Djokovič i přes vlažný závěr postoupil. Ve čtvrtfinále je po více než půlroce také Melzer

3. 10. 2012, 16:57
Aktuality 4
Novak Djokovič si v Pekingu dál udržuje neporazitelnost a v Číně dnes postoupil mezi nejlepší osmičku. Dvojnásobný vítěz turnaje dnes sice v závěru duelu s Argentincem Berlocqem zvolnil a vrátil soupeře do hry, nakonec ale postoupil ve dvou setech. V dalším kole narazí na Rakušana Melzera, který postoupil do čtvrtfinále poprvé od února.
Novak Djokovič

Vítěz pekingského turnaje z let 2009 a 2010 Novak Djokovič už na úvod letošního ročníku jedno zaváhání předvedl, když ztratil set s Němcem Berrerem. V dnešním duelu s Carlosem Berlocqem po většinu zápasu potvrzoval roli jasného favorita: v prvním setu prohrál jediný game a ve druhé sadě byl za stavu 5-0 blízko tomu, aby při svém podání soupeři nadělil 'kanára'. To se mu nepovedlo, v následujících třech hrách promrhal čtyři mečboly a nechal Berlocqa snížit na 3-5. Djokovič se však v následujícím gamu dostal k pátému mečbolu a ten už využil.

V dalším kole Djokoviče čeká starý známý, Jürgen Melzer, s nímž se Srb už třikrát v kariéře utkal. Naposledy zvítězil v pěti setech manžel Ivety Benešové Melzer, který ovšem neprožívá dobrou sezonu: od výhry na únorovém turnaji v Memphisu se mu až tento týden podařilo porazit dva soupeře v řadě a postoupit mezi nejlepší osmičku.

Na cestě do ní dnes Melzer musel porazit šestého nasazeného Alexandra Dolgopolova z Ukrajiny, který byl v duelu s někdejším hráčem elitní světové desítky papírovým favoritem. Úvodní set však pro sebe v tie-breaku získal Melzer, proti kterému se Dolgopolov začal prosazovat až ve druhé sadě. Tu Melzer prohrál hladce 2-6, v rozhodujícím setu se ale Rakušan dostal do vedení 3-0, náskok díky dalšímu brejku ještě zvýšil a po 107 minutác zvítězil 7-6 2-6 6-1.

Výsledky - Peking - muži (dotace 2.205.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Djokovič (1-Srb.) - Berlocq (Arg.) 6:1, 6:3, Melzer (Rak.) - Dolgopolov (6-Ukr.) 7:6 (11:9), 2:6, 6:1, Mayer (Něm.) - Čopil (Rum.) 3:6, 6:3, 6:2.

Komentáře

4
Přidat komentář
Nola
http://www.youtube.com/watch?v=S6KDi6kR6Qw
celý zápas
niektoré pasáže mi pripomínajú exhibíciu, popr. tréning, diváci si zaplatili, tak nech si to aj užijú, ktovie ako to v tej Číne funguje..... zápas s Melzerom bude asi ine kafe, s posledného vzájomného zápasu sa Nole dúfam poučíl, a nebude skúšať podobné srandičky, musíme vystúpať na NO 1 na záver sezóny
n
Reagovat
gigin
Díky za odkaz!! Určo poučil. Vystúpáme!! :))
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes se asi članku o WTA nedočkám, tak to napíšu sem.. Kdo viděl zápas Mashy, napíšete sem někdo vás jak hrála? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
http://sports.cntv.cn/zonghe/special/2012zhongwang Raději jsem se přesvědčil,abych opětovně nemystifikoval.Zápas Máši tam je ke shlédnutí.Občas se to kouše:))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist