Djokovič poslal Srby do vedení, Querrey pak po boji vyrovnal

6. 4. 2013, 08:17
Aktuality 65
Čtvrtfinálový duel Davisova poháru mezi Spojenými státy a Srbskem je po pátečních výhrách týmových jedniček vyrovnaný. Srby do vedení poslal nejlepší tenista světa Novak Djokovič, domácí výběr pak ale vrátil do hry o postup Sam Querrey, který vyhrál pětisetovou bitvu s Troickým.
Novak Djokovič

Srbové sice do Spojených států přiletěli bez Janka Tipsareviče, za to se však mohli stejně jako v 1. kole v Belgii spolehnout na výkony světové jedničky Novaka Djokoviče. Ten také v úvodní dvouhře potvrdil roli favorita a díky výhře 7-6 6-2 7-5 nad domácím Johnem Isnerem přinesl do šatny první bod. 

Pětadvacetiletý Djokovič sice s o dva roky starším Isnerem poslední vzájemný duel (loni v Indian Wells) prohrál a v hale v Boise hned v úvodu ztratil servis a prohrával 1-3, první set ale ještě dokázal zachránit. Pak už v dalším průběhu jediný brejkbol odvrátil a po rovných dvou hodinách hry zvítězil 3-0 na sety. 

"Tyhle zápasy jsou velmi náročné na psychiku, protože v sázce je hodně. Hrajete za svou zemi, do hry dáváte více emocí a moc chcete získat pro Srbsko první bod. Na začátku jsem byl až příliš opatrný a proto brzy přišel ten brejk. Ale od té chvíle jsem se snažil být psychicky vyrovnaný, dobře jsem podával a myslím, že jsem podal velmi dobrý výkon," komentoval Djokovič, který v zápase udělal pouhých 10 nevynucených chyb, zatímco soupeř 37.

"Proti tomuhle chlápkovi neexistuje žádný dobrý recept," řekl zklamaný Isner. "Jak se dnes dostal z toho brejku tak mi bylo jasné, že ho to nakopne. On dokázal dobře podávat a problémy mi dělal i returny. Trefil několik parádních míčků a bohužel musím říct, že jsem si vyhrát nezasloužil," dodal téměř dvoumetrový Američan. 

Že to však Srbové i se světovou jedničkou v sestavě nebudou mít v hale na rychlém povrchu v Boise jednoduché potvrdila druhá dvouhra. V té sice Viktor Troicki vedl nad americkou jedničkou Samem Querreym trochu nečekaně 2-1 na sety, domácí hráč ale zápas otočil a výhrou 7-6 3-6 4-6 6-1 6-4 se postaral o vyrovnání.

"Ve druhém a třetím setu jsem dělal příliš mnoho chyb. Ale ve čtvrtém se mi povedl brzký brejk a najednou jsem cítil, že bych to mohl otočit. Čtvrtý a pátý set jsem zvládl parádně," komentoval Querrey. "Velmi mi pomohlo publikum a spoluhráči na lavičce," pochvaloval si atmosféru.

"Atmosféra byla skvělá, taková daviscupová," doplnil americký kapitán Courier. "Když jsme prohráli první zápas, byl na Querreym velký tlak. Ale Sam v šatně relaxoval a s tlakem se vypořádal výborně."

O velmi důležitý bod se tak bude bojovat v sobotní čtyhře. Američané nasadí nejlepší deblový pár světa bratry Boba a Mike Bryanovy, srbský kapitán Bogdan Obradovič nahlásil dvojici Nenad Zimonjič a Ilja Bozoljač. Mluví se však o tom, že Djokovič nastoupí i do čtyřhry, byť v ní příliš úspěchů neslavil. Se Zimonjičem mají v Davis Cupu bilanci 2 výher a 2 porážek.

"Když máte stav 1-1 a do hry posíláte bratry Bryanovy, máte skoro pocit, že jste ve vedení," prohlásil sebevědomý Courier.

- ČTVRTFINÁLE DAVIS CUP 2013 -
(USA - Boise/Idaho, Taco Ball Arena, tv. povrch / hala)
páteční výsledky (05. 04. 2013)

USA - Srbsko 1-1 ... po pátečních dvouhrách
Isner - Djokovič 6-7(5) 2-6 5-7
Querrey - Troicki 7-6(1) 3-6 4-6 6-1 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

65
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pěkně. Snadná výhra. Naděje ještě žije i když hooooodně malá.
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně, podle očekávání, škoda, že jim to nevyšlo jednomu aspoň. Oba nevyhrajou asi. I když Evans by si mohl vzpomenout, jak porazil Kližana i Lacka.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak on už trochu zavzpomínal včera. V 5. byl bych řek i lepší, ale udělal zbytečné chyby. Navíc Ward bude asi unavenej, ke konci už mlel s posledního.
Reagovat
smazaný uživatel
To je škoda, že alespoň Ward to neudržel, Donskoy je k poražení. V kolik hrajou zítra?
Reagovat
smazaný uživatel
Ve 14
Reagovat
smazaný uživatel
To je blbé, od 14:30 mi hraje Liverpool.
Reagovat
smazaný uživatel
Nole super, viděla jsem jen 3.set, ale asi bych zešílela, kdyby proti mně soupeř střílel jeden přímý bod za druhým, ale Novak byl trpělivý a nakonec slabší game Isnera přišel:-))
Sam-Vik- ošklivý zápas plný chyb...
Debl- Proti Bryanům podle mě není šance, ať proti nim nastoupí jakákoliv dvojice, takže ať tam Obradovič nasadí Ilju a nechá kluky (Noleho a Vika) odpočinout si...
Reagovat
smazaný uživatel
Ideální scénář, Bryanovci vyhrajou, pak Nole porazí koňskou hlavu a v poslední špíle (d)obra se zlem John rozhodne.
Reagovat
smazaný uživatel
Zlo si ty, ne Viktor:-)...to, že nehraje pohledný tenis (což nehraje ani Isner), ještě neznamená, že je zlo...
Reagovat
smazaný uživatel
Tady nejde o tenis, ale o něj samotného, on je zlo, jenom se na něho podívám, hrozný ňouma. A servis motion je taky hodně zábavný. Ale aspoň, že porazil toho Llodru ve finále Davis Cupu, to má jediné štěstí.
Reagovat
smazaný uživatel
No když se podívám na Murrayho na kurtu, taky bych ho bez přemýšlení označila za zlo...ale vím, že je mimo kurt fajn. Stejně jako je mimo kurt fajn Vik.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten je divný i mimo kurt :-) To Tipsa mimo kurt není aspoň taková špína jako na kurtu.
Reagovat
smazaný uživatel
mily obre, zahraj uz hlavne dobre! :-) Come on!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Mimo kurt je fajn, ty seš proti němu neskutečně vysazenej...ale klidně, očividně se ti to vrací.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, neskutečně trpím. Jak jsem si mohl jenom dovolit někdy říct křivého slova pri Viktorkovi? :-(((

No jo, jak vykulí ty uči, tak video hned vypínám, hrůza. Jak jsem psal dole, on vs Sam, to musela být fakt extrémní podívaná.
Reagovat
Nola
niekto tu má spadené na Srbov :D čo sa týka chovania na kurte nespomínam si na diskusiu, do ktorej by nebol vtiahnutý Tipsa...
Reagovat
smazaný uživatel
Mě teda Viktor přijde v pohodě. Mám ho i celkem rád. Pod pojmem "zlo" si vybavím spíš Gulbise nebo Janowicze. :D
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou jiné případy, s těma je aspoň sranda, Viktor je horor :-)

A nic proti Srbům, Noleho já mám rád, v DC jsem jim fandíval kdysi. I když to kvůli Djokovičovi. Jen mi nesedí ti dva, Troicki je celý čudný prostě, Tipsarevič zas chováním odpad, přitom vypadá jako v pohodě týpek.
Reagovat
Nola
ty si fandil Nolemu? ako je možné, že si presedlal na Andyho?
Reagovat
smazaný uživatel
Klidně si křivá slova vůči Viktorovi říkej, jestli ti to dělá dobře... já vím, že je mimo kurt moc fajn člověk, zábavný...a že na kurtu působí zvláštně uznávám, ale žádné "zlo" kvůli tomu není.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak když mi je odporný, tak je to logicky zlo. Navíc při srovnání s Izzym :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zlo zlouna je vlastně dobro:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nole s Isnerem - to byl super zápas, ale ty jeho esa byly snad nekonečný, jsem si říkala, že mu snad už musí dojít :D aspoň že to vykompenzoval těmi nevynucenými chybami :) myslím, že se s tím Nole porval bravurně a s gracií, Isner je nepříjemný soupeř pro každýho...
Nicméně si nemyslím, že by byla špatná volba nasadit Djoka do doubla, ač on není specialista na čtyhřu a moc ji neumí, ale nemají podle mě Srbové, co ztratit, Bryanovi jsou sice jedničky, ale neporazitelní taky nejsou, ale asi máš pravdu, nechají ho odpočívat zřejmě...
Reagovat
Pe3k
Pro všechny fanoušky Můryho. Tedy pro všechny 3 fanoušky Můry...

Andy Murray Miami 2013 HD
http://www.youtube.com/watch?v=HBJ0i1Vqka8
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, paráda. Rodolfo dělá super videa :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky. A můžu se zeptat, kdo je ten 3.? Nějak mě nikdo nenapadá.
Reagovat
smazaný uživatel
Co ten William Wallace, co pil na oslavu skotskou? :D

Jinak četl nový blog?
Reagovat
a.magerova
Kdo je ten třetí?!
Reagovat
smazaný uživatel
Jo tenhle. Ale ten tu byl napsledy někdy během UO. Tak už mi vypadnul.

Jj čet.
Reagovat
a.magerova
tomasinho, Mutademus - obědy na oslavu 2. místa, kterých jsem se zúčastnila, byly výborné, dík a už teď se těším na ty žranice až bude Andy No1 :-))
Reagovat
smazaný uživatel
To bude velkolepé, vyložené hody :-)
Reagovat
Fandina
A nezapomeňte na zelí!
Reagovat
smazaný uživatel
Zelí bylo posledně a chutnalo :-))

A co nečekat na No.1 a dát si menší oslavu už zítra? Teda pokud ráda lososa.
Reagovat
Fandina
tomasinho, jestli to bylo na mě, tak já mám ráda česká jídla a tam lososa moc nepočítám ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Tebe nikdo nezve, jsi zlá :-)))

Já taky rád české nejvíce, ale jednou za čas ryba musí být, losos je výborný.
Reagovat
a.magerova
Teda chvíli tu člověk není a málem mu zasednou místo u stolu :-/
Hele lososa máme sice dnes na večeři (ale opravdu nekecám - pečený v alobalu), ale mám ho ráda natolik, že se zítra ráda stavím.... pořád je u vás tolik sněhu jak minule?
Reagovat
Fandina
tomasinho ... omyl, jsem nejhodnější na světě, ale jen na hodné ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
No, trošičku méně, ale pořád ne a ne zmziet úplně. Raději ti půjdu naproti, aby ses mi na tom zmrzlém svinstvu nezranila :-))
Reagovat
carolyn
ty budeš slavit Andyho až bude N1??!!!!! A mě zase slibuješ něco jiné :-/ Tak se už rozhodni konečně!!
Reagovat
a.magerova
Gentleman každým coulem.... takže budu čekat jak minule - tedy stejné místo stejný čas.
Reagovat
a.magerova
Hele u tomasinha mám luxusní servis se vším všudy.... a ještě i dobré jídlo k tomu (prostě romantika)..... to musíš pochopit!!!
Reagovat
carolyn
Ok. A doufám že tomasinho ví, že není jediný, kromě jeho máš zálusk i na toho mého :-/ Jak si ho viděla nemohla jsem tě udržet!!! Si šílená :-D No jak nezměníš názor na Andyho, už k nám nepojedeš!!
Reagovat
smazaný uživatel
Neboj se, ještě pár skvostných obídků a na nikoho jiného se ani nepodívá :-))

a.magerova: Samozřejmě, stejěn jako minule. Co bych to byl za muže, kdybych na tak zrádném terénu nenabídl ženě rámě :-)))
Reagovat
a.magerova
carolyn - hele když máš doma takového fešáka, tak ho přece nemůžeš mít jen sama pro sebe (nebuď sobec!!!), to musíš pochopit ten můj zájem o něj!!!

tomasinho - už se na zítřek moc těším :-))
Reagovat
carolyn
tomasinho - pár obídků, ta Magerka tě ale stojí draho, teda :-D
Ona to stejně koulí na všechny strany, nenech se zmást, myslím že ona a Andy moc nejde dohromady, ta by tam stejně nejradši zas viděla Rožéra:-))
Reagovat
carolyn
Magerko - já si vždycky myslela že takhle šílíš jen po tenistech zde na foru, ale ty jsi v reálu úplně stejná!!! :-D Prostě vidíš chlapa a hned se stebou točí svět
Reagovat
a.magerova
carolyn: no ale slíbilas mi, že to nebudeš vytrubovat do světa.... víš přece, že za TO vlastně ani nemůžu :-/
Reagovat
carolyn
Tak promin, stejně to všichni vědí ale :-D
JAko bys to tu neznala :-*
Reagovat
a.magerova
Njn..... to tu asi roznesl někdo u koho jsem byla, protože jinak opravdu nevím :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Dokážete si to ale představit, to pokud prohrajou Srbové tak bude nejprestižnější semifinále historie USA:Kanada/Itálie :D :D Špičkový tenis, jaký Copa Davis nepamatuje :D
Reagovat
Nola
Kanada/USA väčšiu tragédiu si neviem predstaviť :D to nebude o tenise, ale o servise, fuj hnus, včera Isner žiaľ ukázal, že okrem servisu nemá iné zbrane
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám Izzyho rád, ale jen jako člověka, jeho hra je katastrofální. Amíci by už konečně měli zapracovat na komplexnosti jinak se svého hráče do TOP 10 nedočkají. Jenom servisem se zápasy nevyhrávají, zvláště v dnešní době. Djokovič nebo Nadal mají například jedny z nejhorších prvních servisů z první dvacítky, ale stejně jsou nejlepší.
Reagovat
Nola
včera mal Djoker lepšiu úspešnosť po prvom servise, samozrejme na esá vedie Isner, Djoker má variabilný servis, ktorým si kompenzuje rýchlosť, podobne ako Nadal, ak by títo dvaja vylepšili rýchlosť servisu, alebo by za nich podával Andy/Fedex pravdepodobne by nemali konkurenciu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak úspěšnost servisu nemusí nutně znamenat jak ho má suprový, záleží na tom, jaký má soupeř return a to si u Izzyho nejsem moc jistý (naposledy jsem ho viděl hrát snad na US Open) Jinak Nole má hlavně jeden z nejlepších returnů na okruhu a ty neskutečné akrobatické pózy tam by mu záviděla snad i Věra Čáslavská, taky bych se to chtěl naučit, ty slow motiony jsou suprové. :D
Reagovat
Nola
čítam dobre? Nole bude hrať štvorhru? dúfam, že k tomu nedôjde..
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.youtube.com/watch?v=8YSMxlUj9U8 tak třeba si rozpomene na své špičkové deblové výkony :D
Reagovat
smazaný uživatel
Náhodou tady si to celkem dával, ale zase mu to pokazil Andy. :D

http://www.youtube.com/watch?v=r1SafhJE_5o
Reagovat
Fandina
Pokud nastoupí Nole, tak je větší šance na výhru.
Reagovat
smazaný uživatel
UE: 82-62 To musela být paráda. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už jenom představa těch 2 na kurtu proti sobě je hrozivá, zápas, který bych si nepustil fakt asi nikdy.
Reagovat
Nola
fakticky boli obaja tragickí:D , Troicki neudržal vedenie 2:1,ani jeden sa žiaľ nemá čím chváliť, vyhral ten šťastnejší...
Reagovat
smazaný uživatel
Koukal si na ty Anglány? Hodně smolný prohry. Aspoň jeden bod si zasloužili.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj přesně tak sem si představoval, že to bude vypadat. Vyhraje ten kdo bude míň tragickej. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo a to v semifinále přijdou na řadu zřejmě další chuťovky, obzvlášť duel mezi Kvérym a Raoničem bude perlou mezi zápasy, Sněhurkou mezi trpaslíky, růží mezí trny, na které budem ještě dlouho vzpomínat a jednou staří na pohovce říkat vnukovi na klíně se slzami v očích, jaké skvělé duely jsme zažili v tom třináctým roce.
Reagovat
smazaný uživatel
Nekoukal jsem, je to škoda, kdyby ten jeden bod dali, měli by šanci, protože debla by měli vyhrát, tam mají sílu i bez Rosse Hutchinse, Fleming a Jonny Marray bude taky dobrá dvojka. Fakt škoda takhle těsně oba zápasy. Teď už to je asi ztracené no.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist