Djokovič odvrátil proti Youngovi dva setboly a postoupil do semifinále

29. 6. 2017, 14:24
Aktuality 21
ATP EASTBOURNE - Novak Djokovič pokračuje na turnaji ATP 250 v Eastbourne beze ztráty setu. V dnešním čtvrtfinálovém duelu si nejvýše nasazený poradil s Donaldem Youngem, proti němuž však musel odvracet dva setboly. Američana nakonec přehrál 6-2 7-6 a postoupil do semifinále, ve kterém vyzve Steva Johnsona, nebo Daniila Medveděva.
Novak Djokovič

Novak Djokovič po zklamání na Australian Open, kde vypadl coby obhájce titulu už ve druhém kole, i na French Open, kde v roli loňského šampiona ve čtvrtfinále nestačil na Dominica Thiema, usoudil, že se na Wimbledon raději připraví.

Proto se po sedmi letech rozhodl absolvovat přípravný turnaj na trávě. Jako generálku na Wimbledon si zvolil podnik ATP 250 v Eastbourne, od jehož pořadatelů obdržel divokou kartu. V britské metropoli hraje poprvé v kariéře a plní roli nasazené jedničky.

Své první letošní vystoupení na trávě zvládl dvanáctinásobný grandslamový šampion s přehledem. V prvním kole měl jako turnajová jednička volný los a v boji o čtvrtfinále porazil Vaska Pospisila. Předvedený výkon si třicetiletý rodák z Bělehradu pochvaloval.

Statistiky zápasu
Djokovič - Young
7 esa 5
3 dvojchyby 3
73% 1. podání do kurtu 64%
80% úsp. po 1. podání 67%
50% úsp. po 2. podání 41%
18 vítězné míče 17
15 nevynucené chyby 25
3/10 brejkboly 1/4
čas 1:35

V dnešním čtvrtfinálovém duelu s Donaldem Youngem byl v prvním setu naprosto suverénní. Na podání ztratila bývalá světová jednička jen tři fiftýny a svého amerického soupeře dvakrát brejkla.

Ve druhém dějství už měl čtvrtý hráč světa mnohem větší potíže. V devátém gamu poprvé na turnaji ztratil servis a v následující hře musel likvidovat první setbol. Druhá sada nakonec vyvrcholila tie-breakem.

V něm měl Young další šanci poslat utkání do rozhodujího dějství, nicméně zkušený Djokovič vyrovnání na 1-1 na sety nepřipustil. V dramatické zkrácené hře využil za stavu 10-9 čtvrtý mečbol a postoupil do semifinále, ve kterém zítra vyzve talentovaného Rusa Daniila Medveděva.

"První set se mi povedl. Ve druhé sadě jsem měl několik šancí mu vzít servis, ovšem za stavu 4-4 mi ho vzal soupeř. Druhý set byl opravdu hodně vyrovnaný. Jsem rád, že jsem to nakonec zvládl," oddechl si v pozápasovém rozhovoru Djokovič.

Druhou semifinálovou dvojici vytvořili Francouzi Richard GasquetGaël Monfils, kteří na sebe narazí už na třetím turnaji v řadě.

• ATP 250 EASTBOURNE •
Velká Británie, tráva, 693.910 eur
čtvrteční výsledky (29. 6. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Djokovič (1-Srb.) - Young (USA) 6-2 7-6(9)
Gasquet (7-Fr.) - Isner (3-USA) 6-3 6-2
Monfils (Fr.) - Tomic (Austr.) 7-6(4) 6-0
Medveděv (Rus.) - Johnson (USA) 6-3 2-6 6-3
• Dvouhra - 2. kolo •
Monfils (2-Fr.) - Norrie (Brit.) 6-3 6-2
Isner (3-USA) - Lajovič (Srb.) 3-6 7-6(2) 7-6(4)
Johnson (4-USA) - Fabbiano (It.) 6-3 5-7 6-4
Tomic (Austr.) - M. Zverev (6-Něm.) 6-3 6-2
Gasquet (7-Fr.) - Anderson (JAR) 6-4 6-4
Medveděv (Rus.) - Haase (Niz.) 4-6 6-1 6-2
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Begemann/Molteni (Něm./Arg.) - Veselý/Schwartzman (ČR/Arg.) 6-3 7-6(6)
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

21
Přidat komentář
Kozoroh
V prvním setu No1e na kačera Donalda vlítnul a v pohodě ho zválcoval. Novakovi v úvodní sadě nebylo co vytknout. Druhá sada se však Djokovi zašmodrchala a nechybělo málo k tomu, aby Djoket musel absolvovat třetí set. Těžké situace však dokázal ustát, což mu pomůže do dalšího utkání.
Reagovat
turista
Novak je válec!
Reagovat
Fandina
Ríšánek je v semifinále a má na raketě dneska dva dlouhány, Kevina a Johna, takže gratulka. Je vidět, že mu tráva chutná. Go Ríšo go!!!
Reagovat
turista
Umí hrát na všem.
Reagovat
Fandina
Na Nova Sport 1 je teď exhibice Kyrgios Kohli a zajímalo by mě, kdo to komentuje. Nevíte někdo, díky.
Reagovat
turista
Idemo Novak! Djoker tady potřebuje ukořistit 68.titul.
Reagovat
janek_da
Vypadá to, že ho získá.
Reagovat
svetova.dvojka
Nepředbíhal bych...
Reagovat
Herbert_Hoover
Nevím, kdo by tam měl Novaka zastavit? Snad jedině Izzy, chytl-li by slinu, i když ta tráva pro něj taky nic moc povrch (hraje se rychleji, což on zrovna nemusí, čopy dlouhánům taky zrovna nešmakují, problémy se stabilitou..). Nicméně Novak si osahá soutěžní trávu, svůj účel to splní, třebaže nebude muset porazit zrovna top hráče. Ríša na topky neumí a nikdo další tam není.
Reagovat
EllNino
Dan Medvedev ještě by mohl, hraje moc dobře
Reagovat
smazaný uživatel
Aspoň tá 250!!
Reagovat
Kozoroh
Přesně tak, potřebuje získat titul k utužení pošramoceného sebevědomí!
Reagovat
Marduch
Potrebuje zacit zase zrat maso, i nejakych 5% na sile uderu je na tyhle úrovni hned znát.
Reagovat
Marduch
I s temahle Youngama a Pospisilama se i na servisu taha v dlouhých vymenach..
Reagovat
turista
To je pravda. V dlouhých výměnách proti Novakovi nemá šanci nikdo, ale Djoker tak musí i na rutinní výhry vydat hodně energie. Novak holt hraje i na trávě antukový tenis. Občas by neškodilo kdyby si občas pomohl esem 200km/h jako dřív. S tím má v současnosti jako vegetarián bohužel problém.
Reagovat
turista
Novak potřebuje získat tenhle titul. Pomohlo by mu to podobně jako před 2 lety Rafovi titul z trávy ve Stutgartu. Po jeho zisku Rafa docela sršel sebevědomím a ještě stačil vyhrát antukový Hamburk a vybudoval tak základy k velkému návratu, kterým letos tak oslnil. Byl jsem teď 8 dní v Madridu a v Museo Cera jsem se nechal s Rafou vyfotit. Úžasný zážitek. Byli tam ještě Ronaldo, Zidane, část fotbalového národního týmu Španělska, Miguel Indurain, a obrovitý Pau Gasol. Jinak z tenistů kromě Rafy je Djoker ve Španělsku velice oblíbený.
Reagovat
svetova.dvojka
další překvapení...
Reagovat
Krisboy
Drtička. Válec.
Reagovat
turista
Ano, Novak splnil další povinnost na cestě k dosažení své dřívější výkonnosti.
Reagovat
Marduch
toho už, dle mého názoru, nedosáhne. Jako reálnou metu vidím cca 5. flek..
Reagovat
turista
O Rogerovi a o Rafovi tady taky mnozí pochybovali, že se vrátí na původní výkonnost a oba to dokázali. Novak to taky dokáže.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist