Djokovič: Porážku ve Wimbledonu jsem hodil druhý den za hlavu

27. 7. 2016, 08:53
Aktuality 40
Krátká letní pauza mu obvykle začíná až v polovině července, ale letos měl po nečekaně rychlém vyřazení ve Wimbledonu Novak Djokovič neobvykle hodně času na přípravu na americké betony. Tento týden se v Torontu ukáže, jak se první hráč světa vyrovnal s nejhorším výsledkem na grandslamovém turnaji od roku 2009. "Očekávání nemám žádná," tvrdí před svým vstupem do turnaje Djokovič.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Když Sam Querrey vyřadil v letošním Wimbledonu Novaka Djokoviče už ve třetím kole, znamenalo to konec dvou dlouhých sérií: srbský tenista se od roku 2008 probojoval v All England Clubu pokaždé do druhého týdne a od sezony 2009 došel na každém turnaji velké čtyřky minimálně do čtvrtfinále.

Pro světovou jedničku to byla nečekaná rána, jenže ostatní Djokovičovy výsledky hovoří jasně. V letošní sezóně se může pyšnit třemi tituly z pěti odehraných turnajů série Masters 1000 a za posledních sedm měsíců našel přemožitele pouze třikrát.

V Torontu je jednoznačně největším favoritem, tím spíš, že se pořadatelům omluvili Andy Murray, Roger Federer a Rafael Nadal, ale Srb nechce o žádných cílech mluvit. „Očekávání nemám žádná. Snažím se připravit tak, abych předvedl svůj nejlepší tenis,“ citují prvního hráč světa stránky ATP. „Díky brzké prohře ve Wimbledonu jsem měl možnost strávit spoustu času s rodinou, dát se dohromady a začít trénovat na tvrdém povrchu, svém nejoblíbenějším. Takže se těším na návrat."

Právě v Torontu zaútočí Djokovič na už třicátý titul série Masters 1000. Turnaj s oficiálním názvem Rogers Cup, který se tradičně hraje na střídačku v Montrealu a Torontu, dokázal devětadvacetiletý rodák z Bělehradu vyhrát již třikrát a bude pošesté v řadě nasazenou jedničkou turnaje. Djokovičova bilance na tomto turnaji je rovněž impozantní: třicet výher a pouhých šest porážek.

„Na Rogers Cup mám skvělé vzpomínky a daří se mi tu. Na to se teď zaměřím. Chci si turnaj prostě užít, hrát co nejlépe dvouhru i čtyřhru a strávit na kurtu co nejvíc času," uvedl Djokovič, který loni nestačil až ve finále na Andyho Murrayho.

V cestě za čtvrtým titulem bude muset překonat hned několik překážek. Jednou z nich by mohla být například domácí naděje a finalista letošního Wimbledonu Milos Raonic. Jejich cesta pavoukem se může zkřížit už v semifinále. „Viděli jsme Milose hrát jeho první grandslamové finále, kde prohrál ve třech těsných setech s Andym. Rozhodně je hráčem, o kterém v budoucnu uslyšíme. Hodně na sobě pracuje. V týmu má i Johna McEnroa, takže se bude zlepšovat na kurtu i mimo něj," řekl Djokovič.

Jak už je tradicí velkých šampionů, Djokovič si z brzkého vypadnutí ve Wimbledonu nic nedělá. „Všechno se děje z nějakého důvodu. Samozřejmě mě netěší, že jsem skončil v turnaji tak brzy. Na druhou stranu jsem prohru hodil další den za hlavu," tvrdí Srb. „Z porážek se naopak můžete poučit víc než z vítězství. Musel jsem se ohlédnout zpět, nejen abych zjistil, co se odehrálo v tom zápase, ale co vedlo k mým výsledkům v poslední době. Jeden špatný Wimbledon nemůže zastínit moje výsledky za posledních patnáct měsíců.“

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

40
Přidat komentář
Roger_Federer
Kde si?, Dame fotecku.
Reagovat
Frantz
A kde jsi ty, frajere, že bych ti dal jednu vých0vnou?? :-DD
Reagovat
Roger_Federer
No na centru.
Reagovat
Frantz
Tak mávej s mobilem nad hlavou
Reagovat
Roger_Federer
Nee to se nehodi.Ty zacni behat kolem centru dokola.Ja prijdu.
Reagovat
Frantz
Srabe..
Reagovat
Roger_Federer
Co to meles sraci?;), sedel jsem na centru celou dobu nez zacalo prset, na sobe presne co jsem vcera napsal..bíla polokosile, modre sortky a plazovky, semnou dalsi 2lidi.Klidne si mohl dojit.
Reagovat
Lunej..
ty jsi snad jedinej, co Fricka ještě neviděl. Já si ho užila teď až až a zase si poopravila názor.
Reagovat
Roger_Federer
Ja uz ho videl.
Ale chtel bych fotku do "alba";)
Tezko ho bude nekdo prekonavat.U me ma Frick vysokou bonitu jako celebrita.
Davno predbehl Fandinu a Igeho.
Reagovat
Roger_Federer
Pozitivne nebo negativne sis ho poopravila ;)
Reagovat
Lunej..
Pozitivum bylo jen jedno, jinak negace zůstává. Mimochodem ty jsi taky pěkně ukecany, pořád píšeš kde jsi a přitom se s nikým vidět nechceš.
Reagovat
Roger_Federer
Ja jsem myslel, ze tuto hru uz jsi pochopila.;)..
Reagovat
Lunej..
Mám na to svůj názor Hrdlicko:)
Reagovat
Roger_Federer
Vzdyt nato mas narok.;)
Reagovat
rusedski
A jak jsi ho poznala? Já ho třeba taky neviděl, resp. asi viděl, ale nepoznal a ani nevím podle čeho bych ho identifikoval. Akorát v úterý tam byl takovej pomenší mladík co vypadal tak nějak řekněme zvláštně a furt si něco fotil, tak to mě napadlo jestli nebyl on, ale fakt nevím.

Koho si troufnu říct, že jsem tak na 85% odhalil, byla ve středu Fandina :))
Reagovat
Roger_Federer
To je jednoduche, Lunejko zna osobne velke mnozstvi zdejsich uzivatelu.
Vcetne Fricka, Igeho atd..
Navic tady loni kolovala jeho fotka.
Reagovat
rusedski
Hmm, tak ta mi bohužel unikla... :/
Reagovat
Lunej..
Neprehanej, znám ty, kterým to nevadilo a přežili setkání se mnou. A moc jich není.
Reagovat
panzer.dragon
https://twitter.com/Willbomb90/status/758188840905502720
Reagovat
Roger_Federer
opet Stvanici.
Mam zajem se potkat a vyfotit z nekterymi zdejsimi "uzivately".
Fandina!!, Frick!!!!!, Ige!!!, Fulnek, Kadlec, Rafaeoli25, Frantz.
Dojedu kolem 10:45, cerveny Nisan GT-R, budu obleceny do bile kosile armani,modre sortky armani, plazovky Armani.
Kdokoliv z jmenovanych, nebojte se me oslovit.Udelame si spolecne foto.
Reagovat
Lunej..
Frick tam byl v úterý, měl na sobě to co vloni, nafotil spoustu fotek tenistek, takže nevím, jestli ho tam ještě uvidís. :) Nejsi podle popisu podobný Hrdličkovi?:D
Reagovat
Roger_Federer
Hrdlicka je amater, jenom me kopiruje.
S tim Frickem si me zklamala.Premyslim, ze to zrusim.
Reagovat
Lunej..
No metrosu tam bylo dost:) tak máš ještě jiné adepty z TP.
Reagovat
rusedski
O Fandině jsem přesvědčen, že jsem ji tam včera viděl, aspoň vše tomu nasvědčovalo:
-věk cca 60
-dlouhé černé vlasy (což sem jednou psala, že má)
-něco ťukala do tabletu (zdaleka ne každá žena v tomto věku si rozumí s počítačem, F. zjevně ano, hází sem odkazy, streamy...)
-byla tam sama, což koresponduje s tím co tu píše, že jezdí na tenis sama, že manžel se o něj nezajímá
-byla tam od rána až do pozdního odpoledne, takže evidentně věrná tenisová fanynka
-sluníčkový výraz v obličeji

No ale těžko říct...čekal jsem jestli se tu nezmíní, že tam byla, ale nějak sem poslední dobou moc nepíše...
Reagovat
Roger_Federer
Vcera tam byla.Mozna si mel stesti...;)
Reagovat
Roger_Federer
No na centru.
Reagovat
Frantz
No111111111111111111111111111111111111111111111111e nema nikdy zadny problem, vyrovnat se s cimkoliv a proto ani nerozbiji rakety, pane K0k000....pardon, K0z00000000r0h
Reagovat
Krisboy
:)))
Reagovat
smazaný uživatel
i s mladými kluky a na Premiéru
Reagovat
gigin
https://www.facebook.com/wimbledon/videos/10153962052158732/
Reagovat
Kozoroh
No1e nemá žádný problém vyrovnat se s prohrami, byť sebevíc těžkými, což jsme mohli vidět loni, kdy prohrál finále Roland Garros se Stanem, aby si pak spravil chuť triumfem ve Wimbledonu.
Jsem rád, že se moc dlouho prohrou se Samem netrápil a teď se soustřeďuje na akce na hardu - Toronto, LOH, Cinci, US Open. Klidně může všechny čtyři ovládnout. Byla by to skvělá jízda pro Djokoland :-))))
Reagovat
Marduch
Než ten letošní Wimblas, kde si nejspíš nerozehraností na trávě natloukl nos, tak mnohem horší na zkousnutí byly loňská a předloňská porážka na RG, kdy měl dost dobrou přípravu, ale protivníci načasovali formu i síly ukrutně.
No hlad by měl být vidět, tak snad to Nole nakormidluje směrem k USO, jak bude třeba ;)
Reagovat
a.magerova
"Hrál skvěle a výhru si zasloužil. Samozřejmě byl nadšený z toho, že hraje před svými fanoušky, vím, jaké to je, hrát hned po velkém juniorském výsledku na domácím turnaji. Kanaďané navíc podporují své sportovce více než Australané," přijal porážku Kyrgios.

https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/795985-kyrgiose-znicil-totalni-outsider-hraju-uz-vic-pokemony-nez-tenis-priznal-australan.html#hp-sez
Reagovat
Kozoroh
K0k0t prostě...
Reagovat
Mayo
:D:D
Reagovat
janek_da
kolikrát si na ní celý den ani nevzpomenu
Reagovat
martineq
:-D
Reagovat
a.magerova
Novináři se postaraj, aby si vzpomněl i po letech.... ;-)
Reagovat
aligo
Nevěřím
Reagovat
martineq
Proč mu tuhle větu nevěřím :-) Ale snad nelže. On nerad prohrává... i proto je momentálně TOP 1!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist