Djokovič vstoupil do své Adria Tour v Bělehradě vítězně, večer prohrál s Krajinovičem

13. 6. 2020, 18:16
Aktuality 8
Srbský tenista Novak Djokovič na exhibici v Bělehradě letos poprvé prohrál. Na úvodním dílu svého seriálu Adria Tour v sobotu večer utrpěl první hráč světového žebříčku porážku s krajanem Filipem Krajinovičem.
Novak Djokovič

Novak Djokovič zahájil vítězně exhibiční turnaj, který sám v době koronavirové nucené pauzy zorganizoval. První hráč světového žebříčku porazil v Bělehradě, kde Adria Tour odstartovala, před vyprodaným hledištěm krajana Viktora Troického. Duel skupiny A, na který fanoušci vykoupili tisícovku vstupenek během sedmi minut, vyhrál hladce 4-1 4-1.

Ve večerním duelu ale prohrál 1-2 na sety s dalším krajanen Filipem Krajinovičem a utrpěl první letošní porážku, byť ken na exhibici.

Navícmusel Djokovič zrušit jeden z chystaných turnajů v Černé Hoře, kam se tenisté kvůli přetrvávajícím opatřením proti šíření koronaviru nedostanou.

"Zkusili jsme všechno, ale hranice stále nejsou otevřené a už nemáme čas všechno zorganizovat," řekl Djokovič v sobotu po úvodní výhře nad Viktorem Troickým. Černá Hora, kde se měl hrát 27. a 28. července třetí turnaj Adria Tour v pořadí, stále neuvolnila cestování do země pro občany ze Srbska.

Po noční porážce 4:2, 2:4, 1:4 s Krajinovičem Djokovič připustil, že se ještě pokusí najít náhradní dějiště. "Prověřujeme několik alternativních možností a lokalit, které zatím nechci upřesňovat. Dochází nám ale čas, takže se to bude muset rozhodnout nejpozději do pondělí," dodal.

Po úvodním turnaji v Bělehradě se Adria Tour přesune do Záhřebu, kde se bude hrát 20. a 21. června. Série se uzavře 3. a 4. července v bosenské Banja Luce. Turnajový program veškerých profesionálních soutěží organizovaných ATP, WTA či ITF je kvůli koronaviru přerušen od března. Hrát se nebude minimálně do konce července.

Jen dva gamy odehrál na úvod turnaje v "béčku" Rakušan Dominic Thiem. Třetímu hráči světového žebříčku vzdal za stavu 2-0 Damir Džumhur z Bosny, který si nechal ošetřit pravé stehno a z turnaje nakonec odstoupil. Nahradil ho domácí Nikola Milojevič. "Je to škoda, těšil jsem se na skvělý zápas. Ale jsem rád, že si dneska zahraju ještě jednou, snad to bude delší," řekl Thiem s výhledem na večerní zápas s Dušanem Lajovičem.

Srbský tenista na úvod dnešního programu podlehl Grigoru Dimitrovovi z Bulharska 3-4 4-3 a 1-4. V areálu Novak Tennis Center na břehu Dunaje se hraje podle upravených pravidel bez výhod na čtyři vítězné gamy a dvě vítězné sady, za stavu 3-3 v setu následuje tie-break.

ADRIA TOUR - 1. DEN
Skupina A
Djokovič (Srb.) - Troicki (Srb.) 4-1 4-1
A. Zverev (Něm.) - Krajinovič (Srb.) 0-4 4-3(5) 4-3(2)
Djokovič (Srb.) - Krajinovič (Srb.) 4-2 2-4 1-4
Troicki (Srb.) - A. Zverev (Něm.) 1-4 1-4
Skupina B
Dimitrov (Bulh.) - Lajovič (Srb.) 4-3(2) 3-4(5) 4-1
Thiem (Rak.) - Džumhur (Bosna) 2-0 / skreč
Dimitrov (Bulh.) - Milojevič (Srb.) 1-4 3-4(4)
Thiem (Rak.) - Lajovič (Srb.) 1-4 4-1 4-3(6)
Pořadí skupin
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Elip13
Pokud se nepletu vzájemná bilance Krajinovic vs Djokovic je 2:0 ne?
Reagovat
Kozoroh
1-0 pro Krajinoviče, zápas z Adria Tour se nepočítá jako oficiální mač.
Reagovat
Nola
nie je to jedno? Krajinovic je sikovny chalan, len ho casto brzdilo zranenie
Reagovat
Patik
Krajinovič má aj mal potenciál..častokrát vedel zavariť aj Federerovi..jeho vzhľad štýl a hra mi ale akosi neimponuje..
Reagovat
turista
Krajinovič je velmi šikovný tenista. Už by si zasloužil nějaký ten titul ATP. Finále už hrál.
Reagovat
paddy
objevil jsem nový nick
Drugovič
Reagovat
panzer.dragon
Zverev comes back from 0-4, 0-2, 0-30 to beat Krajinovic 0-4, 4-3(5), 4-3(2) at the Adria Tour in Belgrade.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist