, lebo ma najviac GS zo skutocneho prirodneho povrchu,tak prirodzeneho pre tenis. Ked niekto iny ziska viac GS z antuky,potom bude on mojim kralom. Z toho vyplyva,ze Djokovic nim nikdy nebude, pretoze RG neziska ani raz,nieto prekona Rafu. Ked bol na vrchole Roger alebo Rafa, stale to boli ludia, Novack je stroj,nie clovek, preto nikdy nebude mat tolko fanusikov ako Roger a Rafa, navyse nema charizmu ako oni dvaja. Bodka.
Reagovat
Mayo
ojojoj, toto nedopadne dobre :D
Reagovat
Cico93
to sú perly toto...
Reagovat
Kytka
Úplně prvním povrchem kde se tenis hrál byla tráva. Odtud název - lawn tennis. Proto by se dle této úvahy měl hrát tenis jen na trávě.
Reagovat
smazaný uživatel
Ved ja nehovorim,zeby sa malo hrat iba na antuke,ale prioritne na antuke, preco prioritne na betone? Preco 2 GS na harde? Preco nie 2 GS na antuke? Samozrejme trava urcite lepsie ako hard, v minulosti sa Australia hrala na trave. A preco cely tenisovy svet stale sa bavi o kralovi antuky, ale kral hardu alebo kral travy akosi nerezonuje. Jednoducho taketo tituly akosi nemaju tu spravnu stavu, lebo kralovnou je antuka a kto nevie na nej hrat,nemoze byt ten spravny sampion. Ved to akokeby futbalista vedel dobre zahrat iba v hale,ale nie na travniku.
Reagovat
smazaný uživatel
Antuka je považována za povrch, kde se výhody hráčů srovnávají, proto musí na povrchu předvést veškeré umění. Z toho plyne král antuky.
Reagovat
smazaný uživatel
Pekne si to napisal predvest veskere umeni. No a kolko toho umenia musel predviest Rafa ked RG vyhral 9x? Velmi vela. To mu uz nikto nikdy nevezme. Sampras ma tiez 14 GS,ale ani jeden RG, proste typicky American - beton. Sice Lendl nema Wimbl.,ale ma 3 RG a to je podla mna viacej. Jednoducho kto chce nieco v tenisovom svete znamenat,musi vediet hrat na antuke,bez nej to nejde. A urcite je viacej ziskat RG ako Australiu alebo US open. Na harde vie hocikto pobuchat bum-bum,ale na antuke nie.
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám antuku taky nejraději, ale nikomu neberu názor, že tráva nebo hard je pro něho víc.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano,kazdy mame svoj vkus, ja antuku milujem od veky vekov, lebo sa na nej hra najkrajsi tenis, nie iba bum-bum. uz sa nemozem dockat aprila kedy idem do Monte Carla otvarat antukovu sezonu! Uz som tam bola a dopriala by som to kazdemu tenisovemu fanusikovi. Ked Rafa roztoci svoju sou na antuke ... no idem si kuknut nejake videjko z RG, nech mam peknu nedelu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je super, mě se zase hodně líbí antukový Řím. Uvidíme, co letos Rafan vymyslí.
Reagovat
turista
Souhlasím. Antuka je nejlepší povrch na tenis. Letos ji jako loni totálně ovládne Novak Djokovič.
Reagovat
smazaný uživatel
s tou historii je to trochu složitější. Samozřejmě první pravidla tenisu stanovili Angličané, ale jde o převzatou francouzskou hru.

"Předchůdce tenisu je znám již od 11. století. Už v této době se pinkalo míčkem přeš síť. Ne však tenisovou raketou, ale holou rukou. Paže byla chráněna kůží. Až v 16. století se začalo hrát dřevěným vypleteným rámem. Do jisté doby se hrál tenis výhradně v míčových halách, protože míčky, které se dřív vyráběly z kůže, kamene, korku nebo plátna venku od země neodskakovaly. Venku se začalo hrát až od roku 1850, kdy byl vynalezen kaučuk a díky kterému se začaly vyrábět první gumové míčky. Pravidla byla stanovena v roce 1877 a do dnešní doby se téměř nezměnila. K nám se tenis dostal z Německa a již 2 roky po prvním Wimbledonu se u nás hrál první turnaj a to v parku knížat Kinských v Chocni."
Reagovat
woody
Ojjj nazor uplne mimo...
Reagovat
Nola
Novak sa uz stotoznil s tym, ze nikdy nebude mat tolko fans ako Rafa, alebo Fedex, a uprimne, dnes je mi to uz celkom jedno, nejakych par fans ma, a je velmi dolezite , ze ho stale podporuju....
Reagovat
smazaný uživatel
No, za mě je to zajímavé, že Nole má o tolik míň fanoušků. Většinou, když se bavím s lidmi a ty ví, že maj rádi tenis, tak rádi o tom poplkají, i když to podrobně nesledují. No a tito lidi, co sledují tenis jen povrchně, tak většinou Djokoviče obdivují, říkají, že je to sympaťák, vidí ta videa, jak třeba na Roland Garros pozve k sobě na lavičku ballboye a tak. Většinou se mi zdá, že je vedle Fedexe takto nejpopulárnější. Tak je zvláštní, že jinak celkem dost pokulhává.
Reagovat
smazaný uživatel
že mám rád tenis,
Reagovat
Roger_Federer
:), tohle je tezka konkurence i pro Forehendovi tapaniny.
Reagovat
babolat.cz
Zase zbytečné finále, Múře by měli zakázat finále, je to hrůza. Škoda Milose :-(
Reagovat
panzer.dragon
Andy je dobrej, zasloužil by si GS, asi nejvíc to AO, snad mu to dopadne, myslim, že když ho porazil ve finále Roger tak mu řikal že je ještě mladej a že vyhraje v budoucnu, tak snad to klapne
Reagovat
Mayo
aj tak si myslím, že on ešte GS pridá
Reagovat
panzer.dragon
snad jo, kdyby to chtěl Djokerovi vrátit i s úrokama tak bude šance na FO, tam to může bejt rána djokerovi rovnou do srdce, kdyby ho tam Andy vyklep :-)
Reagovat
Mayo
Len či zopakuje také kvalitné French Open ako vlani.
Reagovat
Marduch
Nedivil bych se..snad se zdrave nastve, a do RG jeste mákne a taky bude hrát i za špunta, což treba Novakovi přišlo k duhu.
Reagovat
Ma3ek
V takom osemfinale to by bola parada
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
mahycek
No to bych nebyl pro, je to nuda!!!!!!! Dokonce se divím Andymu, proč s prominutím si s Djokem tak dlouho pinká???? Vím, zlehčuji to, ale proč to nezkrátí??? Aby to bylo zajímavé, zrychlit, ale to je mlácení prázné slámy. Teď se na to finále koukám bez emocí. Pocukrujte, méně antuku na Rolland Garros, né nánosy hlíny a zrychlete Wimbledon, na úroveň, z doby Borga, Mc. Enroa, Lendla, Beckera, Edberga, Ivaniševiče , (rarita) a také Agassiho, Samprase a Fedexe a nebude to nuda .
Reagovat
Mayo
Murray viac winnerov, to je tiež zaujímavé.
Reagovat
svetova.dvojka
Murray porážel Djokoviče často ale před rokem 2011..., proto je ta bilance H2H pro Murrayho ještě relativně lichotivá 9:22. Paradoxně ale největší výhry nad Djokovičem zaznamenal Murray po tom roce 2011, v semifinále OH, ve finále US Open a Wimbledonu, je pravda, že Murray v těch zápasech krom Wimbledonu měl docela štěstí, které teď nemá.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemá veru..Dnes hral v mojich očiach lepšie ako pred rokom, na jeho smolu, nikdy nebol v sete break hore, vzdy break dole a iba dotahoval...
Reagovat
svetova.dvojka
Jinak ale Murray už vyhrál pro Británii úplně všechno, Wimbledon,OH i Davis Cup, úkol splnil, vyhrál Wimbledon, kariéru by mohl dohrávat úplně v klidu bez nervů ,ale bohužel to tak není...
Reagovat
Mayo
neviem prečo by mal mať šťastie...po tej operácií prišlo asi 5 prehier v rade, kde nebol Murray dobrý a už sa to s ním viezlo, prestal si na neho veriť...práveže 9-22 je jednoznačná bilancia a ja som nečakal že by to medzi nimi dvoma mohlo byť tak jasné niekedy...no aj tak platí, že ak má získať GS, tak cez Djokoviča
Reagovat
Nola
Bjorn Borg - Novak Djokovic, jeden z ery minulej, druhy z tej novodobej, obom som fandila, resp. fandim, Nole paradicka, Andy sa snazil, co mu sily stacili, ale nastastie to nezvladol, obom gratulacia
Reagovat
svetova.dvojka
Ty si viděla hrát Borga ? Ty teda musíš být už nějaká 60ti letá "šťabajzna"... :-)
Reagovat
Nola
iste :D
Reagovat
Kytka
To já jsem taky, Borga pamatuji, když hrál. A pořád lepší šedesátiletá
šťabajzna, než dvaceti, třicetiletý blbec.
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
svetova.dvojka
To myslíš jako mě... ?
Reagovat
Nola
Kvetka dakujem, ale este mam velmi, velmi daleko do dochodku :D tenis sledujem od detstva
Reagovat
Kytka
Já pamatuji páté vítězství Borga ve Wimbledonu, kdy hrál s Mc Enroem, to mi už bylo kolem 26 let. Já fandila Borgovi, Mc Enroa jsem neměla ráda pro jeho hádky s rozhodčími a teatrální výstupy. A mně už letos budou 4 roky přes 60, v důchodu jsem druhý rok. A věř m i, odchodem do důchodu se nic výrazně nezměnilo. Člověk ani nezblbne, ani neonemocní, pokud předtím byl celkem zdravý. Zrovna jsem si tuhle říkala, co ty ostatní baby mého věku dělají pořád u doktora. Já byla u lékařky naposledy v únoru 2O13 se zápalem plic - s tou lehčí formou, co se léči doma antibiotiky. Takže nemusíš mít obavu.
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu jsi vynechala Rogera - ani Borg a zatím ani NOvak mu nesahají ani po kotníky!
Reagovat
a.magerova
Jéééžiš, tys nějak mimo, proč by zmiňovala Rogera, když fandí (fandila) jiným....
Reagovat
svetova.dvojka
Klidně bych si vsadil na to, že 5 největších finále roku to jest 4 majory a OH budou ve složení Djokovič-Murray, Austrálie už je splněna, a je velká šance, že i v Paříži,Wimbledonu,Riu a US Open bude Finále Djokovič-Murray byl bych pro...
Reagovat
smazaný uživatel
4 z piatich isto nie...Ak vymenis TM miesto OH, tak v roku 2015 bolo toto finále len 1 z piatich moznych..
Reagovat
Cico93
Tak napíš nejakému súkromníkovi, ti spraví kurz a podaj.
Ja v to vôbec ale vôbec neverím.
Reagovat
smazaný uživatel
Nepodceňoval bych Wawrinku, minimálně na RG. A pokud bude Roger v opačné polovině než Novak, tak zase můžou být ve finále oni dva. Andy proti Rogerovi 2 roky neuhrál set a neporazil ho 3 roky.
Reagovat
Cico93
A ja stále verím v obrodenie Nadala.
Reagovat
D@nny
Letošní antuková část sezony hodně napoví. Pokud se na ní Nadal chytne a vrátí se mu staré sebevědomí, tak kdo ví co se bude dít. Bude ale třeba porazit Djoka a na to bude třeba hodně modlení, možná spíš nějaké voodoo:D
Reagovat
smazaný uživatel
Tady souhlasím, pokud by mělo dojít k nějaké změně u Rafy, tak to je výhra nad Novakem. Takže si nejspíš počkáme na antuku.
Reagovat
HECIS
ja si myslim ze u Nadala uz nepomuze ani voodoo .D:D: jinak s svetovou dvojkou souhlasim bude to rok djoka a andyho :))
Reagovat
D@nny
:D kamo a u tebe nepomůže ani vyhrát set 6:1, stejně pak vždycky dostaneš sadu:DD
Reagovat
Kytka
Už fakt velká nuda, když ani světová dvojka neumí porazit světovou jedničku. To včerejší ženské finále bylo fantastické. Dneska Nole zase jenom upinkal Murraye. kam dal Andy svou pestrou chytrou hru dneska?
Reagovat
Frick
Ještě, že je Serena takto stará. Si představ, že byla byla ve věku Novaka.
Reagovat
Frick
*by byla
Reagovat
Nola
iste, iste, je to nuda, ked dominoval iny hrac tak nuda to urcite nebola... aj Nole mal svoje prepady v kariere, ked prehral 3 GS finale v rade, pre fandov je to radost, satisfakcia, za tie 2 nevyrene sezony
Reagovat
Marduch
tak tak
Reagovat
Kytka
Je to těžký obranář, to mně moc nebaví, ta jeho hra. I když jinak nic proti Nolemu, je to sympaťák.
Reagovat
Nola
tazky obranar? ano, ma skvele prepracovanu obranu, tebe sa pacia hraci co hraju systemom winner, siet, aut, winner, aut, aut, winner, aut, siet, aut, dakujem, neprosim, tenis je o tom, ci si schopny vratit lopticku na druhu stranu a nie mlatit to tam zo vsetkych stran na obrovske riziko....
Reagovat
Amputace
Pro Novakova nefanouška je to ohromná nuda, to mi věř. A jeden jediný hráč snad nikdy takto nedominoval. Když vévodil okruhu Federer, brzy mu začal (alespoň na antuce) konkurovat Nadal, posléze se vytvořila TOP4, když se k dominanci dostával Nadal, vynořil se Djokovič - ale co je teď? Pouze Djokovič. Nikdo mu momentálně nemůže dlouhodobě konkurovat, nikdo. Jestli ho sem tam porazí Wawrinka, nebo na nějakém méně významném turnaji Federer, to tu nudu nijak nerozbíjí.

Jaké dvě nevydařené sezóny máš na mysli? Myslíš ty, ve kterých pokaždé vyhrál GS a TM?
Reagovat
smazaný uživatel
to je sice fajn, ale za to snad Novak nemůže.
Reagovat
Amputace
To ani netvrdím. Ale dominance jednoho hráče mě nebaví - a nemyslím si, že jenom mě. Když jsou dva rivalové, tak ještě budiž, ale tohle už je příliš monotónní.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak hlavně musí chtít sami tenisté, aby to nebylo monotónní. Já jsem taky pro, aby to bylo vyrovnanější, ale kvůli tomu asi Novak hůř hrát nebude, že.
Reagovat
Amputace
Mně přijde, že nastalo takové temné období tenisu. Federer je sice stále dobrý, ale už za zenitem, Nadal pomalu, ale jistě vyklízí pole, Murray je po ukončení spolupráce s Lendlem průměrný a co se týče zbylých tenisů desítky, ani jeden z nich nedokáže udržet jakous takous konstantní formu; sem tam se tam maximálně někomu zadaří na nějakém turnaji, ale z dlouhodobého hlediska nejsou takovou hrozbou. Djokovič načasoval svoji superformu zcela ideálně a zaplnil tu černou díru. Ostatně nebýt Djokoviče, byla by loňská a zřejmě i letošní sezona velice rozmanitá co se vítězů GS týče. Více než kdy jindy si teď uvědomuji, jaký pech měl Murray, že se narodil zrovna do éry, kdy superformu zažívali postupně Federer, Nadal a teď i Djokovič. Vždyť on by jinak klidně mohl mít i deset GS. Je krok pod těmi třemi, ale naopak krok přede všemi ostatními. To je smůla... Věřím, že v éře Agassiho a Samprase by byl úspěšnější, ale to je můj dojem.
Reagovat
smazaný uživatel
Takhle naříkat by mohl i Tomáš Berdych a řada dalších tenistů. Jak už jsem někde psal, z mé strany Novakovi pomohl hodně Boris. Prostě si sedli, vychytali mouchy, a dneska Novak umí zahrát na každého soupeře. Je to takový hozený ručník do ringu pro soupeře. A Novaka to baví.
Reagovat
Amputace
No to nemohl. Protože Berdych je na úrovni mnoho dalších tenistů, které je schopen porážet, ale kteří jsou schopni porážet jeho: Del Potro, Wawrinka, Nishikori, Raonic, Ferrer atd. Murray je o poznání kvalitnější než tito tenisté. Na existenci TOP4 trpí daleko více než oni.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Novakovi k dalšímu titulu. Dva sety byly vyrovnané, a nedalo by se říct, že by Andy nějaké šance neměl. V těch důležitých momentech, ale ty chyby přišly z jeho strany. Pro Andyho určitě opět povedený turnaj, ale v jeho hře chyběla přidaná hodnota. Možná ten impuls přijde během sezony.
Co se týče Novak, tak to jako nudu nevnímám. Záleží na úhlu pohledu. Na dalším turnaji bude Novak atakovat na vyrovnání rekordu co se týče finálových turnajů v řadě a turnajových titulů v řadě. Což lze považovat, že každá doba má své hrdiny a bude zábavné sledovat, zda se mu to podaří. Co se týče GS tak dneska bych už to mohl nazvat, že si Rogara pomalu přitahuje k sobě. V časovém horizontu, je to rok a půl.
Reagovat
smazaný uživatel
No nic, RG bude naše :-)))) do IW aspoň pauza od tenisu. A Magerko, čekám i tak. Slavit nebudeme, ale u na žal se můžeme nacpat a zašpásovat :-)))
Reagovat
a.magerova
Viděla jsem jen letmo 1. set a pak jsem musela odjet, takže jsem výsledek zjistila až po zápase.... nevadí, život jde dál, najhlavnější je zdraví !!!

Jj jeduuu a těším se... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Súperi Federera vo finále GS

AO RG W US
2003 48.Philippoussis
2004 86.Safin 2.Roddick 8.Hewit
2005 4.Roddick 7.Agassi
2006 54.Baghdatis 2.Nadal 12.Roddick
2007 10.Gonzales 2.Nadal 3.Djokovič
2008 6.Murray
2009 25.Soderling 6.Roddick
2010 5.Murray
2012 4.Murray
Niektore GS, zdá sa, ziskal ľahko?
Reagovat
Labi
je to o momentální formě, kdyby porazil např. Djokovic ve finále RG Wawrinku tak by se za 10 let říkalo, že to měl snadné naopak kdyby porazil loni jalového Nadala tak by se říkalo, že porazil neporazitelného :)
Reagovat
D@nny
Pokus vyvolat nesmyslnou debatu o konkurenci číslo 864. Akce!:D
Reagovat
Pe3k
Tak Roger neovlivní to, kdo se proti němu postaví ve finále, takže těžko mu to může někdo vyčítat. Každopádně ve finále porazil hodně legend.

Djokovice, Nadala, Agassiho,
Můru, Safin, Hewita, Roddicka

Když na to kouknu, tak jediné jméno na mě působí slabě a to je Philippoussis. Ale to je těžko...Někomu třeba Bagdatis či Gonzales.
Každopádně nejlepší finálové protihráče má jasně Djokovic, když vynechám Tsongu, tak samé legendy.
Reagovat
Labi
je to relativní Roger nebo Murray působí jako legendy ale v posledních letech jen když stoupnou na kurt tak už prohrávají 1:0 na sety :)
Reagovat
Pe3k
Nevím jak Murray toho dám raději stranou, ale Federerovi se to stalo poprvé a navíc jenom s Djokovicem. Ty zápasy před tím finále US nebo W mohl Roger relativně v pohodě vyhrát, teď v tom semíčku byl poprvé proti Djokovi první dva sety naprosto bez šance.
Reagovat
smazaný uživatel
Philippoussis slabý určitě nebyl, na trávě byl hodně dobrý, ten rok vyřadil Agassiho, Wimbledon 98 a 99 vypadal v QF se Samprasem, 2000 s Agassim.
Reagovat
smazaný uživatel
*vypadl
Reagovat
svetova.dvojka
tak tak, to byl talent porazil Samprase v Austrálii 96 snadno 3:0 na sety, hrál také finále na US Open v roce 1998, škoda že byl často zraněný.
Reagovat
Pe3k
Tak jasně, slabý hráč se nedostane do finále grandslamu. Jeho jméno jen není tak zvučné, jako u ostatních.
Reagovat
svetova.dvojka
No protože byl často zraněný, tak nemohl naplno prodat svůj talent..., ale samozřejmě na to se historie neptá...
Reagovat
smazaný uživatel
To preto, lebo si tenis v 90rokoch este nesdledoval, priznaj sa Petríčku...

Mark je v tenisovej hierarchii určite vyššie, nez Baghdatis alebo Gonzales...Bola to super éra, Sampras, Agassi, Rafter, Henman, Ivanisevic, Kafelnikov, Muster, Philippoussis..Hoci pravdou je, ze Mark sa dostal do toho finále uz mierne za svojim zenitom..Kazdopádne, bol to tenista s najlepším druhým servisom histórie..
Reagovat
Jan
Ten Djoko je ale slabučký :)
Reagovat
Frick
Blé!
Reagovat
mahycek
Neklesejte na mysli, Karel Gott spěchá na pomoc. Tak ano, vyhrál jsem, když ještě vyhraje, Bayern a Real, a to se na 95% stane. Djoko mmě to vyhrál, ale nepřál jsem mu. Je teď doopravdy nejlepší. Ale, na Rolland Garros, mu to stejně vyjít nemusí a to nemyslím na Nadala, ten už v Paříži, asi nikdy nevyhraje. Jdu na muziku . Perlička, v pátek 29.1. jsem namátkou napsal, DREAM THEATER do Ulož to, a zrovna ta skupina ten den vydala, nové dvojalbum!!!!!! Taková náhoda, 2 měsíce jsem se do světového rocku nedíval a takhle se trefím. A Def Leppard k tomu. Jdu na to, pouštím aparát hlasitě . Musím z analizovat ty alba.
Reagovat
svetova.dvojka
Byly světové dvojky které třeba nikdy nepostoupili ani do finále na grandslamu např. Tommy Haas, Murray má 9 finále na grandslamech, to mu může závidět 90 % bývalých světových jedniček, jen tak namátkou Kafelnikov ,Safin ,Ferrero , Moya, Rafter, Hewitt, Rios, Roddick, Muster, Kuerten ,Nastase...
Reagovat
Labi
ale takhle se můžem bavit třeba i světových trojkách, pětkách třeba i světových stovkách. V tenise se počítá vítězství. Tvůj žebříček obsahuje už hodně proměnných. Pokud se bude uvažovat takto, tak určitě najdeme i třeba Berdychovi řadu rekordů. Vyhrál OH, dva Grandslamy ok, super úspěch ale počítat to kolik krát prohrál finále a že nikdo kdo byl na druhém místě v žebříčku ale zároveň nebyl nikdy světovou jedničkou neměl více úspěchu než on? není to samo o sobě trošku složité a zavádějící?
Reagovat
svetova.dvojka
Není to zavádějící ani trochu, grandslamový titul popřípadě finále je víc než nějakých pár týdnů na pozici světové jedničky, tenis se hraje pro grandslamy pro trofeje, a ne pro číselné statistiky které nemají žádný hmatatelný význam...,Murray v tenisové hierarchii patří hodně vysoko, i když nikdy nebyl a a asi i nebude světovou jedničkou.
Reagovat
Labi
vysoko? v současnosti je lepší co se úspěchu týká Nadal, Djokovic, Federer a srovnatelní jsou Wawrinka a momentálně odcházející Hewit( když nebudeš zahrnovat do svých počtu "neúspěchy" v podobě prohraných finále) no a kde jsou hráči minulosti, Lendl, Becker, Sampras a spol. Takže v open éře je pořád ještě relativně vzadu ;)
Reagovat
svetova.dvojka
Celkově ano, nicméně za posledních 10 let je před ním je ta silná trojka, Fedex,Djoko a Nadal, a aktuálně je vlastně dá se říct druhý za Djokovičem který bezesporu patří mezi nejlepší hráče historie, celkově určitě od Open Ery do Top 50, možná Top 30.
Reagovat
svetova.dvojka
Typickým příkladem je třeba Petr Korda že jo, vyhrál Austrálii v roce 1998, ve finále porazil Riose, Rios sice byl světovou jedničkou, ale nemá grandslamový titul, tak k čemu je Riosovi že byl 6 týdnů první, když nemá žádný velký titul..., Zatímco Korda je grandslamovým vítězem... ikdyž v rankingu byl nejlíp druhý.
Reagovat
Labi
dobře, teď jsi bral v potaz jeden žebříček (týdny na postu světové jedničky) a druhý (GS), je tu spousta dalších žebříčků ...OH, Masters, Golden Slam apod. a pak si je propojil a jako výsledek ti vyšlo že vlastně je v něčem Murray nejlepší. Jenže kombinovat tyhle žebříčky a ještě jednotlivé pozice v nich je prostě šílené, takhle můžeš vytvořit těch žebříčků desítky, stovky a Djokovicovi nebo Nadalovi tak připíšeš 60 rekordů a Andymu třeba 30....z toho by se podělal kdejaký kronikář :)
Reagovat
svetova.dvojka
Ale pokud by Djokovič získal kalendářní Grandslam neřkuli Golden Slam, tak v té hierarchii bude před Federerem i když bude mít méně titulů...
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si myslím, že aj nekalendárny..Federer nikdy nedominoval vsetkým povrchom, navyse dve tretiny GS vyhral bez pocas slabsej konkurencie..
Reagovat
ipko
"bez počas"?
Reagovat
Roger_Federer
Jakou konkurenci mimo Rogera mel Rafa na antuce 05-11..prosim jmenovite.Diky.
Z odstupem casu si dovolim rict, ze antuka v techto letech je nejslabsi povrch co se konkurence tyka vubec.
Reagovat
Labi
...poslední dobou je dominance Novaka až neskutečná, ačkoli Murraye moc nemusím tak jsem mu fandil ať se ten stereotyp trochu oživí, bohužel to dopadlo jak to dopadlo, Murray po posledním míči očividně nijak zaskočený asi to čekal, to samé Djokovic, kterému paradoxně nejvíce zatopil Simon, který se z něj nepo.... . Současná pronásledovatele ze světové špičky prostě na Novaka nemají, Roger má psychiku v háji a není nejmladší, Nadal už fyzicky nemá na to aby předváděl to co ještě 2 roky zpět a Murray? je to kvalitní tenista to je bezesporu ale na to že by měl být jako Novak na vrcholu, tak je nejslabší světovou dvojkou za dlouhou dobu. Ne že by scházeli talenty, těch je spousta ale po Rogerovi, který už se asi stahuje ze hry o nejvyšší mety je Novak od jeho dob jediným skutečným profesionálem.
Reagovat
Labi
omlouvám se za špatnou interpretaci Andyho jména
Reagovat
Mayo
FH - BH ... U Murrayho je veľký rozdiel medzi týmito údermi, ten forehand je fakt zlý mal by s tým niečo robiť...taký rozdiel medzi FH a BH má asi už iba Rafa
Reagovat
turista
Taky Gasquet.Ten má úžasný bekhend, ale nedůrazný forhend a pomalé podání.
Reagovat
smazaný uživatel
It's wonderful to hear Roger so grounded and positive coming from this match. But like it or not, we die-hard Federer fans have to recognize, that Novak has the speed, athleticism, and defensive skills to respond to the Federer forehand and serve and win. Where Roger can dictate points against all other players, that's becoming less possible with Djokovic. Moreover, where Fed had an era of near invincibility lasting from 2003 to 2007, Novak is now near invincible for a longer period of time, ie 2011 to present.
Novak's comment on the roll Rafa and Fed have had in his career are so true, like Sampra-Agassi, Becker-Edberg, Lendl-Wilander, Conners-McEnroe & Borg, etc. Nor is there any question in my mind, that Federer makes makes at least 10 times in every match, that no other player on earth has ever made. But it's unreasonable to expect he won't lose an important microsecond nearing 35 years of age.
As such, Novak has become a similar nemesis for Roger, as was Nadal earlier. Moreso, especially over five sets, Federer has met his match. In those first 2 sets, Roger's game was dismantled. I recall something similar in Miami, 2008, where Fed threw his racket down in frustration - something we never see - as Fed was simple unable to hit through Novak's speed and elasticity.
After 45 matches against each other, and a string of recent majors and O2 finals, it must be clear to all, even a neurotic Federer fan like myself, that Novak is the best player in the world, and has been since 2011. And, if anyone has a chance to break Federer's record of 17 Grand Slams and 302 weeks as number 1, it will be Novak Djokovic.
The mantle og greatness has been passed....
Long live the king!
Reagovat
svetova.dvojka
Djokovič v životě nezíská tolik titulů co Federer..., je to vyloučeno s tím jeho herním stylem ,takhle může hrát Djokovič maximálně ještě dva roky, pak se už Djokovičovi ozve jeho tělo, jako u Nadala. Já si dokonce myslím, že Federer bude hrát déle než Djokovič...
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlas.
Reagovat
Pe3k
Co se týče celkových titulů, tak Novak už na konci tohoto roku překoná Nadala a pokud se bude takhle držet, tak překoná Federera někdy kolem sezony 2019. Co se týče velké 17 to je hlavní otazník, tam Novak potřebuje ještě dalších 7 gs.
Např. těch 302 týdnů Novak překoná s prstem v nose. Podle mě bude atakovat metu nějakých 450 týdnů. Novak může tu a tam prohrát, ale jako světovou jedničku ho nikdo neohrožuje a jediné co ho může zradit je zdraví.

Nadal je úplně jiný hráč a u Novaka nedojde k takovému poklesu výkonnosti ani opotřebování těla. Novak je extrémně dobrý atlet, ohebný mrštný a tenis hraje čistě a rychle, na rozdíl od Nadala, který hraje extrémně silový a pasivní tenis.
Reagovat
Labi
tak U nadala to taky bylo náhle, že výkonnost spadla najednou, takže jsou dvě možnosti buď odejde zdraví nebo se během poměrně krátké doby objeví někdo nový, konkurence schopný, jinak ano Novak má šanci útočit na řadu rekordů, ale musím souhlasit s tím, co jsi napsal o Djokovicově fyzických předpokladech, je to atlet se vším všudy
Reagovat
turista
Souhlasím.Novak je neuvěřitelně pohyblivý,atletický a údery hraje s lehkostí.Zdravotně může vydržet hodně dlouho a překonat všechny možné tenisové rekordy.
Reagovat
Mayo
Andy nejako nezvláda tie rozhodujúce závery setov. Po prvom sete by som nepovedal, že to bude také vyrovnané ale aj tak ten druhý set mal vyhrať aby to mohlo byť dramatickejšie, takto už len to skúsil na ten set, nevyšlo. Každopádne som od neho ten 1 set čakal, takže sklamanie ale aj taký je šport. Djokovič 11 GS to je veľká vec, najlepší srbský športovec (ale až po Nemanjovi Vidičovi :D). Gratulujem.
Reagovat
svetova.dvojka
Andy Murray je nejlepší světovou dvojkou v historii tenisu, o tom není pochyb, tedy od doby kdy se počítá ranking (1973), 2x porazil Novaka Djokoviče ve finále grandslamu a v semifinále OH...
Reagovat
Labi
Roger taky byl světovou dvojkou a byl by jsi blázen pokud by jsi chtěl srovnávat jeho úspěchy a úspěchy Murraye....
Reagovat
svetova.dvojka
Ty si zase blázen, že nechápeš, že myslím hráče, kteří se nikdy nestali světovými jedničkami, ale jejich maximem bylo právě 2.místo.... možná ještě Vilas ten byl také nejvýš dvojka ale vyhrál 4 grandslamy a celkově 62 titulů.
Reagovat
Labi
to ti tam tak trochu scházelo, každopádně ať to je myšleno jakkoli, tak logika toho titulu že Murray je nejlepší světovou dvojkou všech dob jak říkáš náhle skončí tím kdyby se byť na jeden týden dostal na stupínek největší je hodně podivná. Tohle snad nemůže nikdo ani počítat...
Reagovat
HECIS
velka skoda ze to dneska konecne nevyhral :( forehand bohuzel dneska slabsi tak jako druhe podani ale to uz je u murrayho normalka...ale krizny backhand od zakladni lajny neskutecne kvalitni ... skoda no co se da delat ale verim ze aspon jeden major letos urcite vyhraje a troufnu si rict ze to muze byt klidne french open. Jinak gratulace Novakovi je to proste neskutecne jak hraje
Reagovat
Amputace
Mužský tenis je teď ohromná nuda... Gratulace Novakovi.
Reagovat
Grigor_Murray
bohužel souhlas, už to není o top 4 , ale o 1 hráči, to mi taky nebaví :(
Reagovat
ipko
ale najlepšie je to klasické Andyho rozčulovanie.. v pohode odohraje celú výmenu, pri ktorej trafí metrový out z FH a potom ide ukazovať empiru že Novakov servis bol jasne v oute a bola by dvojchyba.. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Herecké nadání se nezapře.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už štvrtýkrát za poslednú dekádu sa bude niekto snazit získat 4GS za sebou práve v Paríži, trikrát stál na konci tohto sna Rafael Nadal..Ale ako sa hovorí, 3x a dost...Navyse, vzdy som tvrdil, ze RG raz Nole získa a tento rok to može byť s obrovskou gráciou vzhladom na nekalendárny GS..To by bola veľká vec..
Reagovat
Roger_Federer
Hlavne nepis nic o 1% pane. ;)
Reagovat
Cico93
a o zápalkách:-DD
Reagovat
VlS
Andy, kroť emoce, Kim z tvejch slz v očích musí být normálně na hadry, abys nevyvolal dřívější porod :-))
Ne, moc se mi to líbilo, i to piděkování starejm hvězdám bylo pěkný a celý vystoupení bylo (subjektivně hodnoceno) moc sympa.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulácia Novakovi. Finále nakoniec malo kvalitu, aj keď až od druhého setu. Murrayho výkyvy v hre nepochopím, ako dokáže striedať skvelé momenty s absolútnymi výbuchmi. Dve dvojchyby v TB, to bol vrchol. Ale bojoval ako lev a to sa cení.
Reagovat
Pe3k
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
ipko
tak hlavne aby mal Andy zdravé dieťa ako povedal Novak.. strieborné taniere už má pre celú rodinu.. :D
Reagovat
Grigor_Murray
super stolní servis, může pozvat i bráchu a mamku :D
Reagovat
Pe3k
Gratulace. AO je jasně tvé. 6 titulů? WoW, kdo ví, kam až to číslo vyroste.
Snad tě někdo sejme na W a US, FO ti přeju.
Reagovat
Grigor_Murray
Jeden Murray slavil včera, druhý bude slavit cca za 14 dní :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jasný,v životě jsou důležitější věci :)
Reagovat
Marduch
To si slyšel od Kvitky, ne:)
Reagovat
smazaný uživatel
Hele neslyšel :)
Reagovat
Romario
Skvělý vítězství, už se těším na další 1000 turnaje a následně Franch Open.
Reagovat
Grigor_Murray
No nic, snad vyhrajem aspon Wimbledon :D
Reagovat
smazaný uživatel
Wimbledonu se jen tak nevzdáme :)
Reagovat
Grigor_Murray
Uvidíme uvidíme :)
Každopádně RG vyhraje Raonic :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
To nevím :) Na té antuce bych ho zas tak vysoko neviděl.
Reagovat
Grigor_Murray
Nebo Murray, Wawrinka, Nadal, Federer, Nishikori, Berdych :D , Dimitrov , atd.
:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jo :)
Reagovat
turista
RG snad už konečně vyhraje Novak. Přál bych mu to. Novak Djokovič je na antuce už od loňska nejlepší na světě. Navíc má 4 tituly z Říma, 4 tituly z Monte Carlo a ohromnou motivaci. Raonic ho na antuce na RG nemůže porazit.
Reagovat
woody
Řím vyhral petkrat a Monte Carlo pouze dvakrat
Reagovat
safi1313
To je ale překvapení...
Reagovat
smazaný uživatel
Pohľad odborníka, kto je najlepší tenista

http://www.independent.co.uk/sport/tennis/wimbledon/wimbledon-2015-nick-bollettieri-why-novak-djokovic-is-the-perfect-tennis-machine-10381894.html
Reagovat
smazaný uživatel
No co dodat, gratulace Nolemu :-)
Reagovat
Kuzzie
Já umírám smíchy :D
Reagovat
kada.tom
Korejec :-)
Reagovat
Kuzzie
Tak se omlouvám pane Korejec, velice jste mě svou řečí pobavil :D
Reagovat
kada.tom
sorry, ale to že je KIA korejská automobilka je všeobecně známý fakt, zvláště pokud v naší zemi KIA má továrnu ..
Reagovat
Krisboy
pro spoustu lidí v ČR jsou všichni asiati Číňani
Reagovat
Kozoroh
Velmi se raduji z dnešního Novakova vítězství! :-) Djoko získal šestý titul, čímž posílil svůj profi-rekord a dnes se mu podařilo dosáhnout i na historický rekord, vyrovnal Emersonovy triumfy z let 1961, 63-67. Podruhé v kariéře vytvořil sérii 3 vyhraných GS turnajů po sobě a na RG tak bude útočit na nekalendářní Grand Slam. Na hardu získal Djoker 8. GS triumf, čímž předčil Samprase a na letošním US Open bude útočit na vyrovnání Fedexova primátu. :-) Novak vyhrál grandlamový turnaj 6. sezónu v řadě, což je pátá nejdelší šňůra sezón v historii. Jen Nadal (10 sezón po sobě), Borg, Sampras a Federer (ti tři 8) mají delší období s GS titulem. Novak si ve finále AO udržel 100% bilanci a vylepšil ji na 6:0! No1e opět potvrdil, že mu AO neskutečně skvěle sedí :-)
Reagovat
Marduch
Nole fantazie, hegemonie trvá...Murray všechna čest, bojoval až do konce, ale tady, tady je Djokovičovo ;)
Reagovat
Kozoroh
jj Melbourne je Djokerovým královstvím :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nole open :)
Reagovat
Roger_Federer
Gratulace i tobe a kdysi zdejsim dibrym fans Novaka..je to buh.:)
Reagovat
gigin
Jaj Dominiku, děkuju, ale bejvávalo. A po tom, co tu předvádí Kozoroh už vůbec nic :D Přeju Novakovi ještě RG. To je jas. Pak je to jedno. Samozřejmě zdraví.
Reagovat
Roger_Federer
Ja ti rozumim, proto jsem to adresoval tobe a ne Kozorohovi, protoze ten jsem "prisel k hotovemu".
Jsme tady uz dlouho a pamatujem dobu, kdy byl Novak 07-11 vecna dvojka a na granslenech stracel na Rafu a Rogera.
Kdyz v letech 12-14..nevypadal, ze by vubec mohl prelest pres 10 granslemu.Fandit mu ted je jednoduche.
Reagovat
Kozoroh
Lol, to že jsem zaregistroval TP v roce 2013 a zaregistroval se tu následujícího roku mě nějak snižuje oproti třeba Nole nebo giginovi?
Fandit No1emu dnes lehké je i není... Djokovi se teď daří, prožívá vrchol kariéry, ale v počtu fanoušků zaostavá za Fedexem a Rafou. Zatímco vy máte několik výrazných nicku, za djokovce vystupuje v posledním roce většinou já. A jsem to já, kdo tu Novaka brání, když ho tu špiní, naposledy s těmi zavádějícími informacemi z italského bulváru.
Reagovat
Roger_Federer
Ja a jini sem chodim xlet.
Kdy si se zaregistroval nevim.Vnimam te posledni rok a pul.
Urcite mam vice v pameti gigina, Nolu, Sonju a jine, kteri si "tady" prosly vyvojem Djokovice..
Mozna by ses mohl zamyslet, proc si tady zustal v "Djokolandu" sam..
Jak uz ti gigin naznacil mas natom svuj podil, svymi vystoupenimi.Jednoduse jsi Novaka lidem znechutil.
Reagovat
Kozoroh
Ale já tu nejsem sám!!! Je tu vedle mě a Noly baggik, Marduch, Romario, James a další...
A 4street odešel dobrovolně, jelikož se mu nelíbily reakce Federerových fandů.
Někdo někomu znechucuje Djokera, jiný jinému Rafu nebo Fedexe. Zrovna tebe negativně vnímá Amputace, Cico a další nadalovci, jelikož píšeš slinty o Rafově homosexualitě a další kecy. Je směšné, že mě chceš poučovat, ačkolliv ty sám máš máslo na hlavě :D
Reagovat
Marduch
Já jsem za Kozoroha rád, dává k dobru statistiky i věci kolem... Obecně každý hráč má různý typy fandů, a pokud hráč prožívá svojí "golden era", pak je přece logický, že bude některými fandy téměř až vynášen do nebes. To se snad dělo u každého hegemona své doby.
Co se mě týče, tak Djokovi fandím cca od 2012, postupně se stoupající intenzitou trpějíce jeho porážkami na GS hlavně s Rafou na RG a USO.
Reagovat
smazaný uživatel
Já mu to nezazlívám. Naopak jsem rád, že je tu aspoň někdo, kdo chodí pravidelně a vystupuje za něj. Nebýt tu on, tak tu už není žádný fan. Navíc Kozoroh mi nevadí, v životě jsem od něho nečetl žádný hejt na Rogera nebo Rafu a často utřídí a koncentruje do jednoho příspěvku všechny důležité informace. Takže gratuluji Kozorohu, ale že vyhraje AO, to jsme čekali všichni, až v následujícím průběhu ročníku se ukáže, jak dominantní Novak letos bude. :)
Reagovat
smazaný uživatel
žádný výrazný fan. Třeba Nola je v poho, ale tak často sem nechodí.
Reagovat
Roger_Federer
Kazdy jsme jiny, ja mam ten nazor, ktery jsem napsal.
Kozoroh je dobry fanousek, ale podke me to prehani s neuvedomuje si to.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, někdy jo. Na druhou stranu jeho velké sebevědomí má své opodstatnění. A když si vzpomínám, jak třeba v roce 2013 kraloval Rafa, tak fanoušci Nadala nebyly až na pár výjimek o nic pokornější. :)
Reagovat
Kozoroh
Díky venco.
Reagovat
VlS
Hmm, tak nějak podobně to mám taky. Fandit jedničce umí každej hejhula a je to nuda.
Reagovat
Marduch
A proto tady má nejúspěšnější tenista historie a hrající legenda nejvíc fandů? ;-)
Reagovat
Kozoroh
Fandit jedničce ve finále US Open 2015 zas tak lehké nebylo! :-P
Reagovat
VlS
Já nevím, jak dlouho jsi zaregistrovanej, vnímám tě tak poslední rok a to potom vypadá konjunkturálně. To měl i Rafa, i Roger, prostě lidi, kteří se aspoň vnitřně potřebují nalepit na něčí úspěch. Přeju ti, aby ti fandění vydrželo, i kdyby se Novakovi přestalo třeba dařit.
Reagovat
Kozoroh
Dávám ti své čestné slovo, že u Novaka vydržím do konce jeho kariéry.
Reagovat
Kozoroh
Díky, No1eho dominance na AO je úžasná a už teď se může stavět po bok Borgovy a Nadalovy nadvlády na RG a Samprasova a Federerova panování ve Wimbledonu.
Reagovat
smazaný uživatel
No myslím, že k Nadalovým 9 titulom má ešte pomerne ďaleko, o bilancii 70-2 ani nehovorím.
Reagovat
Kozoroh
Tak jasně, že Nadalova nadvláda na RG je tou nejimpozantnější v open éře, ale Djokerovo panování na AO mezi TOP 5 největších dominancí patří, souhlasíš?
Reagovat
smazaný uživatel
To áno, a ešte nepovedal posledné slovo..Paradoxne sa Djokovic moze priblizit aj k nadvláde Samprasa s Federerom v Londýne, ak tam pridá 2-3 triumfy..
Reagovat
Hook2424
Gratuluju Novakovi hraje úžasně, asi nejlíp, jak kdo kdy na téhle planetě hrál. Leč pro mé oko to lahodící není! A sledovat tenis v jeho podání bohužel nevyhledávám! Ale to je můj problém!
Reagovat
smazaný uživatel
A další je na řadě RG.Idemooooooooo!!! :D
Reagovat
Kozoroh
:-)
Reagovat
EllNino
A zase ten Novak :D ....nojo, kdo umí, holt umí, gratulace na Balkán :)
Reagovat
Grigor_Murray
Trochu mě mrzí, že se z tenisu stává formule 1
Reagovat
smazaný uživatel
Je to těžký pro ostatní.Uvidíme,jak to půjde dál.
Reagovat
smazaný uživatel
tak bych to neviděl....dneska nuda to je jasný, škoda že nepostoupil miloš, myslím že by to mohlo být zajimavé je takový neokoukaný, má nejlepší servis a nádherný neuvěřitelný forhend a hlavně bych měl komu fandit :-)....pak by to ještě chtělo změnit koment na eurosportu, zase hrůza, bohužel od začátku do konce bylo o vítězi rozhodnuto, ikdyž to trvalo déle, jen komentátoři tam pořád něco hledali a slyšet jen komentář bez skore tak si myslím, že je to tak 2:2 na sety a 6:6.....ale tenis mě vůbec nebavil.....vzpomeňme aspoň na stena, to bylo finále:-), asi nejlepší za poslední rok
Reagovat
VlS
No jo no., co se dá dělat, jednička holt potvrdila, že je jednička. Když potřeboval, tak si zahrál co potřeboval.
Atleti oba úžasní a myslím, že Andyho výkon 2. a 3. setu by Andymu stačil na kohokoliv jiného.
Aspoň může Andy rychleji balit a letět za Kim, taneček s Angie je na Nolem.
Reagovat
Tornes
Gratulace Djokovičovi, zcela jednoznačné vítězství. Ukázal, že tohle je jeho grandslam.

Nole má titul, Murray mírně neslavný rekord.
Reagovat
Roger_Federer
Novak nam potvrdil co vime..totalni dominance muzskemu tenisu.
Nevidim hrace, ktery by ho mohl letos "znovu" zastavit.Nejhorsi, nebo nejlepsu je, ze to muze trvat dalsich x let.
Reagovat
Cico93
Reagovat
smazaný uživatel
Výborně hvězdný Novaku,
krásně jsi Meuiho setřel,
že Endyho zdoláš nebylo pochyb,
ani palce jsem nedržel.
Reagovat
Grigor_Murray
fuj :D
Reagovat
smazaný uživatel
Krásná rýmovačka :D
Reagovat
Grigor_Murray
No, ani ne, moc se to nerýmuje a je to krkolomý :D
Reagovat
rusedski
Proč si s tím malinko nevyhraješ aby se to aspoň trošku nerýmovalo a líp neznělo, to přece není zas takovej problém. Třeba dejme tomu:

Daleko bylo k zázraku
Krásně jsi smáznul Můru
A proto hvězdný Novaku
Zvedáš teď pohár vzhůru
Reagovat
blixa
Hezkýý ! Konečně tu má někdo básnické střevo ! ;-)
Reagovat
rusedski
Na tohle není potřeba žádný střevo. Prostě jen hledáš vhodná slova (když je nejhůř pomůže rymy.cz) a přehazuješ tak dlouho, dokud to nezíská nějakej tvar. Jenže tenhle náš "poeta" tam nejspíš na*ere první co ho napadne a podle toho to i vypadá :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pro holiwůd až budu básnit,
jistě víc si vyhraju s tím,
důvod není žádný zatím,
tratit čas pulírováním.

Na tu diskuzi vezdejší,
daný výkon myslím stačí,
záhadou je mně jenom a jen,
proč rusedski je nespokojen?

Neb snad někdo jemu brání,
po svém veršovat dál a dál?
Má přec plnou šanci SÁM stát se,
poetů zdejších velebný pán!? :-o
Reagovat
rusedski
Já sám jsem rovněž samoukem
Nečekám Nobelovku
Však rytmus míjet obloukem
A s rýmy hrávat schovku?

Proč s dítětem tvá tvorba celá
Dočista nic si nezadá?
Vždyť vše co báseň básní dělá
Beznadějně vždy postrádá
Reagovat
smazaný uživatel
Uč se synu moudrým býti,
učit se, učit se, učit se,
neslyšel jsi to jednou někde?
I to leckdy vyplatí se.

Leč nech si svoje, já též svoje,
jen budoucnost nám odpoví,
koho z nás verše amatérské,
tím mohutněji osloví.
Reagovat
rusedski
Nechci nad nikým dělat soud
a ani stát se hvězdou zdejší.
Chtěl jsem jen tebe popíchnout
abys měl verše vybranější.

Vždyť dle dvou řádků posledních
soudím, že ohlas chtěl bys větší.
Však čtenářů tvých častý smích
o něčem nejspíš taky svědčí.

Nemáš-li ale s tímto problém
můžeš dál po svém veršovat
a Nezval, Poe i rebel Verlaine
dál mohou v hrobě rotovat.

(Dávám pro dnešek tímto kvit
příspěvkům v duchu poetickém
ať za off-topic nejsem bit
společně s Fandinou či Frickem)
Reagovat
a.magerova
Reagovat
rusedski
Tvrdíš-li ve své pýše
Že cpeš sem druhou jakost
A limity máš výše
Tož udělej mi radost

A v přijatelném frázování
Čtyřverší hoď sem párek
A ABAB rýmování?
To byl by pro mě dárek!
Reagovat
smazaný uživatel
Rusedski omlouvám se, je mi líto,
nikomu nebudu se přizpůsobovat,
jsem člověk svobodný, tím zůstanu,
stádo ovcí je pro mě odpad.

Proto ti žádné verše po tvém,
nikdy nebudu dodávat,
líbí se, nelíbí se, tvoje volba,
zůstanu svobodný, s tím nedá se nic dělat.
Reagovat
Krisboy
Becker téměř dojat :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic sa uz po MB raduje asi tak ako ja, keď ráno zistím, ze mi vysli dva NHL zápasy a vyhral som 10euro..Uplne bez emócii, rutina, klasika, nič nové, ďalší prosím..
Reagovat
Tornes
Není to tak dávno, co se mu vyčítaly emotivní oslavy... prostě nikdy se nezavděčíš všem :D
Reagovat
Grigor_Murray
Asi tak, už ho to ani nenaplnuje, jak kdyby slavil Dauhá
Reagovat
kada.tom
To je fakt, už je to pro něj taková rutina, no :-)
Z triumfu na RG by se radoval určitě mohutněji a emocionálněji - snad se toho někdy dočkáme :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky doufám :)
Reagovat
smazaný uživatel
já zase věřím, že ne:-)
Reagovat
Kozoroh
Taky si myslím, že triumf na RG bude Djoko prožívat extra silně.
Reagovat
smazaný uživatel
Bude :-)
Reagovat
Cico93
:-))
Reagovat
Kozoroh
Super No1e, jsi borec!!! Dnes si napočal druhou desítku GS triumfů!!! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Parádní výkon,snad mu to ještě vydřží.
Reagovat
kada.tom
Gratulace Novaku, zasloužený triumf :-)
Reagovat
Krisboy
No jo, nejsem jeho fanoušek, ale prostě je nejlepší, o třídu vejš než všichni ostatní. Congratulations, Novak!!!
Reagovat
smazaný uživatel
TB hrubo nedostojný Andy..Nehnevám sa na teba v zápase, super podal mimoriadny výkon, ale TB bol hanebný..
Reagovat
VlS
Za to můžeš s tvejma zápalkam :-)
Reagovat
smazaný uživatel
JJ, moja poverčivosť opať dostala na prdel, ako už mnohokrát v živote..:)
Reagovat
Grigor_Murray
Tak tohle je na psychiatrickou léčebnu
Reagovat
Kozoroh
Velmi se raduji z dnešního Novakova vítězství! :-) Djoko získal šestý titul, čímž posílil svůj profi-rekord a dnes se mu podařilo dosáhnout i na historický rekord, vyrovnal Emersonovy triumfy z let 1961, 63-67. Podruhé v kariéře vytvořil sérii 3 vyhraných GS turnajů po sobě a na RG tak bude útočit na nekalendářní Grand Slam.
Na hardu získal Djoker 8. GS triumf, čímž předčil Samprase a na letošním US Open bude útočit na vyrovnání Fedexova primátu. :-)
Novak vyhrál grandlamový turnaj 6. sezónu v řadě, což je pátá nejdelší šňůra sezón v historii. Jen Nadal (10 sezón po sobě), Borg, Sampras a Federer (ti tři 8) mají delší období s GS titulem.
Novak si ve finále AO udržel 100% bilanci a vylepšil ji na 6:0! No1e opět potvrdil, že mu AO neskutečně skvěle sedí :-)
Reagovat
Kozoroh
Sorry, to měl být samostatný příspěvek.
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně řečeno :)
Reagovat
PetaM
Jsem myslel, že DF v TB dává jen Tomáš ... :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vo vseobecnosti hral Andy v 2 a 3 sete dobre, az velmi dobre..Vysledok je v podstate pre neho krutý...Ale ten zaciatok TB, hruza..To by Pere Riba zahral lepsie..
Reagovat
kada.tom
LOL ... DF v TB
Reagovat
kada.tom
a druhá ... 4-1 ... tohle si Andy ve finále GS nesmí dovolit
Reagovat
kada.tom
TB ... hmm, jsem zvědav a nedivil bych se, kdyby ho Andy vyhrál :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Murray dosial vo svojich 4 finále vyhral iba dva sety a oba v TB...

Takze prichádza jeho parketa..
Reagovat
smazaný uživatel
Tentokrát to ale nevypadá.Ale nechci nic zakřiknout :)
Reagovat
vrabejka
Začíná obrat!
Reagovat
Krisboy
Někdo se obrací v hrobě?
Reagovat
baggik
Dneska to nějak nemá spád, už je půl hodiny po zápase a pořád se ještě hraje a už to nebaví ani oba aktéry.
Reagovat
Grigor_Murray
?
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
smazaný uživatel
no je to nuda, 3koda Raonice, to by bylo jiné kafe
Reagovat
Krisboy
Přesně tak, finále Djokovič-Raonič by bylo určitě hodně zajímavé. Snad si to Miloš vynahradí jindy...třeba ve Wimbledonu?
Reagovat
baggik
Souhlas
Reagovat
Krisboy
Přál bych mu to. Uvidíme.
Reagovat
Vojtiik
Muzzaaa
Reagovat
Grigor_Murray
Tonoucí se stébla chytá :D
Reagovat
Mayo
Wow tak 6-1 to nebude
Reagovat
LU2
to je blb ten květák, ty jeho trapné gesta když to sám pohnojí
Reagovat
Krisboy
Ale on stejný gesta dělá i když třeba dostane eso...jak říkáš - blb
Reagovat
LU2
:-))))
Reagovat
Krisboy
Ale ještě bych Andyho neodepisoval, ještě může vytáhnout z tašky nůžtičky a ustříhnout si pramínek svých krásných vlásků a pak teprv všichni uvidíme, co dovede!
Reagovat
Grigor_Murray
:D, kéž by :D
Reagovat
Krisboy
Na tuhle stopu ukazuješ už poněkolikátý, uřvanej květáku
Reagovat
LU2
je fakt, že uplakanějšího květáka svět neviděl :-D
Reagovat
Krisboy
:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jasný out to byl. A ano, mohl požádat hned, ale to se těžko přestane hrát, ten risk je velký prostě. Od toho tam mají být čároví.
Reagovat
Kozoroh
Supr No1e!!! Druhý set byl těžký, Andy se po 1. setu vzepjal k lepšímu výkonu, ale ty si byl opět lepší v koncovce! :-) IDEMO!!!
Reagovat
Pe3k
Velká škoda toho druhého setu, pokud by to bylo 1:1 tak věřím, že by z toho nakonec byl pořádný a dramatický zápas. Takhle je to o ničem.
Reagovat
Vojtiik
Květáku, tak popáté:(( ale máš to těžké, to zas jo :/
Reagovat
smazaný uživatel
Ze by nemocnej nebo rozhadanej s Novakem??? Uz jsem homdlouho v lozi nevidel. Drive nevynechal zadny finale
Reagovat
Mayo
Asi sa uz nemôže pozerať ako jeho syn fackuje :D
Reagovat
LU2
a že tě netrápí z návštěvama v lóži fotr květáka a stará brokolica? :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak babuska je doma z mladou, aby byla u porodu ... Jinak jezdi pravidelne.
Reagovat
baggik
A zrovna pred minutou ho ukazovali v hledisti.
Reagovat
Krisboy
Přesně tak, sedí za Beckerem
Reagovat
smazaný uživatel
To neni on
Reagovat
Krisboy
Asi ne, myslím, že komentátor říkal strýc...?
Reagovat
kada.tom
a novak už ujíždí směr pódium s trofejí :-)
Reagovat
baggik
Dokonalý prohoz! Třetí set už bude tutovka.
Reagovat
smazaný uživatel
Break!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ten škaredý kudrnaty skot to na spocitane:-)
Reagovat
LU2
:-D přesně tak!!!
Reagovat
smazaný uživatel
O poznání těžší set pro Noleho,ale o to důležitější.Hlavně nepolevit :)
Reagovat
Grigor_Murray
Ted už Andymu nikdo nevěří, a nejhorší je, že ani on sám sobě, zase má ten vztekací den, kdy radši bude hulákat do tribuny, než aby se do toho pořádně opřel.
Reagovat
Grigor_Murray
Andy Murray 2014 :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak co má jiného dělat, když vidí prostě, že do toho dává všechno a stejně na něj nemá prostě. By musel hrát tak jak druhý set, ale tak s polovinou chyb, stejným servisem a Nole nehrát úplně dobře.
Reagovat
Grigor_Murray
Tak dávání do toho všechno si u Andyho pamatuju jinak, spíš je to zase mega psychická krize, ostatně jako vždy ve finále AO, to je rozdíl mezi finalisty a šampiony.
Reagovat
Mayo
Možno sa zblazni s výhra Rafa Open :D
Reagovat
Mayo
A vyhra
Reagovat
smazaný uživatel
No řekl bych, že má na antuce snad i větší šanci no :D
Reagovat
Mayo
Tak posledný set asi niečo v štýle 6-1
Reagovat
kada.tom
asi tak nějak
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, taky čekám něco podobného.
Reagovat
Kuzzie
A Murray vypusti posledni gem a vzteka se radsi jak malej kluk a to dostabe brejkbol jak na zlatym podnose.Fuj ale.
Reagovat
vrabejka
Kolikrát Djokovic prohrál za stavu 2-0?
Reagovat
Kozoroh
Jednou na RG 2010 prohrál s Melzerem z vedení 2:0.
Reagovat
Mayo
Ten zápas som sledoval v piatom vtedy... Bol to sok
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulujem Novakovi k 11. titulu, je naozaj najlepší..Čaká sa, čo bude ďalej..
Reagovat
smazaný uživatel
Novak taky ukázal, že má nervy, Andy to ale úplně zahodil. Škoda, šance na set byla, až do antuky jejich zápasy dopadnou přesně tak jak dneska (s výjimkou Dubaje, jestli tam Andy bude hrát).
Reagovat
smazaný uživatel
Nebude. Andy hraje DC 1. kolo a pak až IW.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad antuka, tam dokáže Novaka dostat do více výměn. Ale když nevyhrává ani těsný sety jako loni na AO, tak je to těžký.
Reagovat
smazaný uživatel
Super no, Nole mu dá šanci a on zas vyhodí rutinní BH. Tohle je fakt finále jako od Murrayho před Lendlem, jako ty první tři, tohle je totální sebedestrukce, mentální troska.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Djokovičovi, je prostě nejlepší no. Tohle Murray neotočí, ani kdyby si Nole zlomil nohu a hrál tři sety o jedné noze.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby se vic venoval tenisu a ne hulakani do tribun a mlaceni raketou, mozna by tento set vyhral
Reagovat
Grigor_Murray
Tak že by stroj měl taky nervy ? :D
Reagovat
Grigor_Murray
Hm, tak asi ne, zato květák by mohl neurony přímo rozdávat
Reagovat
baggik
Ano diky Novaku, presne tohle jsem chtel videt, ten hlad pri brejkbolu, vybral jsi fantasticky podani Murrayho s vypetim vsech sil a pak jsem vedel, ze tenhle micek proste nepustis. Nadhera.
Reagovat
smazaný uživatel
Hotovo, vymalováno. Přineste kazajku a odvezte toho skotského trubadúra do blázince.
Reagovat
Grigor_Murray
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Lol
Reagovat
vrabejka
Ze 40-0 ztratit podani :D
Reagovat
smazaný uživatel
5:5, 40;0 a potom nebolo ako, nebolo kade, Djokovic sa zaprel a nepovolil..
Reagovat
Kozoroh
Opět Novak ukázal, že na mnohonásoného šampiona je třeba mít ocelové nervy!
Reagovat
smazaný uživatel
Vynikající Novak na returnu od 40-0, škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
Brutálny, neuveritelné..
Reagovat
Mayo
Zo 40:0 preyebe gem... Nemám slov
Reagovat
smazaný uživatel
Az tak ho nepreyebal, mal tam kopec skvelých úderov, ktoré bohuzial Nole vrátil...Proti kazdému na planéte by to bolo 6;5, celkom jednoznačne
Reagovat
Grigor_Murray
Bože, z 40:0 na duce, to je strašný :D
Reagovat
baggik
Ono se to vyyrovnalo především kuli servisu, Murray teď podává na svoje poměry fantasticky, Djokovič sotva průměrně, přesto víc brejkbolů měl Novak.
Reagovat
LU2
je to jedno - "sympaťáci" oba 50:50 :-D
Reagovat
smazaný uživatel
A zas, 15:30 a dvě stupidní chyby a pak hratelný prohoz do sítě.
Reagovat
Grigor_Murray
Ted to vidím s 2. setem docela černě, to už měl zakončit tento gam
Reagovat
smazaný uživatel
A ze 40:0 na shodu, super no. Chce to 1. servis.
Reagovat
vrabejka
Novak má teď zatmění využí toho Andy!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
:O Fandíš arogantovi?
Reagovat
Mayo
:D tiež sa cudujem
Reagovat
vrabejka
Ne chci 5 setu :D
Reagovat
Krisboy
Snad někdy jindy
Reagovat
smazaný uživatel
Já ne, protože to nestihnu, 13:45 musím do práce :D
Reagovat
Roger_Federer
V nedelu?
Reagovat
smazaný uživatel
Ve druhém setu od Andyho jeden z nejlepších výkonů z backhandu za poslední dobu, hlavně cc píše. Škoda, že se to tak mrví forehandem.
Reagovat
smazaný uživatel
A za nadava asi smerem ke svym
Reagovat
Mayo
Robíš ako keby to bola novinka
Reagovat
smazaný uživatel
No jak tady nekdo psal nize, za Lendla si toto neliznul. Vratil se ke svym manyrem v dobe pred Lendlem
Reagovat
baggik
Ve druhém setu využiil Murray jediný brejkbol, který měl, Novak využil také jeden, ale měl jich podstatně víc, no tak draku, hoď tam trochu toho nadpozemského tenisu do rozhodujících míčů, tohle neni tvuj styl.
Reagovat
Mayo
Uff tak to Andy zvládol ... Komon chlape bojuj!
Reagovat
Grigor_Murray
Tenhle set bude klíčový pro celý zápas, když Andy prohraje, je na 80% hotovo, když vyhraje, je to 49:51 :D
Reagovat
smazaný uživatel
Když vyhraje, stejně prohraje 3:1.
Reagovat
Grigor_Murray
:D , takhle pesimisticky bych to neviděl, aspon ten pětiseták :D
Reagovat
LU2
je to jedno - "sympaťáci" oba 50:50 :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ja viem, že Tomasinho je velký kritik, ale nezaujaté oko vidí, že hrá v druhom sete Andy výborne...Hlavne na svoje pomery velmi agresívne, inak to proti Nolemu nejde, musi hrat takto, tých pár chýb je len dosledkom tejto stratégie..Vyzdvihnut musim aj servis..
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, já jsem rád, servis šlape, je to útočné, ale tenhle styl on konstantně neudrží, štve mě akorát to, že zahraje jednu skvělou agresivní výměnu a pak udělá chybu z míče, který jen vrací do kurtu.
Reagovat
smazaný uživatel
To jo, toho srazi. Me prekvapuje, ze Novak se rozhodl hrat udrzbu, netlaci moc a hraje jen obranu. V 1.sete hral utocneji
Reagovat
baggik
Třetí shoda a všech 5. bodů si Murray uhrál přímým bodem z podání, tak teď už to zreturnuj Nole!
Reagovat
smazaný uživatel
Těch chyb je zbytečně moc ale, zlepšil se, ale vyhazuje rutinní údery. Teď 30:0 a pak vyhodí obyč FH a jednoduchý slajz.
Reagovat
Grigor_Murray
Jenom si pohrává s nervovou soustavou :D
Reagovat
smazaný uživatel
Začínám ale dávat za pravdu trošku Kozorohovi s tím Lendlem. Herně to horší není vůbec, ale povoluje víc uzdu těm nervům a ztrácí tím trochu koncentraci, na Lendla si do lóže řvát neodvážil. Není to ani tím, že by byl psychicky odolnější, tendenci kolabovat měl prostě i s ním, tu měl vždycky v kariéře. Ale jen to, že se nechá rozhodit a dává větší průchod těm negativním emocím.
Reagovat
Grigor_Murray
Tak s tím souhlasím taky , Lendl na něj platil víc než Amelie
Reagovat
VlS
Ona je otázka, jestli je krotit, nebo ventilovat, když ty negativní emoce máš. Nevím.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepší je najít něco mezi tím.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnešní rozdíl mezi FH a BH je ještě větší než normálně, je to škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
Come on Andy!
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdy bych nevěřil, že se jako fanoušek Murrayho budu už v lednu těšit na antukovou sezonu. Tam to loni bylo největší překvapení a hrozně mě Andy bavil. Nic tam pořád od něj nečekám (vzhledem k RG), ale proto si to zase náramně užiju.
Reagovat
Pe3k
Come on!
Reagovat
Kozoroh
Výborně Djoko!!
Reagovat
Grigor_Murray
4:4 HA :D
Reagovat
smazaný uživatel
Daleko lepší od Andyho, začal víc variovat, používat slice, Novak neví, jaký míček přijde, to by mohlo fungovat. Pořád ale hodně chybuje, což je škoda. A jestli přestane trefovat první servis, tak to bude rychlý.
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo to dano tim, ze Nole povolil a hral hodne micu na stred. Ted trochu zabral a break je na svete
Reagovat
smazaný uživatel
Novak polevil, s tím souhlas, ale Andymu taky funguje líp první podání, proto si dokázal udržet podání. A return taky lepší, brejk je zpět.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo urcite hraje lepe. Skoda, ze velice svetle mista strida s "lacinymi" chybami. Ale snad ho ten break nakopne
Reagovat
Mayo
Síce ho na returne dostal do zhody ale chcelo by to aj brejkbole
Reagovat
dadaft
druhý set je jiná písnička.
teď je to skvělý tenis.
Reagovat
panzer.dragon
líbí se mi jak hraje andy ve druhym setu
Reagovat
Grigor_Murray
mně taky
Reagovat
panzer.dragon
tu a tam by to chtělo ještě trošičku, třeba na tý síti jak to dal do sítě, ale vidim světlo na konci tunelu
Reagovat
Pe3k
Pěkně jste to zakřikli...Tak snad ve 3. setu.
Reagovat
dadaft
musí se nechat, že Djokovič má fantastické úvody zápasů.
Reagovat
panzer.dragon
Andy ožil! držim palce
Reagovat
mahycek
Ještě, že to uhrál, ten dlouhý gam. Vyjímečně jdu do hospody, tam mají také 140 cm uhlopříčku a v HD. Poslechnu si sportovce v hospodě, po delší době. Doma se mě to nahrává, do 13.45. Snad to nebude delší.
Reagovat
smazaný uživatel
Žádná překážka pro Novaka,
práce s Endym bude lehká,
nejlepší tenista planety,
s Meuim se ani nezpotí!
Reagovat
panzer.dragon
jediná varianta je nepouštět se s djokem vůbec do hry, styl Karlovič, čekat do TB a tam doufat v djokovu chybu na svym podání
Reagovat
baggik
Kolik tenistů má podání jako Karlovič?
Reagovat
turista
Je to tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Parádní start,jen tak dál :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist