Djokovič s Gómezem na Mallorce postoupili do finále. O titul ale kvůli zranění Španěla hrát nebudou

24. 6. 2021, 23:32
Aktuality 4
Obhájce titulu Novak Djokovič měl blízko k tomu, aby mohl přijet do Wimbledonu jako čerstvý vítěz ve čtyřhře. Na trávě na Mallorce, kde absolvuje neobvyklou generálku na tenisový grandslam v All England Clubu, se dostal spolu s domácím Carlosem Gómezem do finále, kvůli zranění kotníku španělského partnera ale nakonec do utkání o titul nenastoupí.
Novak Djokovič

Djokovič a Gómez coby držitelé divoké karty dnes vyhráli třetí zápas. Třetí nasazené Olivera Maracha a Ajsáma Kúrešího porazili 6-3 7-6. "Nemyslím, že jsme čekali, že se dostaneme do finále," přiznal jeden z nejlepších tenistů historie Djokovič.

Čtyřiatřicetiletý Srb má z okruhu ATP již 84 trofejí ze singlu, ze čtyřhry zatím jedinou. Před 11 lety v Queen’s Clubu dominoval s Izraelcem Jonathanem Erlichem. Jeho parťák Gómez je nováčkem. "Zatím nám to úžasně vychází. Dobře returnujeme, servírujeme a solidně hrajeme i na síti. Jsme nadšení," řekl Djokovič ještě před odstoupením.

Ve Wimbledonu bude útočit na šestý singlový titul. Pokud jej získá, 20. trofejí z grandslamů se vyrovná Rogeru Federerovi a Rafaelu Nadalovi. Španělský specialista na antuku travnatý grandslam vynechá. All England Club ožije po loňském zrušení turnaje kvůli covidu od pondělka.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
Mayo
Novak Djokovic hľadá súpera aj vo štvorhre. smile
Reagovat
sojka1
tak ja spis vidim, ze kdyz se nema o koho oprit, tak hned konci... ;-)
Reagovat
NoletheBest
škoda Antone Pavloviči, odstoupit před finále? Rafa mohl vidět skvělýho deblíka skoro přímo doma smile
Reagovat
Usm
Ono na jejich zápasy chodilo poměrně dost lidí, a co si budeme povídat, kdyby tam Djokovič nehrál, tak moc lidí na tu čtyřhru nepřijde. A ze záznamu bylo vidět, že Djokovič zahrál i párkrát dobře na síti:)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist