Djokovič vstup do svého turnaje zvládl

7. 5. 2009, 10:58
Aktuality 0
ATP BĚLEHRAD - Bělehrad letos díky Novaku Djokovičovi a jeho rodině poprvé pořádá turnaj ATP. Na domácí antuku přicestoval také sám jednadvacetiletý Djokovič, který si na úvod přes drobné potíže poradil s krajanem Tipsarevičem.
Novak Djokovič

Turnaj byl do Bělehradu přesunut z holandského Amersfoortu, kde Novak Djokovič před třemi lety získal svůj první titul. A ještě stále třetí hráč světa bude chtít premiérový podnik ATP ve Srbsku určitě vyhrát. Na úvod ve druhém kole porazil po setech 6-2 4-6 6-0 svého reprezentačního kolegu Janka Tipsareviče. Favorit předvedl excelentní tenis v prvním a třetím setu, ve druhém se ale chvilkovému výpadku nevyhnul.

"Byl to skvělý zápas s vynikající atmosférou," pochválil Djokovič srbské publikum. Na domácí půdě se snaží navázat na tři finálové účasti na turnajích Masters a ve čtvrtfinále narazí na dalšího krajana, pátého nasazeného Victora Troického. Ten si poradil se Španělem Granollersem.

Kvůli bolestem v oblasti žeber vzdal utkání druhého kola třetí nasazený Rus Igor Andrejev. Na jeho úkor postoupil lucky loser Lukasz Kubot. Šestadvacetiletý Polák si ve svém premiérovém čtvrtfinále na okruhu ATP zahraje s Belgičanem Vliegenem. Toho v jediném vzájemném střetnutí před třemi lety na US Open dokázal porazit.

Bělehrad Open už skončil pro Kypřana Marcose Baghdatise, který nezvládl dohrávku s Italem Cipollou.

- ATP BĚLEHRAD (Srbsko, antuka, 450.000 eur) -
středeční výsledky (06. 05. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
Cipolla (It.) - Baghdatis (Kypr) 1-6 6-3 6-1
Dabul (Arg.) - Massu (Chile) 6-2 6-1
Mayer (Arg.) - Odesnik (USA) 6-3 6-2

Dvouhra - 2. kolo:
Djokovič (1-Srb.) - Tipsarevič (Srb.) 6-2 4-6 6-0
Vliegen (Belg.) - Ch. Rochus (8-Belg.) 3-6 6-4 6-3
Troicki (5-Srb.) - Granollers (Šp.) 6-3 6-4
Kubot (Pol.) - Andrejev (3-Rus.) 3-2 skreč. A.

Čtyřhra - 1. kolo:
Huss/Hutchins (Austr./Brit.) - Levinský/Scherrer (ČR/Švýc.) 7-6(6) 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist