Djokovič má velký potenciál, v příštích letech může dominovat mužskému tenisu, míní McEnroe

20. 7. 2015, 10:38
Aktuality 74
Novak Djokovič před dvěma týdny potřetí v kariéře vyhrál slavný Wimbledon a získal tak již svůj devátý grandslamový titul. Podle bývalé světové jedničky Johna McEnroa má Srb velký potenciál dominovat v příštích sezonách celému okruhu ATP. Je v nejlepších letech a má pro to ty nejlepší předpoklady, míní Američan.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Novak Djokovič patří už více než osm let mezi čtyři nejlepší tenisty světa. Od června 2007 nebyl nikdy na horším, než čtvrtém místě žebříčku ATP. Už šestou sezonu nechyběl ani jeden týden v Top 3 a čtyři roky je prvním, nebo druhým hráčem světa.

V letošní sezoně srbský tenista dominuje mužskému tenisu. Na svém kontě má v letošní sezoně již dva grandslamové tituly - uspěl v Melbourne a před dvěma týdny i ve Wimbledonu. Na antukovém French Open si zahrál finále, na zkompletování kariérního grandslamu však v Paříži nedosáhl, ve finále nestačil na rozjetého Stana Wawrinku. Vedle dvou trofejí z turnajů velké čtyřky opanoval Srb také turnaje Masters 1000 v Indian Wells, v Miami, v Monte Carlu a v Římě.

"Novak je teď v nejlepších letech a stává se silnějším a silnějším," řekl na adresu současné světové jedničky sedminásobný grandslamový šampion John McEnroe. "Pokud zůstane zdravý, tak má velkou šanci v příštích letech zcela dominovat okruhu ATP. Podle mého názoru patří rozhodně mezi pět nejlepších tenistů historie. Dle mě k nim patří Rod Laver, Pete Sampras, Roger Federer, Rafael Nadal a pak právě Novak."

"On dává tenisu opravdu všechno. Když se nad tím zamyslíte, tak šel neustále nahoru, šel si stále za svým cílem. Jeho dieta, jeho příprava, tým kolem něho, to všechno je prvotřídní a přináší to velké výsledky. Ještě nevyhrál tolik grandslamů jako Rafa a Roger, ale je mu 28 let a může dál stoupat, má na to. Jsem si jistý, že brzy svou sbírku trofejí rozšíří," konstatoval Američan.

Nejlepším rokem byla pro Djokoviče sezona 2011, kdy uspěl na Australian Open, ve Wimbledonu i na US Open. Celkem už Srb vyhrál devět grandslamových turnajů.

"Je úplně jiný, než byl na začátku své kariéry. Ve všem se zlepšil a je to na jeho hře ohromně znát. Je lepší na síti, lépe returnuje, zlepšil pohyb, je výborný v obraně, ale přidal i na agresivitě. Je také mentálně mnohem silnější než dříve, což je pro sport velmi důležité," řekl McEnroe.

Sám Djokovič tvrdí, že dieta, tréninky a dřina na kurtu není tím jediným, co z něj dělá špičkového tenisu. Důležité je i rodinné zázemí, které Djokovič má. Loni 10. července se pár dní po triumfu ve Wimbledonu oženil, 21. října se mu narodil syn Stefan a rodinou pohodu si nemůže vynachválit. "Je ohromně motivovaný i díky rodině, kterou má. Dodává mu sílu a pocit pohody," komentoval Američan.

"Řekl bych, že jeho velkým snem musí být získat kalendářní grandslam. Letos mu to znovu nevyšlo v Paříži, ale určitě má šanci to dokázat v příštích letech. Neříkám, že to bude lehké, to rozhodně ne, ale Novak určitě najde způsob, jak tlačit sám sebe. Má obrovský potenciál a nejdůležitější pro něj bude zdraví. Pokud bude v pohodě, má šanci toho ještě hodně dokázat," dodal bývalý nejlepší tenista světa.

Komentáře

74
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kde si nechal Borga?
Má 27 odohraných GS a z toho 11 W

No2e má 43 GS a 9 W?

To ešte Borg vynechával Austrálie na tráve, kde vtedy kraľoval.

Najlepší hráči všetkých dôb podľa mňa top.5:
1. Borg
2. Federer
3. Laver
4. Sampras
5. ??

Tak isto sa Serena nemôže rovnať s Evertovou (18 GS), keďže Evert vynechala 12 austrálií.. v najlepších rokoch..
Reagovat
woody
Já si úplně nemyslím,že ukazatelem nejlepšího tenisty historie je počet GS!Je to jeden z hlavních parametrů! Ve všem je příliš mnoho proměnných a proto si myslím,že není možné určit nejlepšího tenistu historie...Pouze výběr tě hnnejlepších!
Reagovat
turista
Nejde pouze o počet vyhraných GS. Borga bych rozhodně nedal na první místo a rozhodně ne před Federera, Djokoviče a Nadala. Borg by proti této trojici hráčů neměl vůbec žádnou šanci ani kdyby hrál v dnešní době. Byl sice precizní, nevynikal však ani razancí, ani kreativitou a byl pouhých 180cm vysoký, což je dnes pro top hráče málo. Connors měl dokonce pouze 178cm.
Reagovat
smazaný uživatel
To je podle mě ale špatný argument, že by proti těm 3 neměl v dnešní době šanci. I když je to možná pravda, tenis je sport, který se dost významně vyvíjí a Borg byl v daných podmínkách a s danými soupeři tím nejlepším. Proč by měl být automaticky horším jen proto, že se tenis posunul jiným směrem a dnes je větší důraz na jiné schopnosti?
GS asi nemůže být jediné objektivní měřítko, nicméně je jediné, které je tak nějak v historii tohoto sportu "stabilní". Všechno se mění, ale vyhrát GS je pořád o tom samém, máš 4 možnosti v roce a musíš porazit x aktuálně nejlepších konkurentů na 3 vítězné sety.
Reagovat
turista
To je sice pravda, ale Connors v té době uměl Borga porážet zejména na turnajích v USA, kde si Borg často proti němu ani neškrtl. Navíc nikdy bych Borga neřadil před Federera. Federer toho vyhrál víc než Borg a byl asi 100x kreativnější než Borg. A pak mi ve vašem žebříčku chybějí Lendl, Nadal a Djokovič.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemôžeš porovnávať kto koľko meral alebo kto by koho porazil. Výška populácie sa každú generáciu zvyšuje a materiál napreduje ešte rýchlejšie.
Reagovat
Kozoroh
Souhlas s žebříčkem, Borg první, Federer druhý, na třetí flek bych umístil Samprase, na čtvrtý post Nadala a na páté místo Lendla. Lavera bych k nim neřadil, byl to nepochybně velký hráč, hrál však na přelomu amatérské a profi-éry, výsledky z jeho doby jsou víceméně "zkreslené".
Reagovat
smazaný uživatel
Lendl alebo Connors alebo Emerson môže byť. Ale Laver musí ten nehral od 63 do 68 ani jeden GS. T.j. nejakých 20 GS nemohol hrať.
Reagovat
marekv
''V příštích letech může dominovat mužskému tenisu''
No, on už snad dominuje, ne ? Na druhýho přes čtyři tisíce bodů...soupeři v nedohlednu
Jinak Rafa, při vší úctě, už ''čelo hitparády'' opravdu ohrožovat nebude :-)
Reagovat
Amputace
Tak uvidíme na amerických betonech. Po zbytek sezóny bude už téměř jen připisovat a pokud by se mu podařilo uhrát dobrý výsledek na US Open, možné je všechno.
Reagovat
Kozoroh
Aký si optimista :))
Reagovat
kada.tom
Tenhle chorvatskej turnaj mám moc rád, hraje se v pěkným prázdninovým termínu na Balkáně populární antuce a k tomu mají docela chytrý organizátory, kteří dávaj zápasy až na podvečer a večer, což je ideální pro návštěvníky, kteří se můžou přes den koupat v moři nebo třeba cestovat po okolí a v příjemně teplém večeru se mohou dívat s nějakým tím drinkem na tenis klidně i do půlnoci ... asi se tam někdy vypravím, protože mě tohle fakt hodně baví :-)
Reagovat
darek.vrana
Ono by se přes den v těch vedrech ani moc hrát nedalo... Já jsem byl jednou přímo v Umagu na dovolené, tak jsem se samozřejmě zajel podívat na areál. Je moc pěkný, a je tam velké foto bývalého vítěze a mého oblíbence Bohdana Ulihracha:).
Reagovat
smazaný uživatel
Jedinou šancou, že Novak nebude vyhrávať Grandslam za Grandslamom je naozaj Nadal. V prípade, že sa nedostane na svoju predchádzajúcu úroveň je celkom možné, že celá táto tenisová éra vyvrcholí symbolickým koncom v podaní "keď sa dvaja bijú, tretí zvíťazí"...
Reagovat
Davor1
To si teda nemyslím. Nadal ho môže ohroziť maximálne na RG, aj to je už ale nepravdepodobné. Na Wimbledone už bude len paberkovať, v Austrálii ho neporazí a USO je najnevyspytateľnejší GS, tam Nole nikdy nedominoval ako na väčšine ostatných hardových turnajoch s výnimkou Cinci. Podľa mňa sa zastaví až prirodzeným poklesom fyzickej výkonnosti niekedy o 3-4 roky a GS nazbiera v rozmedzí 15-18.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že starý dobrý Rafa môže Noleho poraziť kdekoľvek možno s výnimkou Wimbledonu. V Austrálii to bolo natoľko tesné, že by som si ňou rozhodne nebol v prospech Novaka istý. To isté platí aj naopak samozrejme...V prípade, že pokles výkonnosti Nadala bude mať definitívny charakter, Novak ozaj môže získať 15 a viac Grandslamov získať tak pomyseľný titul najlepšieho hráča v historii..
Reagovat
Roger_Federer
Ktery stary dobry Rafa??
Nebo ty si opravdu myslis, ze hrac z totalnim rocnim vypadkem se jeste muze vratit tak, aby totalne dominoval?? Nad Djokovicem na povrsich, kde uz v mimulisti ma horsi vysledky?
Reagovat
Amputace
Ale nikdo přece nepíše o totální dominanci. I Rafa z roku 2014 by mohl Novaka klidně ohrozit na kterémkoli GS - snad výjimaje Wimbledonu.
Reagovat
Kozoroh
Když dva dělají totéž, není to totéž. Že duel mezi Djokem a Býkem na AO 12 byl pětisetový a těsný nedokazuje, že podobný zápas na AO opět svedou (+ přičemž Nadal se vrátí ke svému standartu hry).
Novakovy výsledky na AO hovoří za vše - proti Nadalovi by byl velkým favoritem, nikoliv mírným.
Reagovat
Amputace
Pokud by se Nadal vrátil ke svému standardu hry například z roku 2012 v rozmezí AO a RG, Djokovič by v Austrálii rozhodně nebyl velkým favoritem, rozhodně o nic větším, než byl Rafa loni proti Novakovi na RG.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebol. Dôkazom sú aj dve prehrané finále z GS hardu...Ten zápas by bol úplne otvorený s tým, že Novak by bol miernym favoritom, ale za barák by som to určite nehral...
Reagovat
Kozoroh
K těm dvěma prohrám však zapomínáš dodávat, že k nim došlo v New Yorku. My se však bavíme o Melbourne. Melbournský a newyorský hard se liší. V New Yorku by to bylo těsné, to uznávám, v Melbourne by byla Novakova pozice favorita výraznější, pět titulů neokecáš :)
Reagovat
Amputace
Ale ty to pořád bereš pouze podle letoška. Kdyby ti dva hráli finále AO loni, rozhodně by Novak před tím zápasem nebyl VELKÝM favoritem. To je úplná blbost. Na základě čeho? Že tam spolu odehráli jedno finále, které Rafa prohrál v jednom z nejvyrovnanějších jejich zápasů vůbec?

A jak už jsem psal - Novakova pozice v Austrálii z obecného pohledu rozhodně není natolik dominantní jako Rafova v Paříži, přesto když spolu hráli SF RG v roce 2013, byl Rafa "pouze" mírným favoritem a ten zápas byl naprosto otevřený. Podobné by to bylo i ve finále AO.
Reagovat
Amputace
Ty děláš, jako by podobnou krizi, kterou má letos Nadal, nebo v roce 2013 měl Federer, nemohl mít třeba za rok dva i Djokovič. Uvědom si, že letos teprve podruhé v kariéře získal více než 1GS za rok a to měl ve Wimbledonu štěstí, že vůbec došel do finále. To, kolik GS finále už prohrál, je až neuvěřitelné - na takového hráče.

Také se mi zdá, že se celkově přeceňuje jeho dominance v Austrálii. Ano, ten pomalý hard mu maximálně sedí, ale už několikrát tam vyhrál, ani neví jak. Svedl tam až příliš vyrovnaných bitev na to, aby se dal považovat za jednoznačného favorita AO do budoucích let. Nikdy tam nebude takovým favoritem, jako býval Rafa na RG a porazit ho tam může prakticky kterýkoli top hráč, což u Rafy na RG rozhodně neplatilo.
Reagovat
Davor1
U Nadala a Federera ale tá kríza neprišla ako blesk z jasného neba, u oboch to bolo dlhodobejšie viditeľné, Roger už v 2011 nedokázal hrať svoj najlepší tenis a odvtedy až na niekoľko výnimiek v 2012 už svoj strop nedosiahol, podobne Nadal už vlani na antuke nehral tak dobre a dominantne ako roky predtým, síce to ešte vygradoval na RG, ale odvtedy je ten pokles veľmi konštantný a zreteľný. U Djokoviča sa nedá zatiaľ nič podobné vidieť, ten hrá na podobnej úrovni celú sezónu už niekoľko rokov, akurát nie je taký suverénny na GS, ako boli v najlepších rokoch Federer a Nadal, Djokovič môže prehrať s Wawrinkom, Murraym, Nishim, Rogerom a Nadalom, ak hrajú svoj najlepší tenis a všetko im v ten deň sadne, nemyslím si ale, že v najbližších rokoch takých turnajov bude veľa. Samozrejme sa nedá vedieť, kedy ten pokles príde, ale u neho je veľmi pravdepodobné, že takto vydrží minimálne do tridsiatky a na priemer 2 GS ročne mu verím...
Reagovat
dappe
15 - 18 ne podle mě. Má zatím devět, a to už hraje opravdu dlouho, což se zatím sice nějak neprojevuje, ale rozhodně se to nasčítává. Vždycky jsem dával příklad Federera, který na AO 10 vypadal, že 20 titulů je samozřejmostí, ale ono to jde někdy rychle. Top hráč se mírně zhorší, pár ostatních naopak trochu zlepší a hned mohou být před ním, ty rozdíly nejsou tak velké, proto je taková dominance jako předváděl Federer a ted Djokovič tak cenná, hrát několik let v kuse na takové úrovni. Pak je vždy na tom hráči, jak se s tím vypořádá a jednou za čas něco vyhrát může (například Federer se s tím srovnal naprosto perfektně, přesto ho několik tupců i tady shazuje a zesměšňuje). Jinak mít možnost překonat Federera v počtu gs titulů si myslím Djokovič už ztratil některými zbytečnými porážkami.

Kdybych si měl tipnout s kolika tituly skončí ti tři na konci kariery, tak: Federer 17 - 18, Nadal 14 -15 a Djokovič 12 - 15.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky tipnu: Fedex 17, Nadal 16, Djoko 14.
Reagovat
spaniel
Fed 18, Nadal 14, Djokovic 14 ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Celkom reálny pohlad...
Reagovat
Mayo
podľa mňa vyhrá minimálne 19 GS
Reagovat
SwissMaestro
Ač nerad tak to vidím tak, že

Federer 17
Nadal 16-17
Djokovic 14
Reagovat
smazaný uživatel
Tak taky přidám tip :)

Federer 17-18
Nadal 14-16
Djokovič 11-13
Reagovat
Roger_Federer
A kde by Rafa ty 2-3 granslemi uhral??.
Reagovat
Amputace
Kde asi? Pokud je tvůj předpoklad takový, že Rafův letošní úpadek je absolutní, tak samozřejmě možnost vítězství dalších GS odpadá, v opačném případě nepochybuji, že vyhraje RG a hodně bych mu věřil i na US Open.
Reagovat
smazaný uživatel
Podla mna má Rafa v NY, ci Austrálii velmi podobné sance..V podstate, na oboch miestach hral 3x finále, v Austrálii mal akurát smolu na zranenia, mozno nebyt toho v roku 2013, mal by tam aj rovnaké statistiky..

Americké betóny sú dalsou sancou na restart Rafovej kariéry..No ocakávania uz boli aj pred startom antukovej sezóny, neskor po skoncení antukovej sezóny..Mozno je celá táto sezóna už ľudovo povedané v háji a lepsie vysledky pridu az v roku 2016..Rafa má stále 29rokov a nechce sa mi verit, ze by este 2-3GS nepridal..No zároven by sa mi nechcelo verit ani tomu, ze za posledné 4GS neuhral ani jedno GS semifinále..Takze máme tu dva ostro kontrastujúce faktory, jeden mapuje dlhodobé očakávania prameniace z dlhodobych vysledkov a druhý pozostáva z krátkodobých faktov..
Reagovat
Stan_Borowitz
Jedna věc je na tom všem zajímavá a zároveň i napovídá leccos o šancích Novaka na dlouhodobou dominanci. Totiž jak naivní je myslet si, že hráči velké trojky (+ občas Andy) měli a někteří zatím mají před ostatními obrovský náskok, co se tenisového umu týče. Ve skutečnosti je ten rozdíl poměrně subtilní a křehký a udržet jej dlouhodobě je vlastně malý zázrak.

Trochu mi to připomíná záběry na TdF, kdy se někdo utrhne z pelotonu a pak jej sledují střídavě kamera z vrtulníku a z auta jedoucího před ním. Zatímco z vrtulníku se náskok jeví obrovský, při pozemním záběru je jasně vidět, že mu ostatní pořád "dýchají na záda".
Reagovat
Kozoroh
Forehande, věříš Rafovi, že po 29 vyhraje víc GS než Roger (který vyhrál jen jeden jediný)?? Bereš v potaz to, že si huntuje tělesnou schránku daleko víc než Fedex?
Reagovat
smazaný uživatel
Som o tom presvedčený.
Reagovat
Roger_Federer
Realne souhlasim stim, ze Rafa jeste 2x muze vyhrat Rg.
Us a AO jsou za me tak max 15% sance na vyhru..A to za podminky, ze se dostane do formy a laufu.
Myslet si, ze by se jeste jednou zopakoval rok 2013 a pompezni navrat je podle me nerealne.Je to uz "jiny Rafa a jini hraci proti".
Reagovat
turista
Pompézní návrat Rafy nečekáme asi nikdo. Ale mcže klidně sbírat další a další turnajové tituly a předstihnout klidně MCEnroových 77 titulů.
Reagovat
Roger_Federer
vzdyt Novak ma prohry v minulosti finale Gr Andym, Rafou, letos se Stanem, loni semifinale Us s Nishikorim..
Podle me je to opet precenovabe jako 12, 13..
Novak muze prohrat s kterym koliv hracem top , ktery bude mit dobry den a nacasovanou formu..
Wawrinka to jasne ukazal.
Reagovat
panzer.dragon
rafa bude v hamburku

http://bet-at-home-open.com/en/tournament/player-profiles/

asi čuchá že by simon moch nějaký body uhrát a rafu poslat mimo top deset
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš než body potřebuje herní praxi. Od Stuttgartu to nestálo za nic. Paradoxně i přes tu bídu má v race přes 1000 bodů náskok na 9. místo, ale už by potřeboval něco pořádného uhrát.
Reagovat
Pe3k
Reagovat
smazaný uživatel
Už dominuje dávno, takže zbytečné řeči..
Reagovat
a.magerova
Furt jen, je lepší Rod Laver nebo Roger Federer ?!!

A ono ejhle, Rodger ;-)

http://nahraj.to/15yi
Reagovat
turista
Myslím, že McEnroe má pravdu. Novak Djokovič jednou v počtu titulů překoná Jimmyho Connorse. Má na to.
Reagovat
Mayo
už to neber
Reagovat
Stan_Borowitz
To se říkalo i o Rafovi, když Roger ve 29 letech začal tenisově stárnout... A to mu tehdy bylo 25!
Reagovat
Kozoroh
Že Djokovič překoná Connorse v počtu ATP titulů? Tomu nevěřím ani já!
Reagovat
Stan_Borowitz
to tak skutečně vypadá, ale... příští rok bude Nolemu kritických 29 let, které v životě každého z velkých hráčů (až na Agassiho) znamenaly zlom a výrazný pokles výkonnosti. Roger v roce, kdy mu bylo 28, byl snad nejblíže zisku kalendářního GS a od té doby získal jen 2 GS tituly, Sampras na tom nebyl o nic líp, u Rafy ten zlom zdá se proběhl o ještě rok dřív.

Nechci říkat, že ze Novakovi nepovede, co říká John, z mladých hráčů zdá se zatím žádný sok na obzoru, jeho největším soupeřem jsou ale statistiky...
Reagovat
Marduch
Navíc, s ohledem na jeho styl hry mohou přibývající roky hrát citelnější roli, než je obvyklé..podobně u Rafy..
Reagovat
woody
Styl Rafaela Nadala a Novaka Djokoviče je velmi odlišný,jemu k udržování těla kromě stravy pomáhá také jeho gymnastická příprava,navíc volí velmi dobrý program turnajů,z top 10 má nejméně odehraných turnajů (nepočítaje zraněné)!Neříkám že je nezničitelný,jen bych neviděl v nejbližší době nějakou krizi,uvidíme! Nicméně mu držím pěsti,aby se mu povedlo vyhrát Cinci a RG!
Reagovat
Kozoroh
Každý po 29. narozeninách nezaznamenal pokles. Kromě zmiňovaného Agassiho třeba Connors, který roku 82, kdy oslavil 30 ovládl Wimbledon a US Open a vrátil se na 1. příčku ATP. Nebo hráči generace na přelomu amatérské a profi-éry - Laver, Rosewall a další, kteří kralovali na GS i po 30.
V historii se však objevily i opačné příklady hráčů, kteří pokles zaznamenali před "kritickou" 29. McEnroe v roce 1984 získal poslední 7. GS titul ve dvouhře, ačkoliv mu bylo jen 25. Becker nejlepší roky kariéry prožil mezi 17-22 rokem věku.
Reagovat
Stan_Borowitz
Pravda, chtěl jsem napsat "prakticky každého"... Hráče z přelomu amatérské a profi éry jsem ale neuváděl záměrně, to období je hodně specifické. S tím Jimmy Connorsem to je zajímavé, jak dlouho si udržel vysokou úroveň a s tím WB a žebříčkem jej v podstatě napodobil Roger v roce 2012. Ale vlastně Jimmy, André (Agassi - nezaměňovat s Rosolem!) a Roger jsou zatím jediné tři výjimky v moderní éře. Uvidíme, jak dopadne Novak.

Častější vlastně bývaly opačné případy. Borg také skončil hodně brzy, když cítil, že už ztrácí svou dominanci trávě a antuce.
Reagovat
turista
Pamatuji si i ta sedmdesátá léta. Specifikum Connorse bylo, že vyhrál velké množství menších turnajů tzv. dnešních dvěstěpadesátek což mu pomohlo k tomu rekordu. Od svých 32 let do 36 let nezískal ani 1 titul a prohrál 12 finále za sebou. Ve 36-37 letech zlomil smůlu a vyhrál ještě 4 malé turnaje. Skutečnost, že 4 roky nevyhrál žádný titul a neskončil svědčí o jeho obrovské mentální síle. Ta mu pomohla nejvíc k zisku 109 titulů ATP. Pokud by se hráči hodnotili podle mentální síly tak ho lze spolu s Lendlem považovat za 2 nejlepší hráče v celé historii. Tenisově je Federer, Nadal a Djokovič překonali, mentálně zatím ne.
Reagovat
Amputace
V čem podle tebe tkví ta Ledlova obrovská mentální síla? V tom, že prohrál snad nejvíce GS finále z mužských tenistů open ery?
Reagovat
turista
Nejde přece pouze o GS finále. Lendl vyhrál 94 turnajů ATP. Navíc v letech 1985-1990 se ho všichni soupeři báli a byl víc než 3 roky neotřesitelnou světovou jedničkou. S Connorsem měl bilanci do roku 1984 5:13 a od roku 1985 17:0, takže celkově 22:13. Bál se ho také McEnroe, Becker a Edberg a další. A hráči od 10.místa světového žebříčku níž nad Lendlem prakticky nikdy nevyhrávali.
Reagovat
Amputace
Jde především o GS. Je to podobné jako u Novaka. K čemu mu je, že vyhraje všechny Masters turnaje, když potom neporazí ve finále RG Wawrinku a nezkompletuje kariérní GS? Ten počet prohraných GS finále a zoufalá neschopnost vyhrát Wimbledon je u Lendla až zarážející a s představou mentální síly docela silně kontrastuje. Já netvrdím, že nebyl mentálně silný, ale v těch vůbec nejdůležitějších zápasech často selhal, takže bych ho nad takového Nadala rozhodně nestavěl.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal je podle mě mentálně nejsilnější hráč poslední dekády, nebo aspoň byl do letošního roku.
Reagovat
smazaný uživatel
*že Se Novákovi nepovede...
Reagovat
Stan_Borowitz
a před "a od té doby" měla být čárka.
Reagovat
smazaný uživatel
To te chvalim, že jsi si druhou chybu už našel sám.
Reagovat
smazaný uživatel
oprava:Novakovi
Reagovat
Stan_Borowitz
Aj múdry schybí...
Reagovat
smazaný uživatel
Nikto nie je dokonalý..., susedia sú naozaj múdri.
Reagovat
smazaný uživatel
Az v pristich letech muze dominovat ? Me prijde ze uz tak pres rok dost dominuje :D
Reagovat
smazaný uživatel
přesně, co se jako děje teď :D Ze tří grandslamů má letos 2 a jedno finále, tituly z tisícovek IW, Miami, Monte Carlo, Řím. Na turnajích ho porazil jen z úvodu roku Karlovic a pak už jen Federer a Wawrinka. To jako že přestane prohrávat už úplně? :)
Reagovat
Kozoroh
"To jako že přestane prohrávat už úplně? :)"

To by se mi líbilo :)
Reagovat
turista
Navíc nikdo nikdy v mužském tenisu herně tak nedominoval jako dnes Novak Djokovič.
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím??..:)
Reagovat
spaniel
Je to jen turista, on pres TP jen prochází...
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že se slova McEnroa naplní.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Umis docela dobre cesky Nole:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist