Djokoviče v osmifinále čeká rozjetý Čilič

12. 3. 2014, 01:37
Aktuality 26
ATP INDIAN WELLS - Kvůli jednomu ztracenému servisu musel Novak Djokovič ve 3. kole turnaje v Indian Wells odehrát třísetový duel, s Kolumbijcem Gonzálezem ale vážné potíže neměl a postoupil do osmifinále. V něm narazí na Chorvata Cíliče, který letos vyhrál už 20 zápasů - nejvíce ze všech tenistů.
Novak Djokovič (© bnpparibasopen.com)

Novak Djokovič v prvním vzájemném duelu na pětadvacetiletého lolumbiského outsidera Alejandra Gonzáleze, který si v Kalifornii připsal své první dvě výhry na turnaji ATP, vletěl a ujal se vedení. Ve druhé sadě ale nedokázal odvrátit jediný nabídnutý brejkbol a o svém postupu tak musel musel rozhodnout ve třetím setu. Další potíže nepřipustil a zvítězil 6-1 3-6 6-1.

"Chvíli mi trvalo, než jsem si na jeho hru zvykl. Ale myslím, že jsem hrál od začátku velmi dobře. Ale najednou jsem ztratil koncentraci a nechal jsem ho vyhrát druhý set. Ve třetím už jsem se vrátil zase v lepší kondici," komentoval druhý hráč světa.

"Tyhle výpadky koncentrace si ale samozřejmě na této úrovni nemohu dovolit, zejména v dalším zápase," narážel Djokovič na svého příštího soupeře, kterým bude rozjetý Marin Čilič. S Chorvatem vyhrál všech sedm vzájemných střetnutí.

"Čilič hraje ve velmi dobré formě a myslím, že v posledních měsících se zlepšil díky spolupráci s Goranem Ivaniševičem. Takže já budu muset být na vrcholu své hry, aby mohl vyhrát," dodal šampion z let 2008 a 2011, který letos ještě nebyl ve finále.

Chorvat Čilič v osmifinále porazil 6-4 6-3 Španěla Tommyho Robreda a vyhrál už 20. zápas sezony, což je nejvíce ze všech tenistů. Za poslední měsíc vyhrál turnaje v Záhřebu a Delray Beach, v Rotterdamu prohrál až ve finále s Tomášem Berdychem.

Už potřetí během posledního měsíce na sebe narazili Ernests Gulbis a Grigor Dimitrov a po dnešku se ujal vedení 2-1 na zápasy Lotyš. V Indian Wells zvítězil 2-6 6-1 7-5 a postoupil do 4. kola, ve kterém se utká se Španělem Robertem Bautistou-Agutem.

Fernando Verdasco ve třetím kole porazil 7-6 6-1 světovou devítku Richarda Gasqueta, když v první sadě odvrátil všech osm brejkbolů včetně čtyř setbolů. V osmifinále se utká s domácím Johnem Isnerem.

- ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS -
(USA / Kalifornie, tv. povrch, 6.169.040 dolarů)
úterní výsledky (11. 03. 2014)
Dvouhra - 3. kolo:
Djokovič (2-Srb.) - A. González (Kol.) 6-1 3-6 6-1
Verdasco (30-Šp.) - Gasquet (8-Fr.) 7-6(5) 6-1
Isner (12-USA) - Yen-Hsun Lu (Tchaj.) 6-4 6-3
Gulbis (20-Lot.) - Dimitrov (15-Bul.) 2-6 6-1 7-5
Čilič (24-Chorv.) - Robredo (16-Šp.) 6-4 6-3
Bautista (Šp.) - Nieminen (Fin.) 6-2 4-6 7-6(6)
F. López (Šp.) - Kukuškin (Kaz.) 1-6 6-3 6-4
Benneteau (Fr.) - Thiem (Rak.) 7-6(4) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

26
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Dvouhra - 3. kolo:
Djokovič (2-Srb.) - A. González (Kol.) 6-1 3-6 6-1
Verdasco (30-Šp.) - Gasquet (8-Fr.) 7-6(5) 6-1
Isner (12-USA) - Yen-Hsun Lu (Tchaj.) 6-4 6-3
Gulbis (20-Lot.) - Dimitrov (15-Bul.) 2-6 6-1 7-5
Čilič (24-Chorv.) - Robredo (16-Šp.) 6-4 6-3
Bautista (Šp.) - Nieminen (Fin.) 6-2 4-6 7-6(6)
F. López (Šp.) - Kukuškin (Kaz.) 1-6 6-3 6-4
Benneteau (Fr.) - Thiem (Rak.) 7-6(4) 6-3
Reagovat
smazaný uživatel
ZAJÍMAVÉ ZÁPASY

H2H
Haas T. - Federer R. 3-12
Cilic M. - Djokovic N. 0-7
Li N. - Cibulková D. 5-0
Wilander M. - Leconte H. 4-1
Lopez F. - Benneteau J. 2-5
Wawrinka S. - Anderson K. 3-0
Reagovat
J.M.
To jsou moc zajímavé informace, díky za doplnění.
Reagovat
Roger_Federer
?....;)
Reagovat
smazaný uživatel
Videl som zápas s Gonzalesom, Nole mi prisiel ako den a noc, velké výkyvy, celkom nevýrazný prejav..Cestu do finále má vydláždenú, ale čo bude dalej je vo hviezdach..Vysledkovo aj herne posobí pod dekou..
Reagovat
Sonja
Až do finále?:-O Myslím, že pokud bude dál hrát, jak hraje, bude mít vážný problémy už s Čiličem...nehledě na semifinále, kde by mohl potkat Isnera nebo Gulbise.
Reagovat
gigin
Nebo Ferdu.
Reagovat
Pe3k
Ferdu bych mu teda nepřál, to by jeho šance na titul klesly na 0...
Reagovat
smazaný uživatel
Ferdu je predpokladám myslený Fernando Verdasco..

S Fedom má totiž naopak velke sance uspiet..
Reagovat
Denis92
Videli sme v Dubaji.
Reagovat
Sonja
Denis92- Lol, Forehandovi evidentně jen vypadlo "R", myslel Verdasca, ne tvého miláčka.
Co se týče mě, jeden horší než druhej...ale nejhorší asi Isner, s tím se ani nedá dostat do výměny.
Reagovat
Denis92
Urcite nie. Forehand dobre vie co napisal a chcel to napisat..bolo to zase len dalsie jeho rypnutie do Fedexa a jeho fans :)
Reagovat
Sonja
Zajímavé, až teď když si to znova přečtu, tak vidím, že se to dá fakt brát jako Fed.
Pokud to tedy není jen vynechané písmenko, tak je Forehand nepoučitelný no.
Reagovat
woody
Nole ho hra není tak supr, jak na konci roku, já bych to přičetl hlavně tomu,že odehrál málo zápasů, většinou rok začínal triumfem na AO v Dubaji. Teď má o pár dlouhých a těžkých zápasů míň a někde to musí být vidět. On se do toho dostane. Čiliče bych se rozhodně nebál, smázne ho ve dvou setech a turnaj v IW vyhraje :-)
Reagovat
woody
Vrátil se nám kouč pozici Vajda, to mám radost. Jakej bych to byl fanoušek, kdybych se bál zápasu s Čiličem
Reagovat
Sonja
Závídím ti optimismus.
"Jakej bych to byl fanoušek"- Ustaranej.
Reagovat
woody
Ano,dělá zatím hodně chyb hlavně z backhandu,včera chyběla trošku koncentrace.Já jsem si jist,že větší zapasovou vytížeností přijde větší herní jistota!
Reagovat
J.M.
Já si taky myslím, že se Djokovič zase brzy zlepší. Protože ne že by už nebylo kam se zhoršit, ale on od své dobré formy není zas tak daleko, v Austrálii i v Dubaji v úvodních kolech hrál výborně, a tady to taky jsou spíš nějaké výpadky nahoru dolů, jde jen o to to ustálit. U hráče jeho kalibru se to nemůže jen tak vytratit, ani věk ještě nemá na nějaký drastický sešup.
Reagovat
smazaný uživatel
Noleeee uz volal Vajdovi

bo Becker je neschopák:DDD
Reagovat
Sonja
Dělá mi starosti hlavně ten přístup, který teď na kurtu má, vypadá hrozně lhostejně, žádná emoce, žádnej drive:-( Nevím, jestli ho něco třeba netrápí v osobním životě, to bych byla fakt nerada.
Herně je to samozřejmě taky bída. Returny průměrné (na jeho kvality podprůměrné), BH vůbec nefunguje, dělá z něj fakt hodně moc chyb a není schopen už delší dobu zahrát prohoz- doplatil na to v zápase s Federerem a teď by na to taky doplatil víckrát, kdyby měl na druhé straně soupeře, který umí zahrát jednoduchej volej. Snad každý pokus o BH prohoz jde vysoko a přesně na hráče u sítě, prostě děs:-( FH jak kdy- občas super, občas hrůza, jedině servis umí jakžtakž podržet.
Nenapadlo by mě, že budu jako potencionální hrozbu brát i Čiliče, ale vzhledem k okolnostem.....:-(
Reagovat
Sonja
Koukám, že jsem nezmínila mizerný pohyb, přitom od toho se většina těch ostatních špatností odvíjí:-(
Reagovat
Sonja
Mít Rafův los, tak už je nejspíš taky z turnaje venku. Takhle má "štěstí" a uhrál aspoň o kolo víc.
No a když už mluvím o rozpadlé mužské špičce...byla by fakt ostuda, pokud by Miloš nedokázal porazit Andyho, pokud ten bude hrát příšerně jako doteď. Ve čtvrtfinále by pak měl jednoho z dvojice Alex/Fogna, tzn. taky hratelný soupeř a semifinále už by byl moc pěkný úspěch.
Reagovat
Sonja
*kdyby Miloš
Reagovat
smazaný uživatel
Ma proste hodne starosti a prace... i mimo kurt;)
http://www.youtube.com/watch?v=jjhLYwjjb3c
Reagovat
smazaný uživatel
Rafov los nebol až tak extrémne tazký..Dolgopolov sa bohuzial zbláznil, je to hráč, ktorý predstavuje riziko, Rafa mu vsak prvosetovým výkonom pomohol dostat sa do laufu..

Kazdopadne ak sa Nadal s Nolem nestretnú ani v Miami, čo vzhladom k ich forme snad aj presahuje 66% pravdepodobnost, tak to bude celkom rarita, nehrat spolu az do antukovej sezony..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist