Djokovič by se dle vyjádření svého otce měl vrátit až v květnu v Madridu

16. 2. 2018, 13:48
Aktuality 22
Srdjan Djokovič, otec srbského tenisty Novaka Djokoviče, se v nedávném rozhovoru pro srbský deník Novosti svěřil, že jeho syn po menší operaci problémového pravého lokte stále rehabilituje a nejspíše nestihne podniky Masters v Indian Wells a Miami. Návrat dvanáctinásobného grandslamového šampiona očekává nejdříve na začátku května na antukovém Masters v Madridu.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Novak Djokovič loni skrečoval čtvrtfinálové utkání Wimbledonu s Tomášem Berdychem a kvůli bolestem v pravém lokti zmeškal zbytek loňského roku. Také na začátku letošní sezony měl s pravou rukou potíže a odehrál jen Australian Open, kde v osmifinále podlehl Hyeon Chungovi.

Vzápětí se rozhodl přetrvávající zdravotní problémy rázně řešit a zavítal do Prahy k uznávanému profesorovi Pavlovi Kolářovi. Poté se ve Švýcarsku podrobil menší operaci problémové části těla a dle posledních příspěvků na sociálních sítích chystá návrat.

Prestižní podniky Masters v Indian Wells a Miami ale zřejmě nestihne a rekonvalescence třicetiletého Srba se ještě o dva měsíce protáhne. S touto informací přišel jeho otec Srdjan v rozhovoru pro srbský deník Novosti.

"Během léčby možná došlo k pár pochybením, ale rozhodně neúmyslně. Teď je vše v pořádku. Nole začal s rehabilitací a bude hrát co nejdříve. Očekávám, že se na kurty vrátí v květnu v Madridu," řekl otec jednoho z nejslavnějších hráčů světa.

Pokud se skutečně Djokovič zapojí do tenisových turnajů až v květnu, přijde mimo Indian Wells a Miami také o antukovou akci stejné kategorie v Monte Carlu, kde v letech 2013 a 2015 triumfoval.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

22
Přidat komentář
taffer
Doufám, že si apoň řádně platí sociální pojištění. Takovej výpadek příjmů ...
Reagovat
Kozoroh
11. místo - Andre Agassi
http://www.tennis.com/pro-game/2018/02/50-greatest-players-open-era-m-no-11-andre-agassi/72123/

Současný Novakův trenér se v Tignorově žebříčku umístil těsně pod první 10. Agassi je do dneška jediným tenistou, který má v mužské dvouhře zkompletovaný kariérní Super Slam - všechny čtyři GS turnaje, TM a zlatá medaile z OH. Pro představu - Djokovičovi a Federerovi chybí zlato z OH, Nadalovi titul z TM, Murraymu AO a RG (vedle Agassiho jediný tenista, který vyhrál TM i OH). Na druhou stranu však Agassi nebyl tak dominatním hráčem, jak Federer nebo jeho vrchní sok Sampras, v roce 1997 dokonce vypadl z první 100 a hrál challengery, dokázal se však na vrcholnou úroveň vrátit. Je nejstarší jedničkou historie ATP žebříčku (ve věku 33 let), v pondělí však jeho prvenství může být vymazáno, o čemž bude dnes jasno.
Reagovat
Pe3k
Kozoroh: v jeho situaci je žebříček irelevantní...
Krisgirl: dnešní zápas není formalita!
Reagovat
Krisboy
Nikoli formalita, nýbrž formalitka :) Ne, samozřejmě stát se může cokoliv, neporazitelnej není nikdo, ani Roger v současné formě. Ale jak to říká trollhand? Dávám Robinovi ne jedno, ale max. 0,5% šanci :D Tohle si prostě vzít nenechá.
Reagovat
Lina
Tak snad už to bude návrat bez komplikací. Ještě před ně jakou dobou bych nevěřila, že mně bude chybět. Jak se tu psalo, finále s Federerem ve W by bylo skvělé.
Reagovat
a.magerova
I když mě někdy štve, tak na kurtech chybí...
Reagovat
Kozoroh
Byla chyba, že No1e nešel na operaci dřív. Zbytečně ztratil půlrok kariéry. Snad už ho po operaci a rehabilitaci loket trápit nebude.

Pokud se vrátí až během Madrid Open, tak mu v žebříčku ATP zbude 2110 bodů (360 MO + 600 IO + 360 RG + 250 E + 360 WCh + 180 AO), takže bude na konci druhé desítky. Je na tom pořád líp než Murray, který po RG vypadne z TOP 100.
Reagovat
Marduch
zrovna jsem to chtěl napsat. Pokud ta "menší" operace je přesně to, co potřeboval, nechápu, proč s tim otálel skoro rok, resp. kdo mu to radil. Jsem fakt vytočen:(
Reagovat
Kozoroh
Četl jsem na menstennisforums.com, že od různých doktorů slýchal odlišná stanoviska. Jak možná víš, k operaci ho popostrčil prof. Kolář.
Reagovat
a.magerova
Hele DNES máš jiné úkoly, Nole počká... už máš předchystané tabulky... jakože co kdyby je bylo třeba zrovna dnes přepsat... ;-)
Reagovat
Krisboy
Jj, dnes bude hodně přepisování :)
Reagovat
turista
Novak se má vrátit na kurty v Madridu. Chtělo by to napodobit Rogera z AO 2017 a ukořistit tam titul navzdory nerozehranosti. Vyloučit se to nedá. Na antuce je Djoker tradičně výborný.
Reagovat
Kozoroh
Když už, tak ukořistit RG 18. Ať to má grády!
Reagovat
Krisboy
To vypadá špatně. I kdyby se plně uzdravil, téměr roční pauza musí být znát. Bude to mít hodně těžké. Nejvíc mě mrzí, že už se asi nedočkáme souboje současného Rogera s Djokem v plné formě :(
Reagovat
a.magerova
Soustřeďme se na mnohem menší cíle... např. třeba dnešní ČF zápas... ;-)
Reagovat
Krisboy
Tak to bude jenom formalitka, to nestojí za pozornost :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, měla by to být formalitka, ale napětí a nervozita tam je. Myslím, že i Roger to těžce prožívá, stejně jako včera s Kohlim.
Reagovat
a.magerova
Jen aby jen aby... neříkejme hop... anebo... ;-)

http://farm3.static.flickr.com/2549/3932140929_c95b25bb97.jpg

https://cdn-s3.si.com/s3fs-public/images/455353656.jpg
Reagovat
Lina
I Roger umí zakopnout tam, kde by nwmusel. Ale věřím, že dnes se to nestane a bude zaslouženě 1. Bohužel to asi neuvidím. :(
Reagovat
annah
Taky jsem se na něco takového těšila: vidět, jestli Roger dokáže zatočit i s Nolem, jako zatočil s Nadalem. Murrayho porazil (sice jen v exhibici, ale přece), na Noleho možná už ani nenarazí... Nedozvíme se, jak by to dopadlo. I když ... třeba na podzim?
Reagovat
Pe3k
Nol3 by neměl šanci, pokud by nebyl v plném zdravi a formě a od toho je daleko... Můra by byl bez šance.
Reagovat
Krisboy
Můra by dopadl podobně jako před těmi třemi bo kolika lety na TM. Byl by rád za každej game :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist