Djokoviče trápí bolest zápěstí. Letošní sezona si vybrala svou daň, řekl Srb

10. 8. 2016, 18:55
Aktuality 46
Novak Djokovič dnes oficiálně promluvil o důvodu své neúčasti na turnaji Masters 1000 v Cincinnati. První hráč světa se v Ohiu nepředstaví kvůli zranění zápěstí, bolesti se mu prý opakovaně vrací.
Profily hráčů
Novak Djokovič

"Jsem velmi smutný z oznámení, že letos nebudu hrát v Cincinnati. Moc jsem se těšil, ale lékaři mi kvůli zranění doporučili odpočinek. Když ale přijde zranění, tak s tím nic neuděláme. Většinou se tak stane, když toužíme dosáhnout něčeho velkého," napsal na Facebook Djokovič, který v posledních týdnech prožil několik zklamání: porážku v 3. kole Wimbledonu s Querreym a brzká vyřazení z olympijského turnaje ve dvouhře i ve čtyřhře.


"Mám zranění, které se vrací. Letošní náročný kalendář si vybírá svou daň na mém těle. Hrál jsem mnoho zápasů a musím si odpočinout, abych se doléčil," uvedl Djokovič, který má letos bilanci 51 výher 6 porážek. Víc zápasů letos jiný tenista neodehrál.

 

"Jednou z nejhorších věcí pro sportovce je, když musíte přestat hrát kvůli bolestem nebo zranění. Všichni tvrdě makáme a snažíme se vybudovat si sílu a vytrvalost. Ale tělo má své vlastní cesty, jak se uzdravit a obvykle k tomu potřebuje odpočinek a terapie. I nadále budu pokračovat v budování síly, abych se v dalších týdnech vrátil silnější," prohlásil majitel 12 grandslamových titulů.

"Tenisu jsem dal své srdce a duši a tolik jsem toho na oplátku získal. Jsem vděčný za všechno, čeho jsem dosud dosáhnul," dodal devětadvacetiletý Srb, který by měl stihnout US Open.

 

V Cincinnati si Djokovič zahrál pětkrát ve finále, ale titul mu stále jako jediný z devítidílné série turnajů Masters 1000 chybí. Letošní ročník odstartuje už v neděli 14. srpna a nasazenou jedničkou by měl být Brit Andy Murray. Poprvé pod vedením Chorvata Gorana Ivaniševiče se představí Tomáš Berdych.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

46
Přidat komentář
Mayo
Andy beast mode. Neviem neviem či nájde súpera na turnaji.
Reagovat
Kozoroh
Tak a teď mi můžeš vysvětlit, co to tam Andy v druhé sadě prováděl? :-P ;-)
Reagovat
Mayo
Andy beast mode. Neviem neviem či nájde súpera na turnaji.
Reagovat
Mayo
DelPo a Rafa vamos (: paráda chlopi,

Fábio vs Andy H2H 2-2 som šokovaný ale dnes očakávam pohodové víťazstvo Andyho
Reagovat
smazaný uživatel
Vamos Delpo, přece neprohraješ s nějakým japončíkem! Btw super atmoška v hledišti :))
Reagovat
Herbert_Hoover
Už jsem si začínal říkat, že Taro moc sledoval olympiádu v Aténách a nechal se inspirovat Nicolasem Massú :))
Reagovat
smazaný uživatel
ale kdeže :P olééé, oleoleolééé, Delpoooo, Delpoooo!!! :D to je něco neskutečnýho, jakou tam má Juan podporu, jakoby byl sám Brazilec, někdo to tu už dříve psal, že je tam skoro jak doma... super, jak si to užívá, je to fakt borec, asi se začnu zajímat, jestli má holku :D ;))
Reagovat
Kozoroh
Musím připomenout, že v Brazílii jsou Argentinci populární tak jako Francouzi v Británii :-) Juan je všude miláčkem publika.
Reagovat
smazaný uživatel
tak tak, ta rivalita je zřejmá, ono se to tady rozebíralo :) komu fandíš teď, Kozorohu? ;)
Reagovat
vrabejka
Simon nic moc, Rafa katastrofa:D
Reagovat
Herbert_Hoover
nebude to spíš opačně? nebo je to jako úměrné nárokům na oba tenisty? :) jakože Simonovo maximum níže než Rafovo, takže to vytváří tu hlubší propast u Rafy --> katastrofa? :)
Reagovat
peggy
Novaku nebud smutný,bolí to ale,ty jsi mladý OH ještě stacis.Zdraví je přednější.
Reagovat
Marduch
Ten Novakuv styl tenisu není k tělu zrovna přívětivý, nechci říct, ze jsem to cekal, ale...při tom poctu zapasu a délce vymen a defenzivni try-hard-gymnastice...Navíc asi i technika jeho backhandu na tom zraneni muze mit svůj podíl. Podobne jako Rafa ho často hraje s minimálním svihem, v podstate z ruky (na rozdíl třeba od Andyho), a přitom se v jeho podání nejedna o žádný "keep in game" úder, prave naopak. Co vám budu povídat, co se týče Novakovy perspektivy, vyloženým optimismem nehyrim:(
Reagovat
Krisboy
Já jsem si naopak vždycky myslel, že Novak díky svému přístupu a profesionalitě v přípravě (trénink, jóga, vegetariánství, bezlepek...) bude fyzicky nezničitelnej. Ale asi si ten náročnej styl hry přece jenom svojí daň vybere. Tak hlavně ať se dá brzo dohromady, jinak bych měl strach o J1rku, aby neztratil motivaci do další kariéry.
Reagovat
Mayo
Ako môže byt niekto neznicitelny :D ty si další z tých, co si mysleli, ze bude vyhrávať vecne? :O
Reagovat
Krisboy
Nic takového jsem nepsal, nevím, kde jsi to vzal.
Reagovat
Krisboy
Resp. nikdy jsem si to nemyslel.
Reagovat
Mayo
Tak hovori sa, ze Andyho backhand je viac prirodzený.
Reagovat
smazaný uživatel
A je to tady, jednou to přijít muselo, ani gumák není nerozbitnej, což je sice skvělá šance pro ostatní, ale škoda pro tenis jako takovej, když se největší hvězdy trápí a nemůžou svádět dechberoucí bitvy :( Navzdory tomu jsem ze zpráv o vítězství JMDP nad Djokovičem měla radost, to byla teprve senzace, a když skončila i Serena, což jsem čekala, tak mě přeci jen ta olympiáda začíná bavit, i když tam není Federer. Můj tip v anketě byl Djokovič a Kerber, tak schválně, vypadá to, že nakonec Můra obhájí zlatou a využít situace by mohla i Petra, čtyřhra taky paráda :)) Zatím jsem toho moc neviděla, já žiju olympiádou spíš aktivně než doma u televize ;) Tak se pochlubte, kdo z vás už byl v některém z olympijských parků?
Reagovat
Herbert_Hoover
Bohužel, olympijské parky nejsou zrovna v blízkosti a není na to časový prostor. :) Ale je to škoda, rád bych se tam mrknul a oddal se zejména pinčesu :)
Reagovat
smazaný uživatel
já už vyzkoušela skoro všechno v pardubickém OP, četla jsem, že táhne možná víc než Lipno, ale pinec tam není, jen mimo hrací kartu jako celoročně, zítra mám na programu tenis mimo jiné včetně finále juniorky, kam se přijede podívat znovu po dvou letech Nick Bolettieri :)
Reagovat
Krisboy
Myslím, že je to důsledek toho pro klouby a tělo vůbec extrémně náročného stylu hry. (Semi) western grip je pro tělo prostě nepřirozenej. Není určitě náhoda, že hráčům, kteří hrajou "oldschool" styl - eastern grip - se tyhle zranění vyhýbají. Federer, Berdych...dříve Pete The GOAT, André, Lendl a milion dalších...pokud vím, je hodně tenisových trenérů, kteří western grip odmítají své svěřence učit, protože trvale udržitelné zdraví je pro ně důležitější, než krátkodobá výhoda při hře.
Reagovat
Krisboy
...a samozřejmě jednoručnej bekhend...co s rukama při obouručným vyvádějí No3e, Rafa nebo Kvjěták mě bolí, jenom na to koukám.
Reagovat
smazaný uživatel
Pri forehande ma snad nejdelsi svih ze vsech, tam problem asi nevznikne. Horsi jsou asi ty kvrldlaci pohyby pri backhandu a nasobeno poctem zatasu a delkou vymen, taky vaha rakety muze delat sve.
Reagovat
Mayo
Taký je šport. Ono nečudujem sa ako mácha tou raketou pri forehande a keď dobieha loptičky smerom k sieti pri kraťasoch, tak vtedy špeciálne raketou krúti ako kolotoč a výsledok je tady. na US Open bude v pohode.
Reagovat
Nola
Nole je pravak... problemy sa s lavym zapastim.....
Reagovat
Mayo
Tak potom netuším. Jedine pri bekhende potom.
Reagovat
smazaný uživatel
Nolemu držím palce na pevné zdravie. Rafanovci velmi dobre vedia, aké je to absentovat na okruhu..Tak hlavne pevne zdravíčko do budúcna..
Reagovat
FulnekUltras
Liptáci byli ještě kousek před cílem na zlato, které nakonec bere VB, český Prskolet bronzový...
Reagovat
kada.tom
ještěže to Čobol pos*al :-D :-)
Reagovat
smazaný uživatel
V 3/4 trate pohodlný náskok a vo finále piaty...Ale mladík obrovský talent, o styri roky bude lepší..
Reagovat
FulnekUltras
však taky trénuje na nejlepším kanálu ;) - a ta hlava se ještě zlepší...
Reagovat
Mayo
presne tak, nakonci urobil jednu väčšiu chybu, kde ho stiahla a stratil, každopádne veľká budúcnosť nášho vodného slalomu , ja som rád za neho lebo som ani nevedel, že taký niekto existuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Prvá patka zajazdila dobré časy, rozdiely minimálne. Včera kanoisti dost kazili finále, kajakári sli lepsie casy..Skoda..
Reagovat
smazaný uživatel
ty, ale to je neskutečný masakr a záhul na hlavu, když si uvědomíš, že se na něco připravuješ čtyři roky, na výkon, který trvá dokopy dvě minuty a potom ti to zhatí jeden šťouch. To musí být šíleně na hlavu. V tomhle je tenis mnohem lepší. Nepovede se, nevadí, za chvíli je další možnost a v hokeji venkoncem taky.
Reagovat
smazaný uživatel
Este v Pekingu 08, boli iné pravidlá a o vitazovi rozhodovali dve jazdy zo SF a F, ktoré sa sčítali a rozhodli o víťazovi...Bolo to objektívnejšie. Mozno aj preto získalo Slovensko 3x zlato :)...Teraz sa pred finále výsledky vynulujú a o vitazovi rozhoduje len jedna jazda, čo je presne ako hovoríš vyslovene hazard a vo vacsej miere rozhoduje aj náhoda..
Reagovat
Nola
https://twitter.com/_MaryPierce/status/763427671372140544
Reagovat
Kozoroh
Že má No1e opět bolavé zápěstí mě napadlo po prohře ve Wimbledonu se Samem, kdy se zmínil, že není 100% fit, ale nechtěl zdravotní problémy tehdy konkretizovat. Doufám, že než začne US Open, tak zápěstí odezní.
Reagovat
Davor1
Neprekvapilo by ma, keby sa zo Cinci odhlásil aj Andy, ak vyhrá zlato, tak bude táto varianta podľa mňa veľmi pravdepodobná. Je dosť možné, že tam bude chýbať kompletná BiG4, čo by bola neskutočná rarita.

Djoko musí trošku zvoľniť, za posledné roky toho odohral neskutočné kvantum a tridsiatku má na krku, takýmto tempom by to dlho nevydržal. Určite ho ženie predstava prekonania Federera, k prívlastku najlepší tenista histórie už teraz nemá ďaleko, ale ak to prepáli, tak mu telo proste zoskratuje a stane sa z neho chronický maród. Na Masters už ho nikto neprekoná, tam vidím priestor na zvoľnenie, kľudne by mohol vypustiť aj ten Paríž a Peking. Na druhej strane mu Andy dosť dýcha na chrbát a ak by vyhral USO, tak na konci sezóny by si to rozdali bok po boku o Nr.1

Veľká príležitosť sa týmto otvára pre Andyho, ešte nikdy nemal k jednotke a výhram na najväčších turnajoch tak blízko. Federer out, Nadal za zenitom, Djokovič po dovršení kariérneho GS zraniteľný a fyzicky vyčerpaný. Druhá vlna slabá a mladá generácia ešte ďaleko od úrovne bývalej BIG4.
Teraz musí Andy zaťať zuby a makať ako nikdy, do RG2017 sa mu otvára veľký priestor na Nr.1, Nole bude obhajovať neskutočnú porciu bodov a Andy by to mal využiť a aspoň na pár týždňov tú jednotku dosiahnúť...
Reagovat
smazaný uživatel
škoda, že přišel o 1000 bodů za Kanadu no, jinak by to bylo hratelné. Takhle by musel Andy uhrát třeba nějaký GS a k tomu nějaké Masters, aby se to povedlo.
Reagovat
Roger_Federer
neoficialni z info se stalo oficialnim..
Reagovat
FulnekUltras
a nemládneme nikdo...
Reagovat
Herbert_Hoover
Zápěstí vol. 2 :)
Reagovat
Nola
ocakavala som, ze nejaky Masters Nole vynecha, v minulosti to bol vacsinou Madrid, ze sa tak stane vinou zranenia je smutne, ak by aj nieco uhral na OH, a nebol zraneny, tak je vynechanie turnaja, ktory nasleduje po OH logickou volbou--
v poslednych sezonach ma neuveritelnu zapasovu bilanciu, sposobenu jeho stabilnou vykonnostou, tento rok si telo vybralo svoju dan, tak snad sa da do USO dokopy
Reagovat
svetova.dvojka
Novak už to má taky za pár... Murray bude jednička :-)
Reagovat
milik254
Prosím
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist