Do turnaje v Aucklandu nezasáhl ani Robredo, zranil se v posilovně

14. 1. 2015, 04:59
Aktuality 2
Pořadatelé Heineken Open v Aucklandu lákali na sedm hráčů Top 20. Nakonec však do generálky na Australian Open zasáhli jen tři. Těsně před svým zápasem se dnes odhlásil i Španěl Tommy Robredo, který má problémy s přitahovačem.
Profily hráčů
Tommy Robredo

Během minulého týdne se pořadatelům turnaje ATP 250 v Aucklandu omluvili tři tenisté, kteří měli patřit mezi hlavní 'atrakce' pro fanoušky. Obhájce titulu John Isner se odhlásil kvůli únavě z Hopman Cupu, Gaël Monfils řeší osobní problémy a čtyřnásobný šampion David Ferrer se po sobotním triumfu v Dauhá rozhodl nestartovat vinou bolestí zad.

Tím ale výčet odhlášených neskončil. Dnes se těsně před svým vstupem do generálky na Australian Open odhlásil i pátý nasazený Tommy Robredo, který má problémy s přitahovačem.

"Před dvěma dny jsem na sobě usilovně pracoval v posilovně a najednou jsem ucítil něco v přitahovači. Den a půl jsem netrénoval a snažil se uzdravit, abych tu mohl hrát, ale na zápas bohužel nejsem připravený," oznámil Robredo. "Nemyslím si, že je fér k hráčům nebo turnaji, abych nastoupil, odehrál čtyři pět gamů a jakmile bych něco ucítil, tak bych vzdal," vysvětlil dvaatřicetiletý Španěl.

"Nejsem schopný tady hrát a je to zklamání pro fanoušky, ale také pro mě, protože mi to komplikuje přípravu na Melbourne," dodal Robredo, který měl plnit roli nasazené pětky. Po odhlášení Ferrera a změně pavouka však zaujal pozici nasazené jedničky a v prvním kole tak měl volný los.

Místo Robreda dnes nastoupil Lucas Pouille, který v kvalifikaci nestačil na Jiřího Veselého. Francouz svou druhou šanci proměnil v postup do čtvrtfinále, když porazil domácího outsidera Michaela Venuse.

Aby toho pro organizátory a fanoušky turnaje na Nov=m Zélandu nebylo málo, už v prvním zápase turnaj skončil i pro třetího nasazeného Roberta Bautistu-Aguta. Španělský tenista vzdal za stavu 2-6 a 1-2 utkání s Francouzem Adrianem Mannarinem. Jako důvod uvedl jet lag po přesunu z indického Čennaí, kde v sobotním semifinále neproměnil čtyři mečboly proti Slovinci Bedenemu.

V soutěži tak pokračují už jen dva z původně sedmi přihlášených hráčů Top 20. Kevin Anderson dnes postoupil do čtvrtfinále, turnajovou dvojku Ernestse Gulbise teprve čeká vstup do sezony proti českému tenistovi Jiřímu Veselému.

Ředitel turnaje Karl Budge vyjádřil zklamání ze současného stavu a zároveň řekl, že problém je i ten, že většina elitních tenistů se týden před grandslamovými turnaji rozhoduje nestartovat na žádném turnaji.

"V našem týdnu vidíme čím dál méně hráčů Top 20 a to je trend posledních čtyř až pěti let. Musíme se na to podívat, jestli je ATP schopno najít nějaké řešení k regulaci. Ale něco změnit by se mělo," řekl Budge.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Kozoroh
Ve QF dva LL - Pouille a Falla, nevíte někdo, kdy naposledy do finále ATP turnaje postoupil lucky loser? Nezáleží, jestli to byla 250 nebo 500.
Reagovat
smazaný uživatel
Gulbis out! Parada!!!!!!!!:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist