Do druhého kola wimbledonské kvalifikace prošlo šest Čechů

16. 6. 2008, 23:01
Aktuality 0
Šest z devíti českých tenistů dnes prošlo do druhého kola kvalifikace na Wimbledon. Pro jistotu účasti v nejslavnějším turnaji světa jsou potřeba tři výhry. Své první duely zvládli Jan Hernych, Pavel Šnobel, Jaroslav Pospíšil, Jan Minář, Jan Vacek a Lukáš Dlouhý. Vyřazeni jsou Tomáš Zíb, Jan Mertl a Lukáš Rosol.
kurt ve Wimbledonu

Prvním českým tenistou, který se v Londýně přiblížil účasti v hlavním turnaji Wimbledonu, se stal Jan Hernych, když v úvodním kole kvalifikace porazil Australana Coelha 6-4 7-6. Po Hernychovi se do druhého kola kvalifikace Wimbledonu probojoval i Jan Minář, který porazil Američana Hippensteela 6-4 4-6 6-0, a Jaroslav Pospíšil - ten si poradil se Španělem Vicentem ve dvou setech 6-3 7-6.

Dalším úspěšný hráčem z Česka se stal Lukáš Dlouhý. V kvalifikaci na slavný Wimbledon v souboji s Korejcem Junem neztratil ani set a zvítězil 6-4 7-6. Uspěl i specialista na travnatý povrch Jan Vacek - s Australanem Colinem Ebelthitem si poradil po setech dvakrát 6-4. Dramatický zápas zvládl Pavel Šnobel, když Chorvata Dusana Vemiče porazil až 10-8 v rozhodující sadě.

Třetina českých nadějí padla
V úvodním kvalifikačním kole Wimbledonu naopak neuspěli tři čeští tenisté. Tomáš Zíb ztratil vedení 1-0 na sety s Davidem Marrerem ze Španělska, Jan Mertl stejným způsobem podlehl Raineru Eitzingerovi z Rakouska a Lukáš Rosol nestačil na Poláka Dawida Olejniczaka.

V kvalifikaci tenistek, která začíná v úterý, je pět Češek.

WIMBLEDON - výsledky českých tenistů v kvalifkaci:

Dvouhra - 1. kolo:
Hernych (17-ČR) - Coelho (Austr.) 6:4, 7:6 (7:3)
Šnobel (ČR) - Vemič (28-Srb.) 7:5, 4:6, 10:8
Pospíšil (ČR) - Vicente (Šp.) 6:3, 7:6 (7:4)
J. Minář (ČR) - Hippensteel (USA) 6:4, 4:6, 6:0
Vacek (ČR) - Ebelthite (Austr.) 6:4, 6:4
Dlouhý (ČR) - Čun Ung-son (Korea) 6:4, 7:6 (7:5)
Marrero (Šp.) - Zíb (ČR) 4:6, 7:5, 6:3
Eitzinger (Rak.) - Mertl (ČR) 5:7, 6:2, 6:1
Olejniczak (Pol.) - Rosol (ČR) 7:6 (8:6), 6:4

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist