Do finále v LA postoupil Roddick s del Potrem

10. 8. 2008, 09:14
Aktuality 2
ATP LOS ANGELES - Ve finále tenisového turnaje v Los Angeles si zahrají Juan Martin del Potro a největší favorit Andy Roddick. Americký tenista si v semifinále bez potíží poradil s Němcem Denisem Gremelmayrem dvakrát 6-2, třetí nasazený Argentinec pak k vítězství nad Mardym Fishem potřeboval o game méně a amerického hráče porazil po setech 6-2 6-1.
Juan Martin Del Potro

Juan Martin del Potro z Argentiny potvrzuje svou skvělou formu. V červenci získal dva premiérové tituly na antuce a tento týden se mu daří i na rychlém povrchu v Los Angeles. V semifinále porazil domácího Mardyho Fishe hladce 6-2 6-1 a vyhrál už 13. utkání v řadě. Navíc v posledních jedenácti zápasech neztratil ani set.

"Je mu 19 let, ale hraje jak zkušený pětadvacetiletý hráč. Je ohromný," nešetřil slovy chvály poražený Fish. "Dnes jsem hrál opravdu neuvěřitelně," je si Del Potro vědom skvělé formy, který se zítra poprvé v kariéře posune v žebříčku do první světové dvacítky.

V nedělním boji o třetí titul v řadě Jihoameričana čeká domácí nejýše nasazený Andy Roddick. Devátý hráč světa v semifinále nezaváhal s Němcem Denisem Gremelmayrem, se kterým neztratil svůj servis a vyhrál dvakrát 6-2.

Roddick po svém podání nevyhrál jen 11 výměn. "Jsem rád, že se zase mohu spolehnout na svůj první servis," pochvaloval si pětadvacetiletý Američan.

Finálové střetnutí v LA bude pro Roddicka s del potrem prvním vzájemným střetnutím.

ATP LOS ANGELES (USA, tvrdý povrch, 475.000 dolarů) - sobotní výsledky:

Dvouhra - semifinále:
Roddick (1-USA) - Gremelmayr (Něm.) 6-2 6-2
Del Potro (3-Arg.) - Fish (6-USA) 6-2 6-1

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Fandim Del Potrovi!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist