Djokovič nechybí v nominaci Srbska na ATP Cup. Dostane v Sydney výjimku?

7. 12. 2021, 08:58
Aktuality 9
Světová jednička Novak Djokovič figuruje v srbské nominaci na ATP Cup, který se bude hrát v lednu na úvod sezony v Sydney. Podle dnešního rozlosování týmové soutěže by měl vést Srbsko ve skupině A proti Norsku, Chile a Španělsku, jeho start na následujícím Australian Open je ale stále nejistý vzhledem k tomu, že dosud oficiálně nepotvrdil, zda je očkovaný proti koronaviru.
Profily hráčů

Aby mohl Djokovič hrát v Sydney, metropoli Nového Jižního Walesu, potřebuje od místní vlády získat výjimku a po příjezdu absolvovat dvoutýdenní karanténu. Zástupci sousedního státu Victoria, v němž leží Melbourne, dali už ale dříve jasně najevo, že pro Australian Open žádné výjimky nebudou a všichni účastníci musí být očkovaní.

Čtyřiatřicetiletý Djokovič, jenž ovládl poslední tři ročníky Australian Open, by rád v Melbourne rozšířil rekordní bilanci devíti titulů, čímž by se zároveň osamostatnil v čele historické tabulky s celkem 21 grandslamovými trofejemi. Dosud se o prvenství dělí s Rogerem Federerem a Rafaelem Nadalem.

Pořadatelé ATP Cupu, pro který neplatí stejná koronavirová opatření jako pro úvodní grandslam sezony, oznámili, že se od 1. do 9. ledna soutěže zúčastní 18 hráčů z první dvacítky žebříčku. Obhájce titulu z Ruska povede stejně jako minulý týden při triumfu v Davisově poháru světová dvojka Daniil Medveděv.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
Kozoroh
https://www.dartsrankings.com/tennis/australian-open

Vypadá to, že si No1e nenechá ujít příležitost dosáhnout 10 a 21 v příštím roce. smilesmilesmile
Reagovat
Kozoroh
Federer ani Wawrinka se AO nezúčastní. V Melbourne se nepředstaví ani Serena.

https://twitter.com/i/web/status/1468456183447138304
Reagovat
FulnekUltras
smilesmile

I ten Wáwra má dost vlastního rozumu...
Reagovat
turista
Novak si nenechá ujít možnost bojovat o 21.GS. Bude tady ale mít Medveděva a Zvereva což je potíž. Ale další příležitosti přijdou.
Reagovat
FulnekUltras
není ostatně žádným tajemstvím, že i australská vláda momentálně zcela podléhá masivnímu nátlaku úchylných zvrácených globalistů

podobně jako třeba Rakousko - před rokem "dezinformace", dnes realita stále agresivnějšího gateSSorosovského farmakofašismu

https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/rakousko-pripravilo-sazebnik-pokut-pro-neockovane-40380366

smilesmilesmile
Reagovat
Mantra
a všem už je jasno, přeci nepojede ke kolkanů jen na trénink smile
Reagovat
No-le
Nemusí být jasného vůbec nic, vždyť může směle z této nominace kdykoliv vypadnout.
Reagovat
paddy
samozřejmě, že to nic neříká
do nominace se dávají třeba i zranění, dají se totiž vždycky škrtnout
nominaci ale nelze po termínu bezdůvodně měnit, proto tam je

Jágr, Djokovič nebo byg Jyrka tam budou napsaní vždycky smile
Reagovat
Mantra
naivní, to že je tam psanej, je jen jeho věc, on diktuje a jiní píší... a nevěř, že se ho neptali a napsali - navíc, to není charakter, ten to nějak polticky vysvětlí
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist