Do finále v Brisbane postoupili po roce opět Federer a Raonic

9. 1. 2016, 07:17
Aktuality 68
ATP BRISBANE - Roger Federer proměnil i svou třetí účast na turnaji v Brisbane ve finále. Švýcarský favorit si dnes bez problémů poradil s rakouským mladíkem Dominikem Thiemem a může obhájit loňský triumf. O titul se po roce utká znovu s Kanaďanem Raonicem.
Roger Federer

Roger Federer zahajuje sezonu třetí rok po sobě v Brisbane a i letos si zahraje finále. Při premiéře v něm podlehl domácímu Hewittovi, loni porazil Milose Raonice a letos si s Kanaďanem zahraje o titul znovu. Ve vzájemné bilanci s Raonicem vede 9-1. Jejich zítřejší souboj bude pikantní s ohledem na Ivana Ljubičiče, který ještě loni trénoval Raonice, ale od nového roku je v týmu Švýcara.

V dnešním semifinále si Federer poradil v prvním vzájemném duelu s Rakušanem Dominicem Thiemem. I když čtyřiatřicetiletý Švýcar v prvním setu zahrál jen dva winnery, vyhrál ho hladce 6-1. V úvodu druhé sady nepotvrdil brejk, přesto zápas s dvaadvacetiletým sokem dovedl k snadné výhře 6-1 6-4. Pomohl si dvanácti vítěznými údery a udělal jen deset nevynucených chyb.

"Dnes jsem hrál podstatně lépe, než včera. Na kurtu jsem se cítil dobře a se svým výkonem mohu být spokojený," porovnával Federer výkon se včerejší třísetovou výhrou nad Dimitrovem.


Raonic se do finále dostal přes domácího Bernarda Tomice. Australskou naději zdolal v utkání bez jediného brejku 7-6 7-6 a postoupil do svého 16. finále. Čtnáctý hráč světa v něm bude bojovat o 8. titul.

Federera čeká 136. finále a získat v něm může 89. trofej.

• ATP 250 BRISBANE •
Austrálie, tv. povrch, 461.330 dolarů
sobotní výsledky (09. 01. 2016)
• Dvouhra - semifinále •
Federer (1-Švýc.) - Thiem (Rak.) 6-1 6-4
Raonic (3-Kan.) - Tomic (7-Austr.) 7-6 7-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

68
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
mahycek
Ale Nadal hraje špatně, vůbec nemůžeme říct, jestli vůbec byl Djoko prověřen před A.O. A nemá tady cenu dluze rozebírat co dělá Nadal špatně. Manželka přeje Nadalovi od 18 let, ale normálně se shodneme, že to je tak naivní a předvídatelná hra, že nemá šanci, ne jen dnes, ale nemá šanci se dostat ani do čtvrt, nebo semif. grandslamu. To není ten Nadal, ani náhodou, i když přišlo několik mladších bijců i těmi bude mít problémy, škoda. Jestli by už Toni neměl odejít. Ale kdo ho může okysličit, toď otázka.
Reagovat
Tornes
Z Djokoviče jde strach. Stylem hry (i jejím výsledkem) mi trochu připomíná Rogera v nejlepších letech. Naprostá dominance. Rafovi nepomohlo vůbec nic.

Rafa... Rychlost už prostě není, co byla - obranou už zápasy, potažmo tituly, jednoznačně nevyhraje. Forhand mu celkem fungoval, ale naprosto mi u něj chyběla razance. Podání proti Djokovičovi taky naprosto nefungovalo (je otázka, nakolik to bylo samotným podáním a nakolik Noleho příjmem). Backhand podle mne dobrý (ale to už byl i loni).
Nehrál špatně, ale zároveň ani ne geniálně. A dneska by na Noleho byla potřeba pořádná porce geniality.
Reagovat
Roger_Federer
Prvni turmaj, uvidime, Rafa nehral zle, ale na tohle proste uz nema, hrat snim "jeho hru"..chyby tomu vsecko co by mohlo Noleho ohrozit.
Reagovat
smazaný uživatel
Bejku, ožeň se :)
Reagovat
pockerface
Zatím každému hráči z top10 svatba prospěla. Se divím, že mu to nějaký špion zatím neprozradil, že je to v současnosti největší tajná zbraň jak být lepší a lepší :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:)))
Reagovat
pockerface
Snad nebude mít komentátor Ivan Petr pravdu, když řekl, že snad to Rafu před AO nesrazí psychicky dolu.
Reagovat
Marduch
S Ferrerem vypouštěl FH kladiva jak v 2013, dneska je tak na 70-80% oproti tomu. Podle mě sebevědomí. Proti Nolemu se nedokáže odvázat, asi trošku komplex.
Reagovat
pockerface
Až je mi toho Rafy líto. Podle výsledku to vypadá jako když tužku a on je to pěkný, koukatelný tenis. Takové skóre si Rafa ani nezaslouží, ale kdyby byl ve formě Novaka, taky by ho chtěl vypráskat a nic by mu nedaroval. Novak ví, že Rafovi stačí jeden míč, aby se chytil, a proto hraje tak, aby mu návrat neumožnil.
Reagovat
Kozoroh
Dnes to moc náročný duel proti Bedenemu, škoda, že si nechal utéct TB, ale v 3. setu byl lepší a zaslouženě postoupil do svého 1. finále na ATP! :-) Snad toho Wawrocha potrápí.
Reagovat
kada.tom
Jo, nečekám, že Wawrinku porazí, asi mu ani nesebere set, ale dva hodně vyrovnané sety by Borna uhrát mohl. Snad :-)
Reagovat
Roger_Federer
Noo..nic pekneho pro Rafu.
Reagovat
Denis92
To je brutalne ako ho Djokovic drti.
Reagovat
panzer.dragon
tam nadala klepne z toho jak ho tam djok prohání
Reagovat
sprchon
Parádní závěr.
Reagovat
Mayo
aspoň kanár nebude, to berem
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš je to horší
Reagovat
MarcelPersch
horší než loni to rozhodně není, to hrál 3 z 5 na téčko, teď to má aspoň nějakou délku.
Reagovat
smazaný uživatel
delka je pořád na téčko, vymizely ale zabíjácké forehandy, nemá to rychlost ani délku...prostě hraje velký hov..no, dnes by ho dal každý hráč top 10
Reagovat
Roger_Federer
Hm..to je vrazdeni nevinatek.
Rafa hraje dobre, ale je videt kolik moc stratil na rychlosti.
Reagovat
Marduch
A Nole jak v mezičase "zúdernil" FH.
Reagovat
pockerface
Nadal vůbec nehraje špatně, ale Novak hraje stylem: Když ty dáš tvrdý úder, já ti ho vrátím 2x tvrdý a prudký, když ty zrychlíš, tak já zapnu na turbo. Obdivuhodné jak se vždycky Novak dokáže pekelně soustředit při zápasech s Rafou, Rogerem, Andym. Včera věděl, že si může dovolit byl na začátku nepřesný, protože věděl, že Tomáš to prostě nevydrží celý zápas hrát bezchybně, a že ho postupně udolá. U Rafy, Rogera tu jistotu nemá, tak vždy hraje na 120% hned od začátku.
Reagovat
Tuttovka
Nemyslím si, že by si to mohl dovolit, ale nástup do každého zápasu ti nevyjde.
Reagovat
Marduch
Přesně tak. Je vlastnost velkých hráčů hrát to, co je proti tomu kterému soupeři potřeba, sezóna je dlouhá.
Reagovat
Tuttovka
Tohle je Noleho galapředstavení. Hraje opravdu dobře a hlavně ofenzivně.
Reagovat
Kozoroh
Ještě jeden takový set a Djokoland bude mít pozitivní H2H :-)
Reagovat
Kozoroh
Djoker skvěle drtí Rafana :-)
Reagovat
Davor1
Djoko si ho vodí jak slepého koňa. Neskutočné.
Reagovat
Marduch
Skoro mi připadá, že Nole se na FH sezonu od sezony stále zlepšuje. Dneska ho zatim hraje (téměř) jak RF v nejlepších letech :)
Reagovat
panzer.dragon
jednim slovem masakr, rafa nemá jedinou zbraň co by na djoka fungovala
Reagovat
Marduch
Nole zatím překvapivě na FH s větší razancí než Rafa, ale očekávám, že Rafa přitvrdí, jakmile se dostane do laufu.
Reagovat
MarcelPersch
a jak by se do něj podle tebe dostal, když mu Djoko nedá šanci? :D
Reagovat
Marduch
Taky poleví, však ty forehandy nemůže hrát průměrnou rychlostí 122 mil/h po celý zápas ;)
Reagovat
Tornes
Forehandy rychlostí 122 MIL za hodinu? To se vsadím, že nemůže ;)
Reagovat
Marduch
Máš recht. Chvilku bude trvat, než se do toho z kraje sezony zase dostanu :) Nicméně před chvílí Nole vypustil jeden FH winner 154 km/h :)
Reagovat
Tuttovka
Koukám, že to bude asi rychlé, jestli bude Nadal takhle pokračovat. Doufal jsem, že Djokovice trochu potrápí.
Reagovat
Tuttovka
Vyhazuje opravdu lehké údery.
Reagovat
Davor1
Nadal sa oproti minulému roku (hlavne prvej polovici) veľmi, veľmi výrazne zlepšil, napriek tomu je ten rozdiel v kvalite medzi ním a Djokovičom obrovský. Nole je úplne inde a už sa to podľa mňa medzi nimi dvoma nezmení...
Reagovat
panzer.dragon
kočka s myší
Reagovat
Kozoroh
No1e IDEMO!! Držím palce, abys vyhrál :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska samé dobré zprávy, Roger si zopákne finále v Brisbane proti Raoničovi, Australani vyhráli Hopman Cup především zásluhou Kyrgiose, k tomu má na kontě vítězství hned z kraje roku Radwaňská, Hingisová s Mirzou a překvapením je Azarenka, kterou ač jsem nikdy moc nemusela, přeju jí návrat mezi elitu, herně tam patří a v té špičce chybí :) Dneska už jen věřím Bornovi, že doplní Wawrinku ve finále v Chennai a v Dauhá to může být hodně zajímavé, Djokovič automaticky favoritem na titul, o který byl loni hanebně ošizen :D já budu asi fandit víc Rafovi, jeho úroveň se zvedá, což se ukázalo před pár týdny, tak ať je to pěkná podívaná ;))
Reagovat
Kozoroh
Víš, že když dnes No1e vyhraje, tak bude mít proti Rafovi pozitivní H2H? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
a víš, že vím? :P
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-0/s480x480/12417676_866043896847607_1129839838272097629_n.jpg?oh=37498a79160370ef0e204a9da80fcc5d&oe=570E02D6
Reagovat
Kozoroh
Můžeš mi dát jiný odkaz s tím samým? Mě se to na tabletu nezobrazí :-\
Reagovat
smazaný uživatel
teď už je to starý odkaz :D
https://www.facebook.com/TrollTennis/photos/a.222942984491038.48429.222913534493983/866043896847607/?type=3&theater

teď už nově:
https://www.facebook.com/TrollTennis/photos/a.222942984491038.48429.222913534493983/866258460159484/?type=3&theater
Reagovat
Kozoroh
Přal bych Federerovi, aby překonal v počtu vyhraných turnajů ATP Lendla. Má na to. Pokud zítra porazí Raoniče, získá 89. titul, do Lendla mu bude scházet jen 5 triumfů.

Co se týče zápasu s Thiemem - mírně mě překvapilo, že k jejich prvnímu střetnutí na ATP došlo až dnes v Brisbane. Na returnu Rakušan skoro nic nepředvedl, na 1. podání soupeře získal jen 15% bodů, přitom Fedex neměl extra dobrou úspěšnost 1. servisu, jen 55%.
Zápas s Raoničem bude pro Fedexe určitě těžší, není vyloučeno, že finále se bude tak jak loni rozhodovat v 3. setu.
Reagovat
turista
Federer má už 1300 odehraných zápasů na okruhu,Lendl 1310.Takže když RF odehraje ještě 11 zápasů bude před ním už jen Connors.
Reagovat
Pe3k
Ty by jsi nejraději každý den jen překonával rekordy co?

Roger může Ivana předehnat už letos
.
Miloš je pro Rogera těžký soupeř (nejen pro Rogera), hlavně loni hrál Miloš v tom finále dost dobře, celkově to bylo velice kvalitní finále, jedno z nejlepších za celý rok, jenže nějaká 250 nikoho nezajímá a lidi si ten zápas ani nepamatují.HIGHLIGHTS
https://www.youtube.com/watch?v=RZZvRE35f1o
Reagovat
smazaný uživatel
to se asi nachytá lidí... a nejsem si jistej, jestli nebudu mezi nima. I když Nole zas včera nehrál nic moc, tak možná aspoň set...měl vyhrát Berďa a bylo by to jasné.
Reagovat
Kozoroh
Proti Rafovi se umí Nolda velmi dobře namotivovat. Nezapomínejme, že i Nadal měl na cestě do finále problémy. A že teď bude proti němu stát nejsilnější hráč ATP okruhu, to je jiný kalibr než třeba Kuznětsov, s kterým musel Nadal hrát tři sety...
Reagovat
turista
To je všechno pravda, ale o tom že Rafa Kuzněcova nakonec dorazí nebylo pochyb.
Reagovat
Nola
nikdy nepodcenuj Rafu, zaciatkom sezony nezalezi, ake ma postavenie super na rebricku, vsetci maju natrenovane, nacerpali energiu, o to lahsie dokazu vzdorovat lepsim superom, Novak ma zatial velmi nepresvedcil, nic nema iste...
Reagovat
Mayo
Pod si pre titul Rogi
Reagovat
Kozoroh
Čus Mayko, už se třepeš na finále v Doha Rafan-No1e? :-)
Reagovat
Mayo
Prečo by som sa mal třepat?
Reagovat
smazaný uživatel
Po roce zase ve finále s Miloškem Rukávníkem, co na to říká Ivan? :D
Reagovat
a.magerova
Komu asi tak bude Ivan fandit... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
jeeeezis, takovy profik, velmi dobre vi, co se slusi a patri.. :-)
Reagovat
Pe3k
Reagovat
a.magerova
Dík, aspoň kouknu tady, když jsem zápas prospala... :-))
Reagovat
Pe3k
Ani nemluv, já došel ve 3 ráno z oslavy a oni to dávají v 6, jak kdyby jim nezáleželo na tom, že to lidi v ČR potažmo v EU neuvidí :D

Btw. to highlights je nějaké divné. Nejen, že tam není HD, ale každou výměnu ze staru vyhrál Dominik a stav je 5:0 pro Rogera.
Reagovat
rusedski
Ještě před 48 hodinama neměl na turnaji odehranej ani fiftýn a teď už je ve finále...nějaký divný :)
Reagovat
Stan_Borowitz
král králů, co naděláš.
Reagovat
panzer.dragon
tak tenhle zápas mi úplně uniknul, nečekal sem že budou hrát takhle po ránu :-(, nicméně gratuluju rogere a s raoničem už si tě pohlídam
Reagovat
a.magerova
Jj taky na ten čas čučím jak z jara... :-/
Ale tak důležité, že jsme ve finále :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
taky mi to nesedlo, prvni hucak mi usel a videla jsem az druhy set. Nejak jsem se nedokazala chytit a zapas si uzit. Roger nejmene 2 - 3x odpodaval pod minutu, vlastne pres shodu sel jen pri ztrate toho jednoho podani - a ten gem jsem taky nevidela. Dom musel bojovat, ale celkem spolehlive se nakonec vykazil, Roger je na neho rychly, menil mu rytmus, dylku, vsechno, Dom byl rozhozeny. (On je jako ja, potrebuje na vsechno vic casu.) :-)))
Reagovat
Tuttovka
Já jsem to sledoval a byl to moc pěkný zápas. Oba hráli hodně agresivně a nešetřili to.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist