Djokoviče zatažená střecha nevykolejila, Reynoldse dnes nepustil ani k brejkbolu

27. 6. 2013, 22:14
Aktuality 10
Ve WImbledonu se dnes poprvé pršelo a na centrálním kurtu se tak večer hrálo už pod zataženou střechou. Novak Djokovič se ale změnou podmínek rozhodit nenechal i svůj druhý zápas na letošním Wimbledonu zvládl bez ztráty setu. V duelu s Američanem Bobbym Reynoldsem dokonce nečelil žádnému brejkbolu.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Když se Novak Djokovič rozcvičoval k zápasu druhého kola proti Bobbymu Reynoldsovi, poprvé letošní program Wimbledonu narušil déšť. Na všech kurtech se postupně přestávalo hrát, jen nad centrálním dvorcem pořadatelé zatáhli střechu a po 40minutové pauze se mohlo pokračovat. Radwaňská během pár minut dohrála zápas dvouhry žen s Johanssonovou a na kurt se tak dostala i mužská světová jednička.

Srbský favorit měl v utkání druhé kola problém pouze s proměňováním brejkbolů. V úvodní sadě měl nulovou úspěšnost a Reynolds ho tak dostal do zkrácené hry. V té však Djokovič dominoval a Američanův odpor zlomil. Nakonec využil 4 z 18 brejkbolů, sám žádnému nečelil a zvítězil 7-6 6-3 6-1.

"Když zatáhli střechu, musel jsem si chvíli zvykat na změnu podmínek a trvalo mi to déle, než jsem čekal," komentoval Djokovič.

"Myslím, že mi to docela jde, jen musím proměňovat nabídnuté šance. Dneska jsem se při brejkbolech trochu trápil, ale to je také tím, že soupeř hrál dobře," dodal. 

Dalším protivníkem šestadvacetiletého Srba bude vítěz zápasu mezi Francouzem Jéremym Chardym a Němcem Janem-Lennardem Struffem. Jejich utkání bylo za stavu 6-2 7-5 a 2-1 stejně jako několik dalších zbývajících dnešních duelů kvůli dešti přerušeno a dohrávat se bude v pátek.

Reynoldsovo vyřazení znamená, že ani jeden z jedenácti amerických tenistů neprošel letos ve Wimbledonu přes druhé kolo. Něco podobného se stalo naposledy v roce 1912, kdy však na londýnském turnaji hráči z USA nestartovali.

Přestože už bylo několik zápasů kvůli dešti přerušeno, duel na kurtu číslo 18 pokračoval a zrodilo se na něm další překvapení. 15. hráč světa Milos Raonic nestačil na Nizozemce Igora Sijslinga, kterému podlehl 5-7 4-6 6-7 a i svou třetí účast v Londýně tak ukončil už po druhém kole.

- GRANDSLAM WIMBLEDON 2013 -
(Velká Británie / Londýn, tráva, 22.560.000 liber)
čtvrteční výsledky (27. 06. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Djokovič (1-Srb.) - Reynolds (USA) 7-6(2) 6-3 6-1
Del Potro (8-Arg.) - Levine (Kan.) 6-2 7-6(7) 6-3
Gasquet (9-Fr.) - Soeda (Jap.) 6-0 6-3 6-7(5) 6-3
Nišikori (12-Jap.) - Mayer (Arg.) 7-6(5) 6-4 6-2
Sijsling (Niz.) - Raonic (17-Kan.) 7-5 6-4 7-6(4)
Seppi (23-It.) - Llodra (Fr.) 7-5 skreč L.
Anderson (27-JAR) - Przysiezny (Pol.) 6-4 7-6(2) 6-4
Tomic (Austr.) - Blake (USA) 6-3 6-4 7-5
F. López (Šp.) - Mathieu (Fr.) 6-3 5-1 skreč M.
Dodig (Chorv.) - Kudla (USA) 6-1 7-6(4) 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
woody
Ač jsem měl na začátku velkou radost z Noleho losu, radost mě pomalu opouští, v dalším kole asi Chardy, pak Haas, Berdych a Del Potro, všechno nepříjemní hráči s dobrým servisem.S Haseem a Berdychem hrál ve Wimbledonu jednou a prohrál, minulý rok na olympiádě zase prohrál s Del Potrem. Pro fanoušky Noleho to budou nervy, tedy i pro mě :-)
Reagovat
seshitec
snad se nechcete bát labilního Chardyho, jo a ty vaše obavy o Djoku sou směšný to chcete snad aby ho rovnou nasadili do finále či co? Ten titul si musí taky nejdřív zasloužit
Reagovat
woody
No Haas má v cestě Lopeze, což taky není snadnej soupeř na trávě Berdych Gasqueta a Del Potro Ferrera, takže je vše otevřené!
Reagovat
Sonja
Labilní Chardy už dokázal z GS vyšoupnout Delpa:-))
Jinak Haas a Tomáš, to jsou jasné hrozby. Ale že by se z druhé čtvrtky do semifinále probojoval Delpo, to si nemyslim... Nervy každopádně budou.
Jinak se mně líbí ta uklidňující facka od seshitca:-DD Máš recht!
Reagovat
Mayo
Sheva ma sklamal, že fanda Noldesa och :P
Reagovat
Sonja
:-(
Reagovat
Sonja
Poslední wimbledonský šampion ve hře...
3.kolo pravděpodobně Chardy. Tomu jestli půjde servis a bude trefovat ty své pumelice z FH, bude to pěkně těžký mač:-/
No uvidíme. Dneska výkon nic zvláštního, ale stačil. Alespoň dobře servíroval (i když taky Bobby nemá bůhvíjaký return:-D)...

Jinak, Andrej koukal:
http://media.zenfs.com/en_US/Sports/AP_Tennis/201306271157430524946-p5.jpg
Reagovat
Bob
Sonjičko, zítra odjíždím a přijedu až po Wimbledonu. Takže už Noldu neuvidím :( Tlačte s Giginem toho Noldu (dneska jsem se dočetl, že ti za Noldu bylo vynadáno či co :D ) ať to ten náš kluk ušatej dotáhne až do konce :)) Z Londýna s titulem, jinak nic nebrat!! :))
Reagovat
Bob
A napiš mi třeba jak hrál, děkuji :) Budu se snažit to sledovat alespoň z telefonu :) Děkuji :)
Reagovat
Sonja
Jééé, to je škoda:-(...ale tak jestli jedeš na nějakou pěknou dovolenou, tak si to užij a tlač Noldu aspoň na dálku:-) Já s giginem (a Nolou a dalšími) budem tlačit u TV i za tebe:-)))
Psát budu!
Tak na cestu:
http://www.thehindu.com/multimedia/dynamic/01499/27-isbs-djokovi_27_1499629g.jpg
IDEMOOOOO!!!
:-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist