Djokovič v Mexiku udolal Del Potra a oplatil mu porážku z olympiády

2. 3. 2017, 08:03
Aktuality 52
ATP ACAPULCO - Novak Djokovič v Acapulku udolal po třísetové bitvě Argentince Juana Martína Del Potra, který v rozhodujícím setu neudržel výhodu brejku, a alespoň částečně oplatil mu oplakanou porážku z loňské olympiády. Ve čtvrtfinále se nejvýše nasazený Srb utká poprvé s Australanem Nickem Kyrgiosem.

Novak Djokovič startuje na své teprve druhé akci v Latinské Americe a znovu čelí těžkému losu. Ale zatímco loni na olympiádě v Riu de Janeiro skončil už v prvním kole na raketě Juana Martína Del Potra, dnes ve druhém kole podniku ATP 500 v Acapulku stejnému soupeři tehdejší bolestivou porážku oplatil.

Nicméně nechybělo příliš a devětadvacetiletý Srb mohl s o rok mladším Argentincem vypadnout znovu. V rozhodujícím setu prohrával po ztrátě servisu 3-4, ale povedl se mu okamžitý rebrejk, získal tři gamy v řadě a nakonec po 2 hodinách a 37 minutách boje zvítězil 4-6 6-4 6-4. Vedení ve vzájemné bilanci tak zvýšil na 12-4.

Statistiky zápasu
Djokovič - Del Potro
7 esa 3
1 dvojchyby 3
63 %
1. podání 'in' 62 %
66 %
úsp. 1. podání 68 %
50 %
úsp. 2. podání 41 %
34 winnery 36
23 nevyn. chyby 18
10/17 hra na síti 6/8
5/7 brejkboly 4/10
čas: 2:37

"V každém zápase s ním je spousta napětí, emocí a tenisové kvality. Jsem rád, že jsem ho tentokrát byl schopen porazit," řekl vítěz po těžkém zápase, který skončil až hodinu po půlnoci místního času. 

Del Potro dnes zahrál více winnerů a udělal i méně nevynucených chyb, ale nepovedený závěr ho stál postup. "Byl to fyzicky těžký zápas. Myslím, že jsme oba předvedli solidní tenis. Ale vyhrát mohl jen jeden a Novak si postup zaslouženě vybojoval," řekl bývalý vítěz US Open Del Potro, který hrál na teprve druhém turnaji v sezoně.

Djokovič, který v úvodu sezony vyhrál turnaj v Dauhá, v Mexiku hraje na prvním turnaji od Australian Open, kde 19. ledna utrpěl nečekanou porážku už ve druhém kole s Uzbekem Denisem Istominem. Po Melbourne stihl vinou zánětu v ramenu pouze jeden necelý zápas v Davis Cupu. 

Ve čtvrtfinále dojde na první vzájemnou konfrontaci Djokoviče s jednadvacetiletým australským talentem a bouřlivákem Nickem Kyrgiosem. Ten si dnes poradil snadno ve dvou setech s Američanem Donaldem Youngem.

Nadal v Acapulku vyhrál všech 24 setů
Snadno se ztrátou pouhých dvou gamů zvládl druhé kolo Rafael Nadal. Španělský šampion antukových ročníků 2005 a 2013 smetl 6-1 6-1 Itala Paola Lorenziho a v Acapulku tak vyhrál všech dvanáct zápasů bez ztráty setu. Jeho dalším soupeřem bude japonský kvalifikant Jošihito Nišioka.



Z favoritů na tvrdém povrchu v Acapulku nezaváhal ani loňský šampion Dominic Thiem. Třiadvacetiletý Rakušan zdolal 7-5 6-3 Francouze Adriana Mannarina, s nímž si poradil i ve čtvrtém vzájemném duelu, a po nedělním triumfu na antuce v Riu de Janeiro vyhrál už sedmý zápas v řadě.

Ve čtvrtfinále se Thiem utká v repríze loňského semifinále s Američanem Samem Querreym. Ten vyřadil po hladké výhře 6-2 6-3 pátého nasazeného Belgičana Davida Goffina.

Osmadvacetiletý Chorvat Marin Čilič vyhrál nad o osm let mladším krajanem Bornou Čoričem i čtvrtý vzájemný zápas. V Acapulku zvítězil stejně jako před dvěma týdny v Rotterdamu ve třech setech, tentokrát poměrem 6-3 2-6 6-3.

O první letošní semifinále si třetí nasazený Čilič zahraje s Američanem Stevem Johnsonem (h2h 2-0).

• ATP 500 ACAPULCO •
Mexiko, tv. povrch, 1.469.745 dolarů
středeční výsledky (01. 03. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Djokovič (1-Srb.) - Del Potro (Arg.) 4-6 6-4 6-4
Nadal (2-Šp.) - Lorenzi (It.) 6-1 6-1
Čilič (3-Chorv.) - Čorič (Chorv.) 6-3 2-6 6-3
Thiem (4-Rak.) - Mannarino (Fr.) 7-5 6-3
Kyrgios (6-Austr.) - Young (USA) 6-2 6-4
Querrey (USA) - Goffin (5-Belg.) 6-2 6-3
Johnson - Escobedo (oba USA) 7-6(5) 6-3
Nišioka (Jap.) - Thompson (Austr.) 6-4 3-6 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

52
Přidat komentář
Nola
Nandooo, parada, len tak dalej
Reagovat
Kozoroh
Ulevilo se mi, že No1e zvládl tento těžký duel a zítra nás tak čeká peprné utkání Djoker versus Gyros. Ale dnešní výkon nebyl chválihodný. DelPo se přemáhal, na forhendu exceloval, pokud bude s úspěchem pokračovat, tak ho uvidíme zpět v TOP 20 alespoň, ale No1e mu toho dnes příliš dovolil. Stěžejní faktor je servis - jeho razance už není taková jako dřív, ubylo fiftýnů, které Djoker získal jako "přímé body z podání". K spoustě výměn by nedošlo, kdyby Novak servíroval tak jako začátkem loňska nebo předloni. Všechno ostatní je víceméně stejné.
Zítřejší mač si nenechám ujít, konfrontace s Gyrosem bude stát za to! Idemo majstore!!
Reagovat
turista
Novak asi nemůže podávat naplno a téměř všechno si musí uhrát přes dlouhé výměny což je náročné. Výborný bekhend ho v podstatě drží nad vodou.
Reagovat
woody
v dnešní době nelíta, nebo jen málo kdy přes 190 km/h. Proto je mnohem zranitelnější.. Na tom musí zapracovat, ne všechno se dá dohnat na returnu..
Reagovat
Marduch
jj, víme o tom :) Blbé, že se mu opakovaně vrací potíže s ramenem či zápěstím, obé pro servis kardinální..
Reagovat
woody
jj pravda, asi to bude chtít Dr. Koláře,aby dal Djokera do kupy :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Skvelý zápas, práve som zhliadol záznam. Delpo si to v podstate prehral sám, keď nepotvrdil break v koncovke druhého setu za stavu 4:5 a to isté sa mu stalo v treťom dejstve, keď bol break hore za stavu 4:3...Tam sa chudáčisko zosypal. Ale ten jeho FH je šmak, hral dobre, Nole v podstate tiež, oproti minulosti má problémy, keďže na servise posobí zraniteľne a neuhráva si tolko lahkých bodov.
Reagovat
Nola
mas to nejake popletene
v 2. sete viedol Novak za stavu 5:3 nedokazal dopodavat set, DelPo ho brejkol a nasledne stratil svoj servis a tym aj cely set
Reagovat
smazaný uživatel
Veď hovorím, že Delpo nepotvrdil break..kde tam vidis rozpor?..
Reagovat
Nola
pises, ze si to Delpo prehral sam.. Delpo sa nezvykne zosypat proti ziadnemu hracovi, dokaze porazit kazdeho z TOP10, Nole to proste nejak silou vole dal, tvoja poznamka o zosypani ma trochu vykolajila...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak byt o break hore, vyhravat 4:3 a prehrat 4:6 je trochu aj kolaps...Ale Nole hral dobre, bolo to jedno s druhym..
Reagovat
Alexandria
Juan Martin del Potro mal smolu na los,ale uhral aspon set! Zapas prehral so ctou!
Reagovat
Mayo
Som prekvapený, ze DelPo uhral set. Nevadi aj tak pekne, byt zdravý a určite veľkých hráčov rste porazí.
Reagovat
Lunej..
Videla jsem jen 3. set, ale byly tam skvele momenty, kdy Delpo mel skvele FH crossy a vymetal lajnu a ruzky a dokazal ve vymenach drzet krok s Djokem a pak dal krasny winner. Skoda, ze v poslednim gemu za stavu 5:6 to Nolemu porad slajzoval do BH, protoze jsem presne cekala, ze se Nole postavi na FH a da prohoz po lajne. Byl by to pro Juana velky uspech. Fakt skoda.
Reagovat
smazaný uživatel
Ahojte, tento příspěvek je určený pro všechny zájemce tenisového turnaje Roland Garros 2017. Mám možnost sehnat velmi levně vstupenky na kterékoliv hrací kolo. Jako bonus nabízím informace o levném ubytování v Paříži, dopravě po Paříži a letenkách. Kdo má zájem zkontaktujte mě do 20.3. 2017
Reagovat
Roger_Federer
Prestan stim tady uz spemovat..
Vezmu si dva listky na finale pokud jsou vyrazne levnější , ale pod podminkou ze me je osobne predas a overim si jejich pravost.
Reagovat
smazaný uživatel
Já ti je nenutím. Jen to nabízím, protože to je o poloviční cenu levnější. Můžu si dělat co chci :) Díky za zájem. Napiš do zpráv a můžem se domluvit.
Reagovat
Krisboy
O polovinu? Na čem to tiskneš?
Reagovat
Roger_Federer
Me je to fuk, ale mam docela slusne zkusenosti z listkama na Granslem. turnaje..Vim ze za polovicni(velmi levne) je kravina, nebo podvod.Pokud nejsi Lukas Rosol a nesnazis se vylepsit si rozpocet ;);)
Takze kdybys to nabizel svym kamaradum, pochopil bych to, ze jim delas sluzbu..ale tady??
Reagovat
George_Renel
Můžeš dát nějaký odkaz, kde Rosol nabízel levné lístky na GS?
Reagovat
Roger_Federer
Pointa byla vylepsovani rozpoctu, nejakym zpusobem.
Reagovat
George_Renel
Tajemníku, pointa byla otřít se o Rosola neboť jinak bys uvedl někoho, komu bylo sázení prokázáno.
Reagovat
Fandina
Já jsem na RG byla a pamatuji se, že jsem měla předem vstupenku na jméno a také mě podle dokladu kontrolovali. Jak to máš zabezpečeno?
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo máš pravdu. Ano je to na jméno a mám to zabezpečeno.
Reagovat
Fandina
A jak docílíš poloviční ceny?
Reagovat
FulnekUltras
kapitalistické duševní vlastnictví ;)
Reagovat
Fandina
kapitalistické právě ne, tam má všechno svoji hodnotu, to spíš komunistické, tam žádná hodnota není
Reagovat
FulnekUltras
to by pak Kožený, Tykač a další spekulantské kur.wy museli(y) být po privatizaci majetku po komouších úplní žebráci
Reagovat
Fandina
když komunisti sebrali milionům lidí majetky, tak z toho pak něco zbylo, co se dalo zprivatizovat
Reagovat
Fandina
lépe řečeno, když sebrali majetky velké hodnoty, nemuselo to být ani milionům lidí
Reagovat
FulnekUltras
komunisti především na těch majetcích dělali - výsledné hodnoty pak po nich shrábli ti, co se dnes nejvíc ohánějí svými schopnostmi
Reagovat
smazaný uživatel
To je ta známost. :)
Reagovat
Fandina
Nebo černý obchod?
Reagovat
smazaný uživatel
NE!
Reagovat
Fandina
Ale z lásky k lidem to neděláš, nebo ano?
Reagovat
Krisboy
Třeba z lásky k tenisu, tak je silnější než ta mezilidská :)
Reagovat
Fandina
Je to dobrák od kosti. Má tu možnost, tak to předává dál. Křivdila jsem mu.
Reagovat
smazaný uživatel
Dělám to proto, že to je neskutečný zážitek vidět v akci ty nejlepší tenisty na světě. Byl jsem tam a je to neuvěřitelný tak dávám tuto možnost i ostatním lidem.
Reagovat
Fandina
Takže ano. Je to z lásky k lidem.
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
Fandina
Přesto se tě ale zeptám, ty máš ty lístky možnost sehnat se slevou od nějakého pořadatele?
Reagovat
smazaný uživatel
Néé to úplně ne.
Reagovat
Fandina
Tak od koho?
Reagovat
FulnekUltras
Du bist schrecklich neugierig... ;)
Reagovat
Fandina
ano jsem
Reagovat
smazaný uživatel
Ano jsi.
Reagovat
Fandina
Pokud někdo něco nabízí pod cenou, tak není divu, že se člověk ptá. Tomu se nediv.
Reagovat
dadaft
musel to být mazec, zápasy těhle dvou jsou síla
(semifinálový wimbledonský je legendární))
Reagovat
janek_da
to je vtipné srovnávat zápas na olympiádě se zápasem v Acapulcu
Reagovat
Krisboy
Taky mě to napadlo, ale nechtěl jsem rýpat :) Určitě Nol3 cítí velké zadostiučinění :DDD
Reagovat
Nola
tak, tak
mne sa viac paci vyraz - pomsta, pouzivany velmi casto v pripade, ze cesky hrac vyradi hraca, ktory predtym vyradil ineho ceskeho hraca....
Reagovat
Krisboy
Tak (nejen) Kozorohův vysněný zápas je tady. Gyros vs. Nol3. Osobně tipuju, že Nick The Dick to odflákne a Djok snadno postoupí. Ale člověk nikdy neví.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist