Djokovič vyhrál pětisetovou parádu s Del Potrem. Murray ve finále může ukončit čekání Britů

5. 7. 2013, 18:54
Aktuality 212
Jakkoliv vypadá letošní Wimbledon plný překvapení, finále mužské dvouhry si zahrají oba nejvýše nasazení tenisté. O titul si to stejně jako letos v Melbourne 'rozdají' Novak Djokovič a Andy Murray. Srb dnes vyhrál v parádním zápase s Del Potrem a může navázat na předloňský triumf, Murray otočil souboj s Polákem Janowiczem a může ukončit 77 let dlouhé čekání na britského šampiona.
Novak Djokovič

Novak Djokovič i Juan Martín Del Potro postoupili do semifinále bez ztráty setu. Zatímco Srb už ve Wimbledonu před dvěma lety triumfoval, maximem argentinského tenisty bylo až do letoška 4. kolo. Djokovič sice ve vzájemné bilanci vedl 8-3, Jihoameričan však letos v Indian Wells vyhrál jejich poslední vzájemné střetnutí a také jediný souboj na trávě, který svedli loni v boji o olympijský bronz.

Dnešní zápas tak neměl jednoznačného favorita a dění na kurtu to od první minuty potvrdilo. První set plný výměn od základní čáry byl dlouho vyrovnaný, pouze v šestém gamu musel Del Potro o svůj servis bojovat. Argentinec však na returnu uhrál jen sedm fiftýnů a za stavu 5-6 se mu to vymstilo. Od stavu 0-30 si Djokovič po pěkných výměnách vybojoval první setbol a Del Potro při jeho odvracení udělal dvojchybu.

Ve druhé sadě argentinský tenista opět za stavu 2-3 čelil hned čtyřem brejkbolům, se všemi si ovšem poradil a následně předvedl parádní game. V něm Djokovičovi po několika skvělých úderech, kterým diváci tleskali ve stoje, sebral čistou hrou poprvé podání, brejk potvrdil a náskok už nepustil.

Za vyrovnaného skóre předváděli oba tenisté skvělý tenis. Del Potro měl v průběhu třetího setu i díky drtivému forhendu celkem tři brejkboly, jenže žádný neproměnil a v závěru sady bylo zle. Za stavu 5-6 ještě odvrátil tři setboly, jenomže následný tie-break si prohrál. Za stavu 2-3 dal první smeč slabou a druhou trefil do sítě, zatímco Srb předtím uklouzl a ležel na zemi. Konsternovaný Argentinec už ve zkrácené hře nebodoval a ještě na lavičce se chytal nevěřícně za hlavu.

Novak Djokovič a Juan Martín Del PotroČtvrtý set lépe rozehrál Djokovič, ale o brejk na 4-3 hned vzápětí přišel. A Del Potro pak ukázal srdce bojovníka. V te-breaku čelil dvěma mečbolům a oba odvrátil; při prvním mával rukama, aby jakoby odfoukl soupeřův lob do autu, což se povedlo, při druhém zahrál vítězný forhend. Následně set získal a diváci tleskali vstoje.

Po čtyřech hodinách hry začínal pátý set, v jehož průběhu už měl méně sil Del Potro. Djokovič zápas rozhodl brejkem na 5-3, a i když pak ještě při svém servisu čelil brejkbolu, dokázal ho odvrátit a následně třetí mečbol proměnil vítězným bekhendem po lajně. Oba tenisté se u sítě objali a Djokovič stejně jako fanoušci tleskal při odchodu poraženému Del Potrovi, který marně bojoval o své druhé grandslamové finále.

"Byl to jeden z nejlepších zápasů, jaký jsem kdy hrál. Byl vzrušující, tak těsný a na vysoké úrovni a já měl tu čest ho vyhrát. Nejdřív si ten pocit užiju a pak budu myslet na finále," řekl Djokovič a ocenil Del Potra, vítěze US Open z roku 2009. "Je vidět, proč už byl grandslamovým šampionem. Zaslouží si za zápas velké uznání." 

"Myslím, že na tento zápas se bude pár let vzpomínat. Hráli jsme čtyři a půl hodiny na vysoké úrovni, nebylo příliš mnoho chyb. Nevím, jestli ostatní hráči dovedou hrát, jako my dneska. Hrál jsem svůj nejlepší tenis na trávě, ale nebylo to dost, abych porazil světovou jedničku. Ale byl jsem blízko," řekl Del Potro.



Šestadvacetiletý Djokovič je z posledních 11 grandslamů už poosmé ve finále a celkově pojedenácté. Předchozí finále na trávě v All England Clubu v roce 2011 vyhrál nad Rafaelem Nadalem. O druhou wimbledonskou trofej a 7. grandslamový titul bude v neděli bojovat s domácí nadějí Andym Murrayem, který dnes zastavil polské překvapení turnaje Jerzyho Janowicze.

První set duelu Murrayho s Janowiczem přinesl do stavu 5-4 pro Brita jen jediný nevyužitý brejkbol, hlavně první polský grandslamový semifinalista se opíral o dělový servis. Murray měl v závěru přece jen šanci na brejk, ale nepotvrdil žádný ze dvou setbolů, což se mu vymstilo v tie-breaku. V něm Janwicz rychle vedl 4-0 a nakonec zvítězil 7-2.

Andy MurrayDruhou sadu však Murray, který otočil čtvrtfinále s Fernandem Verdaskem dokonce ze stavu 0-2 na sety, načal brejkem a dostal zápas do očekávaných kolejí. Svěřenec trenéra Ivana Lendla, hlasitě podporovaný 15tisicovým publikem, druhý set vyhrál 6-4. Poradil si i s nepříznivým vývojem ve třetím setu, kdy pěti získanými hrami v řadě zvrátil negativní skóre 1-4 a Poláka definitivně zlomil.


Murrayho nerozhodilo ani třicetiminutové přerušení před čtvrtým setem, které si vynutilo zatahování střechy a rozsvěcení světel nad centrálním kurtem, třebaže proti rozhodnutí organizátorů hlasitě protestoval. Čtvrtou sadu získal v poměru 6-3.

"Byla to pro mě obtížná situace, ještě 45 minut mohlo být světlo," nechápal Murray rozhodnutí pořadatelů. "Snažil jsem se soustředit, dal jsem si sprchu a trochu jsem pokecal s týmem. Janowicz byl na telefonu, s někým si volal. Zdál se být hodně uvolněný, přestože hrál semifinále Wimbledonu. Ale takový je i na kurtu," dodal druhý hráč světa.

Šestadvacetiletý Murray s v neděli pokusí napravit loňskou finálovou porážku s Rogerem Federerem a ukončit 77 let dlouhé čekání na britského mužského vítěze ve Wimbledonu. S
Djokovičem má nepříznivou bilanci 7-11 na zápasy a půjde už o jejich čtvrté vzájemné grandslamové finále. Na Australian Open se letos i v roce 2011 radoval Srb, loni na US Open byl však úspěšnější Murray a získal svůj zatím jediný grandslamový titul, přestože hrál finále už šestkrát.

- GRANDSLAM WIMBLEDON 2013 -
(Velká Británie / Londýn, tráva, 22.560.000 liber)
páteční výsledky mužů (05. 07. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Djokovič (1-Srb.) - Del Potro (8-Arg.) 7-5 4-6 7-6(2) 6-7(6) 6-3
A. Murray (2-Brit.) - Janowicz (24-Pol.) 6-7(2) 6-4 6-4 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

212
Přidat komentář
smazaný uživatel
COME ON!!!!! Nehorázné nervy, když sedíte na telefonu a hypnotizujete ho, aby už přišla zpráva.
Reagovat
gigin
chtěl jsem tě nejdřív lakovat, že Můra teče 0-2 a 3-5 v pátém, ale věděl jsem, že to máš ošéfované aj z jiných stran, tak jsem si to odpustil :DDDD
Reagovat
gigin
ve třetím... deb*le
Reagovat
smazaný uživatel
Cype :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak dík ogaři za info.
Reagovat
gigin
Nema načemu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Někdo tu nedávno psal, že s Berdychem to nebyl hezký tenis. Ale on Novak prostě potřebuje na druhé další zvíře k němu, aby ho vyhecoval na maximum. Umí to Nadal, předvedl to Wawrinka, a teď i Del Potro.
Reagovat
smazaný uživatel
* na druhé straně
Reagovat
dadaft
řeknu to rovnou - Juanova hra v závěru tajbrejku čtvrtého setu bylo to nejlepší v mužském tenisu co jsem viděl od dob rozjetého Safina.
síla, které nelze odolat.
síla, která zboří vše.

nicméně porazit Djokoviče dnes dokáže jen několik málo lidí a to ještě jen někdy. taková je pravda.
jsi jedním z nich Juane, vím to, a jestli bych si tedy mohl v tenise něco přát, tak finále US Open 2013 Djokovič - Del Potro. ))
Reagovat
dadaft
P.S. ovšem Safin byl proti DelPovi řádný magor. ))
Reagovat
Nancy_z
Safin byl jen jeden :-) Škoda, že ho to pak už nebavilo, chybí mi.
Reagovat
dadaft
jj, s vůli Ivana Lendla by dokázal velké věci. ))
.................................. ale osudy (kariéry) i povahy tenistů jsou různé...
měl jsem ho rád. dobrá hra.
Reagovat
gigin
Cos říkal?!! S ATP šlus!! Tak sa do toho nemontuj :)))))))) Ale jinak souhlas :)
Reagovat
dadaft
podle mě se Safinem i dost zamávaly prachy - a on si je uměl užívat.
no, slíbil jsem to, ale občas budu chodit přece jen nezodpovědně fušovat. ))
na grandslamech.
Reagovat
gigin
No ty máš samozřejmě vždycky zelenou, i když ti nevoní Djokovič :DDDD
Tvé poslední rýpnutí, jak přes umpire tišil diváky, tady na Wimblíku a přitom na USO při MP Fedexe je hecoval nebylo úplně košér ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Cos říkal?!! S TP šlus!! Tak sa do toho tady nemontuj ;D) Ale jinak souhlas :DDDDD)
Reagovat
dadaft
že nebylo košer?
no možná ne úplně, ale můj pocit tehdy byl, že nebyl košer Novak, a koneckonců se o tom mluvilo i na pozápasové tiskovce a později na stránkách novin.
nicméně Rožer se tím moc nezabýval a odbyl to pokud si vzpomínám jednou větou, takže asi jo, nebylo to košer.
nicméně Djokovič spíše diváky buruce, než utišuje, to nemůžeš popřít. )))))))))))))))
Reagovat
gigin
Já jsem přesně věděl, že s tím vylezeš :DDD Dobře mi tak!! Taková nahrávka na smeč se jasně trestá :DDDD
Reagovat
dadaft
a taky bych si to po sobě nakonec měl přečíst, než odešlu, když u psaní odbíhám - nicméně dva krát za sebou nepůsobí dvakrát dobře. ))
Reagovat
gigin
Tady si stěžoval na hluk ve výměně. Tam to bylo mezi. V tom vidím zásadní rozdíl. Jinak s tebou opět souhlasím :)
Reagovat
smazaný uživatel
To nebyla smec, tys sel jen pitome na sit, a ja jsem si te pekne obhodil, takovy ten passing winner;D) Kdy si jako nabehnes, a pak uz s tim nic nemuzes delat, vis jako o tom, ale neda se to uz vratit a uz jen koukas jak leti;D))))
Reagovat
gigin
:))) anebo tak, no...
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Sonja
:-))) Už jsem to sem níž dávala, nejlepší je, jak vysvětluje tu debatu s Delpem:-D
Reagovat
smazaný uživatel
....dont't waste my? chalenge!:D)))))

Juan;))) Neskutecny, opravdu...
Reagovat
smazaný uživatel
you know it's out, so don't waste my challange :DD
Reagovat
Torresek
Djoker-Del Potro...já osobně jsem přál postup Martinovi ale djoker znova ukázal že hlavně díky své atletičnosti je tak skvělým tenistou.Neviděli jsme ani moc breaků a dle mého po prvním setu kdy se "oťukávali" jsme poté viděli parádní tenis! Martin utekl v 4 setu "hrobníkovi z lopaty" a snažil se jak mohl a určitě mu patří obdiv za zápas.Novak jel jak stroj je to neuvěřitelný tenista......Murray-Janowicz...Jerzy vítej mezi Top hráči! přesně toto "musel" prožít Jerzy ještě před rokem kdo se nedíval na challangery(kdo jo tak hlavně že sází na ně) neznal Jerzyho a pokud ano byl to vysoký kluk co měl "jen tvrdé podání ale díky organizátorům Jerzy v paříži prošel dost daleko a ikdyž (ne)oficiálně hráči odpočívali na turnaj mistrů jemu to seběvědomí prostě zvedlo!! Není to jen hráč který díky tvrdému podání chce dojít do TB nejlépe(isner) Jerzy má i mezi hru a díky dalším novým zkušenostem to bude jen lepší....myslím že do 2 let uvidíme Jerzyho v Top10 pokud jej nepotká zranění či velký výpadek formy.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
Po dnesku budes ostre utocit;)
Mne zase pomalu dosel dech v kopci, uz mne zustale jen Marion;)
Reagovat
LukasH
Nádherný zápas Novak - Juan. Juan hrál skvěle, ale Novak je prostě zeď. Vrátí i nemožné míče. Nastřílel 22 es, zato Juan jich moc neměl, ale spíš proto, že Novak drtivou většinu zreturnuje.
Také se mi moc líbila atmosféra a jak to oba hráči berou. Moc sympatické. Na konci se po dlouhé bitvě obejmou, vzájemně si pogratulují a odejdou spolu do šatny. Tenhle přístup mi chybí u holek - například včera Aga, která skoro ani nepodá ruku. Je vidět, že to chlapi mají úplně jinak, ne samozřejmě všichni.
V neděli fandím Novakovi kvůli sympatiím, ale uznávám, že by si to Andy také zasloužil.
Reagovat
smazaný uživatel
Andy byl odolnější a zkušenější, to mu hodně pomohlo... Myslím si, že finále dvou nejlepších tenistů na světě je to nejlepší, co může být. :) Novak je bůh, ale něco mi říká, že Andymu to letos vyjde. Letošní podivný Wimbledon je jako dělaný na to, aby byla ukončena jedna dlouhá tradice...

Teď trochu odbočím: Jak jsem se dočetl, tak teď už o Andyho přítelkyni (Kim Sears) nemůžu říkat, že je dcerou trenéra Any Ivanovic. :( Ana a Nigel Sears se domluvili, že už spolu nebudou pokračovat... Přesto musím říct, že Sears Aně hodně pomohl a určitě ji taky hodně naučil. Přesto asi oba vycítili, že je čas na změnu. Navíc Searsovi končila dvouletá smlouva... Jak říkám: Sears si zaslouží poděkování a snad Ana najde nového trenéra, který ji zase posune dál a bude jí vyhovovat minimálně stejně jako Sears.
http://www.anaivanovic.com/news/ana-and-sears-part-ways
Reagovat
Sonja
Nééé...toho je hrozná škoda!:-(:-D
Ale jak říkáš, snad si Ana najde někoho, kdo jí posune ještě dál...:-)
Reagovat
Sonja
*ji

Jen aby to na ní nemělo naopak negativní vliv:-/
Reagovat
Sonja
*ni

(bože:-////////////////////)
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda to je, protože podle mě to je jeden z nejlepších trenérů. Ale zrovna před pár dny jsem si říkal, že Ana už je se Searsem docela dlouho. Jako kdybych to tušil... Možná si pamatuješ, že Ana před Searsem dlouho hledala a střídala trenéry, než našla někoho, s kým si opravdu rozuměla. Snad bude mít tentokrát více štěstí a najde někoho dobrého dřív... Je fakt, že Sears jí hodně pomohl, ale Ana by určitě chtěla zpátky do Top 10, což se zatím nepovedlo (i když k tomu chvíli nebylo daleko). Teď po Wimbledonu se první desítka zase vzdálí a letos už to na ni nevypadá (Ana obhajuje čtvrtfinále US Open). Přesto věřím, že Ana má před sebou ještě pěkných pár let kariéry a jako cíl pro další roky to je určitě dobrá meta. A taky pořád věřím, že to je pro Anu dosažitelná meta. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem zbabelec. Dnes tak trochu dvojity smutek, musim to vypit, jak se rika pekne horce a do dna. Ale uznavam, a omlouvam se Ti, mylil jsem se, muj neomaleny a drzy tip mne nevysel...ze letos by to mohl nekdo mimo top4 dat. A dokonce jsem i veril nejvic Tommymu nebo prave Janowiczovi...ikdyz tam jsem si nebyl jisty spis s tim loktem.

V kazdem pripade jako v pripade fandu Noleho, i tady velka gratulace pro vas Andyovce, Tomasinho, Mutademus atd. opet hluboky uklon, podani ruky pres sit a uzijte si to finale, Andy si to zaslouzil a ukazal, ze dokaze hrat i proti droperovi, riskerovi, shooterovi s ugrofinskym vedenim,...Andy potvrdil, ze to je velkej hrac...

Byly to ovsem pekne SF, sic pro mne horke az drasticke, ale co jsem vlastne mohl cekat, ze...naivko vlci...

***
No byl to tak trosku Black Friday for Wolf, no tak sem se pekne dnes dorazil....no a celkove, jak to bylo na zacatku zapasu JJa u nas bourlive, tak ted zustaly oci pro plac nejen mne;D))) Ikdyz mne osobne vic mrzi Juan...takze ja si to jen prodlouzil...

Na finale ted jeste nemyslim...ale chci si to uzit, a pokud jde o Wimbledon, tak urcite nevynecham.

Tak jeste jednou vsem finalistum...a jejich fandum - pekne si to uzijte;)
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravím, nemáš se za co omlouvat, jak jsem psal už dvakrát. Je naprosto v pohodě, že každý vidíme něco jinak, každý věří svému oblíbenci třeba, to je běžné. Já bohužel zápas neviděl, takže soudit nemůžu, ale podle aktuálního infa, které se mi dostávalo od 3 lidí, to byla pořádná fuška a jak jsem předpokládal, jeden ztracený set.

Díky za popřání, finále asi nebude podle tvých představ a nebude klasicky travařské, ale věřím, že si ho i tak užiješ.
Reagovat
smazaný uživatel
S finalem vpoho, je druhy den, uz jsem se z toho nejak vyspal...;)
Jak by bylo DelPo x Andy, jasne bych byl radeji...

Nejen pro mne je to NEJ TURNAJ na svete...nic ho neprekona...je to jediny turnaj, kdy se fakt da jeste rict....My nemame Wimbledon, Wimbledon ma stale nas! Neco ve stylu ne ze my mame tradici, ale Tradice ma nas...;)

Dokonce vim, koho budu tlacit ve finale, abych si ho uzil.;) Wimbledon je Wimbledon! Finale bych si neodpustil, pokud mohu a mam cas;D)))) a neco se nedeje...

Takze ja jsem pro, aby Britove konecne prejmenovali ten kopec;) Mozna by se mne osobne libilo Scottish Peak!

Tak kurde, konecne snad nadesel cas...ti Anglosasove si to za ten turnaj sakra zaslouzi...!;)

Takze nadesla chvile, aby Vlcak ve finale potlacil Andyho, nakonec Andy je svym zpusobem travar, a potom ten turnaj by si to fakt zaslouzil...nemusim ho, ale jak se rika jsou chvile, kdy je potreba tlacit uz jen z principu;D))))))

Takze Come On Andy! Tak uz sakar konecne prepis tu historii:) ...
Reagovat
smazaný uživatel
*sakra
------
Sakrble uz ani neumi napsat sakra;D)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)) Super, s turnajem souhlasím.
Reagovat
Sonja
http://www.youtube.com/watch?v=XKbsq26lU7E

Tiskovka s Novakem. V čase cca 2:15 se ho ptaj, o čem se bavil s Juanem po té jedné výměně...pěkně to tam vysvětluje:-)))) "dont waste my challenges":-DDDD
http://media.sport.cz/images/top_foto1/0000007109990564/jRfYswewFRZVRB-QRMZUsQ/51d6ed4a5f22fcd758f00000-163153.jpg?20130705182506
Reagovat
Mayo
to publikum musí byť riadny doping pre Andyho
Reagovat
Heather_Fedex
mayko, tu mrkni, co delal po wimb el matador
http://sportky.topky.sk/c/110079/nadal-si-uzival-s-milenkou-na-jachte-no-nerozveselil-ho-ani-jej-zadocek
Reagovat
Mayo
vďaka (: ... už som pozrel nooo dúfam, že načerpá veľa síl oddýchne si a na US urobí pekný výsledok ...vamos ! Xisca na hrad !
Reagovat
Mayo
výborne Andrej...ešte posledný (aj keď náročný) krok
Reagovat
Sonja
Takže finále Novak-Andy...
Netěším se, nebudu lhát.
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
je to tam!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Heather_Fedex
bude to boj!!!
Reagovat
Sonja
Tak aspoň ten jeden set, no...:-) Ale potvrdilo se, že psychika je mocná a v dnešním zápase u Jerzyho holt zapracovala. Dalo se to čekat.
Až bude mít za sebou víc takových zkušeností, nepochybuju, že si Můru povodí, třeba i na Wimbledonu:-P:-))))
Reagovat
Sonja
*ve Wimbledonu

Jinak škoda, že 1.serv vůbec nepsal...ten 2. na extrémní riziko prostě nešlo trefovat furt (11 DF).
Reagovat
Willy_Wonka
Myslím, že má potenciál povodit si v budoucnu kohokoliv, včetně Djokoviče.
Reagovat
gigin
Měl jsem strach hlavně o Muta :)
Reagovat
nitrotaj
Nevim nevim s touhle formou, tušim, že zase budeš plakat s talířem v ruce :D
Reagovat
Fandina
Gratulka Andymu ve finále mu budu držet palce i když s Nolem v současné době to bude velký oříšek.
Reagovat
kada.tom
Super! A v neděli zničíš Djokoviče :-)
Reagovat
VlS
můžeme se radovat, finále sprinterů a překážkářů může začít.
Reagovat
nitrotaj
:D
Reagovat
VlS
Jinak Jerzy zas ukázal potenciál, musí trochu dozrát a dát si nervy do klidu. Andy dnes diametrálně lepší výkon než s Nandem, pasivita se nekonala.
Dneska perfektnídva zápasy
Reagovat
smazaný uživatel
Zastavte toho SkotoBrita!! :( Prosím Nováku.. :)
Reagovat
Jabadu
je Ivan Lendl. Vypadá, jako by mu to bylo jedno. Ten jeho "poker face" mě dostává. Já adrenalin vyplavuji občasným zvedáním činek, ale on vypadá, že je úplně v pohodě. :-)
Reagovat
Jabadu
pardon ... v hledišti
Reagovat
Fandina
Ivan se umí ovládat a nedává na sobě nic znát. Ale jen je mimo povinnosti, tak je ohromě sympatický, chytrý a vtipný.
Reagovat
brixner
...a já si s tímhle chlápkem v roce 1978 vyměnil pár míčků v Ostravě! Ježiši, jak to letí...
Reagovat
Jabadu
Chodil jsem na vejšku s chlapíkem, který ho v žácích porazil. A čtyřhru hrával s Mečířem. :-)
Reagovat
VlS
Na tom Ivan dlouho a cíleně pracoval. Vedl se soupeři psychologickou válku a proto mu říkali Ivan Hrozný
Reagovat
brixner
Když mu kdysi McEnroe vynadal do komunistických parchantů, Ivan se prý dloubal v nose a s klidem počítal mráčky na obloze:-) To já bych Johnovi už asi visel na krku jako kravata:-) Muselo to být pro soupeře frustrující, to asi ano.
Reagovat
Fandina
Já si zase přečetla pák knížek o Ivanovi a celkově na mě působí jako moc inteligentní člověk a chytrý.
Reagovat
brixner
Moje poznámka odpoledne nebyla myšlena zle. Slovo "lozit" se používá na severní Moravě, odkud pocházím, ale jak vidno, je to po celé Moravě stejné:-) Co třeba "štrample"-také u Vás? Jinak Woods má asi docela veget, ale zdání může klamat:já zkusil velký golf pouze jednou a...no, byla to hrůza, to, co na první pohled vypadá jednoduše, je ohromná alchymie. Na odpališti to po mně vypadalo jako po nájezdu tlupy makaků a málem jsem si vyhodil plotýnky:-) Takže raději ten tenis, no:-)
Snad se teď náš skorokrajan dá o přestávce trošku do kupy, myslím, že to Andy tak ještě úplně v rukou nemá! Takže, Jerzy-jabadabadůůů:-)))))
Brix
Reagovat
Jabadu
He, he ... Já ti nevím, komu vlastně fandit. Jinak s tím cvičením - měl jsem kdysi dost velké psychické problémy (jsem bývalý učitel + cikáni ve škole). Vzhledem k mé fyzické kondici si na mě ty svi .. netroufnou, ale moc dobře dodnes nespím.
Reagovat
brixner
Mě o tom něco povídej! Sice jsem z Ostravy už řadu let, ale mám tam kus své rodiny a informací habaděj. Zde v Čechách to není o nic lepší, jen snad ty kilogramy na činkách, jsou tak nějak stejné:-) No a mezi "Nami jaskyňovcami"...fandím Jirkovi;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Andy super
dame pauzu a ideme dorazit toho polaka
Reagovat
kada.tom
souhlas
Reagovat
smazaný uživatel
Je to dobrý. Andy je odolnější než ten psycho Polák. :D

Doufám, že ani to krátké přerušení na tom nic nezmění... No ale kdy budete dávat South Park? A co teprve Žhavý kočky? :D
Reagovat
J.M.
No, 40-45 minut by světlo určitě nevydrželo, to Andy hodně přehání, už před týdnem tam hratelno bylo tak maximálně ještě o 30 minut víc, a to už byla opravdu hodně velká tma.

Nicméně zajímavý tah od britských pořadatelů. :-) Že by další legendární obrat díky střeše? Jerzy to v hale docela umí...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
tady aspoň ti milovníci konspiračních teorií vidí, že organizátoři nejdou na ruku Andymu. Ale jak pravíš, logický krok, pokud se nemýlím Rosol-Nadal se taky přerušovalo někdy kolem 20:45 jejich času a to zapadalo slunce ještě později, protože se hrálo o týden blíž letnímu slunovratu.
Reagovat
smazaný uživatel
Nou růf! Skoťák si zase neodpustil scénu. Jak kdyby to tam řídil on.
Škoda toho totálně zbabranýho konce.
Reagovat
J.M.
Andy si stěžoval, že nemají pravidla nebo co, ale asi je pravidlo, že se nepřerušuje uprostřed setu, pokud jde o světla (?). A set by stihli jenom pokud by byl hodně krátký, čili podle mě tam Andy vyšiloval úplně zbytečně.
Reagovat
J.M.
Navíc si Andy stěžoval na Janowicze, že se vymlouvá na tmu a chce zápas přerušit, ale pokud vím, Janowicz nosí kontaktní čočky a může mít problémy s viděním.
Reagovat
brixner
Velikým štěstím je, že mají v Londýně tu zatahovací střechu! Vůbec si nedovedu představit, co by se dělo v tomto případě na Roland Garros...No, nejspíš by přišla newyorská Big saturday :-)
Reagovat
spaniel
Tak zeby odklad kvuli svetlu?
Reagovat
kada.tom
nene, jen zatahujou střechu :-)
Reagovat
kada.tom
Náááádhera, a teď ho, Andy, doraž! :-)
Reagovat
MarcelPersch
Konec :/ To jsem doufal, ze ve finale nebude Radwansky...
Reagovat
smazaný uživatel
Žádnej konec.. 1:2... V tenisu musíš věřit do posledního míčku! Jokerovič měl taky 2MP a nevyužil je a set ztratil.. Prohrávat o set je nic.. Párkrát mu vyjde servis a bude z něj zase ďábel.. A navíc bůh Ra si řiká o pauzu :DD
Reagovat
MarcelPersch
Kdyz se kouknu na JJ psychickou pohodu, tak neverim, ze bude mit Andy ve 4. setu vyraznejsi problemy.
Reagovat
Sonja
Bohužel souhlas...ale tak nebylo by normální, kdyby to s ním nic nedělalo. Ještě to není tak zkušenej hráč, je poprvé v semifinále GS a zrovna proti němu musí stát celej centrkurt...tleskat jeho chybám, burcovat protihráče...Mně je ho dneska fakt líto.
Reagovat
kada.tom
co jsem to zapnul za stavu 4:1 ve 3. setu pro Janowicze, tak absolutně odešel :-DDD
Reagovat
spaniel
Nechutné publikum jásá po dvouchybe :-O
Reagovat
Sonja
Už zas u toho vůbec nepřemýšlí...90% Murrayho dnešních winnerů je z pokažených kraťasů Jerzyho. Achjo.
Reagovat
smazaný uživatel
Hold vyhraje další Tiebreak .. :)
Reagovat
J.M.
No, tak to bych mu pak vzdal holt. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-( Tak tohle jsem nečekal.. :(
Reagovat
Sonja
Achjo a je to v pytli.
Frustrující je, že Můra není v ničem lepší, akorát se prostě našel hráč, kterej je větší labil než on sám, tak si věří.
Škoda, Jerzy...konec ještě sice není, ale už to moc růžově nevidím.
Reagovat
Sonja
vlastně je lepší...v trefování 1.servisu. Es už má 18, Jerzy 7.
Reagovat
brixner
No hold ne :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Andy, come on! Tohle musíš otočit! Bojuj!
Reagovat
Jabadu
No toto ...
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš, že to jde Andy! Come on!
Reagovat
Sonja
Takhle se to dělá!!!
Reagovat
Nola
ten tvoj Jerzy je fakt neskutočný... asi je to ten najväčší talent, čo momentálne behá po kurtoch
Reagovat
Jabadu
... jo takhle. A já myslel, že většinou v horizontální poloze. :-)
Reagovat
Rafaeoli25
Zápas na který bych byl opravdu zvědavej, to by byl mač Jerzyho s Delpem, to by byly střelecký manévry, jedna dělovka za druhou:D
Reagovat
Sonja
Jerzy by si Delpa povodil:-D;-)
Reagovat
smazaný uživatel
A Sonja by si povodila Jerzyho i Delpa současně
Reagovat
Jabadu
A ... a ... a nebo tak. :-)
Reagovat
Mayo
ale čo sa naučil murray je zvládať tie kľúčové momenty (na brejkboloch) oproti minulosti v tomto urobil pokrok
Reagovat
Sonja
Jj, jen ve dvou zápasech za sebou dal dvojchybu na setball...maličkost.
Reagovat
smazaný uživatel
Třesky,plesky,člověče, podívej se na kurt a nechval dne před večerem
Reagovat
Rafaeoli25
Jerzy se už plně rozehrál i na retirnu, což je výborný znamení, jednou ho určitě prorazí, hlavně v klídku na servisu a pak to bude pohoda...
Reagovat
Sonja
Proč si na fandění vždycky vyberu hráče, kterej neumí proměnit brejkbol...
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Boure ochladla, ale jinak...droper, risker, shooter;)
Bude to jeste zajimave;)
Reagovat
Rafaeoli25
Jerzy pojď, přece si s Murraym zbytečně nezkazíš statistiku, to by byl hřích:D
Reagovat
Rafaeoli25
Myšleno H2H:)
Reagovat
Rafaeoli25
Jerzy se rozehrává i na returnu, škoda těch breakballů, to mohlo Můráka zlomit, ale snad si to Jerzy ve třetim setu vynahradí...
Reagovat
Sonja
Zatím nevyužil ani jeden brejkbol... velká škoda.
Reagovat
Rafaeoli25
Každopádně jasně dokazuje, že zdaleka není jen servisman:)
Reagovat
VlS
Komu vlastně fandíš?
Reagovat
Sonja
Rafaeoli- Jj, dokázal to sice už dávno, ale proč ne zas a znova...

VlS- Jerzymu;-) Ale čím víc se přibližuje vítězství, tím víc si říkám, jestli to nakonec nebude těžší soupeř než Andy:-DDD
(jinak já Jerzymu fandím už dýl, není to nějaké fandění "koho bych chtěla pro Noleho do finále";-))
Reagovat
VlS
No právě kvůli Nolemu se ptám ;-()
Ale mě Jerzy štve tím řevem, nemůžu si pomoci, není mě sympatickej
Reagovat
smazaný uživatel
Nole s Delpom odohrali jeden parádny zápas, ktorému nejde, čo vytknúť..Del Potro dal zaspomínať na USO 2009, kedy sa prezentoval práve v dnešnej forme..A hoci to bude zrejme práve on, ktorý svojim nečakaným výkonom zatieni v hodnoteniach fanusikov Djokoviča, netreba zabúdať ani na víťaza zápasu.

Sposob akým dnes totiž Nole odvracal Delpove útoky na základne čiare, akým returnoval a servoval, takáto uroven sa len tak nevidí..A aj tak mu to skoro nestačilo..Klobúk dole..
Reagovat
smazaný uživatel
Andy, Come on!
Reagovat
spaniel
Tak záběr na ty skreky tech holcicek stal za to, brrrrr.
Reagovat
J.M.
Janowicz má hlavně mizerný forhend. Ta jeho technika je hrozná, tak blízko u těla, čímž se často vyhazuje dva metry mimo kurt, a i když se trefí, tak z toho je jenom nedůrazný úder, po kterém ještě dlouho musí ve výměně bojovat, jinak by to už s lepším provedením toho úderu zakončil.

Jestli bude chtít být opravdu ve špičce, musí hodně zapracovat na provedení forhendu.
Reagovat
Rafaeoli25
Přesto s touhle mizernou technikou už porazil Murrayho, Tsongu, Almagra a další kupu dobrých hráčů, tak zas tak špatná asi neni:D
Reagovat
J.M.
Většinu z nich ale na turnaji v Paříži, který se musí zmiňovat s hvězdičkou a vysvětlivkou pod čarou. :-)

Jinak ano, klidně může porazit i špičkové hráče, díky svým dalším kvalitám. Třeba i dnes Andyho (i když to zatím moc nevypadá). Ale bez forhendu je poráží mnohem méně často a mnohem obtížněji, než by tomu tak bylo, kdyby forhend měl. Do špičky se dostane jen když je bude schopen porážet častěji, a bez forhendu tam být nemůže.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Tsongu porazil v Římě a Almagra tady, takže Paříž je poněkud nesmyslnej mýtus:D
Reagovat
smazaný uživatel
Janowicz má s tímto "mizerným" forehandem nejvíce vítězných úderů (za tento turnaj) ze všech semifinalistů :) Možná není tak technicky vybroušený a pohledný, ale rozhodně je účinný.
Reagovat
Rafaeoli25
Myslim, že tenhle mizernej forehand co má by možná chtěl každej, minimálně tu brutální sílu:D
Reagovat
J.M.
Právě že účinný je zoufale málo. Nejde jen o pohlednost, ale o to, že kvůli tomu mizernému, nemodernímu provedení jich strašně moc kazí a strašně moc z nich je nedůrazných, chybí tomu větší úhly, rotace i razance.

Vítězné údery nejsou zdaleka jen z forhendu.
Reagovat
Rafaeoli25
Je fakt, že kdyby ty chyby nedělal, mohli by i Rafa a Nole sbalit fidlátka:D
Reagovat
J.M.
Jinak co se týče dnešního zápasu, tak pokud měl Jerzy vůbec nějaký vítězný úder z forhendu, pak buď z kraťasu, nebo z vyložené pozice, kde stačilo jen zakončit do otevřeného kurtu (třeba díky výbornému servisu). Do statistik se to započte jako vítězný forhend, ale to je nesmírně zavádějící. Ale opravdu pořádný, plnotučný vítězný forhend, jako umí Roger, Novak, Rafa, Juan Martin nebo i Tomáš, Jo a další, jsem od něj ještě neviděl.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak on je většinu ani nepotřebuje:D
Reagovat
J.M.
No, zdánlivě ne. Ale třeba právě teď byla při první výměně za stavu 1:1 ve třetím setu úplně typická situace - pozice pro zakončení vítězným forhendem, ale Jerzy si zahraje na tuleně, raketu skrčí k tělu a úder tak vyhodí dva metry za lajnu. kolikrát je tahle jeho bezzubost k forhendu tohle k vidění? To je pořád dokola, strašně moc výměn kvůli tomuhle zbytečně prohrává. Strašně často člověk už předem, při tom nápřahu vidí, že z takovéhoto forhendu nic pořádného vyletět nemůže. Myslím, že nějaký analytik by mu tohle měl říct, to je prostě chybně naučená technika, a to se dá pořád ještě změnit.
Reagovat
J.M.
(Oprava: Kolikrát je tahle jeho bezzubost z forhendu k vidění?)
Reagovat
smazaný uživatel
To máš v tomto pravdu, no...
Reagovat
Rafaeoli25
Tak myslim, že na technice asi zapracoval hodně už doteď, když se za rok dostal z druhý stovky do dvacítky:)
Reagovat
Rafaeoli25
Každopádně technika při slajzech a kraťasech je prvotřídní!!!
Reagovat
J.M.
To asi ano. A to je dobře, protože pokud má mít dnes relativně mladý hráč (bez toho slova "relativně" už to je dnes asi utopie) šanci se prosadit, musí mít obrovskou vůli na sobě pořádně makat a zlepšovat se, a asi v tomto je taky u mnoha z nich kámen úrazu. Tak snad aspoň Jerzy to někam dotáhne.
Reagovat
smazaný uživatel
Juane, děkuji za skvělý tenisový zážitek. Už dlouho jsem se takhle nebavila zápasu ATP. Bohužel zápas dopadl lépe pro Novaka, ale Juanovi se sluší pogratulovat ke skvělému výkonu.
Reagovat
brixner
Andy má designově nejhezčí tenisovou raketu! Ta červená barva, nic jiného...skvělé náčiní!
Reagovat
J.M.
Spíš tak jednooký mezi slepými... 99 procent raket má poedle mě extrémně hnusný, nevkusný nástřik, barevně i vzorem. Pro mě jsou daleko hezčí, elegantnější barvy a vzory, ale z nějakého důvodu jsou u raket k vidění maximálně tak jen jako rarita v nějakém online obchodu.
Reagovat
brixner
Tak Vám nevím...Vidím teď Janowicze poprvé v akci a první, co mě napadá, je jediná věc: Nevinný obličej i pohled, ale instinkt totálního zabijáka! Tohle je Richard Krajicek č.2 ! !
Vůbec si nedokáži představit, kdyby tento zápas vyhrál...Co by se v Anglii asi dělo...
Reagovat
spaniel
Nevinny oblicej a pohled si teda predstavuju jinak :)
Reagovat
Rafaeoli25
:D On má nejen instinkt, ale i vzhled zabijáka, ta nevinnost je dobrej vtip :D
Reagovat
Jabadu
Je to také hora svalů. Problém je v tom, že je bude muset okysličovat a vláčet po kurtu třeba 4 hodiny. Maraton ve sprintech. Tenis je zřejmě jeden z nejnáročnějších sportů vůbec. To takový Tiger Woods si chodí po pažitu a sem tam odpálí míček. To je pohoda! :-)
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak co by se v Anglii asi dělo..smutek jako skoro vždycky:D
Reagovat
spaniel
Typicky Andy. Priposrany forehand, dulezite míče hraje alibisticky a doufá v chybu soupeře a zpeceti to dvouchybou. Takto to rozhodne nepůjde. Mel by začít vic útočit a trochu Jerzyho trápit slajzy. Nejak tu zmenu pod Ivanem porad nevidím.
Reagovat
Mayo
veru nechápem ho tiež čo hrá tak ustráchane...ináč vlani hral agresívne v pohode ... podľa mňa aj na us open to nebolo zlé ale odvtedy sa zase vrátil k tej hre pasívnej mi to príde...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jo, ten Janowicz podává dobře jako blázen a Andy přesný opak...

Já znám jednoho dobrého Jerzyho, ale to byl fotbalový gólman (Dudek). :D
Reagovat
Sonja
A jak u toho Jerzy chvílema krásně řve:-)))))))))
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
No, o tom jsem chtěl taky napsat... Jako pračlověk. :D
Reagovat
Rafaeoli25
Jestli se Nole dívá, tak si myslim Jerzyho do finále moc nepřeje:D
Reagovat
smazaný uživatel
Janowicz teda jede... agresívní a Andy nějak nestíhá.
Reagovat
Sonja
dej, ať to Můra otočí, však kdo má takové forehandy krotit ve finále:-((((((((

Se*e pes. DAWAJ!!!!!!!!!!!!!
:-DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
U nas je ted totalna boure, koukam se znamyma, takze si dokazes predstavit, co bylo po prvnim setu;D))))))

Jinak to vypada, ze loket drzi, a pokud vydrzi...Andy je ze hry...
Krom toho, Janowicz opet na siti perfektni...
Reagovat
Nola
Andy to vyhrá, mladý riskuje, ale je to dobre, finále si musí zaslúžiť, nech si aj on užije ťažký match ako Nole
Reagovat
Rafaeoli25
Snad se zklidní, protože na Murrayho bezpochyby má, škoda toho ztracenýho servisu, zbytečně...
Reagovat
Sonja
Jj, umím:-DDD
No Jerzy občas famózně, občas rozhodnutí, jako by na něj někdo použil matoucí kouzlo:-DD... ale neva, 1 set je v kapse a 2. je teprv na začátku...
Reagovat
Rafaeoli25
fakt si myslíš, že je Jerzy vykulenej? Spíš je vykulenej Murray:D
Reagovat
Sonja
Teď se do toho dostal...právě teď!! V tom TB!!!
Ale Murray je jistotka a setball proměnil dvojchybou (jako proti Nandovi):-DDD
Reagovat
Rafaeoli25
To jsou neuvěřitelný pecky co Jerzy střílí, fakt jak u Verdunu:D
Reagovat
J.M.
U Del Potra mě nejvíc překvapil jeho bekhend. Ještě nedávno skoro nebyl schopný zahrát topspin (ano, zápěstí), ale dnes tam sázel neuvěřitelné bekhendové ůecky křížem, i po lajně. A z toho svého placatého forhendu taky teď sází snad největší dělovky v životě. Třeba ten jeden konečný křížný z běhu vytažený ze země, to bylo jak z baseballové pálky, placatice absolutně bez rotace... Když mu to takhle pálí, tak je to jeden z divácky nejatraktivnějších hráčů, hlavně když hraje s někým ze špičky. Právě ten vzájemný kontrast mezi hráči je nejdůležitější, a to nikdo z dvojic Murray-Djokovic, Nadal-Djokovic nebo Nadal-Murray nemůže nabídnout tak jako Del Potro se svým unikátním stylem.
Reagovat
Stan_Borowitz
Když byl vytažený ze země, tak tam rotace musela být, placatice by letěla bůhhvíkam... to jen na okraj.

Ale jinak souhlasím, ten BH byl super a FH neskutečný. Tomu mohl dokázat vzdorovat jen nejlepší hráč současnosti hrající na hranici svých možností.
Reagovat
J.M.
Psal jsem to proto, že tam ukazovali detailní zpomalený záběr, a ten míček byl prakticky zamrzlý, při tom pohybu vpřed od jeho rakety vůbec nerotoval - Juan Martin do něj prostě praštil úplně napřímo, pohyb ruky a zápěstí byl pouze horizontální. Juan zkrátka dnes ty svoje placatice pálil ještě placatěji než kdy předtím.

K tomu, abys míček vytáhl nahoru, ho nepotřebuješ rozrotovat,s stačí prostě zahrát mírně nahoru, mírným obloučkem přes síť. I když to je samozřejmě těžko proveditelné při takové ráně.
Reagovat
Stan_Borowitz
To zní trochu v rozporu se zákony fyziky, ale když na tom trváš, dohadovat se o tom nebudu...
Reagovat
Sonja
si můžu s klidem vychutnat zápas Andy-Jerzy... Jerzy může jen překvapit favorita, tak do toho...dawaj!!!:-)
Reagovat
Rafaeoli25
Murray nějak velkej favorit neni, Jerzy už hraje na úrovni hráče první desítky:)
Reagovat
Sonja
Murray je ultrafavorit... Pro Jerzyho to je poprvé v životě, kdy je v semifinále GS a zrovna to musí bejt Wimbledon proti Murraymu...je z toho vykulenej, jde to vidět:/
Reagovat
Rafaeoli25
A kde je to jako vidět? Jerzy na setbol zahraje druhej servis na totální riziko a sází tam jeden kraťas za druhym jak starej zkuešenej mazák...
Reagovat
Rafaeoli25
Prej vykulenej, huahaha:D
Reagovat
Denis92
Prave sme videli zapas turnaja..nadherne predstavenie oboch hracov.Skoda ze to DelPovi nevyslo..hra skvely tenis.Dufam,ze na US open bude mat dobru formu a koleno bude v poriadku.
Reagovat
Stan_Borowitz
Dnešní zápas ukázal, proč oba dosud v turnaji neztratili ani set. Troufám si říct, že stát dnes proti komukoli z nich kdokoli jiný, skončil by zápas pravděpodobně opět 3:0. Skvělý tenis od obou. Škoda, že to nebylo finále.

Mimochodem, na začátku turnaje se tvrdilo, že má ND lehký los...
Reagovat
Mayo
no však tvrdilo, aj ja som to tvrdil napríklad
Reagovat
Rafaeoli25
Tak kdyby proti nim stál Murray tak určitě, u Jerzyho si tak jistej nejsem:)
Reagovat
J.M.
To s tím 3:0 bych netvrdil ani u jednoho z nich (Djokovic klidně i dnes mohl ztratit nějaký set s Murraym, Del Potro možná i s někým jako Berdych), ale i já to zatím vidím jako předčasné finále. Těžko se ta kvalita bude překonávat.
Reagovat
Rafaeoli25
Ty Jerzyho kraťasy v každym gamu to je prostě paráda! To nikdo jinej neumí v takovym množství!
Reagovat
Rafaeoli25
Pojď Jerzy, finále Nole s tebou to bude to pravý ořechový!
Reagovat
smazaný uživatel
Smutek, smutek, smutek...tezko se mne to zkousava, nebot behem zapasu tu nadeje vznikla;)

Co rict...byl to pekny turnaj, skoda preskoda, ale tak uz to byva...druhy GS pro Potra nebude...[ale uprimne, ja nedoufal ani v to SF]

Slava vitezi, byl opet neskutecnej, tolik akrobatickych zakroku, to se hned tak nevidi, Nolda bavil, Cest porazenym, DelPo neskuteny FH uplne abstraktni, bavil jeste vic;), bylo to na pet, tak co bych chctel vic...DelPo se opet ukazal jak valecnik....tak co bych chtel vic...

mozna postup Juana?;D))))

Toz tak GIGIN, SONICKA, VLS, mnoho nicku s NOLE atd., posilam hluboky uklon, podavam vam ruku pres sit a podekovani a mnoho gratulaci...je to velkej hrac, to teda jo...ten vas Nolda;)
Tak si to uzijte;)))

***-***
A sobe mohu jen opet tupe rict jak trotlovi, zas ti Vlcaku zustaly oci jen pro plac:D)))))))

Tak si to uzi
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě nejsi sám...:) Nicméně Juan byl na kurtu velmi sympatický, což ještě umocnilo tenisový zážitek. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nebuď smutný. Hezky jsi to napsal. :)
Reagovat
Sonja
:-) Díky, Vlku...
Příště to chce možná víc psát, že už to má Nole jasný...víš jak:-((:-D
Reagovat
gigin
Klobouček... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jenze, ja potom uz nemel cas...musel jsem provest presun z prace...takze cast jsem nevidel, az znovu od 4.setu, od stavu 4:4...;/ A to uz jsem nebyl ani schopny nic psat;)

No jo,...tak zas nekdy snad svitne ta nadeje...

Tak jeste jednou si to uzijte s tim Djokolandem;)
Reagovat
carolyn
Mě je taky DelPa líto
a taky jsem viděla jen první 2 a pak až 5 set :-/
Reagovat
smazaný uživatel
No je to tezke, nejprve Tommy, to bylo fakt drsne, a ted Delpo...

Ovsem ted aspon pred tim DelPem jsem netroubil, jak ho Juan udela:D) jak s Tommym, no...tak aspon nejsem uz za uplneho trotla, lae jen castecneho to je fakt...;) Takze ten smutek muze byt polovicni...
Reagovat
smazaný uživatel
No, každopádně tvůj výběr do Fantasy ligy (vzhledem k postavení hráčů) byl naprostý majstrštyk! :)
Reagovat
smazaný uživatel
No co bys cekal od travofila ;D)))) Ta prezdivka se Ti povedla, celkem mne rozesmala;)

Dik, jdu dla sledova druhe dramaticke SF...
Reagovat
Sonja
Novak dneska nehrál nejlíp...strašně moc chyb, pádů, de*ilních rozhodnutí, občas naprosto zbytečně defenzivní hry (i když po tolika chybách bych asi taky byla opatrnější)... ale jen takovýhle Noleho výkon + skvělý výkon soupeře dokáže nabídnout takovejhle pro diváky atraktivní zápas. Přesně to samé bylo proti Stanovi na AO, i když tam byla koncovka ještě dramatičtější...
Gratulace vítězi, čest poraženému.
Djokoland: IDEMO!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Sonja
Mimochodem, symbolicky BH po čáře, který dneska absolutně nefungoval, zpečetil výhru....
Reagovat
Nola
presne tak, a tých nevyužitých brejkbalov, to by jedného je.lo, backhand po čiare, strašné niečo, ale ten záverečný stál za to
Reagovat
Nola
ha, napísali sme to skoro v jednej minúte
Reagovat
Sonja
:-)))))))

Se vším souhlas.
Paradoxně ho dnes držel nad vodou servis, který u něj nikdy nebyl bůhvíjaká zbraň...prostě šílený zápas:-D
Reagovat
Stan_Borowitz
Přátelé, nějak neberete v potaz, jakou rychlostí lítají míče z rakety JMDP, zejména z forhendové strany. To se opravdu dost těžko krotí. On ND ty chyby nedělal z plezíru, aby udělal zápas zajímavější.
Reagovat
Sonja
Novak udělal milion chyb, které nebyly vynucené Delpovým forehandem;-)...jestli si to neviděl, tak si to asi vidět nechtěl.
Reagovat
VlS
byla tam spousta UE, který nebyly následkem tlaku. BH po lajně do deblovýho pole byl standard, spousta míčů v saku. 50 UE od Novaka se moc často nevidí.
Reagovat
Nola
v predposlednej hre na servise DelPa urobil 3 nevynútené chyby z jasných pozícií, aj sám komentátor skonštatoval, že nebyť tých chýb, servis DelPa ide na jeho stranu
Reagovat
Stan_Borowitz
Já si prostě nemyslím, že by dnes ND hrál hůř než třeba proti Tomášovi. Ten tlak se samozřejmě neprojevoval jen tím, že by JMDP každý míč "zabíjel", ale svou hrou nutil ND k aktivnější hře, ze které pochopitelně pramenilo i víc nevynucených chyb. Prostě nechtěl JMDP pustit k tomu, aby ho utloukl a uhonil.
Reagovat
Stan_Borowitz
To byl ale konec pátého setu nesmírně náročného zápasu.

Měli byste být trochu objektivní, o moc líp dnes Djokovič opravdu hrát nemohl.
Reagovat
Sonja
Tak se neshodnem, no bóže:-)
Reagovat
Nola
ja som už vedľa v diskusii pochválila DelPa za ten delový forehand, dnes kľudne mohol vyhrať, v závere už nestíhal, a to rozhodlo, DelPo patrí medzi absolútnu špičku, divím sa, že sa stále pláca na nejakom 8. mieste, patrí medzi mojich obľúbených hráčov, nemám dôvod neuznať jeho kvality, zápas som sledovala, backhand po lajne mu nefungoval, či bol pod tlakom, alebo nie
Reagovat
smazaný uživatel
Absolútne súhlasím so Stanom..Nečakane vyrovnaný zápas, nejde automaticky pripisovať slabšiemu výkonu Djokoviča..Vyrovnaný bol hlavne kvoli Del Potrovi, ktorý hral 4 sety fantasticky a dokázal držal Novakovu nastolenú vysokú latku kvality na baseline..

Čo sa UE týka, tie sú súčasťou hry, je prirodzené, že sa ich Djokovic dopustal, ked bol nútený hrať dlhsie výmeny a na druhú stranu sa mu vracali údery vysokej razancie..Doležité však bolo, že s výnimkou gemu na predposlednom Delpovom servise ich robil Novak vo chvili kedy si ich mohol dovolit a najmä sa ich nedopúšťal v sérii, teda ak aj jednu urobil, v nasledujucej vymene prisla opat kvalitná hra..Dolezité je si uvedomit, ako Djokovic zvládol rozhodujúce momenty..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to nakonec zvládnul. :) Sice dneska nehrál úplně podle svých představ, ale přesto zvítězil... Jak už jsem tady dneska psal, je to prostě bůh! :) Del Potro se překonával a podal také famózní výkon. Málokomu se proti Novakovi podaří otočit set a odehrát takový zápas... Takže po jednom nádherném ženském semifinále bylo k vidění i jedno mužské. :) Ale takhle dlouhý zápas, to je vážně masakr. Jsem rád, že jsem to proložil tím mixem, který byl taky parádní. No a nakonec v obou zápasech vyhráli ti, kterým jsem přál. :)

Teď snad ještě Andy vyhraje nad tím psycho Polákem. :D Snad to bude mnohem rychlejší zápas, nebo dneska na Fandovi nebudou dávat Městečko South Park a bez toho já neusnu. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě, že to tak dopadlo. Po prohraným 4.setu jsem myslel, že mne klepne! Děkuji Nole, ale příště prosím bez komplikací(nervy mám jen jedny).
Reagovat
Nola
nápodobne...
Reagovat
Labi
....je to frajer, bojovník a showman v jedné osobě ....a co se týče toho jeho forehandu.....to je bez komentáře, něco neskutečného!!
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto souhlasím. Takový forehand umí jen Potro ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, wow, wow! To byl úžasný, fantastický a nepřekonatelný zápas, který se určitě zapíše do histroie, díky téměř neviděným odpalů a úderů :D Wow! Klobouk dolů, hlavně před Delpem, hlavně přes to, že ten zápas nevzdal, i přes skoro prohraný tiebrak ve čtvrtém setu. Ale postoupil Djoko, tak se musí gratulovat nejvíc jemu. Ještě jednou: Wooowww!
Reagovat
smazaný uživatel
Uprimne som fandila Argentincovi....bol to kazdopadne strhujuci boj dvoch Titanovv tennisu dnesnej doby
Reagovat
smazaný uživatel
Stejně jako ty, jsem fandil Argentincovi. Podle mně předváděl lepší tenis a lepší a nepřekonatelné údery. Returny rozhodli. :(
Reagovat
smazaný uživatel
A hlavně Del Potro byl dnes větším showmanem :D !
Reagovat
smazaný uživatel
Proste King

este Andy
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist