Djokovič zdolal Delbonise až ve třech setech, čeká ho odveta proti Bautistovi

25. 3. 2019, 10:02
Aktuality 50
ATP MIAMI - První hráč světa Novak Djokovič se ve třetím kole Masters v Miami nečekaně nadřel na výhru proti levorukému Argentinci Federicu Delbonisovi. V osmifinále se šestinásobný šampion střetne se Španělem Robertem Bautistou, s nímž poslední dva duely na tvrdém povrchu prohrál.
Novak Djokovič (© AFP)

Novak Djokovič před dvěma týdny v Indian Wells ve třetím kole překvapivě podlehl Němci Philippu Kohlschreiberovi a ve stejné fázi turnaje měl problémy i na dalším Masters 1000 v Miami. 

Podobně jako den před ním Roger Federer musel i Djokovič bojovat o postup do osmifinále ve třech setech s nenasazeným hráčem. První hráč světa porazil levorukého Argentince Federica Delbonise v prvním vzájemném zápase 7-5 4-6 6-1.

"Klobouk dolů před Federicem. V druhém setu se zlepšil a diktoval tempo hry. Já ztratil koncentraci, mé údery neměly dostatečnou délku a razanci a on toho využil," komentoval Djokovič, jenž nakonec vylepšil svou vynikající bilanci s argentinskými soupeři. Od roku 2007 ho dokázal porazit jen Juan Martín del Potro a za toto období má Djokovič s Argentinci bilanci 36-4.



Jednatřicetiletý Srb hraje v Miami potřinácté v kariéře a útočí na sedmý triumf. V osmifinále se mu do cesty postaví Španěl Roberto Bautista, s nímž ve vzájemné bilanci vede 7-2, ale poslední dva duely na tvrdém povrchu - v Šanghaji 2016 a letos v Dauhá - prohrál.

"Myslím, že úderově jsem na tom dobře, jen potřebuju větší konzistentnost. Udržet úroveň hy po celý zápas. To bude důležité k tomu, abych měl šanci Bautistu porazit. Je to jeden z těch hráčů, kteří vás donutí vybojovat si každý míček. Nechybuje, jen se pohybuje po celém kurtu," uvědomuje si Djokovič před dalším zápasem.

Domácí obhájce titulu John Isner porazil 7-5 7-6 Španěla Alberta Ramose a oplatil mu loňskou porážku z římské antuky. V osmifinále se třiatřicetiletý Američan střetne s Britem Kylem Edmundem (h2h 1-1), který přehrál dvakrát 6-4 Kanaďana Milose Raonice.

• ATP MASTERS 1000 MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 9.314.875 dolarů
nedělní výsledky (24. 03. 2019)
• Dvouhra - 3. kolo •
Djokovič (1-Srb.) - Delbonis (Arg.) 7-5 4-6 6-1
Isner (7-USA) - Ramos (Šp.) 7-5 7-6(6)
Čorič (11-Chorv.) - Chardy (Fr.) 6-7(2) 6-2 6-3
Edmund (19-Brit.) - Raonic (12-Kan.) 6-4 6-4
Bautista (22-Šp.) - Fognini (15-It.) 6-4 6-4
Basilašvili (17-Gruz.) - Haase (Niz.) 7-6(3) 6-3
Kyrgios (27-Austr.) - Lajovič (Srb.) 6-3 6-1
Auger-Aliassime (Kan.) - Hurkacz (Pol.) 7-6(5) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

50
Přidat komentář
Mayo
Novak Djokovic je odhodlaný zvíťaziť na tomto turnaji.
Reagovat
Kozoroh
No bylo to trápení. S Bautistou to bude mít No1e těžké, s tím jsem počítal už po rozlosování. Snad proti RBA předvede lepší výkon, než jaký podal včera.

Lepší highlights:
https://youtu.be/afNzOxJVmsI
Reagovat
turista
Třetí porážku za sebou s princeznou už Djoki nepřipustí.
Reagovat
Pe3k
Ale yo! A pak to společně oslaví kozo s giginem.
Reagovat
turista
Djoker nemá rád nevyřízený účty. Takže motivace bude. A když budou potíže a půjde se do tří setů tak ve třetím setu přidá plyn a smázne princeznu 6:1.
Reagovat
ipko
Kyrgios má zatiaľ najlepšiu formu, čo ukázal v zápasoch s Bublikom a Lajovičom.. stačí mu pokračovať v podobných výkonoch a titul má v kapse.. Roger ani Novak sa naňho nechytajú..
Reagovat
Kozoroh
Ano, forma se nejlíp pozná na no name hráčích :D
Reagovat
Marduch
uvidíme. Já jsem toho názoru, že kvalitní return a dostatečně dlouhé balony rozhodí hru sebevětšímu bombarďákovi:)
Reagovat
Pe3k
Ale jeho return je jeden z nejhorších.
Reagovat
smazaný uživatel
Mard asi mysli skor jeho oponenta.

Má pravdu.

Ale co je to kvalitný return?...Kyrgios ma taký servis, ze kvaltný return nestačí. Musi byt super kvalitný...
Reagovat
gigin
Hlavně, když servuje spodem.
Reagovat
smazaný uživatel
Hoci to pouzil proti Rafovi, nevadi mi to...

Diery v pravidlach, v pisaných, ci nepisanych zakomoch su na to, aby na ne poukázalo, resp. vyuzivali sa.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle Rafa umí. Mas pravdu.
Reagovat
Patik
Bol by to zaujímavý zápas keby Nole a Fedex teraz nastúpili proti sebe s tenisom ktorý momentálne predvádzajú.
Reagovat
spaniel
Vůbec. Roger by prohrál a hladce.
Reagovat
Patik
No.. máš pravdu.. Roger bol natom horšie prvý zápas..ale tak hladko by som to asi nevidel.
Reagovat
spaniel
To proto že jsi zaslepeny skoro jako Kamil.
Reagovat
Patik
prečo myslíš že som zaslepený a v čom ?
Reagovat
Pe3k
True that.

Nesouhlasím s tim, že by Roger prohrál lehce. Rogerovi by stačilo proti Nolemu držet servis a byl by to vyrovnaný zápas, kde můžou oba vyhrát. Navíc si myslím, že bude hrát Fed dnes lépe. Že oba hráli v prvním kole děsně, na tom se shodnou všichni.
Reagovat
Patik
podľa mňa by Roger prehral každopádne ale teraz ešte sú také okolnosti že Roger je rozbehnutý a Djokovič sa ešte ako tak hladá..možno že teraz je to obdobie kedy by ho aj mohol poraziť..potom keď Novak chytí formu tak už bude zase neporazitelný.
Reagovat
Marduch
Novak se probere tradičně až potom, co zas poseje RG, na to je prostě spoleh:) A obráceně taktéž:)
Reagovat
Kozoroh
Letos si na RG dá Novak záležet, to mi věř.
Reagovat
turista
Taky si myslím.
Reagovat
turista
A ještě bude mít Nole na své straně publikum na Roland Garros, které mu po smolné finálové porážce s Wawrinkou v roce 2015 tak zastleskalo, že ani 11-násobný vítěz Nadal se nikdy na RG takového potlesku nedočkal. A po vítězném finále 2016 se to ještě opakovalo. Diváci na FO mají rádi Novakův tenis.
Reagovat
Patik
Nadalovi ešte vôbec niekto tlieska keď vyhrá Roland Garros ? :)
Reagovat
Marduch
což o to, záležet si dá, ale to ještě nic negarantuje:)
Reagovat
turista
Negarantuje. Ale času je dost a Novak se zmínil už po AO, že se letos zaměří na zkvalitnění svého tenisu na antuce což by mělo přinést hodně bodů, nějaký ten titul a upevnění pozice na No1.
Reagovat
spaniel
Ty jsi člověk nebo nějaký papouslovaci software?
Reagovat
smazaný uživatel
Chcenie je jedna vec.

Ale forma druhá...Do júna daleko, ale ak by sa hralo RG zajtra, Novak sa k Rafovi nemusi ani dostat..Rafa sa so svojim standardom moze prehryzt k titulu, Novak musi pridat nieco navyse.
Reagovat
gigin
Kuwa, když turista řekne, že letos Nolda ovládne FO, tak prostě Nolda ovládne FO. Neviem, čo stále riešiš.
Reagovat
turista
No ale Rafa se nemusí do finále na RG taky probojovat. Donekonečna to nepůjde.
Reagovat
spaniel
Až na to, že Roger má v poslední době 1.servis kolem 50%. A nad Novakem vyhrává, když trefuje tak 70.... Tzn žádné lehké body.
Return nejhorší co u něj pamatuji.
Spousta chyb z forehandu, backhand jak 2013.
Naivní nabehy na síť...
Nefunguje mu nic. Uhaluzil se štěstím Albota a ty mu věříš na Novaka.
Reagovat
Pe3k
Vím o tom, ale Novak taky nehrál žádnou hitparádu. Věřím, že se Roger zlepší. Nepsal jsem, že mu na Novaka věřím, ale že nevěřím že by prohrál lehce. A na zápas s Novakem by se vyhecoval víc jak na první kolo s Ebotem...
Reagovat
smazaný uživatel
Nemůžeš srovnávat první zápasy Noleho a Rogera. Je to nový areál, nové kurty. Bůh ví, jak to tam lítá. Spíše vzhledem k okolnostem z posledních několika měsíců se také přikláním k variantě, že Miami může vyhrát kdokoliv z pavouka.
Reagovat
Patik
zápas s Krajinovičom nám napovie viac..tak isto Bautista preverí Djokoviča..Roger by mal zvládnuť Krajinoviča minimálne so šťastím to nejako ubojovať..ale Bautista je ťažká previerka pre Noleho myslím si ..to budú dlhé výmeny.. môže to ísť vkľude do troch setov kde môže Nole opäť pohorieť..ako v predošlom zápase.
Reagovat
turista
Nepohoří a motivaci bude mít. Na okruhu neexistuje hráč, který by dokázal namotivovaného Djokera v dlouhých výměnách přetlačit. A pokud bude potřeba tak si navíc pomůže přímými body z podání.
Reagovat
Mayo
Čo by na tom booo zaujímavé? Čo by bolo zaujímavé na výhre Djokoviča?
Reagovat
Pe3k
Goati Roger a Nole hrajou zle, čili trofej z Miami je pro kohokoliv v pavouku, kdo se odváží pro ni sáhnout. Snad bude vítěz někdo narozen 8.8.
Reagovat
No-le
Noleho výkon byl místy velmi slabý, ztratit vedeni 5:2 a 3:1... Chvílemi jakoby vůbec nevěděl, co hrát a kdyby Delbonis udržel svoji úroveň hry delší dobu, byl by pro něho zápas s největší pravděpodobností ztracen. Obávám se, ze proti Bautistovy mu zazvoní poslední kolo. Můžeme jen doufat, ze si neodnese třetí porážku v řadě...
Reagovat
Andrew89
máš tam chybu - Můžeme jen doufat, že si odnese třetí porážku v řadě :)
Reagovat
turista
Třetí porážku v řadě? Ty jsi ale pořádný Novakův hater. Doufám, že si Djoki odveze z Miami už posedmé trofej pro vítěze.
Reagovat
turista
Myslím, že nezazvoní. Takovéhle zápasy jako s Delbonisem ho jen posílí. Nakonec loni v Cincinnati to bylo podobné a nakonec to tam vyhrál. S Bautistou má Novak nevyřízené účty a to je pro něj vždycky zvláštní motivace. A v závěrečné fázi turnaje vytáhne tenis jako letos v Melbourne. Kurty v Key Biscayne měly lepší povrch. Na tomhle se musí hrát hrozně.
Reagovat
Marduch
ano, chvílemi to bylo baroko, což vždycky ještě vynike tím, jak to tam soupeři padá.. Spíš mi ale připadá, že to toho našeho Noldu v prvních kolech před dvěma stovkami platících až tak neba:) S Bautistou si ale troufnu očekávat, že to bude výrazně lepší... jako vždy, když nastupuje proti hráči, který ho posledně porazil..
Reagovat
Nola
Delbonis je antukar, Novak ho posadil na kona a druhy set aj tak dopadol, kratke udery - nahravka na winner, ci su za tym vypadky, alebo nerozohranost tazko posudzovat.... takto hrat proti behavemu Bautistovi, ktory ma skvely FH jednoducho nemoze

pobavil ma komentator Digi, najskor v uvodnom sete zahlasil, ze ziadneho T10 hraca este neporazil... ked Novak zacal stracat druhy set asi dostal befel, a opravil sa.... netusila som, ze ma skalpy Muru dokonca v Miami, na antuke Stana a Fedexa, Fedex sa mi nakoniec vybavil v tom skaredom roku 2013, kedy mal nejake zdravotne problemy
Reagovat
No-le
Ten váš komentátor to je vůbec brepta... Vždycky někoho "vrací zpátky do zápasu" nebo je "zpátky ten starý XY", ovšem jen do doby než zkazí další míček. Prostě někdy jakoby nevidí, že se povedlo jen pár úderů...((: Ale jinak dobrý ((:
Reagovat
Nola
to nie je nas komentator :D je to nadfan jedneho hraca :D
Reagovat
turista
No jo, ale rozhodující set 6:1 pro Novaka znamená, že o vítězi zápasu nebylo pochyb. Bautista sice jede jako pila, za kariéru vyhrál 8 titulů, což je hezké, ale do první světové desítky nikdy nenakoukl. Nejlíp byl asi patnáctý.
Reagovat
spaniel
Jo, protože na výsledek zápasu má největší vliv, kdo měl historicky jaké postavení v žebříčku...
Reagovat
turista
Tak si vzpomeň jak Novak v Kataru těsně prohrál s Bautistou a za necelých 14 dní v Melbourne po úvodních rozpacích v 1. a 2. kole pak v SF smázl Pouilleho a ve finále si slavnějšího Rafu Nadala namazal na chleba.
Reagovat
No-le
No s motivací tam byl problém evidentní ((:
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist