Djokovič v 15. duelu s Čiličem poprvé prohrál a může být sesazen z trůnu

4. 11. 2016, 18:40
Aktuality 171
ATP PAŘÍŽ - Trojnásobný obhájce titulu Novak Djokovič ve čtvrtfinále turnaje Masters 1000 v Paříži podlehl Marinu Čiličovi, s nímž prohrál poprvé až v 15. vzájemném střetnutí, a může přijít o post světové jedničky. Šanci sesadit srbského tenistu má Brit Andy Murray, který v Paříži potřebuje postoupit do finále.
Novak Djokovič

Novak Djokovič letos v Paříži zkompletoval sbírku grandslamových titulů. Od triumfu na Roland Garros se mu ale přestalo dařit a právě v Paříži může jeho trápení vyvrcholit pádem z trůnu pro nejlepšího tenistu světa.

Za posledních pět měsíců devětadvacetiletý Srb odehrál i vinou problémů s loktem a zápěstím jen šest turnajů a podle představ se mu povedl pouze jeden z nich, když v červenci vyhrál Masters v Torontu. Z ostatních akcí odjel 's nepořízenou': ve Wimbledonu vypadl už ve 3. kole s Querreym, na olympiádě v Riu nestačil v 1. kole na Del Potra, na US Open prohrál finále s Wawrinkou, v Šanghaji skončil v semifinále na Bautistovi a dnes na Masters 1000 v Paříži ztroskotal ve čtvrtfinále na Marinu Čiličovi.

Statistiky zápasu
Djokovič - Čilič
3 esa 8
2 dvojchyby 2
61 % 1. podání 'in' 61 %
70 % úsp. 1. podání 74 %
46 % úsp. 2. podání 50 %
15 winnery 27
28 nevyn. chyby 36
10/14 hra na síti 10/13
2/5 brejkboly 3/8
čas: 1:44

Přitom Djokovič byl navzdory své slabší formě a naopak skvělé formě soupeře favoritem. V pařížské hale Bercy trojnásobný obhájce titulu a čtyřnásobný šampion neprohrál 17 zápasů v řadě a s Chorvatem vyhrál všech 14 vzájemných utkání. Dnes se však přesvědčil, že žádná série netrvá věčně. 

Zatímco Djokovič dělal spoustu zbytečných chyb, sebevědomím nabytý Čilič skvěle servíroval a byl lepším hráčem na kurtu. V prvním setu sice nepotvrdil brejk na 2-0 a za stavu 3-3 musel odvracet brejkbol, ale poradil si s ním a v desáté hře druhým brejkem dějství ukončil. V druhé sadě u se srbskému tenistovi podařil brejk na 5-4 a sahal po třetím setu, jenže následně zaváhal při svém podání. Za stavu 5-6 a 15-40 ještě Djokovič zlikvidoval dvěma winnery dva mečboly, ale tie-break se mu vůbec nepovedl a prohrál 4-6 6-7.



Dvanáctinásobný grandslamový šampion Djokovič tak v pondělí může poprvé od července 2014 přijít o post světové jedničky. V čele žebříčku v minulosti figuroval také v letech 2011-2012 a 2012-2013. Přitom ještě po triumfu na French Open měl na druhého Andyho Murrayho náskok více než osm tisíc bodů.

A právě sedmnáct zápasů neporažený Brit ho za tři dny může sesadit (jistotu by získal už zítra). Po dnešním skalpu Tomáš Berdycha k tomu potřebuje vyhrát už 'jen' zítřejší semifinále proti Milosi Raonicovi (h2h 8-3). Pokud se mu to povede, stane se 26. světovou jedničkou od roku 1973. V 29 letech by byl druhým nejstarším nováčkem v čele, starší byl jen třicetiletý John Newcombe (3. června 1974). A vytvořil by rekord v době, která uplynula od jeho prvního posunu na druhé místo (17. srpna 2009) do chvíle, kdy se dostal na samotný vrchol.

Marin ČiličOsmadvacetiletý Čilič, jenž minulý týden získal titul v Basileji a postupem do pařížského čtvrtfinále si zajistil účast na Turnaji mistrů, dnes porazil poprvé na patnáctý pokus nejen Djokoviče, ale na devátý pokus získal i premiérový skalp světové jedničky.

V semifinále se osm zápasů neporažený Čilič utká s Američanem Johnem Isnerem, s nímž vyhrál všech šest vzájemných zápasů. Isner dnes vyhrál bitvu s krajanem Jackem Sockem.

• ATP MASTERS 1000 PAŘÍŽ •
Francie, tv. povrch / hala, 4.300.755 dolarů
páteční výsledky (04. 11. 2016)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Murray (2-Brit.) - Berdych (8-ČR) 7-6(9) 7-5
Čilič (9-Chorv.) - Djokovič (1-Srb.) 6-4 7-6(2)
Raonic (4-Kan.) - Tsonga (11-Fr.) 6-2 7-6(4)
Isner (USA) - Sock (USA) 7-6(6) 4-6 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

171
Přidat komentář
smazaný uživatel
Chybi mi Rafa..aj Roger :-((((((((((
Reagovat
baggik
Tak se Novakovi nedari no, nikdo nevyhrava vecne. To ma mistni stado prasat urcite radost.
Reagovat
Mayo
+1
Reagovat
Mayo
Je to ako píšeš. Aj Montreal diktoval a v noci dostal 10.
Reagovat
smazaný uživatel
tak dlouho jsem cekala, kdo Djokovice porazi (rozumej, kdy ho konecne klepne Fedex) az me najednou tech 10 ci kolik porazek vubec nebere.. Ani jsem poradne nevychutnala pocteni, ze si Mimozemstan rozerval skafandr s Agutem.. A ted skvely Marin (nevidela jsem) paradne prekroci vlastni stin, ovsem zase - proc ten lauf vede pres 1111? Bratrovrazda a Jackem byla zrejme malo. Takze Andy v klicovkach sfoukne sokujicne vyborneho Berdu. A ted obetnim berankem dejin musi byt Milos, sotva se zvedne z prachu. U me zadne nadseni, vypoustim zapasy, zadna radost, chybi mi Velka ctyrka nejak, ztracim motivaci.. Jsem vyhorela!! :-)
Reagovat
Mayo
Omg
Reagovat
a.magerova
Miloš je vždy U TOHO NĚČEHO SPECIÁLNÍHO, teda pokud nepřekazí dnes... :-))

https://www.youtube.com/watch?v=tz-t69wopTY
Reagovat
smazaný uživatel
Milos je uz od pohledu fajnsmekr.. :-) Ale fakt to na me pri podzimu zase tezce pada! A ty si prijdes s videem... Trinact let od prvniho! Clovek jen tise zasne. Od podrazek bot pres vyplet az ke kloubum.. Zvlast, kdyz si takhle zasne po nekolikrat trinact.. :-)))
Reagovat
steve79
Berďa si to prohrál jinde. Velké turnaje Monte Carlo, Řím, Halle a Cincinatti, tak tam se mu vůbec nedařilo.
Reagovat
cheeky
v článku je špatně. Správně je sebevědomím nabitý.

nabyté (získané) sebevědomí, ale nabitý (plný) sebevědomím.
Reagovat
letityfanousek
Podle http://live-tennis.eu/en/atp-live-ranking by už měl být jednička, teda jestli to dobře čtu (o 5 bodů). Za svou cílevědomou práci si to zaslouží.
Reagovat
Bob
Stejně tě mám rád Novaku a vždycky budu :) Nejsem jako gigin, slaboch
Reagovat
Nola
zvlastne, prave vdaka giginovi som sa tu registrovala... vdaka gigin, tot vsjo.. 3 roky nazad som citala iba diskusiu....suhlas nikdy neopustim Novaka
Reagovat
smazaný uživatel
a tim pádlem nemužé ject na turnaj mistru kde hrajou fakt jen ty nejlepšý z nejlepšých ale bojoval jako lev v bušy to zasjo ale byloto furd prd platný asy bojoval málo anebo nemá asy dobrou formu prostě tam ne jede a bude seděd doma
Reagovat
VlS
hodně dobrej zápas, ale není to nic platný. V rozhodujících chvílích to v hlavě prostě neustál, v obou setech. A s tím těžko něco dělat. I když s Andym hrála i síť, k TB 1. setu není co dodat a k 11. a 12 gamu druhýho setu taky ne. V rozhodujícím momentu se srdce skrčí do kouta a je zle.
Reagovat
Marduch
tak tak, tam už to není o tenisu jako takovém, nýbrž o stabilitě, víře v sebe a tím pádem o vnitřní nepohnutelnosti, nadhledu...
Reagovat
d@ve
Mně to někdy připadá, že to Andy dělá schválně. Že Tomáše nechá namlsat a pak ho takhle potupí. Viz ten TB a konec 2.setu. Chodí tam jak ponocnej a pak se najednou probudí a zabere. :)
Reagovat
Kytka
Spíš to Tomáš zazdí. Je to u něj psychika. To nevím co s tím Ivaniševič udělá. Když byl v létě s Ivaniševičem rozhovor, říkal, že Tomáš především potřebuje vylepšit servis, zejména první in a za druhé, že má údery, má dobrou hru a je to u něj s těmi lepšími hlavně o hlavě a je třeba zlepšit psychiku. Je vidět, že na prvním bodu se zapracovalo, ten druhý, to je stále stejné. To nevím, co bude Ivaniševič dělat s Tomovou hlavou.
Reagovat
VlS
Tak na tohle znát recept, tak jsem bohatej. Zájemci by stáli frontu kolem rovníku :-)
Reagovat
Kytka
Měl se přidat a před turnajem se taky sejít s dalajlámou a pomeditovat.
Reagovat
Marduch
Taky cesta, ale potřebuješ k tomu minimálně několik let.
Reagovat
Kytka
A ty už Tom nemá.
Reagovat
Kytka
No tak to je rozdíl mezi zatím dvojkou a momentálně jedenáctkou.
Reagovat
Lina
To snad není možné, jak Tom nezvládá důležité momenty a čím je starší, tím je to horší. Měl by mít lístek s textem, Murray je jen obyčejný člověk a ne strašák.
Reagovat
Kytka
Třeba takový notýsek zavede, asi by to chtělo.
Reagovat
Marduch
Prosimtě kdo by se chtěl v jeho případě tahat s takovou biblí?
Reagovat
Kytka
Tom by opotřeboval jediné, vyměnit hlavu za nějakou lepší,
Reagovat
FulnekUltras
nebo aspoň vnitřek hlavy ;)
Reagovat
Kytka
Pravda vnitřek by stačil. Pohlednou ji má, ale ten obsah.
Reagovat
d@ve
To byla asi poslední šance.. :/
Reagovat
smazaný uživatel
to neni normární
Reagovat
Kytka
A je to v pytli, jako ženská
Reagovat
Dobry-den
Tu du du dum...
Reagovat
Bloody13
:D :D Konec už tohle! :(
Reagovat
Marduch
tyvole to sou nervy todleto. Ještě že to nevidim.
Reagovat
Kytka
Jóó, ještě to nazabalil.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak co..
Reagovat
Bloody13
Třeba se Thiem zraní a Thomas nastoupí na TM místo něj :)
Reagovat
Kytka
Leda tak, jako náhradník tam asi nepojede, to by pro něj bylo smutné a asi to ani nemá smysl.
Reagovat
Bloody13
Na to by se nesnížil. To radši pojede na dovču a pak se pomalu připravovat na další sezónu.
Reagovat
Fandina
to by šlo, čisá hra na podání, ale jestli už není pozdě Berďulko, 3:4 teď brejk prosím, jinak je amen
Reagovat
smazaný uživatel
hm 0:30....
Reagovat
smazaný uživatel
to už neotočí, ten 1.set tak to nezahodí ani ve WTA
Reagovat
Kytka
Huráá, kanár to nebude.
Reagovat
Fandina
nebude, hip hip hurá
Reagovat
Marduch
Ať se kouká sebrat, vzít si MTK, já vim že se to jako nedělá ale pro jednou jakože v zájmu celku jako myslim ČR;) Pořád je to o jeden podělanej break. Tome zab tu Můru!
Reagovat
Kytka
Druhý game. Safra, je to jen jeden break, to se dá ještě zkusit.
Reagovat
smazaný uživatel
Konec, Londýne zbohem
Reagovat
smazaný uživatel
Vítejte Maledivy,nazdar
Reagovat
Fandina
Berďo, ještě je čas. Nevzdávej to, pojď!!!
Reagovat
babolat.cz
hrůza...
Reagovat
VlS
Asi je po zápasu
Reagovat
mahycek
S prominutím, je to vůl, nemá na to, na top 3 -4 před ním. Myslím, jak byla ta čtyřka. To je na léčení 6-1 a prohrár ???? Já vím stane se to i větším, i Fed prohrál podobně s Tsongou, ale tohle u tomáše je nemoc nevylěčitelná. Co myslíte, 3 set ? Ani náhodou.
Reagovat
Marduch
Z 6:1 v TB? Další hlubokej zářez do Tomova sebe/podvědomí. A že jich už bylo. Bude rád, když ve druhým uhraje 2 gemy.
Reagovat
VlS
prohrá TB u chlapů je fakt na pováženou. Možná bys Tome moh zkusit nechat jednou Ester doma.
Reagovat
smazaný uživatel
to jsem myslel,že je možné jen u holek!?
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo viděl v prvním setu Murrayho, musí pochopit, proč píšu RIP Tennis? To bylo jako co?
Reagovat
Davor1
Ja neviem, ale kto hrá v súčasnosti lepší tenis? Dobre, raz za rok Wawrinka, to je na nr1 trochu málo nie? Alebo tam má byť do konca kariéry Djokovič, ktorý je v podstate trochu lepšou Murrayho verziou?
Reagovat
smazaný uživatel
No Djokovič by tam měl být. Vyhrál dva grandslamy, Murray jeden, vyhrál čtyři tisícovky, Murray dvě. Ano, Andy vyhrál olympiádu ale na druhou stranu to je natolik specifická akce, na kterou navíc člověk nemá reparát, že se dá těžko porovnávat s nějakou jinou. Grandslamy jsou čtyři, takže po jednom nezdaru může člověk mít ještě tři šanci to napravit, na tisíckách dokonce osm.

Mně prostě dojde, že spíš než svojí dominancí (a v posledním desetiletí byli vždy jedničkou hráči, kteří si to vybojovali tvrdě), se tam dostal souhrou okolností. Andy měl dominantní podzim, na klíčových turnajích, které ho katapultovaly na post jedničky měl následující soupeře: nejtěžším soupeřem v Pekingu průměrný Dimitrov, nejtěžším soupeřem v Šanghaji asi Bautista Agut, ve Vídni letos podprůměrný Tsonga. On nečelil při své cestě prakticky žádnému hráči TOP 10. Vlastně od olympiády porazil jediného hráče TOP 10!! Vždyť to je srandovní v podstatě.
Reagovat
smazaný uživatel
Prostě Fedex, Nadal vypustili podzim, Wawrinka je od vítězství na US Open v hibernaci, Monfils prakticky nehraje, Thiem a Raonic jsou v totálním herním útlumu, došel jim dech po náročné sezoně (i když Rao se trochu zvedá). Takže Andy má tu jedničku v podstatě za vytrvalost. :)) Ale dost. To je můj poslendí haterský příspěvek ohledně Murrayho. Odteď už nic víc nenapíšu k tomuto. Abych nezfrickovatěl.
Reagovat
Mayo
Djokovic je možno od pondelka číslo 2 uz sa s tým zmier. Bohužiaľ Roger uz tam nikdy nebude ako ta naj jednotka aká bola v tenise. Aj tak je to jedno, kto je kde.
Reagovat
smazaný uživatel
V momentě, kdy člověku je jedno, kdo je kde na žebříčku, to nemusí vůbec sledovat, Majko. ;)
Reagovat
Mayo
Venco, Noje bude asi dvojkou a nic s tým nenarobíme, co uz no, zivot ide ďalej, netráp sa tolko (: Navyše on sa tam vráti v novej sezóne a zase budeš najšťastnejší clovek (;
Reagovat
Mayo
Murray hra tragicky.
Reagovat
smazaný uživatel
A tohle má být no.1, jak ve WTA tak v ATP budou jedničky hráč a hráčka co nedokáží zaúčotit, Kerber občas tak jednou dvakrát za set, ale Můra to je hrůza to je nuda jak při show Tracey Ullman
Reagovat
Fandina
Kdybych to neviděla, tak tomu neuvěřim, ach jo.
Reagovat
d@ve
Tak to neuvěřitelně selhal.. A teď bude zralej na kanára.. :/
Reagovat
smazaný uživatel
Totálně zahozený set, tohle Tomáě doje..l
Reagovat
tommr
Tomáš je opravdu tragéd. Vede v TB 6:1 a nakonec ho stejně prohraje. Ta jeho neschopnost zahrát v klíčovejch momentech proti top-hráčům je už ostudná ... :(
Reagovat
FulnekUltras
bohužel to už dávno není náhoda
Reagovat
Kytka
Přesně. Opakuje se situace jako z posledního zápasu s Djokovičem. Snad to teď nebude 1:6. Jemu hlavu asi nesrovná nikdo. Tohle bylo přesně - ach ta hlava.
Reagovat
Kytka
Jen aby to bylo aspoň 1:6 chjo.
Reagovat
d@ve
Je to snad ještě větší potopa než kdyby prohrál 1.set 4:6.. :(
Reagovat
Mayo
Nech je uz Aussie, tieto haly to je katastrofa
Reagovat
FulnekUltras
Starýmu Brůnovi se už pěkně klepalo topůrko...
Reagovat
Mayo
To je tragédia tenis
Reagovat
darek.vrana
Ach jo, tak tohle se nevidí...
Reagovat
Frick
Ydyot!
Reagovat
Marduch
si děláš kozy ne???
Reagovat
Bloody13
7 setbolů a Tomáš je nevyužije! No ty krávo! :D
Reagovat
Mayo
Priyebany Murray, hra slabo a neschopný zatlačiť, len si pinka Omg
Reagovat
Marduch
Úderová jistota je na jeho straně, neni důvod honit Toma po rozích.
Reagovat
smazaný uživatel
ale vcelkově vzato je docela dobře že novák zAS pro hrál aspon seto krapýtek vymete berdych nato očivydně má aje docela vočivydně ve formně zas
Reagovat
Dobry-den
Berďulka to na ryternu těžce nedává. S takovouhle nemá sebemenší šanci vyhrát.
Reagovat
Fandina
JJ některé chyby ho hodně mrzí naštěstí zatím dává na podání a Andy na returnu také ne. Berďulko pojď!!!
Reagovat
PetaM
A jak to dává na returnu Fucker, když je to 6:6? Asi taky nic moc.
Reagovat
Dobry-den
Hrozný, co? Budoucí světová jednička a neumí ryternovat
Reagovat
PetaM
Snad nic budoucího nebude :D
Reagovat
Dobry-den
No, kéž by. Ale nevidím v pavouku nikoho, kdo by jej mohl ohrozit
Reagovat
smazaný uživatel
ale vcelkově vzato nadál taky neni buhvýjakej ranbo ale toje asy tim že sy nikdá nic pozityvního nepých a todle mu slouží kecti
Reagovat
FulnekUltras
podržet Slovany a vytřít zrak všem předposraným malověrňáčkům... ;)
Reagovat
FulnekUltras
se slovanskou ovčí hlavou to ale půjde těžko
Reagovat
marsden
Můra světová jednička, horor sen se oživuje. Slovy Aggasiho největší čů--k na okruhu byl Connors, z hrajících je to asi Můra.
Reagovat
HECIS
A proc? :)
Reagovat
D@nny
protoze je to kvetakova hlava:D
Reagovat
darek.vrana
Ten servis mu teda Goran fakt zlepšil, teď už o tom není pochyb. Je tam mnohem větší švih a Murray, který s ním dřív neměl žádný problém, mu ho teď nedokáže returnovat.
Reagovat
smazaný uživatel
notojo švyh má pořádnej akorád si ktomu musel dopomáhad pýchánim přece toste už zapomněly
Reagovat
darek.vrana
Teď jsem mluvil o Berdychovi.:)
Reagovat
smazaný uživatel
notak toje něco jinýho berdyh má taky dobrí švyh ale kapku mu narost pupek ato by ho mo hlo vomezovad vpohibu tenis je taky trochu vo tý gimnastyce a pohyblyvosti celkově vzato
Reagovat
Fandina
:-)) já pořád koho že píchá
Reagovat
smazaný uživatel
takovej nadál si nikdy nic nepých a kam to dotáh ten to všecko vyhrál podstivě ale tenhlencten né
Reagovat
Jabadu
Španělé nepoužívají Winstrol nebo Trenbolon. Ten používají dnes už jen hollywoodské hvězdy. Vědí, že jim to zk.rwí život, ale ty peníze jim za to stojí. Nadal (ač přírodní svalovec), jede v úplně něčem jiném.
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
no nadál jede na vítězný vlně tak asy proto
Reagovat
Fandina
já myslím že by se rád vítězné vlny nadál
Reagovat
smazaný uživatel
taky si myslym
Reagovat
smazaný uživatel
a tetkonc se mu to vyhráva když bil nadopovaní doaleleluja ale mněly by ho spýž potrestat a sebrad všechny tytuly jestly nájí má todlencto neni féroví podváděd když si pýchal
Reagovat
Jabadu
Aniž bych si (jako mrzký bývalý okresní hráč) troufl vandrovat do Ivana, jedna věc mě ve spojitosti s Andym napadla:

Honí mě, musím poslouchat (což od malička neznám), když je nasranej, svaly v jeho obličeji vidím na sto metrů a ještě je, kurwa, drahej jako Rolls Royce! Já musím vyhrávat. ... Mňál bych doma peklo!
:-)
Reagovat
FulnekUltras
mluvíš tu, jako kdyby škola přízemních tuzexových hadů v usalašárech byla nějakou univerzitou... ;)
Reagovat
Kozoroh
Všechno dobré jednou končí. Do dnešního dne měl No1e osud nad 1. místem žebříčku ATP ve svých rukou, jenže to by dnes musel na kurtu stát No1e z minulého roku, sršící energií. Dnešní No1e byl vyhaslý, nezachytil úvod zápasu a pak neproměňoval šance, kterými by v lepší formě nepohrdl. Čilič byl v prvním setu lepším hráčem, měl snadnější start, v druhém setu se sice šance vyrovnaly a Djok mohl si vynutit rozhodující sadu, jenže to by nesměl v důležitých momentech kazit.

Období 122 týdnů, které No1e od července 2014 strávil na 1. místě končí. Nedělám si iluze, že by rozjetého Murrayho mohl teď někdo zastavit. Toto končící období bylo jednou z nejúspěšnějších etap tenisty-jednotlivce v historii tenisu. Během posledních 122 týdnů No1e vyhrál 5 majorů, 2x TM, 11 podniků Masters, celkem 21 turnajů ATP. Z těch 5 grandslamů Djoker čtyři získal v sérii, což dokázal jako první od časů legendárního Lavera. Největší úspěch No1eho kariéry. Novak během svého třetího období dominoval grandiózním způsobem. Na začátku tohoto období byl Djoker respektovaným šampionem, na jeho konci jednou z pěti největších legend historie mužského tenisu. Novak se možná opět na 1. místo vrátí, ale alespoň vyrovnat úspěšnost tohoto období bude pro něj i budoucí jedničky velmi velmi těžké.
Reagovat
smazaný uživatel
Nole je mimo, ale stále vyhral dva GS a nejaké turnaje aj dobrovolne vynechal.

Murray ako svetová jednotka je snad este vacsi fail ako Federer ako Goat, tenis preziva mimoriadne hlúpe obdobie...
Reagovat
spaniel
Lol. Ty už jsi pěkně mimo z toho Nadala :D
Reagovat
Mayo
hlúpe obdobie je už roky
Reagovat
Davor1
Keď mohol byť jednotka Hewitt, Roddick, Ferrero či antukár Nadal, tak ňou kľudne môže byť aj Murray, ktorý je o 100 svetelných rokov inde ako prví traja a za štvrtým menovaným zaostáva akurát na antuke...
Reagovat
Nola
preprac trapne zrovnanie, sice provokacia, ale Rafa ma 14 GS, ti ostatni mu mozu akurat lestit podrazky....
Reagovat
mahycek
Já se taky přihlásím, třeba jednou za týden a to je moc dlouho, ale jak jsem psal níže navečer, tak se přihlásí i hyeny, kteří třeba tady měsíc, či více nejsou. Hlavně, když cítí střídání stráží a budou kopat do, víš Kozorohu ?? Jasně, přál jsem Čiličovi, ale to neznamená, že teď budu přát Můrovi. Je tam Tom, bojuje o Masters, tak přeji Berdychovi. Přiznám se, že kdyby byl místo Andyho FED, tak bych asi přál Rogerovi. Ale jinak s prominutím našim. A jak to máte vy všichni ? To je otázka, přát Berďovi Masters, nebo Andymu č. 1. Já jsem se projevil. Nechci ani Djoka a hlavně Andyho. Ale, to nejde. tak alespoň Berdychu pojď.
Reagovat
FulnekUltras
přesně tak - hyen je dneska všude jako sraček
Reagovat
pockerface
Murryho by prohra Djokoviče mohla rozhodit a Tomáš by mohl vyhrát.
Reagovat
smazaný uživatel
:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Kerber a Murray světové jedničky, tenis v septiku.
Reagovat
Nola
netroluj, Kerber vyhrala v sezone 2 GS, Mary 1 GS, ale aj OH, Kerber porazila NO1 na GS... Mary nemusel, postarali sa o to superi, Angie fandim, Mure nie, ale ich kariera sa prelina nejak :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nole vyhrál dva grandslamy, Murray si to vybojoval na pětistovkách, kde Djoko nestartoval (Peking, Vídeň, Queens). Já vím, že to je Djokovičův problém, ale přesto mi to přijde trochu nešťastný způsob.
Reagovat
Davor1
Andy zase vyhral nebodovanú Olympiádu, bol v troch GS finále rovnako ako Djokovič, akurát ten mal v prvej polovici roka neskutočnú formu, preto ich urval na svoju stranu, Andy začal hrať najlepší tenis od začiatku trávnatej sezóny, kedy naopak odpadol Nole, to nie je Murryho chyba...
Reagovat
Kozoroh
Bohužel tady No1emu chybí 800 bodů, o které ho obral Stan na US Open.
Reagovat
Mayo
hurá, rip Djokovič :)
Reagovat
Kozoroh
Nerouhej se.
Reagovat
a.magerova
Njn... tak se Nole vrátí mezi smrtelníky a zas ho budou mít lidi víc rádi... ;-)

Andy na No1 mně vadit nebude.
Reagovat
Marduch
jj, jestli Berdychovi večer nerupne v kouli, tak na tenisportale dojde ke změně na postu fackovacího panáka FFF ;p
Reagovat
Kozoroh
Tak tobě nebude vadit kdokoliv, jen aby se No1e s 223 týdny na 1. místě nepřibližoval k Rogerovi s 302 týdny :-P
Reagovat
a.magerova
Tak samo, že hájím Rogerovy zájmy za každou cenu, ale zas KDOKOLIV taky ne, toho vola Kyrgiose bych tam viděla jen s velkým odporem... :-/
Reagovat
FulnekUltras
zas jen tak na tři čtyři týdny by to bylo i sexy... ;)
Reagovat
a.magerova
NEBYLO !!!
Reagovat
FulnekUltras
jako když si král Rudolf odskočil do Brandejsa... ;)
Reagovat
a.magerova
Ne a ne.... :-P
Reagovat
Nola
Marinovi som zabudla zagratulovat, podarilo sa mu nieco podobne ako v semi s Fedexom v USO ,uz ma myslim skalpy vsetkych hracov TOP4, dnesny skalp asi bude najcennejsi po 14 porazkach
Reagovat
Marduch
Novaku, jestli jsem pro tebe ta jediná, že pro mě uděláš všecho na světě, dej mi důkaz. Vzdej se no1. Jelena. :p
Reagovat
Nola
to pisala Jelena :D
Reagovat
Marduch
no hej ty kks ;D
Reagovat
Mayo
aj tak je dneska jasný trhák Coria vs FICOvich
Reagovat
PetaM
A jéje, už se asi blíží čas, kdy bude Fucker na prvním místě žebříčku ... Přicházejí temné časy ... Snad bude Voldemort brzy zase sesazen ...
Reagovat
PetaM
Teda za předpokladu, že si vůbec sedne :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
V této formě by s Můrou neuspěl, jeho hra stagnuje, těžko říct, jestli je to celková amortizace, ztráta motivace, nebo osobní věci (rodina).
Reagovat
Marduch
Výstižná věta. Podle mě všechno dohromady, ale nejvíc to třetí:( Co se týče motivace, tak určitě v tréninku na sebe nebude tak přísný jako před dosažením kariérního GS. To je IMO přirozené.
Reagovat
tito
Nojo, nestíhám číst příspěvky když mám rozepsáno a zdržuji se telefonáty :-)
Reagovat
tito
Jedno s druhým ale nejvíce asi motivace. Neskutečně dlouhodobě makal až získal vytoužený karierní GS. Zákonitě musela přijít (možná jen přechodná) ztráta koncentrace, zvláště po "neúspěchu" ve W a na USO. Jo kdyby to dal a získal Grand Slam, to by byla jiná. Ale teď se možnost překonání Rogera v počtu GS hodně vzdálila. Rok 2017 začíná být hodně zajímavý.
Reagovat
a.magerova
Tak to má být... prostě vocamcaď pocamcaď a BASTA... :-)))
Reagovat
Marduch
Bude AO a bude zas dobře. In Nole I trust ;)
Reagovat
kada.tom
A je to. Novak dohrál a teď je to na Andym. Má jedinečnou možnost.
Jsem zvědav jestli toho využije.
Reagovat
Nola
nejak ocakavany priebeh, Nole je totalne mimo, privitajte NO1 Muru
Reagovat
d@ve
Doufám, že ne. A pokud přeci jen ano tak jen na chvilku..
Reagovat
Nola
preco nie? snazi sa, beha, vitazi, ma motivaciu vyliezt z tiena svojich rivalov, s ktorymi ma negativnu bilanciu, ale na to sa historia pytat nebude...
Reagovat
spaniel
On z toho stínu vylézá tak, že oni nehrají.
Reagovat
Nola
bingo
Reagovat
Davor1
Nadal hral väčšinu sezóny a ak by hral aj teraz, vôbec nič by sa nezmenilo.
Federer zase väčšinu sezóny nehral, ale ťažko očakávať, že by v jeho veku a pri momentálnej výkonnosti mal šancu na nr1 väčšiu ako Murray na vrchole. Andy proste na tú jednotku akurát teraz dozrel, väčšinu kariéry mal smolu, že hral v období troch najlepších hráčov histórie, v inom období by bol suverénnou jednotkou. Logicky sa to teraz otočilo na jeho stranu.
Reagovat
spaniel
???
Kdo mluví o šanci Federera na no.1? Stačilo by sebrat Murraymu pár bodů. Obzvlášť s ohledem na jejich bilanci.
Reagovat
Davor1
Tie body by mohol zobrať aj Djokovičovi, to je v podstate jedno. Ja fakt nevidím žiaden vplyv nehrajúceho Federera na prípadnom Andyho poste jednotky, to, že v druhej polovici sezóny hrá najlepší tenis kariéry je fakt a že sa mu to tak zišlo s ostatnými okolnosťami (Djokov súčasný prepad) je šťastie, ktoré na nr1 potrebuje v podstate každý. Za celú kariéru si to zaslúži, aj keby len na jediný týždeň, tak nikto proti tomu nemôže povedať ani ň.
Reagovat
spaniel
Ja rikam ň! Je to pasivni pusher.
Reagovat
Dobry-den
Hmm... Mari bude světovou jedničkou. Jaká další zkáza se ještě chystá? -_-
Reagovat
rubens
Dobrý den..
Reagovat
Bloody13
Tak, a je vymalováno. Novak může balit kufry a už jen čekat na pondělí, kdy se zrodí nová světová jednička a Novak bude už "jen" ten druhej.
Reagovat
steve79
Djokovič nehraje nějak extra špatně, ale není to Djokovič z roku 2014,2015 a do půlky roku 2016.
Reagovat
Mayo
a čo si čakal, že taký bude aj v roku 2020? ani Nadal ani Federer už nejsú dávno, to , čo boli...tak to chodí...
Reagovat
Marduch
Kolik GS titles získal sám GOAT od svých 29 let? Dva? Jeden?
Reagovat
Pe3k
Chum jetze!
Reagovat
d@ve
Tak No1e to nedal, teď je to teda na tobě Tomáši.. ;)
Reagovat
babolat.cz
ach jo...
Reagovat
steve79
Čilič dnes zahrál skvělý zápas. Co to Djokovič zazdil ve druhém setu za stavu 5:4 je nevídané. Djoko od Wimbledonu opravdu není ve formě.
Reagovat
tito
Není. Ale to jak odvrátil ty MB v posledním gemu byla paráda. Jinak se doufám dočkáme nového krále. Andy si to zaslouží. A Tomasinho s Chazym mezitím lítaj někde po večírcích...
Reagovat
Nola
nech si to kludne uzivaju, ja im to doprajem
Reagovat
a.magerova
Však ať lítaj, oba... ;-)
Reagovat
Mayo
Marin vyhral, to by som nečakal teda kks. Každopádne super, gratulace. Myslím si, že Marin vyhrá celý turnaj!
Reagovat
dunphy
Novak právě ztratil post světové jedničky :/ No, nevadí, snad bude v příští sezóně zase lépe :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist