Djokovič: Nejsem svěží, ale je to pozitivní únava. Udělám maximum, abych se adaptoval

14. 9. 2023, 23:47
Rozhovory 2
Unavený, ale podle svých slov pozitivně, přiletěl Novak Djokovič na Davisův pohár do Valencie, kde by měl v sobotu nastoupit proti českým tenistům. Po nedělním triumfu na US Open má další cíl pomoci Srbsku k postupu do závěrečných bojů o trofej do Málagy. Novinářům také řekl, že pro příští sezonu cílí nejen na rozšíření rekordní sbírky 24 grandslamových titulů, ale i na olympijské zlato. Z her má zatím jediný bronz.
Profily hráčů
Novak Djokovič (© Profimedia)

"Necítím se úplně svěží, samozřejmě. Po vyčerpávajících měsících se spoustou tenisu a zápasů, ale je to pozitivní únava, protože jsem byl v Americe úspěšný," připomněl Djokovič na tiskové konferenci.

"Není moc času na zotavení. Musím se udržet ve formě a udělat vše pro to, abych adaptoval tělo na nové časové pásmo, na nové podmínky a své zemi přispěl bodem," uvedl tenista, jenž letos kraloval třem grandslamům a ve zbývajícím finále prohrál.

Z olympijských turnajů má jen bronz z Pekingu 2008. Naprázdno vyšel v Londýně, Riu de Janeiro i před dvěma lety v Tokiu. Před hrami v Paříži oslaví 37. narozeniny, nicméně ambice má jen ty nejvyšší.

"Doufám, že budu schopný hrát a že budu připravený fyzicky i mentálně. Bude to ale sakra nabitý a náročný program příští rok: Roland Garros na antuce, Wimbledon na trávě, olympiáda na antuce a pak turnaje a US Open na betonu. Pro všechny to bude ohromná výzva," připomněl.

Srbští tenisté bez Djokoviče ve Valencii už porazili 3:0 Korejce. Než vyzvou český tým, nastoupí ještě v pátek proti domácím Španělům, s nimiž si Češi ve středu poradili. "Hráli velmi dobře. Myslím, že mají zářnou budoucnost," pochválil Jiřího Lehečku či Tomáše Macháče.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
Tennisfan77
Čili chápu správně, že to odevzdáš dneska? smile
Reagovat
Krisboy
Však J2rka už se na tebe chystá! Máš štěstí, že Tomáš je až dvojka. O J1rkovi ani nemluvím.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist