Do finále na Next Gen ATP Finals v Miláně postoupili Rubljov a Hyeon Chung

10. 11. 2017, 20:17
Aktuality 0
NEXT GEN ATP FINALS - Andrej Rubljov na Next Gen ATP Finals v Miláně přehrál 3-0 na sety dosud neporaženého Chorvata Bornu Čoriče a jako první postoupil do finále. V něm se jednadvacetiletý Rus utká s dosud neporaženým Korejcem Hyeon Chungem, kterému může oplatit porážku ze skupiny.
Andrej Rubljov

Andrej Rubljov si postup ze skupiny zajistil díky pětisetovým výhrám nad domácím Quinzim a Kanaďanem Shapovalovem, když oba zdolal v tie-breaku rozhodující sady. V dnešním semifinále s Bornou Čoričem, který prošel svou skupinou bez porážky, však předvedl suverénní výkon. 

Jednadvacetiletý Rus smetl svého chorvatského vrstevníka 4-1 4-3 4-1, když nemusel čelit jedinému brejkbolu. Klíčovým byl tie-break druhého setu, který Rubljov vyhrál 8-6. 

"Výsledek možná vypadá jako jednoznačný, ale celé to bylo jen o dvou brejcích. A kdoví, jak by se zápas vyvíjel, kdybych prohrál ten vyrovnaný druhý set," komentoval čtvrtfinalista letošního US Open Rubljov, který v červenci na antuce v chorvatském Umagu získal jako lucky loser svůj první titul na okruhu ATP.



Ve finále prvního ročníku Next Gen ATP Finals se ruský tenista střetne s Korejcem Hyeon Chungem, s nímž prohrál hladce 0-3 na sety ve skupině. Hyeon Chung v Miláně vyhrál i svůj čtvrtý zápas, když dnes udolal 4-1 4-1 3-6 1-6 4-0 Rusa Daniila Medvěděva.

"Musel jsem zůstat klidný. Snažil jsem se být v klidu a hrát dobře, takže jsem se musel vrátit na úroveň z prvního a druhého setu," komentoval Hyeon Chung zvládnutou koncovku. "Je dvanáct hodin, takže se teď těším do postele. Na zítřek si musím hlavně odpočinout, to je pro mě teď nejdůležitější," dodal jihokorejský tenista před svým posledním zápasem sezony.

Poražení semifinalisté Čorič a Medvěděv si v sobotu zahraí o konečné 3. místo. Neporažený šampion, kterým může být už jen Hyeon Chung, si z Itálie může odvézt šek na 390.000 dolarů. O body do světového žebříčku se na Turnaji mistrů pro hráče do 21 let nehraje.

• NEXT GEN ATP FINALS •
Milán / Itálie, tv. povrch (hala), 1,275.000 dolarů
páteční výsledky (10. 11. 2017)
• Semifinále •
Rubljov (1-Rus.) - Čorič (3-Chorv.) 4-1 4-3(6) 4-1
Hyeon Chung (6-Kor.) - Medveděv (7-Rus.) 4-1 4-1 3-4(4) 1-4 4-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist