Djokovič se kvůli únavě odhlásil z Masters v Madridu

27. 4. 2015, 23:59
Aktuality 8
Novak Djokovič na čtvrtý titul ze čtvrtého letošního turnaje série Masters 1000 nezaútočí. Nejlepší tenista současnosti se kvůli únavě odhlásil z Madridu, kde se světová špička sejde příští týden.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Novak Djokovič se letos představil na osmi turnajích, na nich odehrál 33 zápasů a z toho pouze dva prohrál (s Karlovičem a Federerem). Tituly si odvezl z Australian Open i ze všech letošních turnajů série Masters 1000 z Indian Wells, Miami a Monte Carla, což se mu povedlo jako prvnímu tenistovi v historii.

Na další trofej měl sedmadvacetiletý Srb zaútočit příští týden v Madridu, už sedmnáct zápasů neporažený rodák z Bělehradu se ale ze španělské metropole odhlásil. Podle deníku Marca se otec půlročního sny a Stefana omluvil kvůli únavě. 

"Je vyčerpaný z probíhající sezony a rozhodl se odlehčit svému programu," píší ve španělských médiích.

Djokovič je suverénní světovou jedničkou. Na kontě má 13.845 bodů a má rekordní náskok 5460 bodů na druhého Federera. Navíc se nemusí obávat ztráty bodů, neboť loni v Madridu nestartoval kvůli problémům se zápěstím. V roce 2011 turnaj v hlavním městě Španělska vyhrál, naopak při své poslední účasti před dvěma lety skončil už ve druhém kole na raketě Bulhara Dimitrova.

Djokovič letos touží po zkompletování kariérního grandslamu, k čemuž potřebuje trofej z French Open. Loni v pařížském finále podlehl nyní již devítinásobnému šampionovi Rafaelu Nadalovi, nicméně v této sezoně má vzhledem ke své výborné formě a naopak slabší formě Španěla asi největší šanci titul z Paříže dobýt. 

Před Roland Garros by se Djokovič měl představit už jen od 10. května na Masters v Římě, kde v loňském finále zdolal Rafaela Nadala.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
a.magerova
No koukám, že jsem 100 let za opicema :-/

http://tn.nova.cz/clanek/fenomenem-cinskych-pohrbu-jsou-tancici-stripterky-video.html
Reagovat
smazaný uživatel
Už ve finále a po finále v MC šlo vidět na fotkách a záběrech jak je Nole vyčerpaný. Logický tah je vynechat Madrid kde stejně nic neobhajuje.

Hlavní cíl je French Open. To jsou zase Masters. Nole vynechá Madrid, Roger vynechá Řím. Potkají se až na FO zase všichni hoši :)
Reagovat
SwissMaestro
Nedivím se. Jestli ho nemají rádi v IW a Miami tak v Madridu to je pak pekelnej hate :D
Reagovat
Kozoroh
Že diváci v IW fandili víc Fedexovi než Djokerovi ještě neznamená, že Djoka nemusí.
Reagovat
smazaný uživatel
Jim tu modrou antuku asi nikdy nezapomene .. a já se mu nedivím.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to by mohl Tomáš letos konečně něco vyhrát, ne? :D
Reagovat
Chrenda
Bohužel Tom své šance neumí využít, to předvedl už hodně krát. Moc šancí tomu nedávám.
Reagovat
Kozoroh
Těch čekatelů na titul je víc...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist