Djokovič v prvním zápase po třech týdnech smetl Robreda

22. 2. 2016, 18:38
Aktuality 20
ATP DUBAJ - Novak Djokovič od triumfu na Australian Open tři týdny nehrál, krátká pauza ale z jeho formy nic neubrala. Nejlepší tenista současnosti dnes vstoupil suverénní výhrou do turnaje v Dubaji, když smetl Španěla Tommyho Robreda a oplatil mu porážku z posledního vzájemné střetnutí.
Novak Djokovič

Novak Djokovič je po loňské životní sezoně zatím zcela suverénní i v roce 2016. Po triumfech v Dauhá a na Australian Open si sice dal tradiční tři týdny pauzy, během kterých se věnoval rodině či s kamarády navštívil dubajský Wild Widi Waterpark, ale na návrat na kurty se připravit nezapomněl a dnes bez problémů vyhrál i 13. zápas sezony.

Velmi dobrým výkonem Djokovič vstoupil do turnaje v Dubaji, kde v letech 2009, 2010, 2011 a 2013 triumfoval. Loňský poražený finalista, jenž před rokem nestačil až na Federera, prvním kole  nedal šanci Tommymu Robredovi. Zkušeného Španěla porazil za 65 minut hry 6-1 6-2, když nečelil jedinému brejkbolu.

"Byl to můj první zápas po třech týdnech a nebyl jsem si jistý, jestli budu schopný hrát podle plánu. Ale bylo to dobré, nepovedlo se mi jen velmi málo věcí," pochvaloval si Djokovič, který Robredovi oplatil porážku z posledního vzájemného zápasu a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 7-2.

"On dokáže být hodně zrádný soupeř, nesmíte mu dát čas se dostat do hry. Ale zvládl jsem to dobře, dostával jsem ho pod tlak při jeho servisu, Returnoval jsem opravdu dobře. Solidně jsem podával a byl jsem agresivní. S výkonem mohu být opravdu spokojený," dodal osmadvacetiletý Srb.

Ve druhém kole se Djokovič střetne v prvním vzájemném duelu s Tunisanem Malekem Jazírím. Ten dnes připravil první letošní porážku dvojnásobnému finalistovi turnaje Michajlu Južnému, který v předchozích 17 zápasech (15 na challengerech a 2 v kvalifikaci) ztratil pouhé dva sety.

López vyhrál 400. zápas
Jubilejní 400. výhru kariéry si dnes připsal finalista z let 2004 a 2008 Feliciano López. Šestý nasazený Španěl si poradil po setech 6-1 4-6 6-4 s krajanem Guillermem Garcíou-Lópezem.

"Jsem moc šťastný, protože 400 výher je myslím docela pěkné číslo. Je to už dávno, co jsem s tenisem začal, a jsem rád, že dosud hraju a dosahuju takových čísel. Hraju už skoro 15 let, za celou kariéru jsem neměl žádné vážné zranění a tak bylo snazší dosáhnout této mety," řekl čtyřiatřicetiletý López.

Už na 5-1 zvýšil vedení ve vzájemné bilanci Marcos Baghdatis v duelech se Srbem Viktorem Troickým. V Dubaji třicetiletý Kypřan zvítězil 7-6 6-2 a postoupil do druhého kola, v němž vyzve Kanaďana Vaska Pospisila.

"Cítím se skvěle, hraju skvěle a jsem teď připravený čelit každému," pochvaluje si svou aktuální formu bývalý finalista Australian Open.

V Dubaji se představí také tři čeští tenisté, kteří do soutěže zasáhnou zítra kolem poledne. Třetí nasazený finalista z let 2013 a 2014 Tomáš Berdych se v 1. kole utká s Portugalcem Joaem Sousou (h2h 1-0), Jiří Veselý poprvé změří síly s devatenáctiletým Chorvatem Bornou Čoričem a Lukáše Rosola čeká souboj s Indem Yukim Bhambrím (1-0).

• ATP 500 DUBAJ •
Spojené arabské emiráty, tv. povrch, 2.674.445 dolarů
pondělní výsledky (22. 02. 2016)
• Dvouhra - 1. kolo •
Djokovič (1-Srb.) - Robredo (Šp.) 6-1 6-2
Baghdatis (Kypr) - Troicki (5-Srb.) 7-6(2) 6-2
F. López (6-Šp.) - García-López (Šp.) 6-1 4-6 6-4
Jazírí (Tun.) - Južnyj (Rus.) 6-4 6-1
Hyeon Chung (Korea) - Seppi (It.) 6-3 6-4
Pospisil (Kan.) - Pouille (Fr.) 6-3 5-7 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
Mayo
Podľa očakávania, bez RF by mal tento turnaj v pohode ovládnuť.
Reagovat
gigin
Teď jsem mluvil s jeho maminkou, momentálně nejsou v areálu, mladej ballkid sbírá až večer.
Reagovat
VlS
A Krakonoša vaři kdo?
Reagovat
janek_da
Vlsi, jsi pozadu. Pokračování vlákna je v článku o Bryanech ... :)
Reagovat
Frick
Aby Novaka celkem nemrzela za prohra na Masters s Fedexem. Měl by teď našlápnuto na zajímavej rekord....

Výhra turnaje i přes tu utrpěnou porážku je vlastně dosti specifická situace, takže se mi i těžko bude hledat rekord v počtu startů na turnaji proměněných ve výhru v řadě....

Zatím je tedy Novak na čísle sedm a příliš to nevidím na to, že by ho v Dubaji měl někdo šanci dát. Stan nemá oslnivou formu.

Takže osm. Co dál? Přenechá gentlemantsky jednu z amerických tisícovek někomu jinému nebo to zaokrouhlí na desítku.

Nicméně jeho dominance je děsivá a řekl bych, že to není nic, co by tenisu nějak extra svědčilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Neměj strach. Až se ta dominance začne zdát děsivá i ATP, tak ho přibrzdí pozitivním dopingovým nálezem. A na půl roku ho uklidí na marodku, jako to dělali s Nadalem :-)
Reagovat
kada.tom
určitě :-DDDD
Reagovat
SwissMaestro
Djokovič je stroj. To nenadopuješ. :D:D
Reagovat
Mayo
:D :D :D :D :D :D :D :D :)
Reagovat
Stan_Borowitz
dáš mu baterky Duracell...
Reagovat
turista
To je naprostá blbost.Novak Djokovič prostě momentálně dlouhodobě hraje nejlepší tenis ze všech a má vítěznou mentalitu, proto vyhrává.Navíc tenis je tak komplexní sport,že jakýkoliv doping by žádnému tenistovi moc nepomohl.
Reagovat
Stan_Borowitz
No, to bych si dovolil silně nesouhlasit. Tohle platilo možná za doby Lavera, kdy byl tenis více technický sport a ne lehká atletika jako dnes.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale vážně. Je to na palici. Čím to je, že se nikdo ze současných mladých není schopen aspoň přiblížit úrovni Federera, Djokoviče nebo Nadala? Přiblížili se jim jen Murray (1987) a Wawrinka (1985). A jednorázově Del Potro (1988) a Čilič (1988). A po nich nikdo, vlastně ta generace hráčů kolem 23-27 let, kteří by měli teď být na vrcholu, je asi jedna z nejslabších v historii tenisu. Až možná Thiem (1993), Kyrgios (1995), Čorič (1996), Chung (1996) nebo Fritz (1997), ale kdy?

Djokovič - kdyby ten zápas s Fedexem vyhrál, tak by teď měl 40 výher v řadě. Od prohry s Wawrinkou na FO má bilanci 54:3. Začíná se blížit dominanci Federera z doby před Nadalem :-) . Nakonec se dá říct, že rozdíl mezi silnou a slabou érou dělá jen Nadalova forma :D
Reagovat
SwissMaestro
Dubaj je jasná. Poté co skončil Youzhny se Djokovičovi otevřela brána k titulu. Ale Jaziri bude velkej tenista, že Mayo? :D Tři roky dozadu vzal set i Fedexovi, ne?

Jen nevím zda to zde celé vyhrá, asi ne :D
Reagovat
panzer.dragon
Jaziri bude asi nejlepší arab v atp
Reagovat
smazaný uživatel
Južný by dostal beztak na kokos tak jako všici :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ptal se někdo?
Reagovat
Lunej..
Bože, to jsem vůbec nečekala... Neutrpěl Robredo debakl? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Debakly se konaly minulý týden. Tento týden se bude mést a zametat, ten příští drtit. Dobrý novinář to musí střídat.
Reagovat
Lunej..
Aha, jarní úklid. Ok :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist