Djokovič a Nadal znovu neztratili ani set a jsou ve čtvrtém kole

5. 6. 2021, 23:16
Aktuality 17
FRENCH OPEN - Novak Djokovič a Rafael Nadal pokračují v bezproblémové cestě za úspěchem na French Open. Srbský tenista si ve třetím kole poradil s Ričardasem Berankisem a do osmifinále postoupil 16. sezonu sobě, čímž překonal Nadal. Španěl nezaváhal s Cameronem Norriem a vyhrál tak 103. zápas na pařížské antuce. Tolikrát na jednom grandslamu nikdo nevyhrál.
Novak Djokovič (© AFP)

Novak Djokovič se na Roland Garros naladil sobotním triumfem v rodném Bělehradu a na vítězné vlně pokračuje i v Paříži. Po Američanu Sandgrenovi a Uruguayci Cuevasovi dnes neztratil set ani s Litevcem Ričadasem Berankisem, kterého smetl za hodinu a půl 6-1 6-4 6-1.

Djokovič proti Berankisovi nečelil za celý zápas ani jednomu brejkbolu, naopak sám prolomil soupeřovo podání celkem šestkrát. "Odehrál jsem velmi dobrý zápas. Cítím se tady skvěle a zatím jsem nemusel hrát žádnou dlouho bitvu. To se mi v dalších kolech může hodit," řekl Djokovič. 

34letý Srb se do osmifinále French Open dostal 12. rok po sobě, čímž překonal rekord open éry v podání třináctinásobného šampiona Rafaela Nadala.

Šampion z roku 2016 a loňský finalista Djokovič startuje na Roland Garros posedmnácté a popatnácté se dostal mezi šestnáctku nejlepších. V osmifinále na víc nikdy neprohrál.



Letos se pokusí udržet stoprocentní bilanci v souboji s Lorenzem Musettim. Osmnáctiletý Ital debutující na grandslamovém turnaji dnes ve svém prvním pětisetovém zápase
zdolal 3-6 6-4 6-3 3-6 6-3 krajana Marca Cecchinata.

Bez ztráty setu pokračuje také 13násobný šampion Rafael Nadal. Dnes španělský favorit porazil třikrát 6-3 Brita Camerona Norrieho.

Antukový král Nadal strávil na kurtu o půl hodiny víc než jeho srbský rival. Situaci si zkomplikoval ve druhé sadě, v níž dvakrát přišel o servis, ale sám proměnil čtyři brejkboly.

Nadal na French Open oslavil 103. vítězný zápas, čímž překonal rekordní zápis na jednom turnaji velké čtyřky. O ten se dosud dělil s dalším dvacetinásobným grandslamovým šampionem Švýcarem Rogerem Federerem, jenž ve Wimbledonu i na Australian Open vyhrál 102 utkání.

O postup do čtvrtfinále si obhájce titulu Nadal zahraje s devatenáctiletým Jannikem Sinnerem (h2h 2-0), kterého porazil loni ve čtvrtfinále. Italský teenager ve třetím kole porazil 6-1 7-5 6-3 Švéda Mikaela Ymera.

• FRENCH OPEN 2021 •
Francie / Paříž, antuka, 34.360.000 eur
sobotní výsledky (05. 06. 2021)
• Dvouhra mužů - 3. kolo •
Djokovič (1-Srb.) - Berankis (Lit.) 6:1, 6:4, 6:1
Nadal (3-Šp.) - Norrie (Brit.) 6:3, 6:3, 6:3
Federer (8-Švýc.) - Koepfer (Něm.) 7:6 (7:5), 6:7 (3:7), 7:6 (7:4), 7:5
Berrettini (9-It.) - Kwon Sun-u (Korea) 7:6 (8:6), 6:3, 6:4
Schwartzman (10-Arg.) - Kohlschreiber (Něm.) 6:4, 6:2, 6:1
Sinner (18-It.) - M. Ymer (Švéd.) 6:1, 7:5, 6:3
Struff (Něm.) - Alcaraz (Šp.) 6:4, 7:6 (7:3), 6:2
Musetti - Cecchinato (oba It.) 3:6, 6:4, 6:3, 3:6, 6:3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
mahycek
Jak jsem včera zmínil, tak dnes buď
Tsitsi, nebo Medvěd vyletí. C. Busta i
Garin budou těžcí soupeři. Lepší by bylo,
aby Tsitsi zůstal, myslím pro tenis,ale
bude to mít těžké. A zítra Rafa, tak
50/50. Sinner bude těžkej soupeř pro
Rafu. Tipnu si, že vyřadí španěla,jako
Soderling ve 4 kole.
Reagovat
Patik
Všimol som si že Djokovič zaradil do repertoáru na antuke nový úder ktorý predtým nehrával alebo som si ho fakt teda nevšimol..povedal by som že je to čisto okopírovaný úder od Nadala ktorý je na antuke dobrý na zmenu rytmu ale v Nadalovom prípade na akési skonsolidovanie vyfuknutie a načerpanie vzduchu a energie vo výmene..jedná sa o akýsi lobový úder aj napriek tomu že súper stojí za základnou čiarou počas dlhšej výmeny loptičku jednoducho vyhodí do výšky k základnej čiare a získava tým čas na nadýchnutie sa..skúšal to už aj na Nadala keďže Nadal to pravidelne skúša na neho..lenže Nadal ako tvorca toho úderu to vie prekuknúť a rozbehne sa proti tomu lobu s drivevolejom alebo smečom..ale na menej skúsených hráčov to stále platí.
Reagovat
smazaný uživatel
So Sinnerom ocakavam tazky zápas, bohuzial s otvoreným koncom.

Zápasy 4. kola Rafa ako top favorit na RG proste nemá rád. Na druhú stranu je jasné, že Sinner a pravdepodobne Diego by boli výbornou previerkou pred ostrým zápasom s Djokovicom.

Tak či onak, nakoniec by ma vobec neprekvapilo, keby je vitazom RG z dolnej polovice dobre hrajúci Tsitsipas, ktoreho zrejme caka len jeden naozaj tazky zapas na turnaji.

Za zmienku stoji este Medvedev, ani nie tak v kontexte RG, ale skor z hladiska rebricku. Ma realnu sancu dostat sa na prve miesto v rebricku niekde v okoli Wilbledonu, resp. USO. Nebude odpisovat ziadne body, kdezto Djokovic mozno ano, Nadal nemá čo pripisat. Bola by to kuriozna svetova jednotka, ale stane sa to.
Reagovat
paddy
Přeloženo do lidské řeči, Rafa vyhraje hladce ve třech setech smile
Reagovat
smazaný uživatel
Nevidel som ešte Sinnerov zápas, výsledkovo a formou mi to príde horšie ako v minulom roku. Stráca sety, Sved podával na vyhru v druhom sete.

Ale práve tento zápas mu može vyjsť. Nadal samozrejme velkým favoritom, ale to je vzdy, z toho sa vychádzať už neda.
Reagovat
dappe
Tohle je super, Berretini podle tebe hraje otřesně a Sinner se svou špatnou formou (po celou antukovou sezonu) je hrozbou pro Nadala...
Reagovat
smazaný uživatel
Obaja predsa vieme, ze Sinner je vacsia hrozba.

Berretini s tym svojim papierovým BH naozaj nikdy nemoze reálne pomyslat na skalp Nadala s Djokovicom. Na rozdiel od Sinnera som videl aj jeho zápasy, kdezto Sinnera hodnotim konzervatívne.
Reagovat
Amputace
Já to očekávám ve třech setech pro Rafu. Sinner byl loni v lepší formě a Rafa hrál v prvních kolech ještě hůř než letos a stejně to skončilo 3:0. Nerad bych se mýlil, ale jsem optimistou. Zkouška to bude každopádně výborná, pro Rafu ideální čtvrté kolo: v případě prohry nepůjde o žádné velké drama či ostudu, v případě výhry ten zápas naopak může Rafovi posloužit jako solidní příprava na Djokoviče.
Reagovat
paddy
Snaží se napodobit Rafu. Začal se potit a radši odstoupí, než aby prohrál smile
Reagovat
a.magerova
Djokovič? Ahaaa...
Reagovat
paddy
Roger
Patřilo to vedle, měl jsem více otevřených oken smile
Reagovat
Mayo
Novak Djokovic tento rok ovládne GS turnaje.
Reagovat
steve79
Roger to uhral diky zkusenostem, ale udelal 60 nevynucenych chyb. Na jednu stranu to zase neni tak strasidelne, protoze zapas trval temer ctyri hodiny. Kazdopadne Berettini bude favorit.
Reagovat
steve79
Vcera to mel Roger hodne tezke. Je dobre zjisteni, ze zvladne ctyrhodinovy zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
4 hod zapas prvych kol.

V dalsej fáze to naberie rychly priebeh. Vo Wimbledone budete velmi sklamaní. Ak Federer teoreticky chyti rovnaký zreb ako na RG, letiet moze este skor.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič vyzerá našľapane, ale treba povedať, že jeho súperi sa nesú v belehradskom tóne.

Na druhú stranu, neviem, či je výhodou hrať všetky zápasy 3:0 na ceste do semifinále. Resp. vyhrávať o triedu. Rafa sa naopak v ďalších zápasoch isto zapotí.

S Norriem hral viackrát, nikdy to nebola úplna demolácia, je to ľavák, to svoje si uhral aj dnes. Výsledok v podstate lichotivý pre obe strany.
Reagovat
turista
Tak překážka v podobě Berana je překonána. Příští soupeř bude těžký. Rafafans i Fedfans mohou být taky spokojeni i když ti druzí ne tolik protože Federer dnes příliš chyboval a jeho houževnatý soupeř taky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist