Do finále v Monterrey postoupily nenasazené Flipkensová a Watsonová

6. 3. 2016, 09:37
Aktuality 14
WTA MONTERREY - Do finále turnaje v mexickém Monterrey se probojovaly dvě nenasazené tenistky. Obě jsou v něm poprvé v sezoně a potřetí v kariéře. Belgičanka Kirsten Flipkensová si v semifinále poradila s estonskou nadějí Anett Kontaveitovou, Britka Heather Watsonová smetla turnajovou pětku Caroline Garciaovou z Francie.
Kirsten Flipkensová

Třicetiletá Kirsten Flipkensová prodala v duelu s o deset let mladší Estonkou Anett Kontaveitovou, jež hrála v semifinále poprvé v kariéře, své třináctileté zkušenosti ze světa profesionálního tenisu. 

V prvním setu Belgičanka prohrávala 3-5, vývoj ale dokázala otočit. Za stavu 6-5 sice nevyužila setbol a další dva zahodila v tie-breaku, čtvrtou možnost už si však ujít nenechala a odpor soupeřky zlomila. V druhé sadě si vypracovala vedení 5-1 a i když pak dovolila soupeřce snížit na 5-4, druhý brejk si už pohlídala a zvítězila 7-6 6-4.

"Myslím, že celý týden jsem tady psychicky velmi silná. Ale dnešní první set byl opravdu hodně těžký a vyrovnaný. V tie-breaku to už byla loterie, něco jako panna a orel," komentovala 73. hráčka světa Flipkensová, jež byla po postupu do semifinále Wimbledonu 2013 světovou třináctkou.

Belgická tenistka postoupila do svého teprve třetího finále na okruhu WTA a znovu na jiném kontinentu. V roce 2012 v hale v kanadském Québeku slavila svůj dosud jediný titul, o necelý rok později na trávě v nizozemském Hertogenboschi neuspěla.

O druhé turnajové vítězství si Flipkensová zahraje s Britkou Heather Watsonovou, s níž vede ve vzájemné bilanci 2-0

"Bude to dobrý zápas, moc se na něj těším. Bude to mé první finále po dlouhé době, tak si ho chci užít na sto procent," řekla Flipkensová. "Nebude to snadné. Už jsem s Kirsten párkrát hrála, ona je velmi zkušenou tenistkou. Budu muset předvést svou nejlepší hru," uvedla Watsonová.

Také třiadvacetiletá Watsonová si ve finále zahraje potřetí v kariéře a znovu na jiném světadílu. Na rozdíl od Flipkensové ve finále ještě neprohrála, tituly slavila v roce 2012 v japonské Ósace a loni v australském Hobartu. 

Watsonová, které na začátku sezony pomáhala s přípravou Judy Murrayová, v Mexiku vyřadila dvě favoritky během dvou dnů. Po čtvrtfinálovém skalpu Caroline Wozniacké ve čtvrtfinále smetla 6-1 6-2 pátou nasazenou Francouzku Caroline Garciaovou, kterou v průběhu zápasu limitovala bolest zad.

"Samozřejmě jsem moc šťastná za to, jak jsem dnes hrála, ale Caroline dnes bojovala s bolestmi. Doufám, že to není nic vážného a brzy se uzdraví," řekla Watsonová.

• WTA INTERNATIONAL MONTERREY •
Mexiko, tv. povrch, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (05. 03. 2016)
• Dvouhra - semifinále •
Watsonová (Brit.) - Garciaová (5-Fr.) 6-1 6-2
Flipkensová (Belg.) - Kontaveitová (Est.) 7-6(6) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
aligo
Doufám že lina dotáhne obrat k titulu :))
Reagovat
dadaft
dobré počasí, zaplněné hlediště a hodně krásy na kurtu. ))

Elina v brejku, ale nevím nevím, jestli to udrží.
Reagovat
George_Renel
počasí je dobré až moc. 39°C .-).
Reagovat
sprchon
Twl. :D Sotva to zapnu a už leje. A zrovna v TB. :D
Reagovat
dadaft
holky hrajou na etapy, asi si to chtějí víc užít. ))
Reagovat
Frick
1) Klára Koukalová
(WTA 280 Kuala Lumpur R32, 1 b.)

Nedala Broady nic zadarmo, ale na více než zisk jedné sady to bohužel nestačilo. :-(

ZNÁMKA: 3- (4/10)

2) Bára Krejčíková
(WTA 280 Kuala Lumpur Q W + R16, 48 b.)

Bára asi bude celkem spokojena. Využila schůdného losu v kvaldě, kterou prošla suveréně, i v prvním kole hlavní soutěže smůla na los nebyla a Bára toho využila. Pak se ale již štěstěna odvrátila a ve 2. kole čekala finalistka Wimbledonu 2013. I když to nakonec skončilo 0:2, tak Bára určitě nebyla nedůstojnou soupeřkou. Za mne tento týden spokojenost.

ZNÁMKA: 2 (7/10)

3) Bára Štefková

Na trávě si dosud zahrála jen jeden turnaj před 5 lety, ještě na juniorském okruhu. Na profi tůře to byla tudíž pro Báru premiéra. A vedla si při ní velice slušně, až na to finále, bohužel. Ale i tak - to australské dobrodružství se Báře celkem vyplácí, zatím. Nyní týden pauza a pak ještě dvě antukové 25-tky v Canbeřře.

ZNÁMKA: 2 (7/10)
Reagovat
Haitik
Masha na zítřek svolala tiskovku.... Noo, snad nechce oznámit, že končí..
Reagovat
smazaný uživatel
:-O
Reagovat
aligo
co?!
Reagovat
Haitik
Noo, přemýšlím co by to mohlo být.. Jestli sugarpova nebo knížka.. Ale tyhle ty věci Maria neoznamuje na tiskovkách.. Tohle bude něco o tenisu.. Buď operace nebo konec.. :-(
Reagovat
COMEON
nieeee :O :(
Reagovat
aligo
ne že bych jí zbožňoval, ale už mi docela na okruhu chybí a představa její dlouhodobé indispozice mě docela dost znervozňuje... snad to bude něco o cukrpova...
Reagovat
aligo
já si nemyslím že by skočila, kdyby nemusela, spíš si myslím že nějaký vážný zranění nebo tak...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist