Djokovič po Agassim ukončil spolupráci i se Štěpánkem

4. 4. 2018, 13:21
Aktuality 72
Novak Djokovič na konci března ukončil spolupráci se svým superkoučem Andrem Agassim a ze svého týmu po pár dnech propustil také Radka Štěpánka. S bývalým českým profesionálním tenistou spolupracoval od konce listopadu. Bývalý první hráč světa a dvanáctinásobný grandslamový šampion hledá nový tým, který by mu pomohl vrátit se na vítěznou vlnu.
© novakdjokovic.com

Angažmá Radka Štěpánka v trenérském týmu srbského tenisty Novaka Djokoviče skončilo po čtyřech měsících a čtyřech dnech. Bývalý první hráč světa oznámil ukončení spolupráce dnes na svém webu.

Štěpánkův konec u vítěze 12 grandslamových turnajů nastal pár dní poté, co se Djokovič rozešel se superkoučem Andrem Agassim. S Djokovičem začal dvojnásobný vítěz Davisova poháru Štěpánek oficiálně pracovat loni v poslední listopadový den.

"Dohodli se na ukončení spolupráce po turnaji v Miami," stojí v oficiálním prohlášení na webu novakdjokovic.com. "Novakovi se líbila práce s Radkem, učil se od něj a je vděčný za podporu, kterou cítil. Osobní vztahy zůstanou dál skvělé."

Ani Štěpánek se po brzkém konci angažmá necítí ukřivděně a na svém facebooku vyjádřil vděčnost za možnost spolupráce s jedním z nejlepších hráčů všech dob. "Mohl jsem být v jednom týmu s Andre Agassim, kterého jsem dosud znal hlavně jako soupeře. Škoda, že se naše názory s Novakem až moc často rozcházely, proto naše spolupráce skončila," napsal Štěpánek a potvrdil, že se s Djokovičem rozešel v dobrém.

Krátká trenérská zkušenost mu navíc přinesla sblížení s Agassim, kterého si velmi cení. "Mohl jsem zblízka vidět, jak Andre pracuje, pozoroval jsem jeho nesmírný cit pro tenis a empatii pro jednotlivé situace, a také jeho obrovskou velkorysost. Stali se z nás nejen kolegové, ale nyní jsme opravdoví přátelé, kteří mají hodně podobné názory a stejné vnímání tenisu, cítil jsem, jak se skvěle doplňujeme. S Novakem přáteli zůstáváme, na našem blízkém vztahu se nic nemění. Přeji mu, aby dělal jen ta nejlepší rozhodnutí," dodal.

Třicetiletý Djokovič se snaží vrátit po zranění lokte do formy a možná příliš spěchá. Na grandslamovém Australian Open vypadl v osmifinále a na nedávných turnajích v Indian Wells a Miami utrpěl porážky hned v úvodních zápasech.

"Novak se chce vrátit silnější a odolnější, protože zranění ovlivnilo jeho sebevědomí a hru. Chce zkusit novou cestu, jak začít vyhrávat. Nyní má dovolenou s rodinou a pak se začne připravovat na antukové turnaje," píše se na stránkách srbského tenisty.

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

72
Přidat komentář
peek
manukový med a avokádo.
Reagovat
George_Renel
https://sport.idnes.cz/novak-djokovic-tenis-radek-stepanek-andre-agassi-f6g-/tenis.aspx?c=A180405_095618_tenis_par
Reagovat
a.magerova
Reagovat
George_Renel
Nevěřím, že by strpěl v týmu nějakého magora, který by svěřence odváděl od tenisu.
Reagovat
a.magerova
Šak jooo... ;-)

Bavilo by mě spojení Ivana s Davidem Ferrerem... já vím sci-fi, ale dotáhnout Davida na konci kariéry ke GS a na No1... to by byl námět na filmový trhák... ;-)
Reagovat
George_Renel
To spíš věřím, že půjde k A. Zverevovi.
Reagovat
spaniel
Lendl je trener, ne kouzelnik ;)
Reagovat
Krisboy
https://sport.lidovky.cz/nezkrotny-talent-idealni-ukol-pro-lendla-ujme-se-legenda-mladeho-zvereva-147-/ostatni-sporty.aspx?c=A180404_170443_ln-sport-ostatni_atv
Reagovat
a.magerova
...

Ale teda nevěřím, že Ivan se k chlapcům pohrne....
Reagovat
blixa
Ani náhodou, Lendl je velmi uvážlivý člověk ;-)
Reagovat
a.magerova
Tak tak... Noleho dostávat tam, kde už byl, není pro Ivana výzva (a to nemluvím ani o Pepem)... a Saša je, si myslím, zatím úplně mimo výseč Ivanových preferencí... ;-)
Reagovat
Padme
aspoň doma s Nicol.
Reagovat
Nola
tu je zase trenerov, ale vazne, tie vysledky co dosiahol na poslednych dvoch turnajoch uhra kludne aj bez trenera,....kto mu poradil, tak skory navrat po zakroku ... ak je to z jeho hlavy, tak ju treba urychlene vymenit, alebo sa zacat venovat niecomu, co ho bude naplnat, nemusi uz nikomu nic dokazovat, vrcholovy sport je vstupenkou pomaly k trvalej invalidite, v minulosti tenisti odchadzali do dochodku aj skor, nemusi si brat priklad z Rafu a Fedexa, slava - polna trava, postupom casu aj oni upadnu do zabudnutia, za 10 rokov pridu nove tvare, sem, tam ich niekto spomenie ako trebars dnes Lavera, Borga ....sme na tomto svete iba nachvilku a zivot je mozne prezit tolkymi moznymi sposobmi

ako jeho fanynka som s nim zazila vrchol aj pad, ked bol na vrchole, bola to radost ho sledovat, ale v zivote aj v tom beznom nic netrva vecne, za tie roky co ma bavil tenisom mu patri velka vdaka, vrcholovy sport je urceny hlavne na pobavenie nas divakov, svojim sposobom su to vlastne herci, ktori hraju stale tu istu rolu, ale kazdy film raz skonci a herci dohraju....
Reagovat
Pavol
Bla , bla , bla . Tvoju hlavu treba vymeniť.
Reagovat
Marduch
Ano, k tomu není co dodat.
Reagovat
dorons
Vraj senm-tam nieekto spomenie Rafu a RF... :) Uz nehul!
Reagovat
janek_da
Jseš mladej. Nola má pravdu. Ve všem.
Reagovat
Pe3k
Zly fanda, dobrý hatef, to je naše Nolka...

Btw. Jak by jsi chtěla udělat tu výměnu hlavy?
Reagovat
Torn
Vyhození Radka mne úplně nepřekvapilo, protože stačil vidět záznam z tréninku, kde stál jako podavač míčku, vypadalo to dost komicky. Novak k němu asi neměl patřičný respekt.
Reagovat
peRFect
Tohle označení nechápu.A u Andrého už vůbec ne - co kdy vysuperkoučoval? :)
Reagovat
blixa
To je spojení dvou pojmů. Supertenista a kouč. Když se supertenista (nejlépe bývalá legenda) stane koučem, je z něj superkouč. Ostatní jsou jen koučové ;-)
Reagovat
annah
Taky superkouč nebývá u všech tréninků jako obyčejní koučové a nepomáhá nosit bagy. :-)
Reagovat
Torn
A není to trochu jinak? Superkouč je ten kouč, co někdy vyhrál GS? Co takovej Goran? :)
Reagovat
Krisboy
Ne, to je Grandkouč :)
Reagovat
dorons
Tak Goran taky vyhral GS (Wimbledon).
Reagovat
MartinPa
Stejně je to dobře propojené, až to člověku všechno docvakne. Když se Rafovu strýci podařilo v roce 2016 propašovat do Novakova týmu trojského koně v podobě krajana Pepého (což asi nebylo těžké v době, kdy na Novaka začaly prosakovat nevěry a guru se hodil), tak má najednou Rafova poznámka z děkovačky na FO - "Za všechno vděčím strýčkovi Tonimu" docela ďábelský nádech :-)
Reagovat
letityfanousek
jj je to tak
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych tipl,že se bude snažit přesvědčit, aby ho trénoval Ivan Lendl,který má rád výzvy a jde vždy do trénování toho u něhožn je přesvědšen, že ho vytáhne na samý vrchol
Reagovat
janek_da
nemá prachy
Reagovat
Pe3k
lel
Reagovat
Marduch
Tak jestli měl Radek smlouvu na dobu určitou, nejspíš ten rok, né, tak na tom škodný určo nebude.
Reagovat
janek_da
Novakovi dochází prachy, rozpouští tým
Reagovat
Marduch
aha, tak to mu těch >100 mega USD před zdaněním moc dlouho nevydrželo. Vegetariánské restaurace zřejmě nesypou podle představ..
Reagovat
janek_da
Je to tak. Nejhorší reklamou bylo otevření restaurace v Monte Carlu hráči. Pak si udělali společnou fotku a všichni z fotky vypadli, a to byli velcí favorité. Tuším kromě Rogera, ten hrál až o den později.
Reagovat
Roger_Federer
Jestly Radek neojel Jelenu.., to by me neprekvapilo :)
Reagovat
janek_da
tak si jsou Novak s Jelenou Kvit
Reagovat
Fandina
A přitom je to obyčejná restaurace, jakých jsou mraky. A určitě bude jako u všeho záležet na tom, jaký v ní je personál a od toho se to odvíjí. V té restauraci jsem byla. Doufám, že pořád prosperuje.
Reagovat
bIbec
Kdo další? Jelena nebo Pepe?
Reagovat
bIbec
tenhle pokus o vtip beru zpět. Přijde mi vlastně strašně stupidní.

Já se obecně nějak nechcu tomu Djokovi smát. Paradoxně mi vždycky přišel z těch současných tenisových velikánů nejnormálnější.
Reagovat
letityfanousek
.
Reagovat
smazaný uživatel
Radek vytiahol svoje osvedčené vtipy, ale Novaka zrejme nerozosmial..
Reagovat
Kozoroh
No1e od předloňského Wimbledonu bloudí v podivném labyrintu a nejenže nenachází cestu ven, ale zamotává se do toho čím dál víc. Pokud se nezmátoří do příští sezóny, tak je po všem.
Reagovat
a.magerova
Asi máš pravdu... stal se prý z něho "magor" a ani Agassi ani Štěpec neměli nervy na to, s ním v tomto stavu dál pokračovat.... je sice pravda, že Nole chlapce propustil, ale bylo to na jejich vlastní žádost... :-/

"Zákulisím jdou zkazky, že se Djokovič choval jak smyslů zbavený, nebyla s ním řeč a nenašla se ani žádná moc, která by ho přiměla jednat rozumně. Ztrácí se ve svém spirituálním světě, údajně v podstatě neví, jestli hrát tenis dál či co s životem."
Reagovat
peRFect
zdroj?
Reagovat
annah
Co se životem - tak v tom by mohl být světovým koučem číslo jedna Roger.
Reagovat
Nola
? ma rodinu, to je predsa v zivote najviac.....
kde si to vygooglila, na nejakom fore?
Reagovat
Herbert_Hoover
O tom psal Karoch :))
Reagovat
Herbert_Hoover
*Jaroch :D jsem pln emocí z Komety :)
Reagovat
Roger_Federer
Ku.orvy Brnenske:)
Reagovat
Herbert_Hoover
Já moc Kometu nemusím, respektive Zábranského a do médií se projevovali v poslední době dost namistrovaně :) každopádně jednotlivce mám rád, hlavně Erata a Ondru Němce a ten vítězný gól prostě klobouček..a taky jsem je měl na tiketu :)
Reagovat
Nenela
Tak Djoker je blazen, kdyz vyhazuje cely tym. Radkovi se to navic musi celkem hodit, kdyz ted cekaji mimino a ma tudiz moznost zustat nejakou dobu doma a venovat se rodine. Takze myslim, ze urcite nebreci.
Reagovat
nagini6
:) kopol ho do riti :)
Reagovat
a.magerova
Asi byl Radek nad jeho finanční možnosti, protože jinak TO (tak krátkou dobu spolupráce) teda moc nechápu... ;-)
Reagovat
a.magerova
Tak už to teda kapku chápu...
Reagovat
Marduch
Jen by mě zajímalo, na kolik Radka ten čtyřměsíční kurs top tenisu vyšel..
Reagovat
a.magerova
Teď by se mohl vrátit Radek a ukázat všem zápal pro tenis... ;-)
Reagovat
kada.tom
to snad nestane ... dost bylo koníka na kurtech ..
Reagovat
Marduch
Zatím podle plánu. Radek jistě splnil svou roli zábavného elementu v trénincích pro udržení zájmu Djokera o tenis jako takový. Agassi předal řadu jistě cenných zkušeností ohledně přípravy a pojetí hry ve vrcholovém tenisu u top hráče po třicítce. A teď už do práce! Idemo!
Reagovat
Herbert_Hoover
do práce s Pepem, idemo dolů žebříčkem :)
Reagovat
turista
To snad ne.
Reagovat
Herbert_Hoover
Já to Nolemu nepřeju, na okruhu opravdu chybí..chybí válečnické charisma..když odpočívá Rafa a Roger, je to vo ničem, ale i s nimi to není úplně to, na co jsme zvyklí, ale na druhou stranu..asi bychom si už stejně pomalu měli zvykat.
Reagovat
Marduch
přesně tak. Osobně mám také trošku obavu, aby je - vzhledem k té jejich posedlosti světem tenisu, dlouhá léta živenou a násobenou mnoha dosaženými rekordy, velkými tituly a slávou - nepotkalo neumění vycítit, kdy skončit, jak to teď možná hrozí Djokovi..
Reagovat
George_Renel
Takže Djokovič vyhazuje jednu perzonu za druhou a největšího škůdce si tam nechává. Ten guru má asi výhodu že je eunuch nebo co.
Reagovat
com
jako srovnavat Agassiho se Stepankem je trochu moc ne :D
Reagovat
George_Renel
A já je snad někde srovnávám?
Reagovat
Herbert_Hoover
lul.
Reagovat
kada.tom
Vida, jak rychle Novak poznal, že s koníkem to nepůjde ... :-D
Reagovat
turista
Koníkovi se to možná i hodí vzhledem k tomu, že Nicole s ním čeká miminko. A děťátko bude potřebovat tátu v dosahu a ne na turnajích v Americe, Austrálii či někde v Asii.
Reagovat
ttopi
Podle mě dost unáhlené.
Po návratu se mu nedaří, ale neřekl bych, že je problém zde. Spíš se mu nepodařilo dát se fyzicky do kupy. Začíná kolem sebe slušně kopat, byť věřím, že se rozešli v dobrém a zůstávají kamarádi.
Reagovat
smazaný uživatel
Docela rozumný, řekl bych...
Reagovat
Herbert_Hoover
Pro Radkovu budoucí rodinu rozhodně :)
Reagovat
lexikon
Pepina to jistí :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist