Djokovič je v semifinále, může být znovu světovou trojkou

9. 10. 2009, 12:33
Aktuality 55
Srbský tenista Novak Djokovič se může vrátit na třetí místo žebříčku ATP, odkud ho letos sesadil Andy Murray. Djokovič v Pekingu vyhrál svůj čtvrtfinálový zápas nad Španělem Verdaskem a pokud v boji o finále porazí Švéda Söderlinga, stane se znovu světovou trojkou.
Novak Djokovič

Novak Djokovič dnes v zápase tří rozdílných setů porazila pátého nasazeného Fernanda Verdaska ze Španělska. Utkání, ve kterém díky dvěma brejkům získal Srb první set, sice Verdasco zdramatizoval, když ve druhé sadě nechal soupeře uhrát jediný game, v rozhodujícím setu mu to ale Djokovič oplatil a zvítězil 6-3 1-6 6-1.

Čtvrtý hráč světového žebříčku tak 19. října může v hodnocení ATP přeskočit Brita Andyho Murrayho, který kvůli zranění vynechal turnaj v Tokiu a který se kvůli stejnému zranění odhlásil i z turnaje Masters v Šanghaji. Stačí mu k tomu porazit švédského tenistu Robina Söderlinga, jenž v dnešním čtvrtfinále vyřadil Ivana Ljubičiče.

"Myslím, že jsem hrál dobře a konzistentně celý rok, a přesto jsem o jedno místo spadl," řekl po utkání Djokovič. "To znamená, že ostatní hráli opravdu dobře, včetně Andyho Murrayho. Překvapilo mě, že se odhlásil ze Šanghaje, ale takový je tenis. Není to konec roku, pořád zbývají tři nebo čtyři turnaje," dodal.

Safinovy naděje zmařil Nadal
Mezi nejlepší čtyři se v Pekingu nedostali ani dva ruští čtvrtfinalisté.

Marat Safin, který se v poslední sezoně své kariéry mohl poprvé dostat do semifinále turnaje, nestačil na Rafaela Nadala. Krok se světovou dvojkou držel Safin jen v úvodu zápasu. V prvním setu ale nevyužil ani jeden ze tří brejkbolů, a to se mu stalo osudným. Španěl při své možnosti sebrat soupeři podání nezaváhal a úvodní sadu vyhrál. Ve druhém setu už Nadal na kurtu jasně vládl a za 77 minut zvítězil 6-3 6-1.

Před branami semifinále skončil také Nikolaj Davyděnko, čerstvý vítěz z Kuala Lumpuru. Domů ho poslal osmý nasazený Chorvat Marin Čilič, který za hodinu a půl zvítězil 6-4 6-4 a svou bilanci s Davyděnkem si vylepšil už na 3-0.

Výsledky - Peking - muži (tvrdý povrch, dotace 2,1 milionu dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Nadal (1-Šp.) - Safin (Rus.) 6_3, 6:1, Djokovič (2-Chorv.) - Verdasco (5-Šp.) 6:3, 1:6, 6:1, Čilič (8-Chorv.) - Davyděnko (4-Rus.) 6:4, 6:4, Söderling (6-Švéd.) - Ljubičič (Chrov.) 7:6 (7:3), 6:4.

Semifinálové dvojice: Nadal - Čilič, Söderling - Djokovič.

Komentáře

55
Přidat komentář
smazaný uživatel
Vitaj nová svetová trojko!! Mára už to tam aspoň na nejakú chvílku špatit nebude :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky sis přivstala sestrička? :D ještě to nebylo ono, ale je to tam, opět trojka ! a ve finále snad proazí i Rafana
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, ale už ani nevidím :D tak ešte.. dobrú noc :) Porazí ho neporazí ho, to je vo hviezdach :) Ale dúfam tiež, že ho táto správa nakopne ako nás a vyhraje a budú zase lepšie časy. A kukáš aj Nadala? Že 0-4. Háhá :) Už budem ticho :P
Reagovat
smazaný uživatel
Řekl bych Čiliče,zatím to tak vypadá.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafan to ešte iste otočí :) Snad si nenechá pribalit kanára. Ale mne to celkom vyhovuje - Radšej Cilic než Rafan.
Reagovat
smazaný uživatel
Ježíšenku, ale si s tým Nadalem hraje :))) Toto vyzerá na rýchly match, tak kuknem celý :P
Reagovat
smazaný uživatel
Já radši Rafu než Čiliče, protože Cilic hraje ofenzivně a to dělá Novakovi dost problémů, jako třeba s Verdascem či dneska, nedostává se ke svojí hře
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič je Srb, nikoliv Chorvat (tabulka výsledků - Peking - muži)... Jsem hnidopich, ale konkrétně v případě Balkánu bych to raději nepletl:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo. To radšej nie :D
Reagovat
smazaný uživatel
Demi, brzdi! Raz ho podceňuješ a keď je záblesk tak už má byť neviem čo. Šak je mladučký chutňučký, užívaj si to a nepíš zbytočne svetoborné veci. On bude jednotka, ale tento rok asi určite nie. Ale bude!!
Reagovat
smazaný uživatel
I když by to bylo fajn, nedokážu si to dost dobře představit v konkurenci Federera a Nadala. Dokud budou oba zdraví, bude jednička jeden z nich.. Pokud se Novak nějak výrazně nezlepší (nebo pokud se zdraví dvojice RR nerozpadne - vlivem "stáří" (Roger) či zranění (Rafa). Možná se mýlím, ale větší šanci bych dával Murrayovi či Del Potrovi - z racionálního hlediska. Jako fanoušek bych to ale přál více Djokerovi, to je jasné:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem toho názoru že ze zmiňované trojice má největší šanci na č. 1 Novak.On už dokázal vyhrát GS.Na tvrdejch površích je výbornej a na antuce (možná se tu do mě pustíte) je to druhej nejlepší hráč.Novak má probléy v udržení formy,pokud to zlepší může bejt jednička.Jak jsi ale napsal pokud bude Rafa a Roger v pořádku tak ta šnace je malá,ale JE!
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic je komplexnym hracom,rovnako ako Murraymu mu najviac sedia tvrde povrchy,na trave je nevyspytatelny,na antuke velmi dobry(druhy najlepsi ale asi nie),myslim,ze on je tym hracom,ktory dokaze najviac potrapit na tomto povrchu Nadala(aspon doteraz,do buducna cakam ze bude mat Nadal najvacsie problemy s Delpom),takze celkovo je komplexnym hracom,na co zabudaju podla mna ludia,ktori kritizuju slabu uroven muzskeho tenisu,v inej dobe by mal Djoker mozno uz par velkych titulov vo vrecku,takto sa zatial musi uspokojit s AO z 2008...
Reagovat
smazaný uživatel
No letos krom RG hrál na antuce skvěle, takže se Secoou souhlasím, že je druhý za Rafanem, ještě zlepšit psychiku a hru na trávě
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, myslím, že Djokovič nikdy nebude jednička, Murray a Del Potro mají určitě větší potenciál se zlepšovat. A určitě se budou drát nahoru další a další mladší tenisté, co jsem četla velkých mladých nadějí je hodně, tak uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
s ním souhlas
Reagovat
smazaný uživatel
Djokére Djokére. Začína sa to zasa obracať. Díkybohu!! Mamma mia, teraz sa môžem zase pekne do tenisu zakúsnuť ako za starých dobrých časov, prevážila som si v živote zásadne hodnoty a toto je jedna z nich, kt. nemôžem a ani nechcem zanedbať. Čo tu budem kecat, všetci viete čo tým chcem povedať :P
Reagovat
smazaný uživatel
1. Nadal, 2. Djokovič a dále dle formy kdokoliv s tím,
že Roger Federer sedí po boku Mirky v čestné lóži pro bývalé šampoiny a může jako čestný host předávat trofeje na GS ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, akorát bych prohodil první 2 místa :D
Reagovat
smazaný uživatel
Novak nemá na 1. místo dostatečně silnou psychiku, alespoň zatím, ale na druhém místě bych ho viděl rád .)))
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, že nemá na to psychiku ještě, ale ten potenciál tam prostě je a je strašná škoda, že psychika ho tolik brzdí
Reagovat
smazaný uživatel
nej by bylo 1.Verdasco 2.Fererro 3.Safin ale carlos i marat maj to nejlepsi za sebou a fernando pred sebou ten este nahoru pude
Reagovat
smazaný uživatel
Vie mi to dakto prosim vas vysvetlit? Je medzi nimi rozdiel cca tisic bodov. Za co vseetko Murray strati? Ved v Tokiu neobhajoval vela bodov ved minuly rok vo finale boli Berdych, Del potro a Sanghaj bude prvy raz Masters
Reagovat
smazaný uživatel
Ja ti poviem len jedno, ten systém ATP je fakt nahlavu.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem expert, takze se muzu plest.

Ale podle me v clanku berou v uvahu to, ze Murray urcite nenastoupi v Šanghaji. A on loni touhle dobou zvitezil Masters v Madridu, takze tech 1000 bodu urcite ztrati. U Djokovice pak staci, aby zde ziskal o tolik vice bodu, jak loni (coz zrejme bude po vyhre v semifinale), aby nemel mene bodu jak Murray po eventuelnim vypadnuti ve druhem kole Šanghaje - tam loni dosel pouze do osmifinale, takze obhajuje 150 bodu.

Doufam, ze sem to nevysvetlil blbe.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, systém je na hlavu, zato tady na anonymních diskuzích jsou odborníci, co by kvalitu hráčů ohodnotili líp. Totéž u WTA, kolik tupoňů se tady už divilo, proč je Safina tak dlouho na 1. místě. Ten, kdo sleduje turnaje po celý rok a má paměť delší než dva týdny, ví, že body v rankingu mají velkou setrvačnost a aktuální výsledky (kromě GS) žebříčkem moc nehýbou.
Reagovat
smazaný uživatel
Haha staré časy sa vracajú. No nech mu to celé výjde, zaslúži si to, tento rok musel byť preňho trošku sklamaním. Na začiatku roka mal predsa jasný cieľ: byť svetovou jednotkou !
Reagovat
smazaný uživatel
No tak neviem,či zas až taký smelý plán mal:-)skor asi chcel pridat nejaký ten titul z GS,ono ked sa to tak vezme,tak jak Djoker,tak Murray mali dobrú sezonu a pritom z toho bolo u oboch len jedno semi v najdoležitejších turnajoch roka...
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska hodně divný zápas, první polovinu 1.setu hráli oba tak na 75% ke konci se zvedl novak tak na 85 a vyhrál ho.V druhém Novak zůstal na těch 85 kdežto Verdasco podával svůj téměř 100%výkon, podle toho taky ten výsledek, no a ve třetím se to obrátilo novak tak 95 a fernie tak na 80 zase :D tak jsem to viděl no. a hurá, tak snad bude zpátky trojka, Soderling je k porazeni a doufejme, ze Marat porazí Rafu
Reagovat
smazaný uživatel
o tom, že Marat porazí Rafu sis mohl akorát tak nechat zdát :D
Reagovat
smazaný uživatel
No ale první set se držel Marat hodně dobře
Reagovat
smazaný uživatel
novak ten turnaj vyhra dufam ze bude vo finale s nadalom aspon tam bude dobry kurz
Reagovat
smazaný uživatel
Pekne,ešte by to chcelo o miestečko vyššie,nech si pinkači rozdelia 3 a 4 priečku,ale to asi až budúci rok po AO:-)
Reagovat
smazaný uživatel
To by bylo idealni. Top 3 ve slozeni Del Po, Fedex, Djok by mi udelala uprimnou radost...
Reagovat
smazaný uživatel
idealne teda 1. Federer, 2. Tsonga, 3. Del Potro, 4. Djok...
Ale to uz je utopie z rise snu. Nicmene krasna! :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Až na toho Tsongu teda pre mna osobne:-) A U Delpa je to asi už len otázka času,ten tam mieri pomerne ráznymi krokmi...Ale hej,šanca ze by v Top 4 neboli Nadal a Murray je dost malá,povedzme si pravdu:-)
Reagovat
smazaný uživatel
vy to budete mít hodně těžký, až vám bude příští rok rozbijraketa McEnroe II. krásně klesat nenávratně dolů.... svoje nejlepší léta už má za sebou, s tím nenaděláte NIC a vůbec vám to nezávidím :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
jsem fanoušek Fedexe a máš naprostou pravdu,ve všem
Reagovat
smazaný uživatel
tsonga na to urcite nema
Reagovat
smazaný uživatel
Ale má, když si to srovná v hlavě, může se klidně dostat do top 5 a když už tak píšete své vysněné top tak napíšu svoji :D 1.Djokovič. 2.Nadal, 3.Del Potro 4.Tsonga, 5.Verdasco, 6.Monfils..... Důchod-Federer
Reagovat
smazaný uživatel
No v me vysnene top 5 by byl hlavne hned za Rogerem supersympatak Sebi Grosjean...
Ale opravdu si nemyslim, ze se tam ve svych jednatriceti letech ze 725. mista zebricku vyhrabe... :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Monfils?!
Reagovat
smazaný uživatel
Jo Monfils, je to strašný sympaťák, nehraje sice nejhezčí tenis, ale jeho pohyb, bojovnost a emoce jsou ukázkové, miluju takové ty hráče, cop se dokážou vyhecovat, navíc monfils neprodlužuje ubytečně zápas
Reagovat
smazaný uživatel
keď bude Rafa na konci kariéery tak ti budem hovoriť presne toto isté :) vieš Roger nemože byť najlepší navždy :)
Reagovat
smazaný uživatel
s Monfilsem 100% souhlas. Ale proc davas na 2. misto sveho vysneneho zebricku Nadala, kdyz mas rad hrace, co zbytecne neprodluzuji zapas? :) Ja ho prave nemam rad pro to jeho nebetycne zdrzovani... pro divaka u TV des...
Reagovat
smazaný uživatel
holt každej jsme jinej, někdo má rád pěkný dlouhý zápasy a někdo zase rozbijení raket, nadávání rozhodčímu, aroganci a namistrovanost!
Reagovat
smazaný uživatel
Barney, ty mas fakt mindrak... :-D
Ale Rog tak do tri ctyr let skonci. Uz mas vyhlidleho nejakeho mladeho hrace, ktereho budes nenavidet po nem? Zda se mi, ze bez antipatii k nejakemu hraci bys tenis ani nedokazal sledovat... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadala tam dávám, protože je ozdobou okruhu, bez něho je to nuda, nejsem jeho fanda, ale když byl zraněný, chyběl mi dost, do loňska jsem ho neměl rád, v poslední době mi už moc nevadí
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, zraneni jsou zlo. Ac Nadalovi nepreju na kurtu, zraneni bych mu nepral tuplem. Cim vic vyrovnanych hracu ve spicce, tim lik pro me - jako pro divaka...
Reagovat
smazaný uživatel
Absolutny suhlas. Kto je vlastne Barney? Zakomplexovana "myska"
Reagovat
smazaný uživatel
Jen tak dal Novaku, mam z tebe radost!
Reagovat
smazaný uživatel
Koukal někdo na tu Peng? Nějak mi nešlo do hlavy že za stavu 7-6 a 3-3 byl na Peng kurs 3. To byla zraněná? Díky moc za info
Reagovat
smazaný uživatel
tak tak, Novak zpátky světovou trojkou! Úplně ideální by už třeba v příštím roce mohlo být: 1.Rafa, 2.Novak, 3.DelPotro a o světovou čtyřku ať se třeba zervou McEnroe II. s Murrayem :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vtipálku!
Reagovat
smazaný uživatel
Barney, ty nemáš zlú predstavu :)) práve naopak, celkom slušnú :))))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist