Dny v nemocnici byly děsivé, řekla Šafářová a myslí si na Turnaj mistryň

13. 10. 2015, 15:02
Aktuality 11
Lucie Šafářová se tento týden v Linci vrací na kurty po měsíc a půl dlouhé pauze zaviněné nemocí a bude se snažit zajistit si postup na Turnaj mistryň ve dvouhře. Před turnajem v Rakousku mluvila o nepříjemné zkušenosti i o cílech v závěru sezony.
Profily hráčů
Lucie Šafářová (© generali-ladies.at)

Lucie Šafářová měla skvěle rozjetou sezonu. Na Roland Garros si poprvé zahrála ve finále grandslamu ve dvouhře a pronikla do Top 10. Jenže koncem léta ji přibrzdilo zranění břišního svalu a po US Open dokonce musela kvůli bakteriální infekci strávit týden v nemocnici a přišla tím o celou sérii turnajů v Asii.

"Nejprve jsem si ve finále turnaje v New Havenu poranila břišní sval a pak jsem se s tím snažila hrát na US Open. Ale nemohla jsem fungovat tak, jak bych potřebovala," vzpomínala Šafářová na zápasy, v nichž podlehla krajance Petře Kvitové a v New Yorku Ukrajince Lesje Curenkové.

"A protože jsem věděla, že léčba svalu si vyžádá minimálně dva týdny klidu, rozhodla jsem se dát si čtyři dny odpočinku na ostrově Korfu. Poté jsem se vrátila domů do Česka a měla schůzku s lékařem, který zkontroloval stav břišního svalu," vrátila se do období v první polovině září.

"Další ráno jsem vstala a bohužel jsem měla bakteriální infekci. Nejdříve jsem si myslela, že to bude jen normální prochladnutí a za pár dní to bude dobré. Ale bylo to čím dál horší a po čtyřech dnech jsem musela být na týden hospitalizována. Nemohla jsem jíst ani pít, dostala jsem infuzi a na pět dní antibiotika. Bylo to děsivé, protože antibiotika nepomáhaly. Zabral až penicilin," vyprávěla Šafářová.

"Pak jsem musela být ještě týden doma a brát antibiotika. Až teď se pomalu vracím do zatížení. Ale celé to byla dost nepříjemná zkušenost. Bylo to vůbec poprvé, co jsem byla hospitalizována v nemocnici. Už nikdy se tam nechci vrátit. Navíc vůbec nevím, jak se to stalo, jen jsem se jeden den probudilo a měla jsem to v sobě," řekla.

"Byla jsem dlouho smutná, protože jsem po zranění byla připravená znovu začít a hrát asijskou tůru. Ale tohle mě zcela zastavilo. Teď je to už přes pět týdnů, co nehraju, což je asi nejvíce v mé kariéře. Ale ve všem se dá najít něco pozitivního. Měla jsem totiž alespoň dostatek času na zotavení břišního svalu," dodala zase již pozitivně naladěná Šafářová.

Turnaj mistryň ve dvouhře by byl na jiné úrovni
Navíc sezona pro ni ještě ani zdaleka nekončí a může se těšit na dva vrcholy. S Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou, s níž letos vyhrála Australian Open či Roland Garros, si od 25. října zahraje na Turnaji mistryň ve čtyřhře a v polovině listopadu ji čeká finále Fed Cupu proti Ruskám.

A k tomu má stále možnost kvalifikovat se na Turnaj mistryň do Singapuru i ve dvouhře. Dva týdny před jeho startem drží sedmou postupovou pozici a má minimálně ještě jeden turnaj před sebou. Tento týden bude plnit roli nasazené jedničky v Linci, kam dostala divokou kartu, neboť původně start v Rakousku v plánu neměla.

"Kvalifikovat se do Singapuru by pro mě moc znamenalo, ještě nikdy jsem Turnaj mistryň nehrála. Letos jsem se poprvé kvalifikovala ve čtyřhře, což je úžasné a mám z toho velkou radost, ale dosáhnout toho ve dvouhře by mohlo být na úplně jiné úrovni," uvědomuje si Šafářová.

"Teď už asi týden běhám a začala jsem i s tenisem. Od lékařů jsem dostala zelenou, že mohu i na turnaje. Takže jsem nadšená, že si tento týden zase zahraju zápasy," uvedla v Linci světová sedmička Šafářová, kterou dnes prvním kole vyzve Rumunka Mituová. Ve druhém kole pak čeká Němka Friedsamová.

Pokud by jí první start po pauze nevyšel, měla by mít ještě příští týden šanci na reparát v Moskvě. "Ráda bych hrála v Linci a také v Moskvě, pokud bych se nekvalifikovala, protože chci zase začít naplno hrát," řekla brněnská rodačka a našla ještě jedno pozitivum.

"V této části sezony bývá většina hráčů unavená, tak mám alespoň výhodu v tom, že jsem nadšená z návratu zpět na kurty. Doufám, že budu dost silná na to, abych těch pár týdnů dobře zvládla."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
Roger_Federer
Tomic 3,9
Goffin 2,1
Fognini 3.0
Krunic 2,52
Lucic 4,7
Brengle 2,45
L.Kichenok 2,55
Reagovat
janek_da
Lopez 2.05
Reagovat
Roger_Federer
Rafa ted 2,1...pockam na 2,4 hraju.
Reagovat
Roger_Federer
Lucic jsem zavcasu trejdnul..ted jsem 49/51 plus.slusby treid.
Reagovat
peggy
Myslim,slecna Safarova,chce spise byt celebritou.Nemoc si prodelali vsichni,co Nadal,ale takovou chudinku ze sebe nedelal a hral i pod antibiotiky a nefnukal.
Reagovat
d@ve
Slečna Nadal že nefňukala? A to je nějak ověřené?
Reagovat
gigin
Ano, ona má TM na dosah, dobře rozehranou sezonu a ona si půjde lehnout do nemocnice, aby tam zesílila a získala herní jistotu a hlavně aby si pofňukala a byla z ní celebrita.

S tebou bych chtěl mít půldomek, demente.
Reagovat
Frick
Si dokážu představit i rodiče jakou o ní museli mít starost, jak kdyby jí bylo osm a ne o 20 více.
Reagovat
misa
žádnou kartu nepotřebuje, když je přihlášená...
Reagovat
EllNino
no přesně :) ...
Reagovat
misa
Už proběhla oprava článku :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist