Dlouhý má druhý grandslamový titul! S Paesem vyhráli US Open

14. 9. 2009, 05:55
Aktuality 3
US OPEN MUŽI - Český tenista Lukáš Dlouhý vyhrál čtyřhru na grandslamovém US Open! S Indem Leanderem Paesem na kurtu Louise Armstronga porazili Inda Maheše Bhúpathího a Marka Knowlese z Baham 3-6 6-3 6-2 za 123 minut. Dlouhý získal titul v New Yorku až na třetí pokus, loni i předloni finále prohrál. Letos už s Paesem zvítězili i na antukovém Roland Garros.
Lukáš Dlouhý a Leander Paes

Šestadvacetiletý Lukáš Dlouhý se stal pátým českým tenistou, který triumfoval v deblu na US Open. Jako první to dokázal v roce 1984 Tomáš Šmíd (s Australanem Johnem Fitzgeraldem), naposledy před třemi lety zvítězil Martin Damm a jeho partnerem byl právě Paes.

Dlouhý s Paesem hráli finále US Open už loni, ale prohráli s tenisovými dvojčaty Mikem a Bobem Bryanovými. Ty letos vyřadili v semifinále. O rok dříve (2007) bojoval Dlouhý o titul s Pavlem Víznerem a prohráli se Simonem Aspelinem a Julianem Knowlem.

Ani letošní finále se nejdříve pro Dlouhého nevyvíjelo moc dobře. Po prohrané první sadě ztráceli s Paesem ve druhém setu 0-2, ale dokázali vývoj otočit a ve třetí sadě už na kurtu dominovali.

"Odehráli jsme skvělý zápas jako tým a zakončili velký turnaj vítězstvím. Je to úžasný pocit, letos jsem vyhráli už druhý grandslam," radoval se Dlouhý.

Písecký rodák tak po čtyřech neúspěšných finálových účastech na grandslamových turnajích vyhrál zápas o titul podruhé. S Paesem letos vyhráli i French Open. Český tenista se ve světovém žebříčku deblistů posune už na páté místo.

Dlouhého nyní čeká rychlý přesun z New Yorku do Poreče, kde se připojí k českému týmu a bude součástí týmu, který bude proti Chorvatsku bojovat o postup do finále Davisova poháru.

Pozápasová tisková konference s Lukášem Dlouhým a Leanderem Paesem:

- US OPEN MUŽI (USA - New York, tv. povrch) -
nedělní výsledky (13. 09. 2009)

Čtyřhra - finále:
Dlouhý/Paes (4-ČR/Indie) - Bhúpathí/Knowles (3-Indie/Bah.) 3-6 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
weak
finale jsem vcera videl, byl to super tenis... ikdyz velkou merou k tomu prispel mark knowles, ktery pomohl leanderovi s dlouhanem zpatky do zapasz - BHUPATHIÚKNOWLES vedli 63 20* pak ale za stavu *21 sel podavat KNOWLES a dal 4 dvojchyby v jednom gamu, coz jsem snad v zivote v chlapech nevidel...
Reagovat
a.magerova
Moooc gratuluji oběma.
Lukáši jste super !!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist