Do finále mají nakročeno také Rusky, v Soči vedou nad Němkami 2-0

18. 4. 2015, 18:08
Aktuality 24
FED CUP - Německé kapitánce Barbaře Rittnerové se tah nechat sedět v semifinále Fed Cupu v Rusku obě žebříčkově nejlépe postavené hráčky Petkovicovou a Kerberovou nevyplácí. V Soči vedou domácí tenistky 2-0 poté, co Světlana Kuzněcovová přehrála Julii Görgesovou a Anastasia Pavljučenkovová pak otočila duel se Sabinou Lisickou.
Světlana Kuzněcovová

První ruský bod získala Světlana Kuzněcovová po výhře 6-4 6-4 nad Julií Görgesovou. Papírově nejslabší německá hráčka nastoupila poté, co se kapitánka Barbara Rittnerová rozhodla šetřit své největší opory Andreu Petkovicovou a Angelique Kerberovou. Ty se prý po středečním příletu z turnaje v Charlestonu potýkají s časovým posunem.

Devětadvacetiletá Kuzněcovová splnila roli favoritky a připsala si 27. vítězství ve Fed Cupu, čímž se stala nejúspěšnější ruskou tenistkou v historii. Odpoutala se tak od tria Jelena Dementěvová, Jelena Lichovcevová a Jelena Makarovová.

Vyrovnat po prvním dnu mohla Sabine Lisická, ovšem vedení proti Anastasii Pavljučenkovové neudržela. Ve druhém setu za stavu 6-5 dokonce neproměnila mečbol a nakonec prohrála 6-4 6-7 3-6.


Pokud Rusky přidají v neděli třetí bod a slibně rozehraný duel s Francií dotáhnou i české tenistky, v listopadu se týmy v repríze moskevského finále z roku 2011 utkají o celkový triumf na české půdě.

Pokud Němky chtějí zopakovat svou loňskou finálovou účast, musejí v neděli vyhrát obě dvouhry i čtyřhru.

• FED CUP, SEMIFINÁLE •
sobotní výsledky (18. 04. 2015)
Rusko - Německo 2-0 ... po sobotních dvouhrách (Soči, antuka / hala)

Kuzněcovová - Görgesová 6-4 6-4 ... 1-0

Pavljučenkovová - Lisická 4-6 7-6(4) 6-3 ... 2-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

24
Přidat komentář
re.dihel
Sledujete někdo zápas Errani - Williams? Sara místy předvádí skvělý tenis a Serena se nečekaně neumí dostat do té své agresivní hry a dělá hodně chyb :O
Reagovat
kada.tom
sleduju to po očku, protože sleduju Petru v televizi a na streamu jsem měl Bryani :-)

před chvílkou jsem to ale zapnul a vypadá to, že by to třeba Serena ještě mohla otočit :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je naprostá katastrofa, co předvádí.
Reagovat
Cico93
Čo preboha?
Reagovat
Cico93
tvl až teraz kukam 1:6
Reagovat
Davor1
Je úplne zúfala. S momentálnou formou a výkonnosťou nemá čo robiť ani v druhej desiatke, nie to v prvej. Navyše, Timea hrá neskutočne. Myslím, že Poliaci nevybrali ani dobrý povrch. Ten hard je brutálne rýchly, Age by viac vyhovovalo niečo podobné, ako v Singapure na TM...
Reagovat
Cico93
Tak Andrea ide na Svetlanu.
Reagovat
sprchon
Tak snad to dá, pak ještě Angie a v deblu děj se vůle boží. :D
Reagovat
Cico93
Kľudne to môžu otočiť.
Reagovat
sprchon
Bylo by to pěkné, ale spíš si myslím, že to Světla teď ukončí. ;)
Reagovat
kada.tom
Jsem naprosto spokojen s vývojem a potvrdilo se, že nominace helmutské kapitánky nebyla úplně dobrá. Uvidíme ale co zítra, přece jen rozhodnuto ještě není, ale věřím Ruskám, že to zvládnou :-)
Reagovat
PetaM
Tak že by? Rád bych viděl finále Rusko - Česko v Praze :) A samozřejmě nejsilnější tým z obou stran :D I tu Mášenu přežiju, když přijede a dá si dvouhru s Petrou a ... tou druhou v pořadí :D Ať to bude Kája nebo Lucy :)
Reagovat
sprchon
Já bych bral letos finále v Německu, za rok SF s Ruskem u nás a finále třeba zase s Německem u nás. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Taky bych chtěla finále s Ruskem. Nejsilně sestava Ruska by finále asi nehrála, protože Káťa být v týmu s Mášenou nechce a pochybuju, že by Mášena hrála finále...
Reagovat
lars
ten postoj kvuli finale muze Makaron zmenit!
Reagovat
George_Renel
prokoučované utkání. V obrat moc nevěřím, ten jeden bod Rusky nějak urvou.
Reagovat
Jan
Nevíš jak moc byly unavené německé 1 a 2 a jak se na to (ne)cítily a jak jim to šlo v tréninku. Rittnerová určitě není hloupá a věděla co dělá.
Reagovat
George_Renel
Prokaučovala i loňské finále. Neříkám, že je hloupá, jen že se špatně rozhodla.
Reagovat
Jan
Jinak souhlasím, že to teď prokaučovala, ale loni ? Čím ? Nakonec dokud Lucka prohrávala s Garciou než došlo na ty mečboly, tak jsem si říkal, že to prokaučoval i Pála. A jak hrála Petry, měl jsem pocit, že se bojí o výsledek a má stažený zadek, že tam Petru postavil. Kdyby Lucka prohrála, tak i Petra by to měla asi horší.
Reagovat
Jan
jak hrála Petra
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby jsou chyby a na kdyby se nehraje. Pála taky věděl dobře , co dělá. Garcia zpočátku hrála výborně , podání jí drželo. Lucka vydržela a já jsem si říkala, že pokud má šanci, tak ve zkrácené hře. To se potvrdilo na 100%. Lucka nabrala sebevědomí a Garcia odpadla. Pála mohl nasadit Plíšče, ale průběh mohl být stejný a Lucka nic naplat má daleko bohatší zkušenosti. Petra nehrála špatně, spíše nevyrovnaně a na Mladenovič to bohatě stačilo( jen dva sety!). Proč by měl stažené půlky ? Naopak bylo jasné, že Georges nemá šanci a Lisicki je tak nevyrovnaná, že výsledek byl hodně nejistý. Uvidíme zda s tím ještě Němky budou schopné něco udělat.
Reagovat
tommr
finále s Ruskama v Praze by bylo moc fajn ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hraje supr, ale důležité balóny furt nezvládá!
Reagovat
Davor1
Barbare ten ťah absolútne nevyšiel, Julia bola bez šance a Sabine to zase nedala psychicky, aj keď bola 2 sety lepšou hráčkou. V treťom už jej klasicky odišla hlava. Otočiť to bude extrémne ťažké, ale nie nemožné, zajtra každopádne očakávam Angie a Petko. Keď to nemky nedajú, tak Barbara nebude v najlepšej situácii...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist