Djokovič šlape jako hodinky. Del Potro smetl Söderlinga

28. 3. 2011, 09:04
Aktuality 13
ATP MIAMI - Jako v letech 2004 až 2007 dominoval Roger Federer nebo na antukových dvorcích válí Rafael Nadal, vládne letošní sezoně suverén Novak Djokovič. Na okruhu ATP totiž vyhrál celkově už 20. utkání bez jediné porážky. Naposledy Američana Blakea zničil za pouhých 52 minut a v Miami během dvou kol ztratil jen tři gamy. První výhru nad soupeřem z top 10 si po zranění připsal Del Potro, když zametl se Söderlingem.
Novak Djokovič

Novaka Djokoviče prý nakopl loňský triumf v Davis Cupu. Jak by ne, když od té doby neprohrál. Včetně týmové soutěže mužů a Hopman Cupu má na kontě už 25 vítězných zápasů v řadě. Letos získal tituly na Australian Open, v Dubaji a na Masters 1000 v Indian Wells. V Kalifornii si během dvou dnů připsal skalpy Federera i Nadala a posunul se na post světové dvojky. 

Svou fantastickou formu si přivezl i na Floridu. Během dvou kol s kurtu sfoukl Istomina i Jamese Blakea, kterého za 52 minut deklasoval 6-2 6-0. Z posledních osmi zápasů už pěti soupeřům daroval nepopulárního 'kanára'. 

Čtyřiadvacetiletý Srb v tomto roce zvítězil už v 20. zápase na turnaji ATP, čímž vylepšil nejlepší start do sezony od roku 1986, kdy Ivan Lendl vyhrál úvodních 25 utkání. "Hraju teď nejlepší tenis v mém životě," září spokojeností Djokovič.

Nyní se svého rozjetého krajana obává Viktor Troicki, který loni ve finále Davis Cupu v pátém zápae rozhodl o triumfu své země. V Miami sice zdolal nebezpečného Američana Sama Querreyho, s kamarádem Djokovičem však letos odehrál tři sety a získal v nich celkem jen tři hry. 

Juan Martin Del Potro poprvé od loňské operace zápěstí, kvůli kterému přišel prakticky o celou sezonu, vyhrál zápas nad hráčem první světové desítky. Dvaadvacetiletý Argentinec z posledních čtyř turnajů získal titul v Delray Beach a byl třikrát v semifinále. Pokaždé v něm prohrál se soupeřem top 10 (Verdaskem, Roddickem a Nadalem). 

V Miami se vítěz předloňského US Open ale dočkal i výhry nad světovou čtyřkou Robinem Söderlingem. Švédovi, který v posledních dnech laboroval s nemocí a blíže nespecifikovaným zraněním nohy, nenabídl jediný brejkbol a vyhrál hladce 6-3 6-2. Nyní ho čeká Američan Mardy Fish.

- ATP MASTERS 1000 MIAMI -
(USA / Florida, tv. povrch, 4.500.000 dolarů)
nedělní výsledky (27. 03. 2011)

Dvouhra - 3. kolo:
Djokovič (2-Srb.) - Blake (USA) 6-2 6-0
Del Potro (Arg.) - Söderling (4-Švéd.) 6-3 6-2
Ferrer (6-Šp.) - Devvarman (Ind.) 6-4 6-2
Fish (14-USA) - Gasquet (17-Fr.) 6-4 6-3
Troicki (16-Srb.) - Querrey (19-USA) 7-6(5) 3-6 7-5
Granollers (Šp.) - Llodra (23-Fr.) 7-5 3-6 7-5
Isner (30-USA) - Bogomolov (USA) 6-2 7-6(4)
Anderson (JAR) - Andujar (Šp.) 6-2 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
turnaj vyhraje Del Potro
Reagovat
smazaný uživatel
03.12.2010 00:10

pro Armstrong:
mas pravdu, Španela podporovat asi neni třeba-je čislo 1 a pravdepodobne jim neaky čas ješte bude !( pokud jej nekdo sesadi? počítejte s Novak Djokovič )
Reagovat
smazaný uživatel
Djoker ma letos paradne naslapnuto:), snad mu tahle forma vydrzi co nejdyl...
Reagovat
Mistr
Já jsem zvědavý na antuku a jeho jarní dýchací problémy. To by byla ohromná škoda, kdyby ho to limitovalo
Reagovat
Pe3k
Zápas jsem viděl celý a musím říct, že to bylo zatím nejlepší vystoupení, které JMDP tento rok předvedl. Poslední míč prvního setu byl opravdu parádní. Robin sice nehrál své maximum, ale to nijak nesráží výkod Del Potra. Snad se dostane co nejdále.

Djokera ani nemá cenu komentovat. Je to rozjetá mašina, kterou jen tak něco nezastaví. Ikdyž tento pomalý povrch může ve finále více sedět Nadalovi, který snad prohraje v semifinále s Federerem.
Reagovat
smazaný uživatel
Z Del Potra mám obrovskou radost, tenisově teď určitě patří mezi top10 hráčů na okruhu. Podle mě v Miami uhraje zase SF jako v IW. Já si myslím, že v SF budou zase ti čtyři jako v IW.

Djoker teď hraje tenis z jiné planety. Vyhrávat ale nemůže pořád (alespoň doufám). No a třeba Del Potro v SF by ho potrápit mohl.
Reagovat
Mistr
Ten proměněný setball byl fakt parádní.
http://www.youtube.com/watch?v=xAZJQXH3xH4
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, to byla paráda! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Říci, že Soderling "nehrál své maximum", to je obrovský eufemismus. Soderling hrál ve skkutečnosti hrozně, například z bekhendu dělal jednu chybu za druhou a vůbec neudržel míč ve výměnách. Del Potro ale hrál slušně, zejména výborně podával.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to nádhera co ten kluk předvádí...!!!
Reagovat
Teo
Del Potro? Souhlasím:o)
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
samozrejme ze myslim Mardyho Fishe.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist