Djokovič neztratil set ani s Ferrerem, o finále se utká s Mónakem

30. 3. 2012, 09:53
Aktuality 47
ATP MIAMI - Obhájce titulu Novak Djokovič v Miami postoupil bez ztráty setu do semifinále. Ve čtvrtfinále si poradil se Španělem Davidem Ferrerem a s Argentincem Mónakem si zahraje o finále.
Novak Djokovič

První hráč světa Novak Djokovič se v Miami přiblížil obhajobě titulu. Srb ve čtvrtfinále zdolal Španěla Davida Ferrera, který zvláště ve druhém setu statečně odolával, po setech 6-2 7-6.

Zápas, který trval takřka 2 hodiny, začal hned dlouhým gamem, po kterém si Ferrer po boji udržel podání. Pak ale Djokovič získal 13 fiftýnů v řadě a ujal se vedení 3-1. Servis pak Španělovi sebral ještě jednou, sám po něm ztratil jen tři míčky a ujal se vedení. Druhá sada však byla mnohem vyrovnanější. Djokovič za stavu 1-0 ani 5-4 nedokázal potvrdit brejk a rozhodnout musel tie-break. V něm už srbský tenista prohrál jen jeden míček a i na čtvrtém letošním turnaji postoupil do semifinále.



"David je bojovník každým coulem a já se hodně snažil zápas ukončit ve dvou setech, protože má vynikající kondici," řekl Djokovič, který v Miami útočí na již třetí titul. Triumfovat už dokázal v roce 2007 a loni.

O finále bude hrát překvapivě s Juanem Mónakem. Argentinský tenista na Floridě vyřadil Monfilse, Roddicka a ve čtvrtfinále oslavil 28. narozeniny deklasováním Mardyho Fishe. Domácí nasazenou osmičku smetl 6-1 6-3 a podruhé v kariéře postoupil do semifinále turnaje Masters 1000. Ač 10 z 11 finálových startů na okruhu ATP nasbíral na antuce, na velkých turnajích se mu daří na rychlém povrchu. V semifinále byl také předloni v Šanghaji.

Mónaco se s Djokovičem utká popáté, jediný set Srbovi sebral na US Open 2007. O postup do finále, které je na programu v neděli, si zahrají v noci z pátku na sobotu v 1:00 hodinu SELČ. V pátek od 21:00 hodin začne první semifinále mezi Rafaelem Nadalem, kterého trápí bolavé koleno, a Andym Murraym.

- ATP MASTERS 1000 MIAMI -
(USA / Florida, tv. povrch, 4.828.050 dolarů)
čtvrteční výsledky (29. 03. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Djokovič (1-Srb.) - Ferrer (5-Šp.) 6-2 7-6(1)
Monaco (21-Arg.) - Fish (8-USA) 6-1 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

47
Přidat komentář
gigin
to je ta nejhorší varianta :-(((
Reagovat
tito
tak to dojeď bez nás....:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Nadal odstoupil. Těším se na další souboj Murray-Djokovič.
Reagovat
smazaný uživatel
je to pruser....
Reagovat
smazaný uživatel
So sorry for my fans, those here at Miami and those around the world. My knee won't let me play today.

Ach jo, fakt jsem se na to těšil. Murray se proti Nadalovi dokáže vždy hecnout a hraje proti němu svůj nejagresivnější tenis. Už zase vidím ty kecy, že mu dva soupeři vzdali a jakou měl snadnou cestu do finále.
Reagovat
gigin
a jak má Novak lehký los.. kašli na to :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Po dnesnim krasnym vystoupeni Novaka, zacinam verit v zavrseni magickeho grand slamu v nasledujici Paris - On to dokaze ! ( vsichni fanousci Federera budou nuceni fandit pro ně nechutnemu Rafaelovi
Reagovat
smazaný uživatel
Nesmysl, já jsem fanoušek Federera, ale budu to přát Novakovi v Paříži ;)
Reagovat
gigin
sojka, Vls, Vlk, pes, pepin, Broz a další nic?? :-D Fandině, Heather_Fedex & spol děkujeme !! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
jak to, ze nic? Gratulace, dneska uz muzu dokonce pripojit i dalsi za semi, porazit 21. hrace zebricku je krasny uspech. ;-) Vazne, jini to v Miami nedokazali.... :-)
Reagovat
gigin
??? Tož jako čekám na tvá uznalá slova a ty nic :-( :-D
Reagovat
tito
Já strachy ani nemůžu psát....:-). Ne nic, samosebou gratuluji! Máte formu jako hrom. Ale to víš, teď mne trápí hlavně ten náš kluk.
Reagovat
gigin
Klid !! Moc dobře víš, že to bude ok. Andyho dá a pak jsem ti přece něco slíbil. Ale moc neřvu, nebo huknem s tím Mónakem a budeš mít úplný klid !! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš dneska hukne Rafa :-)
Reagovat
tito
Nestraš!! On tedy Andy taky hodně ladí formu...tak snad s doladěním ještě chvíli počká :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Tak s úplným doladěním počká na finále :-)
Reagovat
tito
Uvidíme, uvidíme :-).
Reagovat
Matti
Promiň, ale ty jsi to trefil. Já bych, pokud Rafa postoupí přes Andyho, raději viděl ve finále Monaca. Souboj Rafa - Novak bych nechal na finále French open. :-)Nicméně Novaka musím ocenit za jeho pochvalné gesta, když se soupeři podaří hezký míč, navíc i prohry umí přijmout.( snad přijde i nějaká s Rafou.) Takže přeji Rafovi výhru v Miami a tím i zvednutí sebevědomí pro tu část sezony, která je pro něj klíčová. Djoko má sebevědomí na rozdávání, což dokázal včera.
Reagovat
gigin
Neboj, všechno je domluvené. Všichni budem spokojení, uvidíš !! :-)
Reagovat
gigin
Ty ještě počkej chvilku, jo? Chvilečku, fakt :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Není nač čekat, po blamáži v Indian Wells je finále nutností, navíc je třeba sbírat body.
Reagovat
gigin
Dobře, toto si dnes dolaďte s titem !! :-)
Reagovat
kejv2
Predpokladam, ze vetsina z vas se v tuhle silenou nocni hodinu na zapas nekoukala, protoze jinak by tu bylo mnohem vic pochvalnych komentaru na Ferrerovu hlavu. Musim konstatovat, ze jste prisli o vynikajici tenis, ktery oba predvadeli ve druhem setu. Novak hral naprosto famozne stejne jako minuly rok touhle dobou. Ale co je jeste prekvapivejsi David mu byl vic nez zdatnym protovnikem! Prvni gem druheho setu si prohral, ale hned v nasledne hre Novaka tlacil tak dlouho, az nakonec pri breakpointu vyhral 30 uderovou vymenu. Tenhle druhy gem trval 13 minut!

Hned v nasledujici hre mel David 2 bp, ale Novak je dobrym podanim zazehnal. David si pak drzel podani cistou hrou nebo ku 15, do problemu se spis dostaval Nole. Presto Spartana breaknul v 9. hre a sel podavat na zapas. Ferrer ale opet zabojoval, vyhral vymenu snad s 41 udery a nakonec Novak opet break nepotvrdil.

Tiebreak byl bohuzel jasna zalezitost. Velmi ale ocenuju gesto Novaka, ktery Davidovi u site rekl, ze to bylo poteseni s nim hrat. No jo, oba dva maji charakter a to se ceni!
Reagovat
smazaný uživatel
Pekny report..;)
Reagovat
steve79
kejv2:souhlasím s tebou. Byl to krásnej zápas. Je vidět, že Novak má opravdu formu a je nejvetším favoritem na vítězství. Myslím si, že Monaka porazí ve dvouch setech. Druhé semifinále Nadal-Murray to nebude tak jednoznačné, to bude bitva.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel s tímhle názorem na vynikající tenis nesouhlasím, pokud nebereme že pinkání na jistotu je vynikající tenis. Viděl jsem sice jenom highlights, ale víceméně se jednalo o to stejné, výměny 20 i více úderů a jen se čekalo, kdo to první dá kratší, případně kdo udělá chybu. U Davida byl občas aspoň pokus o útočnou hru i ze základní čáry.
Osobně dávám přednost celodvorcovému tenisu, než téměř 2 hodinovým maratónům, ikdyž výsledek je 6:2, 7:6. Docela mi chybí mezi nejlepšími hráči jako byli Sampras, Rafter..., u nich člověk viděl vynikající tenis a nemusel strávit u televize půl dne.
Reagovat
VlS
Stejně jako ty preferuji celodvorcový tenis a právě proto považuji zápas za vynikající. Byla tam i dost velká část odehraná u sítě, voleje, kraťasy. Samozřejmě po palebné přípravě od base line, od Noleho ani Davida se hra servis volej čekat nedá. Krásnej zápas, Nole hrál výborně a David ve druhém setu taky výborně. Stálo to za podívání, i když jsem to viděl až ze záznamu, ale celý zápas, nejen HL.
Reagovat
Matti
Tak Rafter to byla nádhera. Ty jeho okamžité náběhy na síť, pamatuji si jeho zápas - myslím, že to bylo semifinále Us open, proti Samprasovi, to byl neskutečný tenis z obou stran. I tu prohru ve finále Wimbledonu proti Ivaniševičovi, zvládl s noblesou hodnou šampiona, ikdyž mi muselo být ouzko.
Reagovat
smazaný uživatel
Neříkám, že tam náběhy nebyly, ale většinou přišli až po 10 výměnách od base line, ono to vypadá dobře na začátku, ale když se na takový tenis máte koukat 2 hodiny, tak Vás to po chvíli začne nudit. Proto vždycky budu preferovat zápasy Federer-Nadal a Federer-Djokovic, než Nadal-Djokovic. S Rogerem by si tak dlouho pinkat přes síť nemohli, protože dříve nebo později by je svým útočným tenisem roztřílel, pokud by zrovna neměl svůj UE den. Všimněte si, že Novak i Rafa se s Rogerem snaží o zakončení mnohem dříve, než když ti 2 narazí na sebe.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas a připojil bych Edberga, atd...
Reagovat
Madrileno
Ac Noleho nemusim, finale ma jiste - Monaco ani omylem nedokaze zopakovat svuj semi vykon, skoda ze nebylo semi Roger vs Nole. Tohle bude o nicem
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas som nevidel, ale HOT SHOT hovorí za všetko. Typický Djoker.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak David ukázal velkou bojovnost, hlavně ve druhém setu byl možná i lepší hráčem. Ale Djokovic potvrdil, že je velkej hráč a zapnul v tiebreaku na vyšší stupeň.
Reagovat
Berny
No panove vase predpoklady jsou logicke, jen velke prekvapeni padaji v dobe kdy je nikdy neceka, cili ikdyz je malo pravdepodobne ze by rafa mel ve svem soucasnem stavu ubit murrayho a pak konecne djokovice, tak verim ze ted kdyz to nikdo neceka se to muze stat:-)
Reagovat
Pe3k
Opravdu mě zajímá jak tento duel dopadne. Poslední vzájemný zápas vyhrál Andy, když nadělil Nadalovi kanára ve třetím setu. Předešlých 5 zápasů vyhrál Nadal. Rafa hlásí zdravotní problémy, Murray také není 100% fit a nehraje svůj nejlepší tenis. Rafa obhajuje finále a zcela jistě nechce přijít o body, ale zároveň bych řekl, že je jeho případná prohra s Murraym přijatelnější než osmá prohra v řadě s Djokovice ve finále...

Mé poslední tipy vůbec nevyšly (za což jsem rád, protože RF vyhrál) a dnes tipuji výhru Nadala 2:1 a trvání 3 hodiny.
Reagovat
Madrileno
v podstate souhlas. Ale jen nevim, jestli by to eventuelni finale Rafa vs Nole bylo o necem. Rafa by tam byl dost vystavenej a navic s bolavym kolenem
Reagovat
smazaný uživatel
Tak doufám, že ti to zase nevyjde, protože ze zápasů Nadal-Djokovič už mám vyloženě hrůzu. Výhra Monaka je nereálná, tak nezbývá než věřit Andymu. Na GS by to asi bylo jasný, ale tady šance žije.
Reagovat
Madrileno
Nole ma opravdu neskutecnou kliku na los a soupere. Sleduju to uz delsi dobu, ale pravidelne miva v pavouku srbske bratry, kteri se podelaji jeste pred zapasem a pousti mu to. A krome toho zase super soupere jako v IW. Semi s Monacem je luxus. Doufam, ze dopadne jako s Johnen v IW :-)
Reagovat
Matti
Nepřeháněj. David Ferrer byl těžký soupeř. A třeba Monaco se svým běhavým tenisem taky může Djoka potrápit. Los je jaký je. Jednou lepší, další turnaj horší.
Reagovat
gigin
taky tam měl Fedexe, Fishe, však za to nemůže, že mu to všechno povypadávalo. A nechápu, proč by mu to bratři měli pouštět. Jako třeba Tipsa na TM.
Reagovat
Heather_Fedex
gratuluji a preji mu dalsi titul z miami
Reagovat
Fandina
Nole jen tak dál ........... držím palce
Reagovat
gigin
To je paráda !! Krásné vlákno !! :-D Ajde :-)
Reagovat
J1mmy88
Nole konecne hraje jako z minuleho roku takze pokud forma vydrzi titul je tvuj :-)
Reagovat
Pe3k
Po zápase říkal, že se cítí dobře a že to byl jeho nejlepší zápas na americké půdě od US Open 2011...Snad vydrží stoupající kvalita jeho hry.
Reagovat
J1mmy88
jj diky :-) drzim mu palce, aby mu to vydrzelo
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist