Djokovič zůstává s loktem na marodce. Titul v Dauhá obhajovat nebude

30. 12. 2017, 08:17
Aktuality 6
Novak Djokovič oznámil, že nestihne začátek sezony a návrat po půlroční pauze odkládá. Den poté, co se omluvil z exhibice v Abú Dhabí, se kvůli přetrvávajícím bolestem loktu odhlásil i z turnaje ATP 250 v katarském Dauhá.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Novak Djokovič odehrál svůj poslední zápas v červenci ve Wimbledonu. Zastavily ho chronické problémy s pravým loktem, v němž měl podle lékařů kostní modřinu, a srbský tenista se rozhodl nevzít raketu pár měsíců do ruky a ukončit sezonu.

Mezitím doplnil svůj trenérský tým o Radka Štěpánka, který se připojil k Andrému Agassimu, a v listopadu Djokovič začal s přípravou na novou sezonu. Jenže zranění se vyřešit nepodařilo a loket s přibývající zátěži znovu bolí. Proto se bývalý první hráč světa rozhodl odložit svůj návrat a premiéru pod Štěpánkovým vedením.

Včera se třicetiletý Djokovič odhlásil z exhibice v Abú Dhabí a dnes se omluvil i pořadatelům turnaje ATP 250 v katarském Dauhá, kde měl příští týden obhajovat tituly z posledních dvou ročníků.

"Situace kolem loktu se od včerejška nezměnila, ruka mě bohužel pořád bolí. Proto se musím odhlásit z turnaje v Dauhá, který byl vyhlášen nejlepším turnajem ATP 250 za sezonu 2017," vzkázal Djokovič svým fanouškům prostřednictvím na svém webu.

"Po konzultaci se svým lékařským týmem jsme se rozhodli držet se nastavené léčby. Vrátit se budu schopný až ve chvíli, kdy budu stoprocentně připravený. Doufám, že to bude brzy," dodal bývalý nejlepší tenista světa, který se v žebříčku propadl na 12. místo.


Dalším termínem Djokovičova návratu je 15. leden, kdy v Melbourne startuje úvodní grandslam sezony Australian Open.

Začátek sezony kromě Djokoviče nestihnou ani Rafael Nadal (pravé koleno), Stan Wawrinka (koleno), Kei Nišikori (pravé zápěstí) či Jo-Wilfried Tsonga (zápěstí). Z tenistek zůstávají mimo hru Sloane Stephensová (koleno) nebo Viktoria Azarenková (osobní důvody).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Marduch
not good at all
Reagovat
Kytka
Škoda.
Reagovat
Kozoroh
Hmm, takže AO je v čudu :-(
Reagovat
turista
Asi ano. Novakovi se zranění a nemoci dlouho vyhýbaly, ale spoustu let top tenisu nakonec se mu na zdraví bohužel podepsalo. Tak mu držme pěsti ať ten návrat dobře dopadne. Už je jedno kdy se to podaří.
Reagovat
smazaný uživatel
Klidně se může stát, že se vrátí až třeba na antuce, tohle by se mělo doléčit...
Reagovat
insanezy_
A taky je mozne, ze vubec, ale to si samozrejme nepreji
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist