Djokovič přehrál Melzera, druhé semifinále v Halle bude ryze německé

12. 6. 2009, 21:03
Aktuality 0
Srbský tenista Novak Djokovič nezopakoval trápení z předcházejícího kola proti Florentu Serrovi a snadno vyřadil Jurgena Melzera. Mezi nejlepšími čtyřmi ho čeká překvapení turnaje Olivier Rochus. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Němci Kohlschreiber a Haas.
Novak Djokovič

Německá jednička Philipp Kohlschreiber je pouhý jeden krok od postupu do finále, když mezi nejlepšími osmi zdolal svého krajana Andrease Becka 3-6, 6-3, 6-3. 25letý Kohlschreiber nasázel 17 es, proměnil tři z pěti breakbolů a po téměř dvou hodinách se radoval z postupu mezi nejlepší čtyři.

„Je to velká úleva. Během první hodiny to nevypadalo, že bych mohl vyhrát. Nenašel jsem správný rytmus. On (Beck) začal velmi dobře servírovat, hrál rychlé balony ze základní čáry a pro mě to nebylo snadné. Pokud se snažíte najít rytmus a poté začnete hrát lépe a lépe, je radost ještě větší,“ dodal po utkání spokojený Kohlschreiber, kterého zde loni ve finále porazil Roger Federer.

Aktuální světová čtyřiadvacítka hraje zřejmě nejlepší tenis své kariéry, když minulý týden přešel přes Novaka Djokoviče až do čtvrtého kola Roland Garros. V boji o finále čeká 25letého hráče další Němec – Tommy Haas. Ten si poradil s na divokou kartu hrajícím Mischou Zverevem 7-6 a 6-2. Zatím jediný vzájemný zápas obou tenistů vyhrál loni ve druhém kole právě zde v Halle Philipp Kohlschreiber, který uspěl až po třísetové bitvě zakončené tie-breakem.

V dobrých výsledcích pokračuje i kvalifikant Olivier Rochus, který si poradil ve třech setech s Benjaminem Beckerem. Jen 167cm vysoký Belgičan proměnil tři z osmi breakbolů, zatímco jeho německý soupeř si nevypracoval ani jeden, a po více než dvou hodinách se radoval z postupu do semifinále.

Tam ho čeká světová čtyřka Novak Djokovič, který si bez větších potíží poradil s turnajovou sedmičkou Jurgenem Melzerem. Zajímavá je potom vzájemná bilance Djokoviče a 28letého Belgičana. Srbský favorit totiž ze dvou vzájemných měření sil v roce 2005 odcházel vždy jako poražený.

„Bude zajímavé hrát proti němu (Rochusovi) znovu. Na trávě hraje velmi dobře a prezentuje se dobrým pohybem. Proti Melzerovi jsem měl pod kontrolou většinu zápasu. Možná jsem papírovým favoritem na vítězství tohoto turnaje, ale ostatní hráči se prezentují také výborným tenisem a nechci se dostávat pod příliš velký tlak,“ dodal po vítězném čtvrtfinále 22letý Djoker.

Výsledky - Halle (tráva, dotace 750.000 eur):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Djokovič (2-Srbsko) - Melzer (7-Rakousko) 6-1, 6-4
Kohlschreiber - Beck (oba Německo) 3-6, 6-3, 6-3
O. Rochus (Belgie) - Becker (Německo) 6-7, 6-3, 6-3
Haas - Zverev (oba Německo) 7-6, 6-2

TenisPortal.cz, Adam Bárta

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist