Djokovič po pěti letech ukončil spolupráci s Ivaniševičem, Chorvat mu pomohl k dalším 12 grandslamům

27. 3., 16:27
Aktuality 13
Novak Djokovič ukončil před startem antukové části sezony spolupráci s chorvatským trenérem Goranem Ivaniševičem. První hráč světového žebříčku se s někdejším wimbledonským šampionem rozešel po pěti letech, o rozhodnutí informoval na sociálních sítích.
Profily hráčů
Novak Djokovič a Goran Ivaniševič (© Profimedia)

"Goran a já jsme se rozhodli ukončit spolupráci už před pár dny. Naše chemie na kurtu měla své lepší i horší chvilky, ale naše přátelství bylo vždycky skálopevné," napsal majitel rekordních 24 grandslamových titulů ke společné fotografii nad deskovou hrou.

Ivaniševiče přibral do týmu před Wimbledonem 2019, od spolupráce si sliboval nový pohled a vylepšení podání. "Ve skutečnosti jsme nezískali jen servis, ale i spoustu smíchu, zábavy, místo světové jedničky na koncích sezon, pokoření rekordů a dalších 12 grandslamových titulů," vypočítal.

Šestatřicetiletý Djokovič chtěl letos o další krok posunout vlastní grandslamový rekord, útok na 25. titul na Australian Open mu ale překazila semifinálová prohra s pozdějším šampionem Jannikem Sinnerem.

Poté, co na turnaji v Indian Wells nečekaně vypadl už ve 3. kole s Lucou Nardim, se odhlásil i z další akce série Masters v Miami a zaměřil se na přípravu na antukovou sezonu s vrcholem na Roland Garros. Další turnaj by měl odehrát od 7. dubna na Masters v Monte Carlu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
woody
Dnes jsem viděl fotku, jak trénuje v Bělehradě na antuce. Opět s rukávem.

Myslím si,že to vypadá na výpadek motivace spojený s bolestmi lokte. Stejná situace jako rok 2016 - 2017.

Škoda, rok 2023 zakončil na TM hrou, která by se dala označit za vrcholný výkon Novaka. Od té dobry je to sešup dolů... Škoda.
Reagovat
wojtop
Skor to vyzeralo na cierne tricko s dlhymi rukavmi a na nom druhe, biele...
Reagovat
turista
Nemyslím si že by Novak balil krám. To ještě ne.
Reagovat
Kandinsky1
Nemám z toho vůbec dobrý pocit. Leda že by se na závěr kariéry symbolicky vrátil k Vajdovi.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
O Gorana už má zájem Machač.
Teda aspoň by měl mít
Reagovat
vavrinec
Goran bude moc drahej. Na toho ještě zatím nemá.
Reagovat
paddy
Hrát proti dvěma mladým tvrdě vykopávajícím hřebcům je jako hra s větrnými mlýny, takže správně cítí, že na GS titul to nebude, a může tedy postupně rozpouštět tým.
moudré rozhodnutí

Nyní přichází fáze loučení, bude jezdit bez trenéra, ale s bratrem Markem, kterého kdysi vyhodil z lóže, a tak je nyní možnost se zase trochu stmelit. Jejich vztah nebyl ideální, Marko se odstěhoval do Španělska, kde se kamarádil s na TP oblíbeným Pepíkem Srdíčkářem.

S Ivaniševičem to v poslední době začalo drhnout a vrcholilo to asi v Austrálii v zápase s Fritzem. Uvádí se, že Ivaniševič se podílel na 12 titulech, ale to tam také např. byl ještě Vajda. Kdybychom tedy počítali takové tituly, tak Djokovič by jich musel získat aspoň 70, z nichž 24 má Srdjan, který navíc trofeje pravidelně leští v Bělehradě.

čedar, plísňák, eidamos
Reagovat
Patik
Reagovat
Nola
LOL, nie si ty tajne zamilovany?, vsak to ani nie je mozne, aky mas prehlad o Djokovicovi, myslim, ze ani manzelka nevie o ich rodinnych vztahoch take podrobnosti
Reagovat
paddy
nečteš, nevíš...

každopádně nejmladší bratr Djordje měl za idola Rafu

"I have got some really nice memories of Nadal. Novak introduced me to him in Monte-Carlo in 2006. Once, I was sitting in the players lounge when Nadal entered the room. Bear in mind that he was one of my idols. I used to wear sleeveless shirts and long shorts just like him. There was a pinball machine around: both of us were not very good with English at that time, but he asked me to play. And we did, my heart was full! I beat him, so he kicked the machine (laughing) but he hugged me afterwards. From that point on, we chat every time we run into each other. It is a wonderful trait to have, to behave like he does, Rafa really is a great person".
Reagovat
Nola
LOL, a co ja s tym? pre tvoje info Novak je heterosexual, ale kedze sme tu uz mali zamilovaneho Rafaeoliho, tak nie je ziadnym prekvapenim, ze aj Novaka mozu milovat pani, dnes to predsa nie je ziadna hanba, ale skor prednost... si medzi prvymi, kto reaguje na clanky o nom, musi ti velmi chybat, asi tie plagat na stenach, co mas rozvesane ta uz neuspokojuju
Reagovat
Klenot_mezi_muzi
česky by to nešlo?
Reagovat
Patik
Tak by som si to možno trošku zhrnul.. Od začiatku sezóny toho moc neuhral vraj posledné týždne až mesiace sa niesli v negativnom duchu pocestoval do Ameriky kde uhral jeden zápas druhý vypadol s kvalifikantom následne sa odhlásil z Miami a chvíľu nato sa rozišiel s Ivaniševičeje chlapcom.. Takže sa pýtam hlasom Džona Mekenroa..Aj mín vota fak is goin on hír..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist