Djokovič odvrátil pět mečbolů a udolal Murrayho!

14. 10. 2012, 13:19
Aktuality 153
Andy Murray nevyužil ve finále v Šanghaji pět mečbolů a Novak Djokovič otočil zápas. Ve čtyřhře se po finálovém vítězství 6-7 6-3 a 10-5 raduje český reprezentant Radek Štěpánek se spoluhráčem Paesem.
Novak Djokovič

V prvním setu finále předvedli Murray s Djokovičem festival ztracených podání. Do vedení 1-0 se nakonec dostal Murray, který si první sadu připsal na svou stranu díky čtyřem brejkům a třem podrženým servisům.

Druhý set odstartoval po menším zdžení, způsobené úklidem zlomků rakety Djokoviče z kurtu. Srb psychicky nezvládl poměrně lacinou chybu na síti v poslední výměně prvního setu a odnesla to jeho raketa.

Oba soupeři zlepšili své servisy a první brejk tak přišel až v sedmém gamu. Soupeřův servis získal Murray, brejk potvrdil a dostal se do vedení 5-3. V desátém gamu, ve kterém na servisu mohl ukončit turnaj Murray, se do zápasu brejkem vrátil Djokovič. Gam s několika krásnými výměnami a nevyužitým mečbolem Brita byl parádní reklamou na tenis.

Druhý set dospěl do tiebreaku, ve kterém měl každý z finalistů chvíli převahu. Krůček od vítězství byl Murray, ale za stavu 6-4 nevyužil výhodu podání při druhém mečbolu v zápase. Djokovič ve více než dvacetiminutovém tiebreaku nakonec odvrátil čtyři mečboly, vyhrál 13-11 a vynutil si tak rozhodující set.

Djokovič vyrovnal na sety, Murray na zničené rakety. Také rozhodující set začal úklidem. Třetí sada byla podobná té druhé i nadále. Oba hráči si drželi servis než přišel gam číslo 7. V něm získal důležitý brejk Djokovič. Murray v koncovce již neměl tolik sil a Srb obrat dotáhl do vítězného konce. Při servisu Murrayho za stavu 3-5 využil Djokovič třetí mečbol a ukončil krásný zápas.

Oba tenisté nabídli špičkový tenis, vzájemnou bilanci Djokovič po dnešku vede 9-7. V čele světového žebříčku nicméně i po Šanghaji zůstane druhý za Rogerem Federerem.

"Byl to úžasný zápas. Trval tři a půl hodiny, což je hodně dlouho na to, že se hrálo na dva vítězné sety. Kdykoli hraju s Andym, je mi jasné, že to bude vysilující boj a spousta dlouhých výměn," řekl Djokovič, přemožitel Tomáše Berdycha ze sobotního semifinále.

"Nemůžu říct, že jsem zápasu dominoval, protože všechny tři sety byly hodně těsné a on měl několik šancí ho zakončit. Klidně jsem mohl prohrát, ale bojoval jsem a jsem na to hrdý," dodal Djokovič. "Mrzí mě to, ale už jsem prohrál jiné těsné zápasy, i na těch největších turnajích, takže se z toho rychle dostanu. Rozdíl mezi vítězstvím a porážkou byl jeden dva centimetry," řekl Murray, svěřenec Ivana Lendla.


Štěpánek s Paesem vyhráli ve čtyřhře třetí letošní titul
Radek Štěpánek s Leandrem Paesem, jistí účastníci londýnského Turnaje mistrů, ve finále čtyřhry zdolali po třísetové bitvě indické specialisty Mahéše Bhúpathího s Rohanem Bopannou 6-7 6-3 a 10-5. Na Paesovy krajany narazili poprvé a o titul s nimi bojovali hodinu a 36 minut.

V Šanghaji oslavili společný triumf stejně jako v lednu na Australian Open a také v březnu na Masters v Miami. Do finále postoupili potřetí za sebou, na US Open ani před týdnem v Tokiu jim však poslední krok nevyšel. Celkově si třiatřicetiletý český daviscupový reprezentant připsal ve čtyřhře na konto 16. titul. O šest let starší Paes jich má 51.


"Bylo to hodně osobní utkání pro nás tři Indy, ale Radek říkal, ať si to užijeme. Byl uvolněný, smál se a vtipkoval," prozradil Paes na webu ATP. "Měli jsme skvělou sezonu, začali v Melbourne a hráli dobře po celý rok. To ukazuje na kvalitu našeho tenisu,
" dodal Paes.

Výsledky - Šanghaj (tvrdý povrch, dotace 3.531.600 dolarů):

Dvouhra - finále:
Djokovič (2-Srb.) -
Murray (3-Brit.) 5-7 7-6(13-11) 6-3 

Čtyřhra - finále:
Paes/Štěpánek (4-Indie/ČR) - Bhúpathí, Bopanna (7-Indie) 6-7 6-3 10-5
TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

153
Přidat komentář
smazaný uživatel
Takhle jsem tedy finále ještě nesledoval.

Byl jsem s rodinkou v Shopping parku. Manželka brouzdala po svých obchodech, děti v dětském koutku. No koutku, spíš tělocvičně. A já v datartu nebo v jakém obchodě před 40ti televizorama sledoval zápas.

Za stavu 3:3 jsem byl odvolán :) Schválení nákupu, oběd, atd. S dětmi jsem si znovu zašel do datartu a společně jsme fandili "tomu červenému". Odvrátil první dva MP. Pak jsem byl opět odvolán. A pak děcka na mě útočila, že chtějí nějaký vláček. Říkal jsem jenom se mrknem jak to vypadá. Začínal tajbrejk. Tak že po tajbrejku na něj pudem. Za stavu 6:6, jsem podlehl a šli na vláček. Ještě jsem stihl poslední 2 míče setu a to bylo vše.

Prostě klasický divák tenisu Djokovič-Murray :)
Reagovat
smazaný uživatel
:))
Reagovat
gigin
:DDD, pozdravuj děti od strejdy gigina, když teda fandili tomu "červenému" :))
Reagovat
Sonja
The Shanghai title gives Djokovic seven different Masters 1000 titles, more than Roger Federer or Rafael Nadal?s six. The title was also his 33rd of his career (13th Masters 1000), 5th of 2012 and the victory over Murray gives him an ATP-leading 70 match wins on the season.
Reagovat
smazaný uživatel
Bravó, najmä tých sedem rozdielnych vavrínov celkom závidím. Možno pre niektorých tuctový rekord, no pre mňa má vždy väčšie čaro vyhrať 7 rozdielnych Masters a nie 7krát rovnaký. + Hoci na Monte Carlo nedám dopustiť :)

Taktiež treba dodať, že Djokovič sa nebezpečne doťahuje na Nadalov primát, čo sa počtu Masters týka..S týmto vavrínom po skončení Rafovej kariéry viac menej rátam a to s pohodlným náskokom..Tak nech si dá Djokovič spiatočku..:)
Reagovat
Sonja
Jakou zpátečku? Nolina se teprv rozjíždí:-))))):-D
Reagovat
smazaný uživatel
Z celého turnaju sa mi podarilo vidieť jeden celý set, zhodou okolností set. č. 2 finálového súboja..Musím uznať, že Murray bol lepší, než Murray, ktorého mám zafixovaného, kdesi v podvedomí. Pozdvihol hru na vyššiu úroveň, hlavne čo sa razancie a úderovej istoty týka.

No ak niekto po US Open Brita velebil za psychickú odolnosť a že sa v tejto stránke konečne dokázal vyrovnať prvej trojke, dnes sa katastrofálne prerátal. Andy bol v druhom dejste opäť na prášky, chvíľami som sa obával o jeho duševné zdravie, samé nervy, xichty, záchvaty... Proste všetko po starom...

Obom aktérom samozrejme gratulácia, bodaj by malo každé finále taký náboj.
Reagovat
Bob
třetí set jsem neviděl, možná dobře pro mě, nervy to byly hrozný :) Jinak klobou dolů, Andy ukazuje, že teď s Nolem jsou nepopiratelně nejlepší. Nepřekvapí mě, když tyhle dva uvidíme ve finále TM.
Reagovat
gigin
Tak a ještě máme palec dolů ve sportovkách na Nově :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Za co? Neviděl sem...
Reagovat
gigin
Demolice rakety :DD
Reagovat
smazaný uživatel
To je docela dobrý po takovym zápase dostat palec dolů kvůli demolici rakety. :D
Reagovat
Matti
Ja měl pocit, že to dávali jako - borec na konec. Ale je možné, že jsem si to popletl, vzhledem ke konzumaci domácí slivovičky. :-)
Reagovat
gigin
To máš fuk :))
Reagovat
Matti
To je fakt. :-)
Reagovat
gigin
It really is an amazing feeling when you fight hard and at the end you are rewarded for it. Of course sometimes it happens, and sometimes it doesn't. The most important thing is to keep believing and fighting back. There is no room for giving up. It paid off today for me, but I have to give a lot of credit to Andy who really stretched me to limits. I love what I do and I enjoyed every moment of these past two weeks. Hope you enjoyed it too, and hope you are going to smile now when I take an opportunity to apologize (once again) for giving you couple of heart attacks today. Seriously, I'm not doing it on purpose! But please promise you will take some time to relax after these 3h of excitement :) So, I dedicate this trophy to all of you who never give up! Thank you guys, I received so much love from you - together we are pushing the limits!
Reagovat
Sonja
:-))))
Výhra v Pekingu, pár dní nato náběh do Šanghaje a znova výhra...Jsem na něj extrémně PYŠNÁ!:-))))
Reagovat
Fandina
Souhlasím, že příspěvek je krásný a Nole hrál dneska moc dobře zasloužená výhra.

Ale dej si pozor, abys tou pýchou nepraskla ... úsměv
Reagovat
Sonja
Jsem to schválně zvýraznila, protože tu tohle slovo prý bylo nedávno předmětem sáhodlouhé diskuze:-D...já se ho použít nebojím.
No a i kdybych praskla, tak co! Aspoň budete mít klid, ne?:-D
Reagovat
Fandina
Sonja ... co se týká klidu tady, tak pokud já vím, tak je každého věcí co a kde píše. Nebo tě někdo něco nutí sem psát?
Reagovat
Sonja
přesně tak, jsem nucena:-(...
Reagovat
Fandina
Sonja ... tak to se nemáš nechat, já si také dělám co chci, to by tak bylo, aby se nemohlo psát na anonymní web svobodně ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhľadom na formu, akú ukazuje Nole na harde je pre neho menšia tragédia, že práve v NY neuspel..
Reagovat
smazaný uživatel
ten Rafa tam chybí. je to jako by chyběla Barcelona ve fotbale.
Reagovat
Tominoo
Mne by teda barcelona vo futbale nechybala...
Reagovat
Sonja
Nápodobně:-D
Ale Rafa v tenise chybí, o tom nic...každopádně při jeho absenci se ukázalo, že i bez něj je ta konkurence obrovská a nejlepší hráči jsou 4, ne 3...až zase začne hrát i on, to tady zase budou nervy na všech frontách:-D:-)))
Reagovat
steve79
Kloubou dolů před Djokovičem. Odvráti pět matchballů, to se jen tak nevidí. Tímto vítězství asi definitivně si zajistil post světové jedničy na konci roku 2012.
Reagovat
Bob
několik mečbolů odvrátil i na RG, kdy hrál s Tsongou :)
Reagovat
steve79
To je pravda odvrátil. Vzpomínám, že se mu to povedlo několikrát na US Open proti Rogerovi. Je to fakt tenista, který v odvrácení matchballů v poslední době zcela nejlepší. Dříve to býval Federer a ted Djokovič.
Reagovat
Heather_Fedex
bohuzel uz si ani nevzpomenu, kdy roger naposled otocil zapas z matchballu. mam dojem, ze to bylo hodne davno ;(
Reagovat
Stan_Borowitz
byl to hezký turnaj s dramatickým vyvrcholením a skvělými výsledky českých hráčů, jež jsou příslibem před nadcházejícím finále DC. Pro nás Federerovce to nedopadlo úplně nejlépe, ale jako náplasti na semifinálovou porážku se nám dostalo kýžených "300".

Škoda jen, že Radek Štěpánek na svém jinak výborném výkonu nechal ošklivou kaňku v podobě svého nepochopitelného extempore v zápase s Isnerem, kterého si povšimla i světová média, viz zde: http://www.youtube.com/watch?v=4JAZMgJB-eI

Doufejme, že se mu to časem rozleží v hlavě a podobně jako v případě incidentu s Tipsarevičem se dodatečně omluví.
Reagovat
gigin
A co udělal Tipsarevičovi? Tys to viděl? A s tím Radkem si to myslíš, nebo to tak bylo opravdu? ;)))
Reagovat
Heather_Fedex
tys zapomnel na dc? a na "smradlavou pi.cu" ;)
Reagovat
gigin
Ale néééééééééé ... jen trošku paroduju Fandinku, a vidím, že mi to moc teda nejde :DDD
Reagovat
Stan_Borowitz
Vycházím zejména z toho, co tvrdí renomovaní sportovní komentátoři na videu v uvedeném odkazu.

Co se týká incidentu Štěpánek vs. Tipsarevič, viz zde: http://sport.idnes.cz/stepanek-to-resil-jako-chlap-a-omluvil-se-tipsarevicovi-pjj-/tenis.aspx?c=A120530_095120_tenis_ma

Máš to tam i s fotkou a za něco se tedy asi omluvil, že. Za což ho chválím a dávám velké plus a doufám, že se stejně zachová i v tomto případě.
Reagovat
Stan_Borowitz
Šmankote, gigine, teď jsi mne dostal :-)

Naopak, byla to až příliš dokonalá imitace. Jen ten úsměv tam chyběl vypsat
Reagovat
gigin
já to všechno vím a "své" už jsem si užil, jako ty předevčírem, nebo kdy. Jen jsem si dělal trošku prcku. Ještě jednou se omlouvám.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jinak gratulace k trofeji... zápas jsem neviděl, ale podle průběhu a výsledku to muselo pro tebe být infarktové drama s dobrým koncem.
Reagovat
smazaný uživatel
Zapomněl jsi na ...úsměv
Reagovat
gigin
Jj, tak, jak pravíš. A díky moc ..... úsměv
tomasinho: taky úsměv :)))
Reagovat
Fandina
že by jste tu chtěli úsměv. Tak jo, máte ho tu ... úsměv
Reagovat
Fandina
A co se týče Štěpce, tak doufám, že se taky omluví, sice nevím za co, jako Tipsovi, že svolal tiskovku a tam si na něj stěžoval. Co k tomu dodat ... úsměv
Reagovat
Stan_Borowitz
Jojo, Štěpánek tvrdil, že nic neřekl, Tipsarevič zase, že řekl, oba mají vlastně pravdu a zároveň se mohou oba tak trochu plést a Štěpánkovi jen zůstaly při podání ruky nějaké prsty pokrčené a jiné vystrčené... podstatné je, že Štěpánek ví, za co omluvil - a to ho ctí.

V tomto případě myslím bude taky dobře vědět, za co by se měl omluvit. Akorát to není tak mediálně sledovaná kauza, takže na něj nebude takový tlak. Uvidíme...
Reagovat
Fandina
Stan_Borowitz ... úsměv

S příspěvkem v 18:08 nezbývá než v globále souhlasit, sice by se tam našlo ale aby byl klid a bylo po tvém tak máš pravdu a souhlas s tebou ... úsměv
Reagovat
Fandina
koukám na tvůj příspěvek v 17:36 a píšeš tam, že sis se mnou "užil" tak to by mě moc zajímalo, jak to myslíš?
Reagovat
gigin
V posteli, jak bych to měl jinak myslet.
Reagovat
smazaný uživatel
:DDDD
Reagovat
Fandina
čekám na odpověď, tohle nebyla pravda, tak jak sis se mnou užil?
Reagovat
gigin
Fandinko, já nikde nepíšu, že jsem si užil s tebou!! Ale že jsem si užil "své". Nechme to tak, prosím. Moc prosím.
Reagovat
Fandina
ale no tak, tak se pochlap a napiš jaks to myslel, vždyť o nic nejde, čekám čekám čekám moc ... úsměv
Reagovat
Heather_Fedex
to jsou mi veci....
Reagovat
Roger_Federer
Když "strejc" Federer mývá formu tak tyhle dva "mladíci" mají co dělat aby ho porazili.První pulka sezony,4 mesíce zpátky(Wimbledon), hold léta nezastavil a nezastaví a aktualně jsou to opravdu nejlepší hráči(poslední 2 měsíce určitě), boužel tady není Nadal, který by do toho hodne promlouval za normálních okolností..Spíše bych ocenil Djokovičovo z mrtvích stání po neslané nemasne pulce sezony a Murrayovo obrovské zplepšení v této sezoně, než zbytečnékopkání do "MRTVOLI" jménem FEDERER"
Reagovat
Heather_Fedex
a kde je srbsko v srdci???
Reagovat
Roger_Federer
V pátek mě Sonja přesvedčila že do této zkupiny mě nikdo nechce:), a já tam nechci patřit, jediný normální je tam Gigin :)
Reagovat
Stan_Borowitz
To, co tvrdí AloisMlok, je absolutní nesmysl. Tito tři hráči jsou momentálně výkonově zhruba vyrovnaní, ve vzájemných zápasech jednou vyhraje jeden, jindy zase druhý. Každý letos vyhrál jeden major. Jejich letošní vzájemná bilance je vyrovnaná. Před zbytkem světa mají při absenci Nadala ohromný náskok.
Reagovat
smazaný uživatel
u fedexe je to už labutí píseň, už moc výsledků jako wimbledon neudělá. i wawras ho skoro dostal.
Reagovat
Roger_Federer
To se tvrdilo už pred touto sezonou...A ONO NIC.:),WAWRINKA dostal 6:0v etřetím a to hovoří za vše, to že hrál vyrovnaný zápas je už jiná písnička, ale jako ukazatel čeho to má sloužit?Jako že Federer na to už nemá?:):),usmev...
Reagovat
Heather_Fedex
ja myslela, ze te presvedcila ta srbenka, o kt. si tady psal ;)
Reagovat
Roger_Federer
co pak vypadám jako nekdo kdo by menil kabát zedne na den?..podle nekterých tady jsem fanatický fanoušek Federera..:):)
Reagovat
Heather_Fedex
takze ti to s ni nevyslo?
Reagovat
Roger_Federer
Dvoření se damě je beh na dlouhou trat, chce to výdrž a cvik a chlap by se měl trošku nadřít, snažit se aby to pak za neco stálo, jsem romantik...
Reagovat
Alois_Mlok
Ale jo, to nebylo nic proti Rogerovi... Je jasný, že on už má to nejlepší za sebou, zatímco oni dva jsou na vrcholu a přesto jim ještě dokáže zatopit. Jen jsem konstatoval současnou situaci.
Reagovat
Stan_Borowitz
No, souhlasím s tím, že Federer má nejlepší už za sebou, to je jasné. Ale nemyslím si, že by třeba Murray byl na svém vrcholu. Vlastně ani Djokovič, ten byl na vrcholu vloni, letos jeho výkonnost trochu klesla, takže se také může ještě zlepšit. Pokud se oba ještě zlepší, což je docela dobře možné, a Federer ne, což je také možné, pak za nimi začne zaostávat. Zatím se tak ale podle výsledků ani podle hry (pokud nebudeme soudit podle jednoho turnaje) neděje.
Reagovat
a.magerova
Gratulace vítězi, čest poraženému!!!

Roger_Federer: vidím, žes dal přednost před monstrózní oslavou Šanghajské tisícovky, menší a rodinné oslavě Švýcarské třístovky :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Moc hezky napsáno :-)souhlasím..
Reagovat
a.magerova
Jj taky se mi ta myšlenka moc líbí!!!

Mně jednou jeden taky dost "romanticky" sváděl, a jaksi nechápal, proč nejsem šťastná?! :-/
Opis romantického vyznání: "Tebe opravdu moc miluji, ale Federer je prostě zahleděný sobec do sebe. Bezohledný k druhým."
Reagovat
smazaný uživatel
Já hlavně ocenuju, že to napsal chlap, dneska se moc romantika nenosí, škoda..jako by se chlapi styděli za svoje city..:-(

Jo a chápu, že tě to "vyznání" nemohlo oslovit a patřičně naladit na věci příští..
Reagovat
Pe3k
Reagovat
smazaný uživatel
presne o tom pisem, za stavu 5:3 30:0 mal byt murray na sieti a mat 3 matchbally...zavahal, podcenil? tazko povedat...
Reagovat
smazaný uživatel
murray, ak sa nemylim, za stavu 5:4 a 30:0 v druhom sete preloboval djokovica a ten hral medzi nohami od zakladnej ciary a murray nepochopitelne nesiel na siet, kde by polahky bolo 40:0 a 3 matchbally...druhykrat ked to djokovic skusal tak mu to sice nevyslo, trafil siet, ale murray uz bol na sieti prichystany zahrat...podla mna klucovy bod, ktory zapas rozhodol...
Reagovat
smazaný uživatel
ale inak paradny zapas, uzil som si to...
Reagovat
smazaný uživatel
Úžasné finále, tak ako sa na týchto dvoch borcov patrí...klobúk dole, lepšie vyvrcholenie Šanghaja snáď ani nemohlo byť :) ... Fenomenálny Djokovič si prehral prvý set sám, trápnym servisom a školáckymi chybami, ale v tom druhom ukázal, ako sa rodia šampióni...5 mečbalov zvrátiť, otáčať nepriaznivý stav, a ten jeho úžasný tenis, keď mu ide o všetko...radosť pozerať...tretí už bola pohodička pre neho, to som vedel, že to vyhrá, keď dokázal hento otočiť :) Klobúk dole, maestro NOLE !!!
Reagovat
gigin
Kurňa už to vylézá ti Noleho fanoušci!! Kde jste byli všichni, tvl??!! :DDD Konečně!!
Reagovat
Nola
realizovali sa mimo tenisportál :D
Reagovat
smazaný uživatel
V prvním podávali špatně oba dva a druhý set vyhrál kvůli i kvůli selhání Andyho, tohle prostě hráč jeho formátu zakončit. Vrátil a nakopnuil Noleho úplně sám.
Reagovat
gigin
Nola: Tam jste mi byli platní, jak komunisti na Velehradě!!:))tomasinho: Tak tak.
Reagovat
smazaný uživatel
hej hej, ten prvý set, to bola fraška ten servis od obidvoch, ale Nole aspoň takto vrátil prehru z USO )
Reagovat
Ereinion
Ten první set byla paráda sázet na brejky :) kurzy nad 3 při každým servisu. Jinak samozřejmě parádní finále, jeden z nejlepších zápasů letošní sezony.
Reagovat
smazaný uživatel
To každopádně, od obou výborné výkony, radost sledovat, co jsou vrátit a zahrát z bekhendu, Andy na své poměry gigaagresivní, fakt parádní zápas, jen se špatným koncem. Naštvanost mě trochu opustila, ale i tak to mrzí ten 2. set, tam to měl Andy dohrát už.
Reagovat
smazaný uživatel
gigine, chybí ti tu ještě největší fanynka Djokoviče, je zvláštní, že tu není, když jsou tu všichni..ale možná tu je..s tou byste si pokecali, je s ní prča :-)
Reagovat
gigin
??? :-OO
Reagovat
smazaný uživatel
Co se divíš, však jsem ti o ní psala..asi sem nechodí, to je škoda. Chtěl jsi ji přece poznat :-) Ale Srběnka to fakt není, aspon myslím :-))
Reagovat
gigin
Dotáhni ju okamžitě sem!!! Prosím :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Neblbni..se stydí, jako já :-)))
musím končit, gratulace tomu tvýmu, no, byl prostě zas lepší, ale Andy vyhrál USO, to je důležitější ;-)

Nebude Sonja žárlit, když napíšu, že tě mám ráda? ;-))
no, já u toho naštěstí nebudu, raději odcházím se pobavit :-))
Reagovat
gigin
Udělej si to, jak chceš, dotáhni ju sem :DD Ať se nebojí, všechno zvládne :))
No, měl z pekla štěstí a lepší byl podle mne až od druhé půlky třetího setu.
Jéééééééééžiš!! To bude v Djokolandu řevu!! :DDD Ale díky teda :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dobře, já si TO udělám..a můžu, jak chci jo? :-)))
Reagovat
gigin
Můžeš, ale pak mi přijď říct, jak TO dopadlo :DDD
Reagovat
Sonja
nevím, jak ty, ale já na kamarády nežárlím:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Co je to v té čtyřhře? Poslední set 10:5?
Reagovat
Pe3k
Super tiebreak, supertiebrek?
Reagovat
smazaný uživatel
to je novinky, zavedli ji speciálně pro tento turnaj. Hraje se jen jeden fiftýn (tedy 15 bodů) a rozhodčí za pomocí praporků rozhodnou o vítězi.
Reagovat
VlS
A neopomeň, že rozhodčí hodnotí především estetický dojem a věrohodnost úsměvů do všech stran :-)
Reagovat
Pe3k
Roger Federer - Under Pression (HD)

http://www.youtube.com/watch?v=AD2xOWm49EM
Reagovat
smazaný uživatel
Andy byl blízko, 5-4 a 30:0, pak 5 mečbolů v tie-breaku, pak za stavu 11-11 udělal největší chybu zápasu a Nole byl zpět. Ve třetím setu ne že by AM přímo odpadnul, držel se, ale dvakrát ztratit servis bylo příliš. Náskok jednoho brejku by možná zvládnul smazat, ale on neodservíroval dobře ani na udržení se v zápase. I tak to byl moc pěkný mač. Gratulace fans oběma hráčů.
Reagovat
Sonja
Tahle Noleho výhra byla nesmírně důležitá...kdyby prohrál proti Andymu potřetí v řadě, asi by si do příštích vzájemných zápasů nesl pěkný komplex... Už dneska na něm bylo vidět v 1.setu, že má strach/respekt...
Každopádně to zvládl. Byla jsem v 2.setu pěkně vynervovaná...a když si najednou při servírování Murrayho na výhru v zápase dovolil Nole tweener jak někde na exhibici, jen jsem se usmála a řekla si, že už je fuk, jak to dopadne...
A dopadlo to pro nás:-)
Spoustukrát jsem v zápase Nolemu pěkně vynadala...a je mi jasné, že to samé z druhé strany prožívali fanoušci Murrayho:-D Dnes těch chyb a špatných rozhodnutí bylo na obou stranách vážně dost, ale myslím, že nakonec oba tábory můžou bejt na svého favorita pyšní:-)
Reagovat
Nola
Nádherný zápas, infarktové situácie, chválim oboch aktérov, úroveň hry veľmi vysoká, ak im to vydrží aj v budúcnosti, máme sa na čo tešiť, pre mňa momentálne dvaja najlepší hráči na okruhu, tie ich returny nemajú konkurenciu, tým chcem aj ospravedlniť svoje kecy po US Open
Nole veľká gratulácia, tvoja psychická odolnosť je neskutočná, teším sa na Paríž a turnaj majstrov
Reagovat
gigin
Kluci díky moc!!
Reagovat
smazaný uživatel
:-) V Londýně vám to vrátíme a příští rok si dáme boj o jedničku společně :D
Reagovat
smazaný uživatel
Asi tak jak píše tomasinho. Teď doufám v souboj našich privátních svěřenců ve Vídni. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Co kdo ve Vídni? Ještě jsem nezkoumal los.
Reagovat
smazaný uživatel
To bylo na gigina. Gulbis-Tipsarevič

My máme takovej minisouboj ve Stockholmu: Baghdatis-Goffin.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, Gulbsi-Tipsarevič, to nemusím ani jednoho. Ale Marcose mám taky rád celkem.
Reagovat
gigin
Mutademus: No, jestli mne bude Jankela nasírat, jak teď v Shanghai, tak se budeš divit, ten Ernest, tím jaká je "porucha" je mi moc sympatický a počítám, že brzy budu tlačit s tebou :)))
tomasinho: Sice se to nemá, ale já to teda vyžvaním. My máme s Mutademem takovou dohodu. Myslím si, že budeš na TM spokojenej :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt jo? Tak mi ji můžeš vyžvanit třeba ve zprávě, ať to nevidí víc lidí :D
Reagovat
smazaný uživatel
No ono k tomu vůbec nemusí ani dojít. Erniemu když hrábne tak je klidně schopný prohrát i s tím Devvarmanem. Letos už ho porazili hráči jako Matosevic,Bubka,Fucsovics,Greul,Janowicz... Jinak máš pravdu je to velký sympaťák, rozhodně to neni nějakej namachrovanej frajer, jak o něm někdy čtu. Úplně mě dostává jeho forehand (podle mě nejhezčí na okruhu) a 2. servis neskutečnej, takový nikdo jiný nemá. Jen ten jeho přístup je katastrofální.
Reagovat
gigin
Musíme se na něj zaměřit a vycepovat ho!! :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Tady jsme s váma neshodnu, pro mě to je fakt namistrovaný protečkní zmetek, který měl vždy vydlážděnou cestičku, a proto se nenaučil pořádně makat a talent si zabíjí. Vždy prostě měl díky bohatému fotříkovi všechno, takže si toho talentu neváží a nerozvíjí ho, je líný dřít. Takový hráč mě fakt nikde nezaujme.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak třeba to u něj bude jako u Tipsareviče (jak jsem tu nedávno psal), že až v pozdějším věku začne brát tenis vážně a začne pořádně makat.
Reagovat
smazaný uživatel
tak to fakt netuším, kdo by pak měl být namachrovaný frajer, když ne Gulbis
Reagovat
smazaný uživatel
Gulbis má do namachrovaného frajera hodně daleko. Je to týpek, který si rád užívá život. A tomasinho má pravdu v tom, že díky bohatému otci nikdy nemusel nic moc dělat. Prostě ho nebaví dřít a o nic se starat (protože nemusí) je to v postatě takovej povaleč to jo, ale namechrovanej fakt neni.
Reagovat
smazaný uživatel
Krásný zápas. Pro mě nejlepší v sezoně z těch co sem viděl (přiznám se , že zápasy Nadal-Djokovič nebo Djokovič-Federer sem dost často vynechával).Andy snad nejagresivnější tenis co sem od něj kdy viděl. Především 1. set byl fakt parádní tenis. Doufám, že se teď Andy odhlásí z Basileje, protože to by byl moc nabitý program. Gratulace fanouškům Novaka.
Reagovat
Nola
ja dúfam, že sa neodhlási, môže tam nahrať stratené body za dnešné prehrané finále a podielať sa na urýchlení návratu Noleho na NO1
Reagovat
smazaný uživatel
No body nahrát sice může, ale taky se může pěkně vyšťavit a připravit se o případný úspěch na TM.
Reagovat
Nola
mohol by to zvládnuť, je mladý, plný síl, aj Federer by mal hrať v Bazileji, Paríží a TM, každopádne verím, že sa stretneme vo finále na TM, v Paríži všetko závisí na lose, sledovať tak nádherný zápas je fakt neskutočný zážitok
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace, ukázkově se Nole zvednul.

Andy mě ale neskutečně dožral, hrál dva sey skvěle, ale přesto si neodpustil kolaps, 2 mečboly na svojem servisu, to prostě musí proměnit. Taky za stavu 11:11 v TB nesmyslně vyhozený forhend, třetí set už byl pak o tom, kdy jej Novak brejkne, přišly 3 chyby v jednom gamu a bylo hotovo.

Je to škoda, další ztracené body, mohl potřetí v řadě vyhrát, letos nemá ani jeden Masters, od roku 2008 měl každý rok vždy po dvou, celkově teda pořád 8. Jako asi si říkáte, že jsem magor, že si ještě stěžuju, když hrál Andy tak dobře a útočně, ale prostě jsem nehorázně zklamaný a za ten závěr 2. setu i nasraný zároveň. Každopádně ale krásní utkání momentálně nebojím se říct dvou nejlepších hráčů na hardu. Kéž by takhle Andy hrával i proti slabším soupeřům.
Reagovat
smazaný uživatel
Každopádně teď zkoncentrovat, klidně hrát až v Paříži, do té doby nci neobhajuje, v Paříži jen QF. A v Londýně taky nic. Odpočinout si, nahrát nějaké body v Paříži a hlavně pak ať jsou síly na Turnaj mistrů, tam bude patřit k favoritům a mohl by tam konečně uspět.
Reagovat
smazaný uživatel
Ani jeden Masters pre Andyho?...Priznám sa, že to som si ani neuvedomil..To je pochopiteľne zlá vizitka, no je v tom aj trochu náhody a zhôd rôznych nepriaznivých okolností.
Reagovat
gigin
Nádherný zážitek se šťasným koncem pro mne. Klobouček oběma aktérům!! Andy na konci zjevně limitovaný :( I tak Nole velká gratulka, jsem na tebe pyšný a hrdý!! :DD Krásné finále, důstojný výkon na celém turnaji a vůbec celá Čína byla paráda!! Mutademus,tomasinho - sorry....
Reagovat
VlS
Moc pěknej zápas. Výkonnostně evidentně dva současní nejlepší hráči, na tohle už Roger nemá (skalní fans prominou)a Rafa je teď mimo. Neuvěřitelné, co oba dokážou vrátit. Andymu v závěru viditelně došly síly.
Reagovat
smazaný uživatel
a jen tak mimochodem, o letošní jedničce na konci roku je prakticky rozhodnuto.
Reagovat
Sonja
Nemůžu tomu uvěřit...až mi vytryskly slzy štěstí...
Gratulace vítězi, čest poraženému. Ani jednomu dnes nešel 1.servis, oba dělaly spoustu UE, a přesto byl zápas krásný:-)))
Reagovat
rubens
Nole si dokonce odpustil ty svoje chlapácký gesta... zabodoval..:)
Reagovat
smazaný uživatel
podle mě si je odpustil především proto, že viděl ty Andyho problémy. Kdyby to bylo po nějakém vydřeném gemu, určitě by to přišlo.
Reagovat
rubens
Gratulace vítězi, oba hráli jako kingové.
Reagovat
Heather_Fedex
ale obadva maji respekt. od andyho jsem nikdy takovyhle tenis nevidela. ted chapu, jak mohl s rogerem prohrat
Reagovat
Heather_Fedex
vyhrat samozrejme ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace! Dneska jsem taky fandil Nolemu. :)
Reagovat
gigin
Díky!! Díky moc!! Ty jsi Verdasco nebo Alonso?
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě že Verdasco. :)
Reagovat
Sonja
JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
ten konec Murray hodně zvláštně odpaluje? Odešly nohy?
Reagovat
smazaný uživatel
oj, teď už to bylo hodně zřetelné. Andymu došly síly. Sice jsem samozřejmě fandil Nolemu a jsem za jeho výhru rád, ale tohle je dost hořký konec.
Reagovat
Alois_Mlok
Dva jasně nejlepší hráči současnosti. Federer je sice světová jednička, ale když tihle dva mají formu, tak strejc Roger na ně nestačí...
Reagovat
Heather_Fedex
taky to tak vidim. zacina vznikat nova rivalita. pokud budou tihle dva predvadet na grandslamech tenis jako dnes, tak rogerova sance na dalsi gs bude opravdu miziva, v podstate nulova. a mladsi jiz nebude. u rafaela je otazne, za jak dlouho se dostane zpatky do formy
Reagovat
smazaný uživatel
Roger se pořád dokáže velice dobře připravit, takže bych ho neodepisoval. Především když si člověk přebere, jakým způsobem se zvedl letos.
Reagovat
Stan_Borowitz
Mně se nejvíc líbí ta obezlička "když mají formu". To kdyby náhodou někdo autorovi výroku připomněl letošní Federeovu bilanci s nimi (2:2 vs. Djokovič i Murray), pak se může vžy vymluvit na to, že ty výhry nad "jasně nejlepšími hráči současnosti" zaznamenal, když "byli z formy"...
Reagovat
Alois_Mlok
Nejde o žádnou výmluvu, ale konstatování skutečnosti (nic proti Rogerovi).
Reagovat
Stan_Borowitz
Hm, a na Wimbledonu, kde oba porazil, byli oba "z formy"? Jak se to pozná? Tak, že Djokovič nad Federerem vyhrál chvíli předtím na RG a Murray chvíli potom na Olympiádě? To se jim ta forma mění po čtrnácti dnech?
Reagovat
Alois_Mlok
Jak se to pozná? Stačí se dívat a nebýt slepý... A forma se často mění ze dne na den. Stačí jiný povrch, jiné míče, únava atd....
Reagovat
Stan_Borowitz
Aha, no tak potom lze tvé tvrzení samozřejmě obrátit, že. Čili jsi chtěl vlastně zároveň říct, když má strejc Roger formu tak na něj tihle dva nestačí. S tím samozřejmě souhlasím. A protože letos měl Federer formu ve dvou zápasech každým z nich a zároveň každý z nich měl formu ve dvou zápasech s Federerem, můžeme dojít ke společnému a samozřejmému závěru, že jsou všichni tři aktuálně na zhruba stejné výkonnostní úrovni, že.
Reagovat
Heather_Fedex
andyho zlate ruce. na siti vyborny. a vsak kdyz nechodi 1. servis, je mala sance na uspech
Reagovat
Heather_Fedex
novak by se mel zapsat do tenisove knihy rekordu za to, kolik zapasu dokazal otocit z matchballu
Reagovat
Heather_Fedex
kde se to v nem bere??!!
Reagovat
VlS
Hrají kluci pěkně a dělají z toho pěknej thriller
Reagovat
tommr
forma Tomáše i Radka je před nadcházejícím TM a finále DC velice slibná. Snad jim ještě těch pár týdnů vydrží ... :)
Reagovat
tommr
souboj dvou skvělejch tenistů, ale zároven i velkejch magorů - zatím na sety i na rozmlácený rakety 1:1 ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no tak..neurážej dva skvělý tenisty :-((
To by pak "magor" musel být i Roddick, Safin..Přesto se bude myslím v budoucnosti právě na takovéto typy vzpomínat..
Reagovat
tommr
a taky že byli ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nech toho ;-) stejně jsem je měla ráda :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Lepší ničitel raket, než bulík ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak kolik jsi zatím prodělal infarktů?
Reagovat
VlS
Tak kolik jsi zatím prodělal infarktů?
Reagovat
gigin
Zatím mne to 2x jen tak lehce štrejchlo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist